- 27 Nisan 2009
- 8.609
- 1.879
- 173
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #74.741
Ebru,
Rüyamda seni ve Yağmur'u gördüm, hayırdır inşallah.
Biz seninle komşuymuşuz, sen Yağmur'u bana bırakmışsın, ben de evin içinde kaybetmişim, bavulun içinden çıktı en son.
Uyandığımda ter içindeydim, titriyordum :)
Biz de aşılarımızı olamadık daha, rota yüzünden ertelendi.
Bu hafta olucaz, artık herşeyi anlıyorlar, nasıl olacak bilmiyorum.
Kalabalığı sevmemek, ele vurup kaşıktakileri etrafa saçmak, sinirlenince avaz avaz bağırmak Doruk'ta da mevcut. En son dün akşam sırma saçlarına muhallebi döktürdü, soluğu banyoda aldık. Herşeyi ağzına sokuyor, ağzına girmeyenlere sinirleniyor, fırlatıp atıyor. Bazen gözüm korkuyor valla :)
Bu arada ağırlıklı ek gıdaya geçtiğimizden beri sürekli huzursuzum.
Yeteri kadar anne sütü alıyor mu, doğru besliyor muyum, vermem gerekenleri veriyor muyum, ahh mama vermesem, vay bu alerji yapar mı diye diye sıyırmak üzereyim.[/QUOT
Hepimiz yine aynı durumdayız demek ki, Kerem de bağıra çağıra kendi çapında bişeyler anlatıyor 2 aydır falan resmen anneeeee diyerek ağlıyor herkes şaşırıyor (tabi bilinçsizce),herşeyi ellemek istiyor,örtüyü çekiyor, oturmak istiyor ama oturtunca önce doğru düşüyor bu sefer yatırıyorum etinden et koparmışım gibi ağlamaya başlıyor,dün 3 te kahvaltı etti o saate kadar sadece 1 kere 90 lık mama yiyip çok az emdi, ben de biraz daha emsin diye acıkmasını bekledim ama baktım saat 3 oluyor ve hala emmiyor kahvaltısını verdim zorla da olsa yedi.
Bir de herkes aynı şeyi yapıyor şaşırıyorum, neden akşam muhallebi veriyorsunuz??? hem de su pirinç unu ve şekerle??? bu aydaki bebeklerin daha en az 3 yaşına gelene kadar süte ihtiyaçları var, anne sütü veremeyen arkadaşlar mama vermemek için direnmeyin allah aşkına o mamaların hepsi içeriği anne sütüne en yakın mamalar, mama firmalarına gıcık olabilirsiniz ama sonuçta o mama dediğiniz içeriği gayet zenginleştirilmiş süt tozu, ben 9da emzirip ayrıca 90 ya da 120 cc mamasını içirip yatırıyorum sonra 12 de tekrar 120 cc mama yapıp içine sadece zayıf kalmaması için 1 bisküvi atıp içiriyorum sonra da gece 2 defa emziriyorum.
aynwn canım sana katılıyorum bende mama içeriğinin çok zengin olduğunu düşünüyorum kesinliklevereliniortak ben şahsen akşamları muhallebiyi biraz kof kilo için yediriyorum:))) ama doktora gideli 15 gün oldu 300gr almış dahakafamçokkarıştı
bende emz,riyorum her uyandığında.yani emzirmemek zaten doğru olur mu?sonuçta verince alıyor demekki midesi boş oluyor.aç mı yatsın çocuk?
bu kilo olayını kafaya takmaktan psikolojim bozulmuştu. bizimki de 6,5 ancak olmuştur. sma kilo yapar dediler kaç kutu bitirdim. yok yine aynı. hasta olmasında ne yapayım diyorum artık.
muhallebiyi hiç sevmiyor. kahvaltı için aldığım öğünleri yemiyor yese de kusuyor.
ver mercimek çorbası içsin. labne yi götürüyor . ben de böyleymişim .iştahsız çocuk zor vallahi.
sütüm de çok azaldı.günde 300 cc sağıyordum. 100 cc ye düştü. bakalım artık. ilaç niyaetine bir yudum alsa kar diyorum
aynwn canım sana katılıyorum bende mama içeriğinin çok zengin olduğunu düşünüyorum kesinliklevereliniortak ben şahsen akşamları muhallebiyi biraz kof kilo için yediriyorum:))) ama doktora gideli 15 gün oldu 300gr almış dahakafamçokkarıştı
O kıpırdaklığa iyi bile almış 300 gr...
