2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ya ben bugün niye böyleyim sanki bir araba dayak yemişim tamam zaten halsizlik vardı ama bugün bide bide garip ağrılarım oluyor.baş kasık karın bel gibi :sinifsinif:kolum zor kalkıyor.

saol Allah razı olsun
bi haber size
chicconun deposunda bugün ve yarın indirim varmış imkanı olan bassın gitsin bende gidicem yarın cenazeden sonra çok ucuzmuş 7li bebek bodyleri 10 tl falan

gülencim sana bişey sorucam önceki sayfalarda bir kitaptan bahsetmiştin seni duyuyorum anne diye.kitabı alacağını söylemişsin.alıp okumaya başladınmı nasıl?bende almayı düşünüyorumda ondan soruyorum.

ben şimdi chicco nun indiriminden yararlanamayacak mıyım niye ama ya:bbo: buralarda hiçbişey yok ist anbuldan ayrılanda kabahat:çok üzgünüm:.

kızlar ilk gebeliğini yaşayan anneler ancak 16 haftada ,2.gebeliğini yaşayan annelerse 14 haftada ancak hissedebilirlermiş....o hareket sandığımız şeylerse bağırsak hareketleriymiş...bu gün bir yerde okudum ama nerde hatrlamıyorum...gebelik sitelerinden birindeydi ama....

Gülencim başın sağolsun canım.Alttada kaşıntı varsa yanma ağrı falan mantar olabilir.
SELKıEcim ben 6 haftalıkken hissetmeye başladım hareketlerini.Bunuda doktoruma söyledim rahim genişliyodur dedi.Hergün hemen hemen bir defa hissediyorum.ıkinci kez anneyim tecrübeliyim yani.Bazen bir pır pır ama bazende hele 9 a girdiğimde daha baskılı.Kızımı 16 haftadan sonra hissetmeye başladım o doğru.
Ayrıca KABIZLIK sorunu yaşayan arkadaşlar kuru kayısıyı kaynatıp suyunu içsinler kayısısınıda yiyebilirsiniz kaynattıktan sonra ama.Allahtan benim böyle bir sorunum yok.

Ayrıca bir anektot daha erkek bebek 7 hafta olmadan kıpırdarmış kız daha geç.Bunu bana annem ve tecrübeleri yaşlılarımız söylemişti tabii bu tıbbi değil.

Günaydın Hamişler :))

Gülencim çabuk söyle nerede bu depo ? Chcicco deposunu duymadım hiç??
akşam iş çıkışı bassip gidim bende...
Buarada ben bugün yine halsizim herzamanki gibi dün kocamla steteskop ile dinlemeye çalıştık kalp atışlarını ama tık yok biz duyamadık sanırım umarım bişisi yoktur 2 hafta sonra gidicem doktora...

- Hamilelik Sırasında Stres

Hamilelik döneminde stresli olmak yaygın rastlanan bir durumdur. Vücudu­nuz değişiyor, siz ve eşiniz ebeveyn ol­ma beklentisi içindesiniz ve kendinizi çok iyi hissetmiyor olabilirsiniz. ışte ve­ya diğer yükümlülüklerden dolayı stres­li olabilirsiniz. Rahatlayın ve sakin olun! Stres hiç kimse için iyi değildir, özellik­le de hamile bir kadın için.
Yaşamınızdaki stresi şu anda azaltma­nız için yapabileceğiniz birkaç şey var. Bunları uygulamayı deneyin ve eşinizi de bu konuda teşvik edin.

• Her gece yeteri kadar uyuyun. Uykusuz­luk stresli hissetmenize neden olabilir.

• Gün içinde dinlenin ve gevşeyin. Bir süre kitap okuyun ya da müzik dinle­yin.

• Stresten kurtulmak için egzersiz yapın. Yürüyüş yapın veya bir jimnastik sa­lonuna gidin. Hamile kadınlar için bir egzersiz videosu alın. Stresi azaltmak için aktif ve fiziksel (çok yorucu olma­yan) aktiviteler yapın. Eşinizden size katılmasını isteyin.

• Düzenli beslenin. Gün içinde yeterli kaloriyi almak “güçsüz” hissetmenizi engeller.

• Hoşunuza giden bir şeyler yapın ve bu­nu kendiniz için yapın.

• Mutlu bir yüz ifadesi takının. Bazen bir konu hakkında düşünce tarzınızı değiştirmek -daha pozitif olmaya ka­rar vermek- etkili olabilir. Surat asmak yerine gülümsemek stresi azaltmaya yardım eder.

• Eğer kokular sizin için önemliyse sev­diğiniz kokuları yaşamınıza dahil edin. Kokulu mumlar yakın veya gü­zel kokulu çiçekler alın.

• “Yalnız Kovboy” olmayın. Endişelerini­zi eşinizle paylaşın veya konuşabilece­ğiniz bir hamile kadınlar grubu bulun.

Günaydın kızlar. Ben yeniden işe başladım, çok şükür bir sorun yok. 10.30-14.30 arası çalışıyoruz ramazan nedeniyle, bu da benim işime geliyor.

ıki gündür çok şiddetli bel ağrım var. HAmilelikle mi ilgili sizce? Yatarken, otururken, kalkarken çok zorlanıyorum.

Bu arada mide bulantıları hariç, gebeliğe dair hiçbir şey hissetmiyorum ben. Doktorumu değiştiriyorum, perşembe yeni doktora gideceğim çok sabırsızlanıyorum.

Geçmişi tam olarak okuyamadım inşallah herkes iyidir.

Öpüyorum hepinizi...
a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…