2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba
benide listeye eklermisin
17 mart tahmini dogum tarihi yas 28 suan 11+0 cinsiyet belli degil kilo 62 hersey yolunda...

Kız isimlerinden aklımızda 3 isim var:
Berfin
Şevval
Pelin

Erkek ismi pek bulamadık.. Galiba kız çocuk istediğimizden. opuyorumnanaktan :
Çağan
Kutay

canım ecrin olsun benim ismim :kedi: allahın hediyesi(sevabı) demek

canım Ecrin olsun...Allahın hediyesi demek..bence onca seneden sonra olmuş ise Allahın onlara bir hediyesi mucizesi...ben kızım olursa Ecrin koyucam ztn..ama olsun koyabilirsiniz izn verdim :roflol:

Benimde kızım olursa Ecrin koymamı istediler. Bende biraz araştırayım dedim.
Aşağıdaki yazıyı buldum.
Aşağıdaki yazıya göre Ecrin Kerim = Allah'ın Hediyesi demekmiş. Ecrin tek başına Allah'ın hediyesi değilmiş. Ben arapça bilmiyorum. Ama bilen biri konuya ışık tutabilir.

Ecrin - Isimler hakkında
Son zamanların gözde ismi Ecrin hakkında bilmeniz gerekenler..

Ecrin ne anlama gelir?

Ecrin ‘ecr’ kelimesinden gelir ve ‘ücret, karşılık, bedel’ gibi anlamlar taşır.

Ecrin Allah’ın hediyesi değil mi yani?

Hayır, Ecrin ‘Allah’ın hediyesi’ anlamına gelmiyor, bu bir yanlış anlaşılmadır Yasin suresinin 11. ayetinde ‘ecrin kerim’ yazıyor, Kerim Allah’ın isimlerinden biri, Ecrin’in anlamını ise yukarıda görebilirsiniz. Bu durumda ecrin kerim ‘Allah’ın verdiği karşılık’ (veya bazıların yorumladığı gibi ‘Allah’ın hediyesi’ ) demektir. Ecrin tek başına ise ‘Allah’ın hediyesi’ diye bir anlam taşıyamaz!

O zaman kızıma Ecrin ismini, oğlumada Kerim ismini veririm.. Nasıl fikir?

Düşünce güzel, fakat Kerim Allah’ın isimlerinden olduğu için oğlunuza bu isimi koyamazsınız. ‘Allah’ın kulu’ anlamına gelen Abdülkerimi koyabilirsiniz, ama bu isim sizin tercihiniz olacağını sanmıyorum..

Soyadımız Kerim, bu yüzden kızımıza Ecrin ismini vermek istiyoruz. Bu sizce nasıl bir fikir?

Bu düşünce de güzel, fakat unutmayın ki kızınıza Ecrin Kerim diye değil, Ecrin (ücret) diye sesleneceksiniz. Kısacası bu fikiri uygulamamanızı tavsiye ediyorum.

Araplar Ecrin’i isim olarak kullanıyorlar mı?

Hayır, Ecrin Araplar için güncel hayatlarında kullandıkları bir kelime. Biz nasıl ücretten bahsediyorsak, Araplar da ecrinden bahsediyor. Düşünün, Araplar kızlarına Ücret ismini verseler, biz nasıl komik buluruz.. Bizde Ecrin ismiyle böyle komik bir duruma düşüyoruz.

Bir yerde Ecrin’in ‘hurma kurutma yeri’ olduğunu okudum. Bu anlam doğru mu acaba?

Evet, yaygın kullanılmasa da Anadolu’nun bazı kısımlarında Ecrin ‘hurma kurutma yeri’ demektir.

Ecrin ismini koymak günah mı?

Hayır, Ecrin ismini koymak günah değil, ama sevapda değil.. Ecrin’den daha güzel anlamlı bir isim koymak elbette daha doğru olur.

Ecrin’in anlamını Allah’ın hediyesi sanarak bu isimi kızıma verdim.Gerçek anlamını öğrendikten sonra çok üzüldüm. Ne yapmam gerekiyor?

Siz Ecrin ismini iyi niyetinizle koymuşsunuz, kendinizi böyle üzmeye gerek yok, yapılacak birşey yok. Eğer Ecrin isminden gerçekten çok soğdusanız, kızınızın ismini değiştirebilirsiniz.

