2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yaaa sinir oluyorum kızlar siz yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz oldu diyorum dolaba koyuyorum kaşığı sokunca sıvılaşıyor.yani bende mi bir sorun var.pınar ın kutu sütünyle yapıyorum mama kavanozuna bir çaykaşığı maya çalıyorum yok.siz nasıl yapıyorsunuz??

Yazcım merhaba;
Ben Sütaş ın yada Yörsan ın günlük sütleriyle yapıyorum, sütü iyice kaynatıp aynen senin gibi küçük mama kavanozlarına koyuyorum, sonra ılımaya bırakıyorum, sol elimin serçe parmağını yakmayacak kadar soğumuşsa bir çay kaşığı yoğurt ile mayalıyorum ve üzerini örtü ile örtüp sarıyorum, 5-6 saat sonra açıyorum ve buzdolabına koyuyorum dinlenmesi için, benimki iyi tutuyor valla, gece yapıp sabaha dolapta dinlenmiş vaziyette hazır ediyorum ben.

canım ya bu bahsetiğin günlük sütler nerde marketlerdemi satılıyo :1no2::1no2:

ewet aynen simenay gibi yapıyorum bnde bir dolu çay kaşığı yoğurtla mayalıyorum.. sabaha kadar beklio sabah dolaba girio.. sonuç ımmmmmmmcokacimcoook

selam kızlar dün anaannemlere gittim gce kocam alacaktı ama gelemdi we orda kaldım bu akşam geldim şimdi o hazırlanıyor işe gidecek kızım uyuyor umarım uyanmaz bnde erken yatacağım çünkü uyurken pirinçunu maması yedirdim 150cc mamalı.. doymadı anırım hala emmek istiyodu 90lık mama yaptım bebe bisküwili şimdide onu wereceğim..
duş alacağım bakımımı yapacağım we yatacağım dün gece 3te yattım we sabah 9da uyandım çokk yorgunum ceren çok huysuz damaklar fena azıttı off ya kolayca atlatırız umarım.. bu gün toplasam 1 saat uyumadı..
bnden bu kadar herkese iyi akşamlar geçmişe bakamadım

face e geçen kurban bayramı tatilinde çekldiğimiz resimleri yükledim bnmde elime yeni geçti.. ne gözelmişim hamişken yawwwwzemuszemus

Benim kızım 80 cc ile doyuyo:))

Mrb kızlar memlekete gledik bayram nedeniyle giremiyoru o yüzden umarım herkes iyidir. yarın doktora gitcez 6 aylık aşımızıda yaptırırız heralde göüşmek üzere şmididen iyi bayamlarrrr bu atada 6.8 olmuşuz çok mutluyum:))

geçmiş olsun yazgıcım insan çok kötü hissediyo yaa Allah'ım Alp'imizi ve tüm bebişlerimizi korusun

adını andığım bir belasın sen!!!!!!!!!
noluyo kıızz kime kızdın yine :uhm:

okuduğum anda verdiğim tepki aynen şuydu "aaaaaaaaaaaa"
kılıfı yıkadıktan 1 gün sonra ben de ona benzer bişey yaşamıştım :))) sıpalar yaa durduk yerde iş çıkarıyolar başımıza
bu arada kuzunun dişi de hayırlı ola

geçmiş olsun yeğenine inşallah toparlanır çabucak.... zatürre aşısı olmamış mıydı ki??

çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyo diye boşa dememişler Allah yardımcımız olsun boshayallersmile

en önemli püf noktası mayalandıktan sonra hiç kımıldamaması gerekiyor bi de kullandığın sütten kaynaklanıyor olabilir birkaç dk kaynatıp öyle mayala ben sütler pastörize olduğu için kaynatmadan sadece ısıtarak mayalıyordum tutuyodu ama baya sulu oluyodu kaynatıp denediğimde taş gibi bir yoğurt elde ettim

Benim kızım 80 cc ile doyuyo:))

Arda'da öyle yaa 90 cc den fazla yaptığımda çoğunlukla kalıyor çok sık mı doyuruyorum acaba :uhm
:

Günaydınn ve güzel haftalar herkese,

E önümüz bayram ve de tatil, bebiklerimiz de sağlıklı ve keyifli olursa, hafta da güzel olur.

Doruk'u iki doktora daha götürdüm, yeniden tahlil yapıldı, teşhis aynı, hafif geçen rota virüsü... Aşı %100 koruyucu değilmiş, ayrıca bize yapılan aşı 3 dozmuş, daha 2 dozunu yaptırdığımız için yavrumun yakalanması daha kolay olmuş. Onun dışında hafif bir üst solunum yolları enfeksiyonu da varmış. Antibiyotik vermediler, rahatlatıcı birkaç ilaç ve ishali kesecek gıdalar önerdiler sadece. Dünden beri iyi, ishali durdu, keyifsizliği geçti, Allahıma şükürler olsun...

Doktorumuzu da değiştirdik bu arada, bu olaydaki ilgisizliği benim için yeterli neden oldu.

Yeni doktor, muhallebi ve meyveye çorba ile yoğurt ekledi. Yoğurdu beğendi kuzum ama çorbayı çok sevmedi. Değişik tiplerini deneyecez, alışacak :)

Geçmişe hızlıca bakabildim, geçmiş olsun dilekleriniz ve desteğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.

Günaydııın
Sabahları kalkıp işe gelmesi gün gittikçe zorlaşıyor benim için Kuzucukla oynamak varken milletin kahrını çekiyoruz, eskiden işe kariyer diyerek gelirdim şimdi kahır çektiğimi düşünerek geliyorum ooooffff of, bir de ben cuma günü ilk adet olayını yaşadım ve hafta sonu bi ara kan kaybından gidiciyim herhalde diye düşündüm, doğumdan sonra 40 gün toplansa bu kadar gelmemişti, ayrıca bu kansızlık unutkanlığıma unutkanlık ekledi, yakında kocamı yolda görsem tanımıycam 2 dk öncesini bile hatırlamıyorum
.

Hislerime tercüman olmuşsun...
Benim kariyer derdim uzun süre önce bitmişti zaten bu şirkette, artık sadece zorunluluktan geliyorum. Çalışma şeklimse, salla başını al maaşını :) Bir de bu sabah Doruk uyanıp minicik elleriyle cici yapıp boynuma sarılmasın mı...:asigim:

Doruk bebeğe bak hele cicide yaparmış

Cokoprens ben hala adet olamadım çok rahatsızım bu durumdan yaa ayrıca unutkanlık bende de mevcut cümle kuramıyorum resmen

Doruk bebeğe bak hele cicide yaparmış

Cokoprens ben hala adet olamadım çok rahatsızım bu durumdan yaa ayrıca unutkanlık bende de mevcut cümle kuramıyorum resmen

Valla ne olacak böyle bilmiyorum ben yine demir hapına başlıyacağım, işim çıkıp mutfağa gitmesem ocaktakileri de unutuyorum birgün evi yakacağım :kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…