Ben de mama içeriği daha yararlı diye düşündüğüm için, devam sütlü kaşık maması veriyorum işte akşamları...
ben de aynı şeyi düşünüyorum gece neden uyanıp huysuzlanır ki başka, dün muhallebi verip yatırdım gene kalktı gece; ne zaman deliksiz uyuyacaklar acaba?
Ne yedirirsem yedireyim, en azından bir defa kalkıyor, bazen 4'ü buluyor.
Sebebini bilmiyorum, emziriyorum, sakinleşip uyuyor.
Mrb kızlar gecmis bayramınız mübarek olsun annem ve kayınvalidende geçirdik bayramı ondan hiç giremedim sizlerde ne var ne yok
Hoşgeldinn...
bu kilo olayını kafaya takmaktan psikolojim bozulmuştu. bizimki de 6,5 ancak olmuştur. sma kilo yapar dediler kaç kutu bitirdim. yok yine aynı. hasta olmasında ne yapayım diyorum artık.
muhallebiyi hiç sevmiyor. kahvaltı için aldığım öğünleri yemiyor yese de kusuyor.
ver mercimek çorbası içsin. labne yi götürüyor . ben de böyleymişim .iştahsız çocuk zor vallahi.
sütüm de çok azaldı.günde 300 cc sağıyordum. 100 cc ye düştü. bakalım artık. ilaç niyaetine bir yudum alsa kar diyorum
Ebru,
Biz seninle komşuymuşuz, sen Yağmur'u bana bırakmışsın, ben de evin içinde kaybetmişim, bavulun içinden çıktı en son.
Kalabalığı sevmemek, ele vurup kaşıktakileri etrafa saçmak, sinirlenince avaz avaz bağırmak Doruk'ta da mevcut. En son dün akşam sırma saçlarına muhallebi döktürdü, soluğu banyoda aldık. Herşeyi ağzına sokuyor, ağzına girmeyenlere sinirleniyor, fırlatıp atıyor. Bazen gözüm korkuyor valla :)
Yeteri kadar anne sütü alıyor mu, doğru besliyor muyum, vermem gerekenleri veriyor muyum, ahh mama vermesem, vay bu alerji yapar mı diye diye sıyırmak üzereyim.[/QUOT
Hepimiz yine aynı durumdayız demek ki, Kerem de bağıra çağıra kendi çapında bişeyler anlatıyor 2 aydır falan resmen anneeeee diyerek ağlıyor herkes şaşırıyor (tabi bilinçsizce),herşeyi ellemek istiyor,örtüyü çekiyor, oturmak istiyor ama oturtunca önce doğru düşüyor bu sefer yatırıyorum etinden et koparmışım gibi ağlamaya başlıyor,dün 3 te kahvaltı etti o saate kadar sadece 1 kere 90 lık mama yiyip çok az emdi, ben de biraz daha emsin diye acıkmasını bekledim ama baktım saat 3 oluyor ve hala emmiyor kahvaltısını verdim zorla da olsa yedi.
Bir de herkes aynı şeyi yapıyor şaşırıyorum, neden akşam muhallebi veriyorsunuz??? hem de su pirinç unu ve şekerle??? bu aydaki bebeklerin daha en az 3 yaşına gelene kadar süte ihtiyaçları var, anne sütü veremeyen arkadaşlar mama vermemek için direnmeyin allah aşkına o mamaların hepsi içeriği anne sütüne en yakın mamalar, mama firmalarına gıcık olabilirsiniz ama sonuçta o mama dediğiniz içeriği gayet zenginleştirilmiş süt tozu, ben 9da emzirip ayrıca 90 ya da 120 cc mamasını içirip yatırıyorum sonra 12 de tekrar 120 cc mama yapıp içine sadece zayıf kalmaması için 1 bisküvi atıp içiriyorum sonra da gece 2 defa emziriyorum.
valla ben saldım artık burcu düşünmekten kafayı sıyıracaktım yoksa doyuyor mu,bu yarar mı,ne versem acaba falan filan iştesempatiksalakcinni
aynen ya bunlar canavar gibi bişey oldular birde benimki kendi kulağını çekip ağlıyor.iyice afacan bişey oldu.yerde terlik falan görmesin direk gidip alıyor ve ağzına götürüyorakannehir.şimdide klavyeyi istiyor atlıyor,tutuyor,çekiyor,bağırıyor:1shok:
yaptırmayacağım kesin kararlıyım yazık oğlumu kevgire çevireceklerklava:
hasret yedirme be gülüm bintürlü kimyasal var onlarda kandırmayı denesen yanına birde beyaz bir bez parçası al ağlayıp istediğinde onu ver elindekinide gösterme.
