2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Sağol Ayfer.
Sevindim Hilal'in keyfinin yerinde olmasına, maaşallah..

ben mama vermek istemiyorum ya garip bir antipatim var mamalara evde ne varsa onu yesin istiyorum o yüzden sıkıntım

Anladım canım...
O zaman pirinçunu, su ve çok az şeker önerebilirim.
Şekerden de uzak durmak lazım ama pirinçununu sade olarak yemez büyük ihtimalle.
Belki pekmez deneyebilirsin tatlandırmak için.

biz de cuma gideceğiz.baalım bizim çirozda durumlar ne.sağlıklı olsunlar da artık kiloya takılmıyorum benkaydirigubbakcemile5

Ben de takılmıyorum, daha yeni 7 kilo olabildi, o da ek gıdayı dayadık da öyle oldu.
Ama zıpkın gibi sıpa..
Babası da zayıfmış bebekken, ben de zayıftım, ben hala zayıfım, kuzu da öyle olsun, yeter ki sağlıklı olsun, dengeli ve sağlıklı beslensin...

Hakkınızda hayırlı olsun canım...
Dişler de hayırlı olsun, inşallah bir an önce üstler de patlar da, rahatlar kuzucuk.

selammmmopuyorumnanaktan
güzel bi bayramdı..ablacımm geldi istanbul dan enişteyle...
bugün YAGMUR un hem aşısı hem dr kontrolü var..16:00 dan sonra..
yagmur iyice oda oda gezmeye başladı ..konr-trol edemiyorum..
bu arada babannesi bi künye hediye etti torununna..:jeyyar:bugün getircek eşim merak ettim dogrusu isim yazdrmış arkalı önlü..
temzlik yapıorum ev kalktı gidiyo gecmişe bakamadım umarım herke iidr..

yaa bu hafta ALP İN AŞISI VAR hemde birkerede 4 tane.3 iğne bir ağızdan.yuhh dedim hepsini bir defada vurdurmayacağım ama.yazık günah yaa bir defada 4 tane küçücük daha bu bebekler 4 aşı ne demek.

ALP artık çok fena...eline istemediği bişey verdiğimde fırlatıyor,dişler zorluyor sürekli benim babasının burnunu çenesini nereyi tutarsa ısırıyor.yemek istemediğinde kaşığa bir vuruyor heryer püre,çorba oluyor.kalabalığı sevmiyor.kalabalıktayken herkes susana kadar bağırıyor,sustuklarında oda susuyor.daha neler neler kuduruktu şimdi birde psikopat oldusempatiksalakcinni:asigim:

Ebru,
Rüyamda seni ve Yağmur'u gördüm, hayırdır inşallah.
Biz seninle komşuymuşuz, sen Yağmur'u bana bırakmışsın, ben de evin içinde kaybetmişim, bavulun içinden çıktı en son.
Uyandığımda ter içindeydim, titriyordum :)

Biz de aşılarımızı olamadık daha, rota yüzünden ertelendi.
Bu hafta olucaz, artık herşeyi anlıyorlar, nasıl olacak bilmiyorum.

Kalabalığı sevmemek, ele vurup kaşıktakileri etrafa saçmak, sinirlenince avaz avaz bağırmak Doruk'ta da mevcut. En son dün akşam sırma saçlarına muhallebi döktürdü, soluğu banyoda aldık. Herşeyi ağzına sokuyor, ağzına girmeyenlere sinirleniyor, fırlatıp atıyor. Bazen gözüm korkuyor valla :)

Bu arada ağırlıklı ek gıdaya geçtiğimizden beri sürekli huzursuzum.
Yeteri kadar anne sütü alıyor mu, doğru besliyor muyum, vermem gerekenleri veriyor muyum, ahh mama vermesem, vay bu alerji yapar mı diye diye sıyırmak üzereyim.

delirmek üzereyim.....
oturtuyorum kaykılıp yatıveriyor ..
ağzına 1 kaşık corba koyamadım
tek başına durmuyor katıla katıla ağlıyor yalnız kalınca..wc de bile kapıda bırakıp bağıra cağıra sarkı söylüyorumm..
uyumuyor gündüz hala..
kucakta gezsin herşeyi ellesinn ..
kızlar nasıl başa cıkıcam çok yoruldum..