Ilerde bir çocuğunuz daha olursa, o’nun ismini daha iyi araştırdıktan sonra koymanızı tavsiye ediyorum.

Ecrin ve Ecre(n) aynı manaya mı gelir?

Evet, Ecrin/Ecren/Ecre ‘ücret, karşılık, bedel’ manasına geliyor.

Ecrin ismini değil de, Ecrinnur ismini kızıma koysam nasıl olur?

Günümüzde kötü anlamlı isimlere Nur eklenmesi çok yaygın oldu..

Evet, Nur güzel anlamlı bir isim, fakat Ecrin isminin arkasına Nur yapıştıralak, Ecrin iyi anlamlı bir isime dönüşmez. En iyisi şu Ecrin isminden vazgeçmek

Ecrin ismi sizce neden bu kadar popüler oldu?

Ecrin ilk başta Allah’ın hediyesi olarak isim piyasasına bomba gibi düştü. Anne ve babalar ‘kızımız Allah’ın bize verdiği bir hediye, bu yüzden Allah’ın hediyesi anlamına gelen Ecrin ismini koyduk’ gibi cümleler sarfettiler..

Ecrin’in gerçek anlamı bilindekten sonra pek koyulacağını sanmıyorum. Bu yüzden son aylarda bu isimde bir düşüş var ve bu düşüş önümüzdeki aylarda da sürecektir.

ya benim o takvime göre kızdı,bundada oğlumdada tutmadı benim....

canım bu rüyalar başa dert oldu vallahi,hepimiz görüyoruz sanırım bişeyler...bu arada sağol canım,sanırım hep erkekmi olacak ne liste banada öyle geldi ama kızlar geç belli edermiş kendini öyle diyorlar...birde canım benim bebikte 13 haftaydı tam dün,boyuda 65.1 mm di ,istersen listede düzenleye bilirsin...

ya canm bende tatlıdan tiksindim halbuki çok severim ve ekşi istiyorum sürekli,ama erkek geliyor sanırım,bu pek belli olmuyor aslında.....

ezgim selkie sizlerinde hayirli olsun onlari kipir kipr gormek cok guzel
canım teşekkürederim darısı başına........

sağol canım sende çek koy hadi herkes koysun tokuşturalım göbişleri kaydirigubbakcemile3

koyarım kız bende birazdan...zemuszemus

kızlar bu arada tüy sorunu bendede var,geçenlerde kaşlarımı aldırmaya gittim ve resmen gözlerim doldu acıdan alınırken..felaket acıyor yaa!iyice işkenceye dönüştü epilasyom işi... ayrıca cildim sivilcelendi,hiç sivilce çıkmaz normalde bende,sözde erkek olcak güzelleşmem gerekiyordu!

Son düzenleme:
ne güzel söyledin taburcu cahillik edende var elinde olmadan kendini hasta edende.benim bir ilk okul arkadaşım vardı eltisiyle çok itişirdi allah vercek ya ikiside aynı zamanda hamile kaldı ikiside benim oğlum olcak deyip duruyolardı ağızlarından ne hayırlısını istediler nede sağlıklısını sadece erkek çocuk ikisininde oğlu oldu arkadaşımın oğlunun kafası okadar büyüktüki inanamassınız 7' 8 ay sonra vefat etti yaşatamadılar eltisinin oğlununda üst dudağı yok yarık tavşan dudakmı ne diyolar o yaşıyo ama yaptıkları hatayı o çocuğa baktıkça hatırlıyorlar ikiside okadar pişman oldularki hayırlısını istemediklerine.Allahım hepimize eli ayağı düzgün akıl sağlığı yerinde hayırlı evlatlar versin.

