2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

amin cnm sağolasın

[

o aklıma gelmedi bak. iyi fikir aslında içer miki öyle. büyük delikli biberon alimda le denim bari. ya çokoprens çok neteresan yaklaşık hergün 2 aydır 100 cc ye yakın ilave anne sütü veriyorum buzluktan artı gün içinde sagdıklarımdan ama kilo alımı hızlanmıyor demekki böle diyorum bende napim. aç kalıyormuki desem emzikten sonra süt bittide doymadımı die düşünüp süt ısıtıyorum içmiyor demekki doyuyor ama kilo alamıyoruz..

İçer içer hatta daha bile fazla içer tadı daha güzel olacağı için, her annenin sütü aynı olmuyor, demek ki seninki doyurucu ama çok yağlı değil yağlı olsa muhakkak kilo alırdı, benim arkadaşım hiçbir zaman göğüslerimden senin gibi süt fışkırmadı der, ama kızı 1,5 yaşına kadar emdi hem de topaç gibiydi.

neden muhallebiye karşısın anlmıyorum? hemen hemen her doktorun öğün tablosunda yer alıyor muhallebi?
tok tutuyor çünkü akşam werilince bebk deliksiz uyuyor..

İşte tokluk hissi yaratıp sabaha kadar deliksiz uyuttuğu için karşıyım, süt içmesine veya emmesine engel oluyor, halbuki onlar hiçbirşey yemese de süt içmeliler bu aylarda bence. Ben 12de uyandırmadan süt içiriyorum 120 cc, eğer muhallebi yese bi kitler ağzını içmez,3-4 gibi de mıkırdanıyor hemen yine uyandırmadan emziriyorum o farkında bile değil uyumaya devam ediyor.

alıntı yapıcaktım ama zaten iş arası yazıyorum vakit olmuyo bi muhallebi konusu varya ben mama ve pirinç unu yada irmik ve mama ile yap piştikten sonra da içine bi çeşit meyve püresi ekle dedi doktorum pirinç unu ve irmiğin bebeği tahıllara alıştıracağını söyledi hazır muhallebileri tercih etmiyorum ama ben mümkün oldukça muhallebide mama yerine anne sütü kullanıyorum amacım mama kulanımını minimuma indirmek bebe bisküvisi kesinlikle verme dedi zaten 1 yaşına kadar tuz ve şeker de yasak şeker anlamında sadece pekmez var gün içinde 1 tatlı kaşığı yoğurla karıştırıp veriyorum

Burcu haklısın "ne vereyim diyorsun" buna yanıt verecek durumum yok, kelin merhemi olsa başına sürer. Ben muhallebi vermeyip emziriyorum. Muhallebiyi yemek istemediği için çözümüm bu. Önümüzdeki ay kilo alımı yavaşsa ya da az sa muhallebi dışında bir çözüm isteyeceğim doktordan.

Doruğun boyuna da maşallah. Allah nazarlardan saklasın. En kısa benim kızım herhalde :)

ynur senin diyetisyen tam benim kafadanmış. Gelecek ay ne öneriyorsa yaz da ben de faydalanayım. Şu an biz de seninle aynı öğünü takip ediyoruz. TV'de bir doktorda bisküviyi ve bebek ekmeklerini tavsiye etmediğini söylemiş detaylıca nedenini anlatmıştı. Şimdi aklımda kalmamış.

katılıyorum bende muhallebiyi ikindi gibi veriyorum gece uyandukça ki 3 kez uyanıyor anne sütü veya bebek sütü veriyorum uyanmadan emiyor ve uykuya devam ediyor

artık kilo alımını datakmıyorum standartların alt sınırında geziyoruz ama çok şükür sağlıklı bir oğlum var kıpır kpır hayatı eğlenceli olsun istiyorum hiçbişey için zorlamıyorum ne yemek için ne uyku için o kendi kendine bir düzen oluşturdu bende ona ayak uyduruyorum mesela dün yemeğe davetliydik uyku saati geldi kucağıma aldım eşime gidelim dedim o kalmak istedi bende tek başıma çıktım eve gidip oğlumu yatırdım yani kendime ait hiçbişey yapmıyorum sadece onun mutlu ve huzurlu olacağı şeyler var dünya onun etrafında dönüyor

yazarım tabiki canım kısmet olursa bu hafta gidicez tekrar bakalım kıymaya başlıyalım dedi ama nasıl başlatıcak bilmiyorum bide öğlen sen eve uğrıyamazsan çorba verebilirsin dedi sebze, yoğurt veya tarhana çorbası içine bir çay kaşığı zeytinyağıyla birlikte dedi