aman canım yaptırma hepsini aynıgün tabii yazık ya bu ülkenin acaip yönetmeliklerinden biri işte... karsta insan hergün sağlık ocağına gidemezmiş karda kışta we türkiyenin heryerinde aynı yönetmelik uygulanıyor e tabi nolur ki başbakana sorsan büyüyünce unuturlar der:umursamaz: geçer!!!!!

ewet bu bebişlerin demekki hepsi aynı tepkileri weriyor ceryde öyle çığlık atıp bağırıyor sürekli sinirlenince kıplkırmızı oluyor kendini sıkıyor titretiyor.
iki tel saçı war onları yoluyo sinirlenince , kulağını çekiyo sonra ağlıyo... benim burnum we göz altımı yırttı sızım sızım sızlıyomafoldumben
bizimkide kaşığı döküyo hatta ağzındakileri suratıma püskürtüyo...
ayakta durmak istiyo, kndini arbadan salıncaktan heryerden atıyo...
suratımı bilgisayara çewirdiğimde bağırıyor we yalandan ağlıyor..
ıslak mendilleri emiyor elinden almak imkansız:sinifsinif: altını değiştirirken elimde olan ıslak mendili wermezsem kıyametler kopuyor gözlerinden yaşlar sel olup akıyor bnde mecbur weriorum ağzında suyu kuruyana kadar:çok üzgünüm: zararı olurmu bilmiyorum yaa alkolsüzler ama yinede esanslı işte ufff yaa tek başıma baş etmek imkansız oldu annem hemen hergün burda:1no2:

Allah yardımcın olsun valla.
Doruk da çok farklı değil ama az da olsa uyuyor hiç olmazsa...
Çorba yerine muhallebi falan versen...
Onlara daha kolay alışıyorlar, çorba en kötüsü bence, çok fena tadı...

Ben aşılarını sağlık ocağında yaptırmıyorum.
Kendi doktorunda yaptırıyorum.
Sağlık ocağına ben götüremiyorum, onun canı yanarken, ağlarken yanında olmamaya da içim dayanmıyor.
O yüzden doktoru yapıyor, sağolsun hepsini birden yapmıyor...

Çok güldüm okurken, sanki Doruk'u anlatıyorsun.
Sadece ıslak mendil yemiyor, ağzına soktu ama tadını beğenmedi herhalde, yüzünü buruşturdu :)
Su içerken höpürtedip glu glu diye sesler çıkarıyor, ana kucağına koyunca dirseklerinden destek alıp kalkmaya çalışıyor, kemer yüzünden kalkamadığını anladı sanırım, onunla kavga ediyor, müzik çalıyorum sıplyor, müziği kapatınca bağırıyor cd player'a bakıp.
Tek başına bakmak imkansız gibi gerçekten, Allah anneme yardım etsin :)

valla ben saldım artık burcu düşünmekten kafayı sıyıracaktım yoksa doyuyor mu,bu yarar mı,ne versem acaba falan filan iştesempatiksalakcinni

aynen ya bunlar canavar gibi bişey oldular birde benimki kendi kulağını çekip ağlıyor.iyice afacan bişey oldu.yerde terlik falan görmesin direk gidip alıyor ve ağzına götürüyorakannehir.şimdide klavyeyi istiyor atlıyor,tutuyor,çekiyor,bağırıyor:1shok:

yaptırmayacağım kesin kararlıyım yazık oğlumu kevgire çevireceklerklava:
hasret yedirme be gülüm bintürlü kimyasal var onlarda kandırmayı denesen yanına birde beyaz bir bez parçası al ağlayıp istediğinde onu ver elindekinide gösterme.

