2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım maşallah kırbir kere bebeğine.çok tatlı.darısı bizlere inşalalh.hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alsaydık.

Ben kızım olursa çiçek adlrından birini koymak istiyorum ama henüz bulamadım.... Tavsiyelere açığımhihoyyyt

Oğlum olursa da Mehmet yada Emin gibi klasik birşey istiyorum....sengözlerimebaksanab

canım sıkma canını.rüya sonuçta.bende boğuştum kabuslarla.bebişlerimiz aklımızdan çıkmıyorya ondan.allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin hepsini.

Nilücüm, rüyalara takılma boşver sen, dua oku bol bol, bende görüyorum abu sabuk rüyalar, çoğunlukla bebeklerle ilgili oluyor ama öğlene kalmadan unutuyorum, bu arada Folik Asit uyku bozukluğu yapıyormuş arkadaşlar, bilginiz olsun, belki de geceleri rahat uyuyamamızın nedeni budur..

Selam kızlar.
Tatildeyim ya ondan geç yatıyorum dün gece son mesaj benimdi sanırım.
Laktozsuz sütü hatırlatandan Allah razı olsun. Bana 3 sene önce reflü teşhisi konulduğunda içiyordum. Zamanla kendime dikkat ede ede şikayetlerim azaldı. Laktozsuz sütü de unuttum. Şimdi beni öldüren tek şey midem. Özellikle akşamları gaz sancısından, geğirmekten ölüyorum. Bir de ilerleyen aylarda daha kötü olacakmış. Ben inşallah bu işin sonunu getirebilirim.

Tombuşluğumu geçiyorum, hamilelikten de değil 4-5 aylık gibi duran göbeğim bu reflüden. Allah size bu sıkıntıyı vermesin.

Geçen gün bebeğinin cinsiyeti yüzünen kendini yiyen anne adaylarından söz edilmişti. Bizim bir yakınımızın başına geleni anlatayım. İlk çocuğu erkek olan bir ablamız vardı. Hamileliği çok zor geçirmiş. Eskileri bilirsiniz hurafelerle, tahminlerle neyse... demişler ki, "bu erkek. Erkek bebek annelerinin hamileliği daha zor geçer". Ama ne zorluk hamileliğin ilk gününden doğumun kendisine kadar. Bizden kim hamileliği sırasında "ay çok zor şöyle sıkıntım" var dese "sus bak Ceyda ablanın böyle şöyle olmuştu" diye beterin beterine o örnek gösterilirdi. Allah biliyor ya çocuk doğduktan sonra Ceyda ablaya çok çektirdi. Hiperaktivite teşhisi konuldu. Çocuk düz duvara tırmanıyordu. 2 kişi zor zaptediyordu. Herkes çocuktan illallah dedi. Çocuk 8 yaşına geldiğince Ceyda abla yine hamile kaldı. Bu sefer herkes kız demeye başladı. Tabi teknoloji de gelişti, hamilelik esnasında cinsiyeti öğrenme şansı doğdu. Ama çok net hatırlıyorum 3. ay bitmeden önce kesinlikle cinsiyet söylenmiyordu. İsteğe bağlı kürtaj hakkı bitince söyleniyordu. Ceyda abla da da öyle oldu. 2. bebeğin de erkek olduğunu öğrendiler. Sonra Ceyda abla resmen kendini kaybetti, sinir krizlerine girdi. Alın bu bebeği istemiyorum diyordu. Aile büyükleri, yok mahallenin camisinin imamı, günahtı, oydu, buydu.. Hergün ağlıyordu. Bir sürü doktora götürdüler. Doktorlar bunun hamilelik depresyonu olduğunu hormonların tetiklediğini, Ceyda ablanın bilinçli ve kasti davranmadığını, bu davranışların elinde olmadığını söylemişler. Hamilelik nedeniyle ilaçta veremeyeceklerini doğumdan sonra büyük ihtimalle geçeceğini söylemişler. Geçmezse doğum sonrası ilaç tedavisine bağlanabilecğeini söylemişler. Çok şükür ki doğumdan sonra hemen geçti. Şimdi iki oğlu da kocaman oldu. Benim ablamda bebeğinin erkek olduğuna kendini çok inandırmıştı. Kızı olacağını öğrenince hepimize küsmüştü. Çok ağlamıştı ama ablamda da aynısını gördüm elinde değildi. Ablamın ki Ceyda ablanın ki gibi olmadı. 1 ayda toparladı kendini. Hele kız bebek kıyafetlerine bakmaya başlayıca kızım oluyor diye sevindirikte olmaya başlamıştı.

Nesye kızlar özetle Allah herkese sağıklı çocuklar versin. Cahillik eden de var. Elinde olmadan bununla kendini hasta eden de var. Allah kimsenin başına vermesin.

Ben kızım olursa çiçek adlrından birini koymak istiyorum ama henüz bulamadım.... Tavsiyelere açığımhihoyyyt

Oğlum olursa da Mehmet yada Emin gibi klasik birşey istiyorum....sengözlerimebaksanab

Canım sana da öneri de bulunmak isterim, belki hoşuna giden olur; YASEMİN, NERGİS, MENEKŞE, LALE, FULYA, GELİNCİK, AÇELYA, AKASYA, KARDELEN...

Bende kızım olursa İLKİM yada İKLİM, oğlum olursa da İNANÇ yada KIVANÇ koymak istiyorum, Allah nasip ederse, sizce nasıl isimler?

ben de folic asit kullanıyorum ama benim uyku düzenizliğim yok gayet iyiyim tamamen bilinç altı bence ya bende de olursa korkusu maalesef

pembe nasılsın buluşma olacakmı ankaralılar arasında?
canım sağol allaha şükür iyiyim sen nasılsın.benim karnım çok geriliyor bide idrara çok çıkmaya başladım afedersiniz.baskı oluyormuş rahim büyümesinden dolayı.paso tuvalate gidiyorum:kedi:.sende de varmı bu şikayetler.
canım biliyorsun dila ayarlıycak buluşmayı.sanırım ramzan sonrasına kaldı.hepimiz aynı düşüncedeydik.

Benim adım Yasemin hihoyyyt Ondan dolayı Yasemin olmaz ama Nergis, Lale, Menekşe, Fulya çok güzel isimler bence....

Senin bulduğun isimler de çok güzel... Kıvanç ı ben de beğendim, bakalım oğlum olursa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…