Bir süre sonra bunalıma girersin, dünya güneşin etrafında dönüyor kimsenin değil, hayatını zindana çevirirsin ve farketmezsin bile, birgün yüzünde sivilceler çıkıp kendini çirkin hissedip, kocan da ilgilenmiyorsun diye terkettiğinde,neden bunalıma girdim dediğinde çıkamazsın içinden, o yüzden tabiki onlar bizim en büyük en gerçek aşklarımız ama "sen"de önemlisin, gez dolaş 1 gece uykusuz kalsın mıkırdansın o kadar mühim değil, canları isteyince 1 hafta bile uykusuz kalıyorlar ama kendine vakit ayır kocana vakit ayır, bu laflarım tüm Mart annelerine yerimseniben

bide arkadaşlar her yedirdiğimize şimdi benim kuzum mama yicek değilde ne yedirecekseniz onun adını söyliyerek yedirmeliymişiz bebiklerimiz artık sınıflandırma yapabiliyorlarmış mesela şeftalinin tatlı olduğunu onun hoşuna gittiğini ama yoğurdun ekşi ve bu benim hoşuma gitmiyor şeklinde sınıflandırıyorlarmış :)))) ne yedirirsek yedirelim mutlaka oturur pozisyonda vermemiz gerekiyormuş bide mutlaka ya bizde bişeyler yiyiyor olucaz yada sakız çiğniyor olucaz onlar bişey yerken çiğneme ve çeneyi çalıştırmayı taklitle öğreniceklermiş aklıma şimdilik böyle arkadaşlar hatırladıkça yazarım tekrar :))))

ben 2 aydır doktora bile götürmedim (bulunduğum ilçede iyi bit çocuk doktoru yok ilmerkezi de 2.5saat bu sıcakta doktora götürmek onu hasta etmekten başka hiç bir işe yaramazdı) anneden kalma bilgilerle gidiyorum günde 1-2 defa muhallebi vermeye çalışıyorum, en az bir defa meyve püresi (şeftali, erik, üzüm, muz karışımı) veriyorum, salatalık domates yersek bizimle beraber o da keyifle kemiriyor, haşlanmış kemik veriyorum eline hem dişlerini kaşıyor hem de tadını öğreniyor, direk yoğurttan hoşlanmıyor ama ayran içiyor sık sık mayalamaya çalışıyorum yani her telden çalıyorum becerebildiğim kadar bu gün yufka ekmeği kemirdi mesela :) zaten biz sofradaysak kesinlikle rahat durmuyor o da gelecekmiş sempatiksalakcinni

be galiba hala lohusa sendromundayım çıkamadım hala ağladığında onunla ağlıyorum işe başladığımda henüz 3 aylıktı ve ben sabah 8 akşam 8 çalışıyorum öğle arası da çalışıyorum yani neredeyse hiç görüşmüyoruz çok vicdan azabı çekiyorum sanırım o yüzden kalan tüm vaktimi ona adıyorum

güzel diyorsunuz da benim kız muhallebi yemiyor...dün akşam çok az muhallebi yapıp armut püresine kattım o şekilde yedi...sade muhalllebi ya da hazırlardan yemiyor kaşık maması ve bebe bisküvisi yemiyor...doktor da zaten çok besleyici olmadıklarını daha çok kilo aldırdığını söyledi...onları dert etmiyorum da yoğurt yemesi lazım..dün akşam babymix yedi biraz ekmekle zamanla alışır umarım yediği sebzenin çeyreği değil ama hiç yoktan iyidir...
bu arada ne yerlerse yesinler hareketli bebekler genelde pek kilo alamıyor...

bende doktora herkes dedim anneden kalma yönetem kullanıyor sonuçta heran yanlarında olamıyoruz yapıcak bişey yok canım sıkma canını vücudu alerjik bi reaksiyon göstermediği sürece devam et ama sakın sakın tuz ve şeker kullanma böbrekler süzemiyormuş ne kadar geç tanışırlarsa o kadar iyi

bisküvi konusunda kararsızım. bi diyorum werim herşeyden sakınma bide wermim diorm. bisküviyi doktorların önermeme nedeni yağlı bi gıdanın yüksek ısıda fırınlanması sonucu yağdaki kanserojen salınımının artması yanıyor ya hani,.o yüzden artı şeker içermesi.. ben kendim bile çok yerim onu:)) muhallebi werilebilir biz nadı çeşit olsun die pirinç pilavını yiyoruz besleyici özelliği yok. bebekler içinde öle. tok tutar kilo aldırır ama besin değeri çok yüksek diil. ayrıca benim sütüm full yetse ne ek gıda ne bişey.. gittiği yere kadar giderdim. ama artık istiolar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…