Demek ki bu aralar pek birşeyden memnun olmama, sürekli daha fazlasını isteme dönemleri. Oturtunca artık eskisi kadar devrilmiyor, ama bu sefer de düz duvara tırmanırcasına ayağa kalkmaya çalışıyor haspam. Sanki kalksa bişi yapacak :)

Ben muhallebi değil kaşık maması veriyorum aslında, mamaya karşı değilim.
Önce emziriyorum, sonra yarım ölçü kaşık maması veriyorum, üzerine de emebildiği kadar emziriyorum tekrar.
Kaşık mamasını versem de vermesem de yaklaşık aynı miktarda emiyor.
Ne yalan söyliyim, doktorlar karşı olsa da, ben hala gece her uyandığında emzirmeye devam ediyorum bu arada...
Sütüm daha ne kadar gelir bilmiyorum, geldiği kadar emsin bari napıyım...

bende emz,riyorum her uyandığında.yani emzirmemek zaten doğru olur mu?sonuçta verince alıyor demekki midesi boş oluyor.aç mı yatsın çocuk?

Bir de Kadir Tuğcu ya göre 6 aylık bebeğin ortalama ölçüleri: 66 cm boy, 7,8 kg, 44,7 kafa çapı, Merlike anne sütü diye ısrar etmeni anlayışla karşılıyorum, ben de anne sütü öncelikli olmalı deyip emzirmeyi sevmediğim halde Kerem de emmeyi sevmediği halde hala emzirmeye devam ediyorum ama bari sağdığın anne sütünü verirken içine bebe bisküvisi falan at, 6,5 kg 71 cm boy için gerçekten zayıf.

İşler yavaş yavaş bulmaya başladı beni ilk gün sakin ama yine de sıkıntılar başlamadı bakalım...
Burası da çok sessiz hayırdır herkes nerede

işte geldimmm tapuda yazan değerin bir önemi yok biz araştırma yapıyoruz projelere eve fln akıyoruz değer takdir ediyoruz aşşağı yukarı satın aldığınız değeri takdir ederiz sen bu durumda kendi adına kredi alamazsın çünkü öbür ev eşinin adına yani borçlu o olacak üzgünüm öbür evi adına yaparsa olur ama onunda masrafı çok olur

Hayırdır inşallah diyelim, bana da anlat kayınvalidenin yorumunu.
Allah korusun be, düşünme öyle şeyler, onlar melek, Allah'a emanetler, Allahım hep korur onları, bize bağışlar.
Ben de geçen akşam Doruk'u bizim yatakta uyuttum, kendim de sızmışım.
Uyandığımda yanımda değildi, aklımı kaçırıyorum sandım.
Babası alıp yatağına yatırmış, beni de uyandırmamış uykum bölünmesin diye.
Allahım o ne büyük bir korkuydu, anlatamam...

bende emz,riyorum her uyandığında.yani emzirmemek zaten doğru olur mu?sonuçta verince alıyor demekki midesi boş oluyor.aç mı yatsın çocuk?

Bu aya gelen bebekler, bütün gece hiç uyanmadan ve acıkmadan uyuyabilirlermiş.
Biz her uyandıklarında emzirerek, biyolojik saatlerini öyle düzenlemelerine sebep oluyormuşuz.
Bebek emmek için değil, bizi hissetmek için uyanırmış ve aç olduğu için değil, bize yakın olmak için emermiş.
Valla bilemem, sonuçta emiyor işte, ben de emziriyorum. Ne bileyim ben aç mı tok mu, emzirmeden nasıl bırakayım onu öyle...

İşler yavaş yavaş bulmaya başladı beni ilk gün sakin ama yine de sıkıntılar başlamadı bakalım...
Burası da çok sessiz hayırdır herkes nerede

İlk gün çok garip olmuştum ben, sanki misafirliğe gelmişim de gidecekmişim gibi hissetmiştim.
3 ay oldu gidemiyorum, ne uzun misafirlikmiş kaydirigubbakcemile3

Bir aşı mevzuu geçmiş dahil olayım dedim ben sağlık ocağında yaptırıyorumsadece rotayı doktor yaptı özel olduğu için onun dışındakilerde bizi doktorumuz sağlık ocağına yönlendirdi soğuk zincir daha iyi korunuyor orda dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…