Ecrin ismini bilemiycem ama bazı isimler çok uyduruk geliyo bana
Ceylin mesela... Cennete açılan kapı demekmiş güya.
Oysaki bu konuda biraz araştırma yaptığımda öğrendim ki cennetle alakası yok. Bu isim tamamen uydurma ne yazıkki.. :sinifsinif: Cennetin 8 kapısı varmış. Bunlar: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-ılim kapısı.
Ayrıca Ceylin Farsça kökenli bi isimmiş. Kuran Farsça diil ki Arapça.. Nasıl Farsça bi isim Kuran'da yer alabilir ki o zaman.

taburcu ben bunları hiç duymamıştım adımın ecrin olmasına rağmen kaydirigubbakcemile3 aman boşver ben yine allahın hediyesi olarak kalıyım olmaz mı :kedi: annem koymuş yaa okadar kuran dan bulupta
ya da ikinci adımı kullanırım ama ben ecrin i seviyoduuuum :sinifsinif: :sinifsinif:

Her anne baba çocuğunun hem güzel hem de akıllı olmasını ister.
Yakında bir kız çocuğunuz olacaksa, bu yazıyı çok dikkatli okuyun!

Türkiye güzellik kraliçeleri listesine baktığımızda, bu isimleri görüyoruz:

4 kere: Pınar
3 kere: Esra, Hülya, Merve, Şebnem,
2 kere: Asuman, Çağla, Demet, Didem, Gamze, Hande, Leyla, Meltem, Yelda

selkie cim bebek arabalarından benimde hoşuma krem gitti çok güzel görünüyor ama kullanış yönünde bişey diyemem.

pembe cim o rüyalar meşhur.bende gördüm bayağı oldu hemdde benimki tam anlamıyla aldatıyordu.sonra eşime kızdım onun tepkiside katılarak gülmek oldu:1closedeyes:.

kızlar benim göğüslerim zaten küçük değildi.şimdi bu aralar uçları kaşınıyor ve sanırım çatlıyor çünkü küçük küçük damarlar belli oluyor.cildimde bir garip.bide negüzel aramızda alışverişe başlayanlar var.ben daha erken diyorum içim gitsede bişey almayacağım birsüre.(istisna olabilir belki)ama internetten sürekli bakıyorum bebek eşyalarına .bunada engel olamıyorum

bi öğle yemeği yiyip geldim, nasıl kaynatmışsınız :)
çok gayret ettim, balık yedirdim bugün çocuğuma:))

simenaycım, Kıvanç bence de çok güzel, hatta benim de düşündüğüm bir isim.
kızım olursa, yaklaşık 10 yıldır Ada koymak isterim ismini. Kumral Ada Mavi Tuna kitabını okuduktan sonra karar vermiştim. Issız Adam'dan sonra fazla popüler oldu ama yine de hala aklımda...

Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin, cinsiyet işin heyecan kısmı sadece :)

nilüfercim rüyaları takma fazla, ben de çok görüyorum öyle şeyler, mümkün olduğu kadar anlatmamaya çalışıyorum aklımda yer etmesin diye... hayırdır inşallah diyelim...

:) efecrin belki bunu yazan yanılmıştır. Elimde kanıt yok, sen moralini bozma varsa bildiğin Arapça bilen ona danış :)

frambuaz bu arada kuran'ın dili Arapça'dır. Ama Arapça'ya geçmiş Süryanice, Farsça ve bir iki dilden daha kelimeler vardır. Aynen bizim dilimize "entegre" olmuş İngilizce, Arapça, Farsça, Fransızca kelimeler gibi. Kullandığımız kelimenin dilimize katılımı ne kadar eski ise o kelimeyi o kadar Türkçe sanıyoruz kökenini bilmiyoruz. Veteriner kesinikle Türkçe kökenli değil aslı baytar ama bugün veterinerin türkçe olmadığını söyleyemeyiz. Hamilelik gibi... Gebeyim demiyoruz hiçbirimiz ama aslı bu. Kuran'ın dili arapçadır ama arapça içinde dile yeyleşmiş yabancı kökenli kelimeler vardır. Elbette bu yazdığım Ceylin'e muhalefet değil. Ceylin ne demek ben de bilmiyorum. İnşallah koyan kişi iyi araştırıp koymuştur. Söylemesi de zormuş :)

canım benimde krem çok hoşuma gitti ama siyah alıcam sanırım,çok leke olur o krem rengi yaaaa!

bu arada ben benim 2.n,nde erkek olduğu kesinleşirse kayra koymak istiyorum adını,