başım dertte bu kızla... şuan arabasında cep telefonumun ucunda ki c harfini kemiriyo elinden alamam gösterme dersen telefondada konuşmamam gerekiyor yanında.. napim bu şekil oyalanıyor hiç değilse sessizceboshayallersmile
ben de aynı şeyi düşünüyorum gece neden uyanıp huysuzlanır ki başka, dün muhallebi verip yatırdım gene kalktı gece; ne zaman deliksiz uyuyacaklar acaba?
delirmek üzereyim.....
oturtuyorum kaykılıp yatıveriyor ..
ağzına 1 kaşık corba koyamadım
tek başına durmuyor katıla katıla ağlıyor yalnız kalınca..wc de bile kapıda bırakıp bağıra cağıra sarkı söylüyorumm..
uyumuyor gündüz hala..
kucakta gezsin herşeyi ellesinn ..
kızlar nasıl başa cıkıcam çok yoruldum..
aman canım yaptırma hepsini aynıgün tabii yazık ya bu ülkenin acaip yönetmeliklerinden biri işte... karsta insan hergün sağlık ocağına gidemezmiş karda kışta we türkiyenin heryerinde aynı yönetmelik uygulanıyor e tabi nolur ki başbakana sorsan büyüyünce unuturlar der:umursamaz: geçer!!!!!
bende yaptırmicaktım ama doktoru bişey olmaz dedi yaptırdım geldim az önce ikincisinde azcık 3. de baya ağladı gitmeden calpol wermiştim iyi geldi sanırım şimdilik uyuyor.
ewet bu bebişlerin demekki hepsi aynı tepkileri weriyor ceryde öyle çığlık atıp bağırıyor sürekli sinirlenince kıplkırmızı oluyor kendini sıkıyor titretiyor.
iki tel saçı war onları yoluyo sinirlenince , kulağını çekiyo sonra ağlıyo... benim burnum we göz altımı yırttı sızım sızım sızlıyomafoldumben
bizimkide kaşığı döküyo hatta ağzındakileri suratıma püskürtüyo...
ayakta durmak istiyo, kndini arbadan salıncaktan heryerden atıyo...
suratımı bilgisayara çewirdiğimde bağırıyor we yalandan ağlıyor..
ıslak mendilleri emiyor elinden almak imkansız:sinifsinif: altını değiştirirken elimde olan ıslak mendili wermezsem kıyametler kopuyor gözlerinden yaşlar sel olup akıyor bnde mecbur weriorum ağzında suyu kuruyana kadar:çok üzgünüm: zararı olurmu bilmiyorum yaa alkolsüzler ama yinede esanslı işte ufff yaa tek başıma baş etmek imkansız oldu annem hemen hergün burda:1no2:
Ebru,
çok mu ek gıda weriyorsun günde kaç kez. ama 400 cc alıyorsa ki alıyordur kalanını da yesin bişey olmaz korkma.
anne sütüne yakında neler war bilmiyoruzki kimyasal bi ton şey. weremeyen arkadaşlar tabiiki wermeliler ama başka şans yok cunku.
Demek ki bu aralar pek birşeyden memnun olmama, sürekli daha fazlasını isteme dönemleri. Oturtunca artık eskisi kadar devrilmiyor, ama bu sefer de düz duvara tırmanırcasına ayağa kalkmaya çalışıyor haspam. Sanki kalksa bişi yapacak :)
Ben muhallebi değil kaşık maması veriyorum aslında, mamaya karşı değilim.
Önce emziriyorum, sonra yarım ölçü kaşık maması veriyorum, üzerine de emebildiği kadar emziriyorum tekrar.
Kaşık mamasını versem de vermesem de yaklaşık aynı miktarda emiyor.
Ne yalan söyliyim, doktorlar karşı olsa da, ben hala gece her uyandığında emzirmeye devam ediyorum bu arada...
Sütüm daha ne kadar gelir bilmiyorum, geldiği kadar emsin bari napıyım...
neyine karşıymış alla alla. ne olcak. yok düzen olmamış bilmemne. hepsi boş. ya ewet olmaz ama gece emmesi sütü çok etkiliyor arttırıyor resmen bazı geceler nadırde olsa. o kalkmazsa ben kalkıp sagıyorum salgıyı arttırıyor boşwer sen emzirmeye devam.
