2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

amannnnnn yerim ben o alp i......maşallah kuzuma....artık kocaman yerler bitti sehpaların altı kaldı dimii...
sorma birtek sehpanın altına bişi sermedim benim sıpamda gidip gidip oraya giriyor kuduruk ya teyzesi ondan böle oluyorboshayallersmile.
kızlar uzun kollu giysilere başladınızmııı???evim aslında 25 derece..
ben giydiryorum canım ki benim evimin içi 27 derece.ama kısakolluyla kolları soğuk oluyordu songünlerde bende uzun kolluya geçtim.gece altınada pijama giydiriyorum.
evet çorbamız oldu tadını bilmem kokusu çok fena:bbo::1ninca:bakalım şimdi yedirmeye çalışacağım.
ozaman kudursun istediği kadar yeterki mutlu sağlıklı olsun ben razıyım o halde.ALP uzun süredir ayakta duruyor ama mesela benimkide oturmuyor isteyince oturuyor mesela bebek arabasında gezerken kendi oturur pozisyona geliyor ama ben oturtunca hemen atıyor kendini.doruk paşamda yakında kalkar annesi.

sağol burcucum...
ben soğan koymuyorum.ama benim kız bize yaptığım çorbalardan bayıla bayıla yiyo..ona yaptığım tuzsuz ve salçasız çorbalardan yemiyo.nolcek böyle?

bi yaramazlıkta yagmur dan geliyoooo
]

eee hani yağmuşumun resmi:sm_confused:
Kızlar,
Kuzuların çorbalarına soğan koyamıyoruz di mi daha?

ben koymadım koyanlar vardı ama sanırım bende mercimek koysammı diye düşünüyorum.

bu arada oğlum çorbasını içti:lepi::lepi::lepi:yarım kase.bunları içiyor ama şeftaliyi sevmiyor mutlaka içine cicibebe katıyorum öyle yiyor nasıl bir damak zevki ise.aman dilimi ısırayım maşallah içsin içsin yarasın serserime

yok anam sorun var yukleyemedim..
yaw kızlar kocacım bana dijital foto makinesi aldı ..ama nedense mb si yüksek oldugu için ne faceye video yukleyebiliorum nede foto ekleyebiliorum sorun cıkıyo..anlayan varmı??

Yerim ben o Alp'i, kuduruğum benim, Yazcım aynı İklim gibi var ya, benim kızda öyle, sehpaların masaların altında geziyor...
Bebeklerin çorbalarına soğan, bakla, patlıcan v.s. konmuyor aklınızda olaaaa... Birde mercimek 8.aydan itibaren veriliyor kızlar, gaz problemi yaparmış, hazmedemezmiş bebekler..
Ek gıda verirken gündüz aralarda mama yada anne sütüne devam..

Bu arada benim kızım aktif olarak emekliyor teyzeleri...

Ben gündüz de işyerinde süt sağıyorum böylece gündüz 1 biberonda olsa anne sütü içmiş oluyor, gece de emziriyorum, ayrıca mesela dün pazardı ya evdeydim emzirdim hem de bayağı uzun uzun emdi yarım saat sonra kahvaltısını verdim ve gayet aç gibi yedi, yani artık sütün pek doyuruculuğu kalmamış.
Muhallebi yapmıyorum sizler yazdıkça dikkatimi çekti, akşam 9 gibi emzirip yatırıyorum 12de uyandırmadan 120 lik mamanın içine 1 tane cicibebe atıyorum ve onu içiriyorum en az 2 defa daha kalkıyor onlarda da emziriyorum, pirinç unu veya tahıllı mama katmak istemiyorum ki emmeye devam etsin, yanlış mı?

aralarda devam sütü veriyorsun değil mi? 6 aylık bebeğin en az 500 ml süt içmesi gerekir. Ayrıca bir yerde bence hatalısın yoğurt veya kaşık maması demişsin, yoğurdu muhakkak vermelisin lmaz:

bende artık uzun kollu lara başlayım..
patates pirinç ve kabak corbası yaptım..
ya bunları tel hani şu plastik süzgecten gecirenler varmı..
ben blendrla eziorum ama pirincleri ezmiyo manyak şeyCADIARZU

sağol burcucum...
ben soğan koymuyorum.ama benim kız bize yaptığım çorbalardan bayıla bayıla yiyo..ona yaptığım tuzsuz ve salçasız çorbalardan yemiyo.nolcek böyle?

aynen Kerem de öyle, geçen gün tavuk suyuna çorba yaptım onu bile bayıla bayıla yedi (tabi en fazla 1 dolu yemek kaşığı verdim az az) ertesi gün de sulu sulu kaka yaptı bozdu takım taklavatı hihoyyyt, onların çorbaları hakikaten çok tatsız tuzsuz yazık valla

aralarda devam sütü veriyorsun değil mi? 6 aylık bebeğin en az 500 ml süt içmesi gerekir. Ayrıca bir yerde bence hatalısın yoğurt veya kaşık maması demişsin, yoğurdu muhakkak vermelisin lmaz:

canım tabiki veriorum önceki sayfaları okumamışssın..günde 500ml mamaya dewammm
hem demek istedigim yogurdum olmadıgı zaman kaşık maması yada artık muhallebi...ok...lmaz:yerimseniben

hadi maşallah iklim prensese.
bunlar çok kuduruk yasemin cim.nerde yapmaması gereken şey var onu yapıyor.biraz önce terliği ağzına almış yiyordu düşün bir dakka yanlız bırakmaya gelmiyorkafamçokkarıştı.

eziyor canımcım yaa ben hep onla yapıyorum.miktarı az olunca bir kenara topla öyle sok blendırı içine ancak öyle çekiyor.

Bizim doktorumuzun dediğine göre bu aylarda bebekler, en son yedikleri mama ile veya anne sütü alıyorlarsa annelerini emdikten 7-8 saat sonrasına kadar acıkmayabilirlermiş, gece uyandığında su bile içirseniz olur diyor, maksat bebeğin yanında olduğumuzu hissetmesi imiş, yani gece uyandıklarında aslında çoğu zaman acıktıkları için değil anne sıcaklığı ve ilgisi için uyanırlarmış, bence sen doğru yapıyorsun, gece uyandıkça emzirmeye devam et.

Bende blender ile eziyorum, pirinçleri daha çok haşla, iyice yumuşasınlar, ben kıymayı bile bu şekilde ezip katıyorum çorbasına, kıymayı ezen pirinci dünden ezer..

Bende gece yatarken uzun kollu pijamalarını giydiriyorum, sabaha karşı serin oluyor ve üşüyor, uzun kollu giydirdiğimden beri daha iyi uyuyor..

Ebruuu, maşallah Yağmuruma, Mart bebekleri çok hareketli sanırım, hepsi birbirinden kuduruk..
İklim tek başına bir yerlere tutunup kalkıyor artık, emeklemeye başladı ki, bir an olsun yalnız bırakam ıyorum, her an ayağımın altında kendisi, yada bir bakıyorum bir yerleri karıştırıyor :))

Hep söylerim kızlar herşeyde önden önden gidiyor, oğlanlar anca kudursun kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…