2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım sen bişiler vermezsen o nasıl alışıcak sen tatdır bakalım belki sevcek ön yargılı olma bence ufak ufak ver bakalım

merhaba anneler
..
HİJYNENİM;Eymen paşa benim kız gibi başkasının evinde o da rahat olmuyor eve gelelim ohhh be der gibi başlıyor yaramazlıklara

aynen öyle canım yerimseniben

canım farz değil diye bir şey yok dayanabilen tutabilir bu kişiye günah kazandırmaz sevabını alır... dayanamayan tutmaz bu da günah kazandırmaz... o da evladına bakmanın sevabını alır.. çok şükür bugün üçüncü gün iftar ve sahurda yediklerimi çok dikkat ettiğim ve bol su içtiğim için sütüm de azalma yok... ilk gün olur gibi oldu ama şimdi çok iyi aynı.. he bi de şu var ben evde oturuyorum yaptığım tek iş Eymen ve günlük yemek vs..
fazla efor sarfetmediğim için zorlanmıyorum... bununda etkisi olabilir...

cnm bi şey olmaz inşallah geçmiş olsun...

Geçen gün bir dergide okudum
Erkekler kadınları önce çirkinleştirir sonra aldatır diye sanırsam doğru...
Allah ıslah etsin... hayırlı insanlarla karşılaştırsın... Ben en çok Ege bebeğe üzüldüm...
bilmiyorumkismile

canım ferro sanal Eymen de kabızlık yaptı doktorumuz değişti hemen ferrum fort damla kullanıyoruz biz
o da kırmızı çok leke yapıyor ama mecbur ne yapalım...

ben Eymeni gece hep yüzüstü yatırıyorum böyle bir sorun olmuyor o yüzden
bilmiyorumkismile

geçmiş olsun canım

Kızar Esin hala ishal bu 7. gün doktor Zinco dışında bir şey vermemişti bugün konuştuğumuzda maflor ver dedi. 1 bardak suya yarım poşet koyacakmışım.

Canım bence de başka bir doktora git bu kadar uzun süren ishal helak etmiştir çocuğu yaa

hepatit cnm yurt dışı olayına ben yorum yapamıyorum...
duygusal bir insanım uzaklıkları bünyem pek kaldırmaz
hakkınızda hayırlısı olsun...

selkie ablacığını uğurlamışsın Allah kavuştursun
sağ olsun dağlar ardında olsun der anam
hasretlk zor şey... :2:

bu arada yeğenimi tebrik edenlere teşekkürler...
üniversite tercih sonuçları bugün açıklandı evet
bi de şu dgs açıklansa ona da öbür yeğenim girmişti hayırlısıyla...
bende yeğen çok 6 kez teyze 3 kez hala oldum
sırnaşık şey

en azından 1 hafta rahatsın ohh sonrada 3 gün siz yoklursunuz sonrası eylül zaten giderler inşallah oğluşunla kocanla mutlu gnlerinize dönersinizkaydirigubbakcemile5

İnşallah...
Bir saatliğine bile yok olsalar, dönebiliyoruz mutlu günlerimize :)

Konaklama yerlerine bakıyorum büyük bir zevkle...
Gel 30 Ağustos geeel :)

Canımm hadi siz de gelin :)

Esrin çok uzun sürdü canım ya, başka bi doktora götürsen...

Bi de bu dönen halleri, emekledikleri zaman ne olacak bilmiyorum :)

Katılıyorum.

Anadolu yakasında var ama Avrupa'yı hiç bilmiyorum.

gerçeği söylemek gerekirse sevgili eşim face olayına karşı,..face girmemi istemiyo,,.artı resim vs.sadece pıtışımın resimleri koyabiliyorum..ama yakında koyacam,.önceden vardı,sildim maalesef..

Bizde de vardı öle bi tane ama biraz yumuşadı şimdi...

ceren meywe suyu içiyor şeftali armut kara erikpuyorumnanaktan

Afiyet olsun, yarasın zıpzıpıma..

kızlar saolun dostlar...
bi yirmi dk uyudu gözünü ar acmaz aldım kucgıma keyfi yerinde gibikusma yok cok şükür:Saruboceq:
anormal bi durum olursa götrecm heme şuan normaliz
hepniz cok sewiorum saolun

Gözün aydın, atlattı inşallah...

