- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #63.481
Geçen hafta doktor kontrolünden ben de şokla çıktım, geçen ay 730 gr aldığını görünce bana da 60 ml günde 2 defa Conformil ilavesi yap dedi doktor, ağlayacaktım çünkü sütümün yettiğine emindim ama birkaç gündür emzirdikten sonra 2 defa da mama veriyorum ve emdiği halde cuk cuk onu da bitiriyor, çocuğum aslında tam doymuyormuş demek ki, 40 cc sütten bahsediyorsan doktorunu dinle derim yazgı.Anne sütünü zaten vereceksin mama da verki çocuk doysun ve göğsünü yara yapmasın emerken, en azından göğüslerin düzelene kadar.
yazgıcım göğüs koruyucu kullanmayı denedin mi ben düne kadar kullanmıyordum ama artık sol göğsümü almamaya başladı arda çünkü normalde iki göğsümün ucu da çok küçüktü sağ taraf biraz çıktı ama sol hala çok küçük ve arda ağzını değdiği anda ağlamaya başlıyodu sağa geçince hiç itirazsız emiyodu emmeye emmeye sol tarafta sütüm de azalmıştı ama dün göğüs koruyucu aldım dünden beri çok rahat bi şekilde emziriyorum
göğsünün iyileşmesine fırsat vermiş olursun bence
Canım bizimkiler aynı gün doğumlu ve bak kilolaları aydı benim doktor gelişimi iyi dedi ben de emziriyorum göğsümden enfeksiyon kapmış aylardır hiç geçmedi dikkat et canım ağlama olan sütünde gitmesin 40 cc içiyo ama doyuruyo demekki ve besleyici.
canım üzülme bu kadar...sen dr nin dediğini yap yinede...çoçuk aç kalmasın..biraz göğüslerine fırsat ver..iyileşsinler.ilaç falan versin dr yaralar için.bak ablamda oldu aynı sorun ısrarla emzirmeye devam etti..sonra yaraları iltihap oldu göğüsleri falan sardı iyice..hem çok acı çekti..hem dr kesinlikle sütünü vermeyeceksin..göğüslerinden iltihap akıyor çok zararlı bebeğe demiş....ve ablam kesmek zorunda kaldı memeden...sende aynı hatayı yapma..sürekli vermeyeceksin sonuçta...
ağlamaki üzülmeki sütünü etkilemesin...
frambuaz,kulaktan dijitalle ölçtüysen 37.7'den sonra ateş sayılıyomuş.hafif var seninkinde.ıslak bez koy eklemlerine,geçmiş olsun.
yaz,sana da geçmiş olsun,göğüslerin iyileşinceye kadar mamayla idare et.silikon uç fayda etmedi mi?
sütünü de arttırmak için 10 dk sağ 10 dk dinlen,10 dk sağ 10 dk dinlen,1 saat böyle devam et.
ayrıca hala sütünü artırmak isteyen varsa hep diyorum sakalım yokki dinlensinsempatiksalakcinni sabah bi şişe üzüm suyu,akşama doğru 1bi şişe maltana.gün içinde bol su.hatta gece uyandıgınızda bile.
ay neolmuş bizim topiğe nazarmı değmiş.
sümeyra,yazgı.selkie geçmiş olsun umarım çabuk atlatır bebekler.yazgıcım bence doktorun dediğini yap göğüslerin biraz iyileşsin kanlı kanlı onu emzirmen yarardan çok zarar verir bence.
selkiecim inşallaheşinin işleride düzelir .canım çok üzüldümya herşey yoluna girer.
bosnacım canım çok zor işin tüm anneler için çok zor bebeğini bırakmak ama mecbur olunca neyapıcaksın canım ya alışması zor eminim ama herşey onuniçin onun geleceği için.
daninoları mı tawsiye etti.. hangileri?bu gün bana dr nin dedigi listeyi söyleyeyim sana ben..
sabah 2 cicibebe bitaz tuzu alınmış beynir pekmez tereyağ gibi faydalı kahvaltılıklarla hazırlanmış karışık kahvaltı...
arada mama
öğlen meyve suyu..havuç armut ve elmadan hazırlanmış...
arada mama...
akşam sebze çorbası mama kabak havuç patates ve birinçten hazırlanmış..içinede bir tatlı kaşığı kadar zeytin yağ katılmış olaçak onu..
akşam yine mama ..yataken açıkırsa içine 1 tatlı kaşığı tahıllı mama katılmış mama...
meyve suyu yerine bazen meyveli yoğurt verebilirsin arada dedi...haftada 1-2 defa dedi
6 aya kadar böyle..ama sen anne sütü veriyorsun sanırım ...ek besinlere 6 ayda geçiyorlar anne sütünde..ben mamayla besliyorum ...
bu arada ilk günler az yiyeceği için bu gıdaları alıştırma günleri bunlar doymazsa ardından mama ver dedi..
başlamammı canım ben meywe sebze püreleri weriorum 1 haftadır.. milupa we hippin kawanoz mamalarını aldım hergün yarım kawanoz weriyorum. ayrıca şeftali rendeliorum, elma suyu falan... günde 1 kez tabi fazla aşırıya kaçmadan.. çok sewdi sebzeleride meyweyide...anladım selkiecim ayın 29 unda aşı var ozman doktorumuz vercek bişiler bakalım HASRET canımcın sen napıyon pek görüşemiyoz kıı özledim prenses nasıl sen naptın başladın mı ek gıdalara falan
annem erkek kardeslerim geldi gitti.