Kızlarr, ben doktora gidiyorum şimdi, umarım iyi haberlerle gelirim, bakalım benim ikili test nasıl sonuçlanacak, dualarınızı esirgemeyin benden, hala kusuyorum bu arada, bugun banyoyu mesken tuttum resmen :))

ya erkektemi güzelleşir aaaaaa?
ama midem bulanmıyo diye bi arkadaş kız demişti bütün tabuları yıkıcam ortaya karışık bişi çıkmaz işallah
delikafadulden

cok guldum canim sana yaaa ALLAHTA seni guldursun ilk zamanlar mide bulantisi yoksa guzellesiyosan erkek diye biliyorum ben ammaaa hadi bakalim hayirlisi hemen ogrenelim artik yaa ben cok merak ediyorum

arkadaşlar çok güzel yaa gülmekten öldüm sizinde okumanızı istedim:
Cani Sikkin, Keyifsiz, Morali Sifirin Altinda Olanlara Ozellikle Tavsiye Edilir...

Tam uyumaya hazirlaniyordum ki son bir kez mesajlarimi kontrol edeyim dedim, dedigime diyecegime pisman bir halde sizinle paylamaya karar verdim :))

Ve o mesaj icerigi ;

Yaramazliginin tavan yaptigi noktada dort yasindaki azman yegenim oda cezasi aliyor... Buyuk bir ofkeyle odasina gidiyor. Uzunca bir zaman sesi

cikmyor, uyudugunu dusunup sohbete dalmisken sesleniyor ''Gardiyaaannn, sutumun saati geldi. Sicak olsun, kakao da koy icineee... ''

Hastanenin "Tibbi Atik" bolumunde gorevli; turuncu tulumlu, sirtinda kocaman tibbi atik yazan ve oldukca cirkin olan yasli adama asansor beklerken: "Ayyy tipe bak valla tam bir tibbi atik." diyerek laf atan yapay zekali kisi benim ablam olur. Bunun uzerine ablamin sisman oldugunu gorup, "Yuk asansoru obur tarafta, burada bosuna bekleme." diyerek cevap veren eli opulesice kisilik ise tibbi atiktir.

Yeni dogmus ogluma, israrla babasinin demode ismini koymaya calisan kocami vazgecirmek icin, o ismin eski sevgilimin adi oldugunu soyledim. Sonuc;

artik babasindan bile bahsetmiyoruz.

4 yasindaki prensese tehlike atlatildiktan sonra oyuncagin arkasindan cikardigi minik pili niye yuttugunu soruyoruz. "Cok yoruldum, beni calistirsin diye yuttum." diyor.

Kocam kadar cirkin ve kaba bir odundan; oglum kadar yakisikli, hassas ve muhtesem bir cocuk dogurduguma gore cok iyi bir marangozum.

Ailece amcamlara bayram ziyaretine gittik. Konu yastan acildi. Yengem de gecen hafta kirk yasini doldurdugunu soyledi. Amcamin beni krize sokan

bomba onerisini aynen aktariyorum. "Hanim, seni bozdursak da iki yirmilik yapsak nasil olur?"

Sabah okula gelip bilgisayarin basina oturdugumda Youtube'un kapatildigini ogreniyorum. O sirada iceri elinde cayla caycimiz Serife Hanim giriyor. Acimi onunla paylasmak istiyor ve "Serife Hanim, duydun mu; youtube da kapatilmis." diyorum. Serife Hanim bu olaya hic sasirmadigini belirten yorumunu ortaya atiyor hemen. "Bu okulda ne duzgun gidiyor ki zaten? Tuvaletin supurgesini de almislar!"

Ucus boyunca cok sevimli ve tonton buldugu yasli teyzenin ustune titreyerek yardimci oldugu icin teyzeden inerken, ''Evladim, cok sagol yardimlarin icin, biz de sizi or...u biliyorduk...'' cumlesini duyan hostes arkadasima sizlerden kocaman bir alkis lutfen

Gecenin ucunde odamin penceresinden olumune sarkip sigara icerken, yan pencereden ani bir sekilde kafasini uzatip "Yakaladim! Hahaha!" diye bagirip az daha dusmeme sebep olan kadin, benim oz annemdir.