Bizim doktor da vermedi kan sayımı yapmadan, yarın yaptırıcaz bakalım...

Küçükçekmecede ama büro Şişli de .Evi de Levente taşıyacağım o yüzden bu taraflarda dr. olursa iyi olur.Bize de demir ilacı vermedi dr.Sordum 1-2 ay daha başlamayı düşünmüyorum dedi.Sanırım Ece nin yüzüne rengine bakarak buna karar verdi.Yoksa test yapmadı.

hasrete katılıyorum bnce oruç tutmayın bi sahurda yedikleriniz üzerine duruyosunuz yazık bebişlere bu sene değil sene zaten tutulck neden b güzelim sütten bebişleri mahrum bırakıyosunuz günün bi saati ile her öyünde alınan gıdanın bence süte daha çok katkısı var bu da bnm görüşüm

canım sen bişiler vermezsen o nasıl alışıcak sen tatdır bakalım belki sevcek ön yargılı olma bence ufak ufak ver bakalım

canım ben deniyorum mesela çeşit çeşit meyvelerden püreler yaptım yok sularını sıktım gene yok.zaten salı günü doktoru var.oda birliste verir heralde bakalım ne olacak.

Sütü işyerinde pompayla sağmaktan artık göğüslerimden kan akmaya başladı sanırım sağmayı yavaş yavaş azaltıp bırakıcam sadece evde iken emzirerek vereceğim çünkü böyle giderse acıdan emzirmeyi tamamen bırakacağım

canım ben deniyorum mesela çeşit çeşit meyvelerden püreler yaptım yok sularını sıktım gene yok.zaten salı günü doktoru var.oda birliste verir heralde bakalım ne olacak.

Yazgıcım anne sütü eklicem demiştin, denedin mi?
Dün Doruk elma püresini sevmedi, içine süt sıktım, ağzını şapırdatarak yedi de, bitince kızdı bile :)

Canım ne marka pompa kullanıyorsun?
İki aydır her gün 3 defa sağıyorum işyerinde, uçları biraz uzadı ama kanama filan yok.
Pompanın cinsinden ya da uygulama hatasından olabilir mi acaba?
Gündüz sağmazsan bir süre sonra gider sütün, yazık olur be arkadaşım...

bnmkide nerdeyse saat başı emio öle dolu dolu olmasada yutkunuo gece yatmadan ilave süt içio emdikten sonra buna ragmen bezler hafif artı kilo yok. bnm eşimde zayıftır çok yer oda bnmkide acaip kduruk el dursa ayak durmaz ondan heralde . bzm dr de öle demişti.

ewet we özellikle sadece anne sütü werenler oruç tutuyor weya ağırlıklı anne sütü werenler.. önemli olan sütün miktarından ziyade kalitesidir.. bu şekil kaliteli olacağına inanıyormusunuz? hadi çoğunlukla ek gıda werseler falan tamam dicem, neyse herkes kendini bilir sonuçta açlık we susuzluk benim sütümü etkilemiyor bebeğime karşı wicdanım rahat çok iyi besleyebiliyotrum bu şekildede diyebiliyorsa herkes tutsun.. allah kabul etsin:Saruboceq:..

evet bu bizde de işe yarıyor... kaydirigubbakcemile5

Kadir Tuğcu dan alıntıdır...
Annenin sütü olması için ne yapması gerekir?
İnsan memesi inek memesi yapısında değildir, bu nedenle uzun süreli süt biriktirmez. Çocuk emmeye başladığı anda süt yapılır. Nasıl gözyaşı ağladığımız zaman akıyorsa, yani bir yerde toplanmıyorsa süt de böyledir. Süt hücrelerinden anında süt yapılır ve bebek emdikçe de gelir. Süt olayı tamamen psikolojiktir.
Kadının yerli yersiz üzüntülerle dolmamış olması gerekir. Niyet de önemli. Annenin bebeğini emzirmek istemesi önem taşır.
Birçok anne lohusalık döneminde komposto, bol şekerli meyve suları içerek veya tatlıyla süt miktarını artırmaya çalışıyor. Bu mümkün mü? Süt yapan yiyecek var mı?
Süt yapıcı gıda diye bir şey olmaz. Süt yapıcı diye annelere zorla içirdikleri veya yedirdikleri şeylere dikkat ederseniz, hepsi susama isteği uyandıran maddelerdir. Anne bunları yiyince bol bol su içme arzusu hisseder. Bol bol su içince de süt miktarı artar.
Yani keramet helva, tatlı, soğan, pekmez veya kompostoda değil bunları yedikten sonra hararetten dolayı içtiği sudadır.