Bir de Kadir Tuğcu ya göre 6 aylık bebeğin ortalama ölçüleri: 66 cm boy, 7,8 kg, 44,7 kafa çapı, Merlike anne sütü diye ısrar etmeni anlayışla karşılıyorum, ben de anne sütü öncelikli olmalı deyip emzirmeyi sevmediğim halde Kerem de emmeyi sevmediği halde hala emzirmeye devam ediyorum ama bari sağdığın anne sütünü verirken içine bebe bisküvisi falan at, 6,5 kg 71 cm boy için gerçekten zayıf.
o aklıma gelmedi bak. iyi fikir aslında içer miki öyle. büyük delikli biberon alimda le denim bari. ya çokoprens çok neteresan yaklaşık hergün 2 aydır 100 cc ye yakın ilave anne sütü veriyorum buzluktan artı gün içinde sagdıklarımdan ama kilo alımı hızlanmıyor demekki böle diyorum bende napim. aç kalıyormuki desem emzikten sonra süt bittide doymadımı die düşünüp süt ısıtıyorum içmiyor demekki doyuyor ama kilo alamıyoruz..
Bir aşı mevzuu geçmiş dahil olayım dedim ben sağlık ocağında yaptırıyorumsadece rotayı doktor yaptı özel olduğu için onun dışındakilerde bizi doktorumuz sağlık ocağına yönlendirdi soğuk zincir daha iyi korunuyor orda dedi
bizim dr de saglık ocaklarındaki sirkülasyon hastaneden daha hızlı daha taze orda yaptır dedi oraya gidiyorum bende..
aynen benimkide almıyor kilo kesinlikle bünye heralde. saglıklı olsunlarda napalım. sütün nie azaldı ki.. tabi tabi emdiği kar wer sen artık hee seninki emmiyordu dimi kesinlikle ondan azaldı onun agzının sıcagı lazım tabi. neyse kısmetinde o kadar war demekki.bu kilo olayını kafaya takmaktan psikolojim bozulmuştu. bizimki de 6,5 ancak olmuştur. sma kilo yapar dediler kaç kutu bitirdim. yok yine aynı. hasta olmasında ne yapayım diyorum artık.
Madem kilo almıyor mamanın içine 2-3 tane bebe bisküvisi at, ben muhallebiden yana değilim bol bol süt ver bence,labneyi seviyorsa ne güzel yesin, mercimek çorbasının içine 2 ölçek falan mama koy ya da bebek ekmeklerinden koyup blenderdan geçir, meyve püresi yiyorsa içine bisküvi koy
selam bacılar :)
nasılsınız?
Ayfer hayırlı olsun işe başlamışsın Allah çalışan annelere sabır versin zor bu ayrılık....bizim de dersler başlayınca zor olacak şimdilik sınavları bitirdim evdeyim ama.....
Hasretcim ev için hayırlısı olsun....
Ebrucum Yağmur ayaklanınca seni daha çok korkutur o fındık kurdu :):):):):)
Nihan Sena pek uyanmıyor gece ama uyanırrsa ben de emziriyorum zaten aç değilse emmiyor ya da sakinleşene kadar azıcık emip uykuya dalıyor...normalinde 8de uyuyor 11-12 arası yatmadan emziriyorum bir daha 4.5-5te uyanıp emiyor 7-8 de de uyanıyor zaten...
hala yoğurt ve muhallebi yemiyor...ama kendi pişirdiğim her şeyden tattırıyorum bayıla bayıla yiyor ve mercimek çorbasını Nihan da çok seviyor...biraz gaz yaptı ama çıkarmada sorun olmadığından fazla zorlanmadı..
Allah yardımcın olsun valla.
Doruk da çok farklı değil ama az da olsa uyuyor hiç olmazsa...
Çorba yerine muhallebi falan versen...
Onlara daha kolay alışıyorlar, çorba en kötüsü bence, çok fena tadı...[/COLOR
Ben aşılarını sağlık ocağında yaptırmıyorum.
Kendi doktorunda yaptırıyorum.
Sağlık ocağına ben götüremiyorum, onun canı yanarken, ağlarken yanında olmamaya da içim dayanmıyor.
O yüzden doktoru yapıyor, sağolsun hepsini birden yapmıyor...
Çok güldüm okurken, sanki Doruk'u anlatıyorsun.
Sadece ıslak mendil yemiyor, ağzına soktu ama tadını beğenmedi herhalde, yüzünü buruşturdu :)
Su içerken höpürtedip glu glu diye sesler çıkarıyor, ana kucağına koyunca dirseklerinden destek alıp kalkmaya çalışıyor, kemer yüzünden kalkamadığını anladı sanırım, onunla kavga ediyor, müzik çalıyorum sıplyor, müziği kapatınca bağırıyor cd player'a bakıp.