Aile dostlarimizla beraber gittigimiz sinemada, verilen 15 dakikalik arada kalabaliga yakalanmamak ve sigarasini icmek icin hizlica karisinin elini tutarak disari cikan, arkasini dondugunde elini tutugu kisinin karisi degil de baska bir kadin oldugunu gorunce "Eyvah s...tik." diyen, bu lafa karsilik elini tuttugu kadindan "Dur daha s..madik kocam gelsin beraber s..ariz." cevabini alan benim sevgili ortagimdir. Savunmasi da hazir beyfendinin "E karanlikti ama!"

Doktorunun "Kac yasindasin?" sorusuna "Sizce kac gosteriyorum?" diye cevap veren baska hasta var mi? Acil serviste bekliyorum da...

Kocama ''Kocacigim, diyelim ki doktorsun ve diyelim ki estetikcisin, neremi kesip duzeltmek istersin?'' diye sordum. ''Dilini.'' dedi. Uc gundur susuyorum; ne olur, ne olmaz...

Aile dostumuz olan, oldukca sisman ve iri yari bir ciftin dugunundeyiz. Babam altinlari takarken mutluluk dilemeyi ihmal etmiyor: ''Allah bir yastikta kocatsin Umit'cigim. Tabii sigarsaniz!''... Babam haric ailecek utandik.

Geceleri cok sicak oldugundan uyuyamiyorum. Ben de buna kendimce bir cozum buldum. Kuafor salonlarinda saca su sikilan sprey siselerinden aldim ve gece sicaktan bunalinca yukardan puskurtuyorum, sanki yagmur yagiyormus gibi oluyor ve bayagi bir serinliyorum. Elime ayagima da puskurtunce onun serinliginde biraz uyuyabiliyorum ama yanimda yatan sevgili kocam ertesi gun bu durumdan rahatsiz oldugunu soyle ifade ederek beni gulme krizlerine soktu: "Lutfen gece o suyu sadece kendine puskurt, yoksa kendimi manavdaki

sebzeler gibi hissediyorum."

Arkadasimin tavsiyesi uzerine, kosu yaparken cok terlemek icin gobegime naylon posetlerinden sardim. Ucuz ya, fikir mantikli geldi denedim. Keske yazilari olan poseti tercih etmeseydim. Cok terleyince posetin yazilari bana gecmis. Artik gobegim kendisini tercih edenlere tesekkur ediyor ve yine bekliyor...

Babami namaz kilmis, dua ederken gorunce "Benim icin de dua et" deyiveriyorum ve babamin cevabiyla dumur oluyorum. "Kendisi nerede derse ne diyeyim?"

Hoca ile birlikte doktor adaylari sabah viziti geziyorken birden, telefonun sesini kapatmayi unutan bir ogrencinin telefonu Emre Aydin sarkisiyla calmaya basladi. ''Adam olmaz dedin senden...'' Hocanin merakla beklenen tepkisi gecikmedi. ''Baban ariyor galiba. Soyle, hakli cikti.''

5 yasindaki yegenime babasi soruyor: "Buyuyunce ne olacaksin kizim?" "Asena olacagim babacim; sen ne olacaksin?" Babasi gayet sakin cevap veriyor: "Katil"... Ikisine de meslek hayatlarinda basarilar.

Sevgili anneannecigim, havaalanindaki kadin polis memurunun amaci sana sarilmak degil uzerini aramakti. Hadi sarilip sirtini sivazladin, bir de ustune opmenin ne geregi vardi?

Bundan birkac sene once buyukannemi doktora goturduk. Muayeneden sonra tahlil icin gun verip "Sabah sakin bir sey yemeyin, ac karnina gelin." diye tembihlendi. Hastaneden ciktiktan 5 dakika kadar sonra buyukannem sessizligi bozdu ve buram buram umut kokan sorusunu sordu. "Kahvaltida ne ikram edecekler acaba? Ac gelin diye o kadar siki tembihlediler..."

Pek cok memleket gezdim ama hicbir yerde Malatya'daki pratik duzeni goremedim. Kiz Meslek Lisesi, yaninda Erkek Meslek Lisesi, yaninda Evlendirme Dairesi.