'Küçük göğüslü kadının sütü olmaz' deniyor, doğru mu?
Bu da yalandır. Göğüsün büyüklüğü, memenin ucu veya şekliyle sütün akışı ve gelişi değişmez. Memesi küçük kadından gürül gürül süt gelebilir.
Sütün kalitesi yemeğe göre değişir mi? Et, karides, meyve, sebze yiyenle ekmek ve çorbayla beslenen anne arasında süt farkı olur mu?
Sütün kalitesi hiçbir zaman değişmez. İyi beslenen anne ile kötü beslenen anne arasında süt kalitesi açısından fark olmaz. Ancak iyi beslenen anne kendisine fayda sağlar, kötü beslenen annenin zararı kendisinedir. Çünkü süt yapmak için belli miktarda mineral vücuttan alınır. Bu minarellerin vücutta az ya da çok olması, kalan miktarın anneye yetip yetmediği meselesine bakılmadan vücut aynı miktar minerali anneden süt için alır. Yani zarar anneye olur.
Ancak sütün kalitesi aylara göre değişir. İlk aylarda gelen süt farklıdır, bir ay sonra, iki ay sonra, altı ay sonra gelen süt farklıdır. İşte bu nedenle mamaların da bir ay, iki ay, üç ay ve sonrası için farklı tipleri yapılmıştır.
Mesela prematüre doğum yapmış bir kadının sütü ancak prematüre bebeğe iyi gelir. Onların sütü normal doğum yapmış bir annenin sütünden çok farklıdır. Yoksa annenin yediği içtiği ile hiçbir ilgisi yoktur. Fakir kadının da zengin kadının da sütü aynıdır.

Özetle Arkadaşlarım zararı sadece kendime bu işin...
Ben de bebeğimi düşünmekten aciz bir anne değilim.
..

Son düzenleme:

bnm sol göğsüm sağı emzirirken deli gibi akıo. o göğsüm tıkanmıştı pompayla çok hırpalamştm iki gündür gene sağdım damlıodu önceden artık resmenn akıo baya bi tutmak zornda kalıorm sizde böle bişey warmı.

[B

Özetle Arkadaşlarım zararı sadece kendime bu işin...
Ben de bebeğimi düşünmekten aciz bir anne değilim.
..[/B]

h,ç bir anne bebeğini düşünmemezlik yapmayı istemez siz ilk gün evet biraz azaldı gibi dediniz bu ozaman şu anda yazdığın kadir tğcunun dedikleriyle ters düşüyo bu benim görüşüm diy tekrar belirtiyorum oruç tutun yada tutmyın bu nu kendiniz bilir

Off pofff şarjım bitti,tüm yazdıklarım gitti, sinir oluyorum böyle olunca kötükedihüso
Neyse bi daha geri dönmeyeyim
Hoşgeldin diyen arkadaşlarım, hoşbuldum opuyorumnanaktan

Anladığım kadarıyla çoğu yavrumuzun durumu aynıymış
Emme sorunu ve uyku problemi........
Allah hayra çıkarsın hepsi sıcaklardan oluyor
Ensar gece saat başı kalkıyor artık ve emerek uyumuyor artık, kayınvaldem kucakta pişpişleyerek uyutmaya alıştırdı, hem de gezdirerek.... Bütün gece evi turluyoruz :1ninca:

Ben geldiiim.. Herkesler iyi mi??
Aman şu bakıcıdan Allah razı olsun..Bütün yükümü alıyor saolsun.. Ben de napıyosunuz diye bakmaya fırsat buluyorum bu sayede...

mübarek günde tuttuğum oruç da boşa gidecek kalp kırmayalım lütfen
kimsenin orucunuda sorgulamayalım... eyvallah...

bu söylenen şeyler bence kötü bişi yok söylediğin çok ayıp kimse ne senin orucunu ne de bi başkasının orucunu yargılamıyo sadece fikir beyan ettik bukadar ağır konuşmaya grek yok canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…