Tek başına bakmak imkansız gibi gerçekten, Allah anneme yardım etsin :)
katılıyorum ayrıca milupa da dahil tüm mama firmalarının çeşit çeşit muhallebileri var.illaki pirinç unu vermek şart değilki.neden muhallebiye karşısın anlmıyorum? hemen hemen her doktorun öğün tablosunda yer alıyor muhallebi?
tok tutuyor çünkü akşam werilince bebk deliksiz uyuyor..
Burcu çok geçmiş olsun ben rotanın %100 koruyucu olmadığını bilmiyordum. Şimdi iyice afakanlar bastı.
5. ayda ek gıdaya geçmekten bende çok mutsuzum ama Esin ishal yüzünden sadece 180 gr almış geçen ay. Doktor geçelim dedi. Ben de sütüm azalacak diye çok endişeliyim bu nedenle. İşin açıkcası ben de gece her uyanmada emziriyorum. Aç olsun olmasın umrumda değil. O emdikçe sütüm olacak ve anne sütü onun için her şeyden daha önemli.
Şeyma, Ben mama vermektense ek gıda vermeyi tercih ederim. Mamaların içindeki vitaminler yapay, çok büyük bir kısmı doğal vitamin değil, kimyasal kaynaklı. Kimyasal bir şeyin bebek için iyi olduğuna inanmıyorum. Buna rağmen ben de ilk 2 ay mama vermek zorunda kaldım, kendi elimle bebeğimi zehirliyormuşum gibi hissettim. Şu anda da muhallebiyi yemiyor kızım ve ben buna memnun oluyorum. Yoğurdu ve meyve püresini yiyor bu daha iyi.
Filiz aşınız hayırlı olsun.
merlike boyunuzun maşallahı var. Allah nazardan saklasın benim kız 6800 gr boyu ise 63 cm. Benimki de minyon.
hepatit hakkınızda hayırlısı olsun. Yurtdışında en çok sen güçlük çekecektin. Biz Esin'i ana kucağına oturtuyoruz öyle yediyoruz yoksa oturamıyor daha. Ben de ana kucağına koyup tuvalete onunla gidiyorum yoksa ağlıyor durmuyor. Gündüz uykumuz çok az bazen 15 dk bazen yarım saat olmak üzere 1-1,5 saat uyuyor. Benzer durumlar bizde de var yani
Ebru Güzel haberlerle gelin inşallah doktordan, aşısınıda kolaylıkla atlatsın, künyesi de hayırlı olsun, güle güle kullansın.
Yazgı Allah sana da kolaylık versin. Aslında ben de mi aşı zamanı gelince öyle parça parça yaptırsam aşısını. Daha iyi olur sanki.
neden muhallebiye karşısın anlmıyorum? hemen hemen her doktorun öğün tablosunda yer alıyor muhallebi?
tok tutuyor çünkü akşam werilince bebk deliksiz uyuyor..
Burcu çok geçmiş olsun ben rotanın %100 koruyucu olmadığını bilmiyordum. Şimdi iyice afakanlar bastı.
5. ayda ek gıdaya geçmekten bende çok mutsuzum ama Esin ishal yüzünden sadece 180 gr almış geçen ay. Doktor geçelim dedi. Ben de sütüm azalacak diye çok endişeliyim bu nedenle. İşin açıkcası ben de gece her uyanmada emziriyorum. Aç olsun olmasın umrumda değil. O emdikçe sütüm olacak ve anne sütü onun için her şeyden daha önemli.
Şeyma, Ben mama vermektense ek gıda vermeyi tercih ederim. Mamaların içindeki vitaminler yapay, çok büyük bir kısmı doğal vitamin değil, kimyasal kaynaklı. Kimyasal bir şeyin bebek için iyi olduğuna inanmıyorum. Buna rağmen ben de ilk 2 ay mama vermek zorunda kaldım, kendi elimle bebeğimi zehirliyormuşum gibi hissettim. Şu anda da muhallebiyi yemiyor kızım ve ben buna memnun oluyorum. Yoğurdu ve meyve püresini yiyor bu daha iyi.
Yazgı Allah sana da kolaylık versin. Aslında ben de mi aşı zamanı gelince öyle parça parça yaptırsam aşısını. Daha iyi olur sanki.
senin adına ve bebegin adına cok cok sevindigimi biliosun dimii:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?