Bir alkis da metroda, elektrik paneline oturmakta israr edengenclere ''Bak karismam g.t kanseri olabilirsiniz haa...'' diye gayet bilimsel bir ikna yontemi sergileyen gorevliye gelsin. Zira biz de gulmekten cene kanseri olduk.

Babama bilgisayar ve internet kullanmayi ogrettigim ilk gunler... "Baba bak bu mouse, yani fare." diyorum, nasil kullanildigini gosteriyorum. Birkac gun sonra babam beni cagiriyor. "Kizim gel bak, bu kurbaga calismiyor!"

Oglum, saatlerce ugrasarak kartondan yaptigim buzdolabi modeli ile odevinden en yuksek notu aldi. Ogretmeni ona "Aferin!" demis. "Herkes anne ve babasina yaptirmis. Ama sen kendin yapmissin, belli." Kendimi hic bu kadar beceriksiz hissetmemistim. Karim iki gundur guluyor. Karizmam yerle bir oldu. Tesekkurler ogretmen hanim!

Kilo aldigimda, "Kilo aldin, biraz zayifla" demek yerine, "Hadi tosunum, az daha ye seni halde hamal yapacagim" diyen sevgili kocam, ben sana kel

olmandan dolayi "Az daha parlat, gece lambasi yapicam seni" diyor muyum? Demiyorum!

Ozel bir bankadan defalarca, kredi basvurusu yapmam icin arayan kadina "Hanimefendi ben zengin bir koca buldum, krediye ihtiyacim yok cok sukur. Darisi basiniza!" dedim. Artik arayanim yok, mutlu ve huzurluyum.

Su anda yazliktayiz ve bu aksam neredeyse tum yazlik komsularimiz bize bes cayina davetli. Annemse ikramda kusur olmasin diye hamur isi uzerine tum hunerlerini sergilemekle mesgul. Daha dun aldigimiz 30'luk karton yumurta az once bitti ve annem, uykudan kaldirdigi babami yumurta almasi icin markete gonderdi. Babam kasi catik, surati asik halde kalkti ve soylene soylene evden cikti: "Sabah sabah ne yumurtasiymis bu arkadas, daha dun almadik mi? Ustune oturup kiriyor musunuz bir bir? Nereye gidiyor o kadar

yumurta anlamadim ki? Size yumurta yetistirecem diye tavugun g.tu yirtildi iki gundur be!"

Sevgili beli agriyan teyze; kulodunun icine igneleyerek elalemden sakladigin zinet esyanlarini rontgen filmiyle tespit etmis bulunmaktayiz. Bilgilerine...

Canim kaynanacigim, hani evimize her gelisinde, bin bir bahaneyle evin her kosesini gezip temiz olup olmadigini kontrol ediyorsun ya, hic zahmet etme tertemiz her yer. Cunku sen gelmeden once ogluna saatlerce evi temizletiyorum.

Gecen aksam ayni yasta oldugum ve bekar olan kiz arkadasimla Msn'de kameradan sohbet ediyorduk. Arkadasimin erkek kardesi, komiklik olsun diye annesine, "Anne kizin kocaya kacacakmis, plan yapiyorlar!" diye seslendi. Anneden gelen cevap, ikimizin de gulme krizine girmesiyle gecenin sonunu getirdi. "Bu yastan sonra ne kacmasi! Istesinler hemen verecegiz."

Bir alkis da "Oglum yirmi iki yasina geldin, hala bir baltaya sap olamadin!" diyen annesine "Anne, elli yasina geldin, hala benden bir sap olmayacagini anlamadin!" diyen sap kardesime gelsin.

6 yasindaki oglum babasiyla yaptigimiz hararetli tartismanin ortasinda kocamin uzerine yuruyup "Artistlik yapma len!" dedi. Evet oglum, koru anneni boyle televizyondan ogrendigin repliklerle.

dün gece beimde eşim tutturmuş kızımız olursa ismini ada koyalım diye.nerden aklına geldi bilmiyorum.evet isim çok güzel.ama bende kuranda geçmesini istiyorum.eğer eşim vazgeçmezse ada isminden ikinci bir isim kuranda geçer olur.tabii kız olursa.sağlıklı olsunda diyorum.hiç farketmez.cinsiyetini öğrenelim öyle başlıycam isim bakmaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…