kocis geldi beni ablama ne zaman gotureceksin dedim yok diyor bana ya sinir oldum.alisverise ne zaman gidecegiz diyorum yok diyor.acayip derecede sinirlendim amam belli etmiyorum.
iyi akşamlar.kendimden bahsediim 12 mart doğumlu (3 aylık) ve 4.5 yaşında oğullarım var
bebeğimin 1 aydır emme problemi vardı çok az emiyor bende doydu sanıyordum ama çok az kilo alınca( 650gr) dr mama başla dedi.bende inat ettim mama vermemek için ve 1 haftadır küçük beye biberonla sağdığım sütümü veriyorum.düzenli sağınca sütün arttığını farkettim ve 3 saatte 1 sağıp içirmeye uğraşıyorum....adı aras büyük oğlumun ki de arda .şu an raporluyum 1 ay daha çalışmycam:)))daha ne söylesem bilemedim:))zemuszemus
neden muhalefet ki?kavgalımısınız?annem erkek kardeslerim geldi gitti.
kocis geldi beni ablama ne zaman gotureceksin dedim yok diyor bana ya sinir oldum.alisverise ne zaman gidecegiz diyorum yok diyor.acayip derecede sinirlendim amam belli etmiyorum.
canım çok istedim sadece anne sütü ile beslemeyi birde sütümde sorun yok ne olduysa bu yaralar yüzünden oldu ona bozuluyorum.ama ttabi önemli olan doyması.bukadar besleyebildiğime şükür nediyeyimyazgı nie dert ediosun ki 1 öğünde mama wer na zararı war ki.. benimde sütüm çok bende gece 1 öğün mama weriorum ondanda besin alsın die... hemde tok tuttuğu için uyuyor.. gece 4 gibi uyanıyo mama yyince sabah 8e kdr kesintisiz uyuyo... bence wer bişey olmaz... bunun içinde sıkma canını, iyileşir 1 haftaya göğsün
bende öyle düşünüyorum yasemincim yaralar geçince keserim mamayı heralde çok sağol canım.İyi akşamlar kızlar, Yazcım geçmiş olsun canım, üzülme bu kadar, mamayı az vereceksin sonuçta, bak benimki mama ağırlıklı besleniyor, anne sütünü çok az alıyor, dert etme, göğüslerin iyileşince kesersin olmazsa mamayı.
neden muhalefet ki?kavgalımısınız?
canım çok istedim sadece anne sütü ile beslemeyi birde sütümde sorun yok ne olduysa bu yaralar yüzünden oldu ona bozuluyorum.ama ttabi önemli olan doyması.bukadar besleyebildiğime şükür nediyeyim
bende öyle düşünüyorum yasemincim yaralar geçince keserim mamayı heralde çok sağol canım.
biraz önce yine doktoru aradım ama bu defa beslenme ile ilgili.
göğüs yaralarım dün ve bugün aşırı derecede kanıyor damlıyor o derece.korkuyorum emzirmeye.sanırım bu sütümü etkiledi ve sağmaya çalışıyorum 1 saattir 40 cc anca çıkarabildim alp e tutturmaya çalışıyorum herşeye rağmen tutuyor iki çekiyor bırakıyor.halbuki uyuyup uyanayım göğüslerim süt dolu oluyor.doyduğu konusunda tereddütlerim oluyor haliyle doktoruma anlattım oda ozaman conformil 1 mama desteğine başla dedi.tabi ben koptum şuan bile ağlıyorum yanlış anlamayın çocuğunu mama ile besleyen birsürü insan var bunda hiçbir sakınca yok gayet doğal.ama benim böyle bişeye ihtiyacım yoktuki şu yaralar olmasa sütüm gayet iyiydi durup dururken herşey ters döndü.çocuğumla yada sütümle ilgili bir sorun yokken benim lanet göğüslerim yüzünden oğlum anne sütünden mahrum kalıyor.acısı sızısı umrumda değil genede emzireceğim vermeyeceğim mama.bir şekilde sütümü çoğaltcağım yine.çok kötü hissediyorum şuan çokkkmafoldumbeniçim eziliyor.
iyi akşamlar.kendimden bahsediim 12 mart doğumlu (3 aylık) ve 4.5 yaşında oğullarım var
bebeğimin 1 aydır emme problemi vardı çok az emiyor bende doydu sanıyordum ama çok az kilo alınca( 650gr) dr mama başla dedi.bende inat ettim mama vermemek için ve 1 haftadır küçük beye biberonla sağdığım sütümü veriyorum.düzenli sağınca sütün arttığını farkettim ve 3 saatte 1 sağıp içirmeye uğraşıyorum....adı aras büyük oğlumun ki de arda .şu an raporluyum 1 ay daha çalışmycam:)))daha ne söylesem bilemedim:))zemuszemus
daninoları mı tawsiye etti.. hangileri?
başlamammı canım ben meywe sebze püreleri weriorum 1 haftadır.. milupa we hippin kawanoz mamalarını aldım hergün yarım kawanoz weriyorum. ayrıca şeftali rendeliorum, elma suyu falan... günde 1 kez tabi fazla aşırıya kaçmadan.. çok sewdi sebzeleride meyweyide...
derdi ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?