2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bende emz,riyorum her uyandığında.yani emzirmemek zaten doğru olur mu?sonuçta verince alıyor demekki midesi boş oluyor.aç mı yatsın çocuk?

ben de aynı şeyi düşünüyorum gece neden uyanıp huysuzlanır ki başka, dün muhallebi verip yatırdım gene kalktı gece; ne zaman deliksiz uyuyacaklar acaba?

bu kilo olayını kafaya takmaktan psikolojim bozulmuştu. bizimki de 6,5 ancak olmuştur. sma kilo yapar dediler kaç kutu bitirdim. yok yine aynı. hasta olmasında ne yapayım diyorum artık.
muhallebiyi hiç sevmiyor. kahvaltı için aldığım öğünleri yemiyor yese de kusuyor.
ver mercimek çorbası içsin. labne yi götürüyor . ben de böyleymişim .iştahsız çocuk zor vallahi.
sütüm de çok azaldı.günde 300 cc sağıyordum. 100 cc ye düştü. bakalım artık. ilaç niyaetine bir yudum alsa kar diyorum

selam bacılar :)
nasılsınız?
Ayfer hayırlı olsun işe başlamışsın Allah çalışan annelere sabır versin zor bu ayrılık....bizim de dersler başlayınca zor olacak şimdilik sınavları bitirdim evdeyim ama.....
Hasretcim ev için hayırlısı olsun....
Ebrucum Yağmur ayaklanınca seni daha çok korkutur o fındık kurdu :):):):):)
Nihan Sena pek uyanmıyor gece ama uyanırrsa ben de emziriyorum zaten aç değilse emmiyor ya da sakinleşene kadar azıcık emip uykuya dalıyor...normalinde 8de uyuyor 11-12 arası yatmadan emziriyorum bir daha 4.5-5te uyanıp emiyor 7-8 de de uyanıyor zaten...
hala yoğurt ve muhallebi yemiyor...ama kendi pişirdiğim her şeyden tattırıyorum bayıla bayıla yiyor ve mercimek çorbasını Nihan da çok seviyor...biraz gaz yaptı ama çıkarmada sorun olmadığından fazla zorlanmadı..

Benim de azaldı sütüm.
400 cc'den 150 cc'ye indi.
Doktor emerken de 200 cc falan emer, günde 350-400 cc alıyor nerden baksan, ek gıdalarla birlikte yeter ona dedi.
Madem severek yediği şeyler var, onları ver sen de...
Doruk sütlü tahıl karışımını severek yiyor, bi dene istersen...

Madem kilo almıyor mamanın içine 2-3 tane bebe bisküvisi at, ben muhallebiden yana değilim bol bol süt ver bence,labneyi seviyorsa ne güzel yesin, mercimek çorbasının içine 2 ölçek falan mama koy ya da bebek ekmeklerinden koyup blenderdan geçir, meyve püresi yiyorsa içine bisküvi koy

ben de aynı şeyi düşünüyorum gece neden uyanıp huysuzlanır ki başka, dün muhallebi verip yatırdım gene kalktı gece; ne zaman deliksiz uyuyacaklar acaba?

ben o ümidimi kaybettim herkalktığında emiyor üstelik milupanın sütlü tahıllı kaşık mamasından verdim birkaç akşam genede banamısın demedi?bugüne kadar birkez bile deliksiz uyumadı Alp.

Canım ya allah gücünü arttırsın. arsız zamanları işte sen babası gelince ona sat dinlen bol bol yemiosa boşwer emzir yada mamasını wer ilerde yer üzme kendini şımarıklığından yemiyordur. tuvaletteki halini tasvir ettimde koptum:)) insanı ne şekle sokuyolar dimi sıpalar

canım unibaby nin saf su ve pamuk olan ıslak menidli war ondan kullan ben 4 ay boyunca ondan kullandım taşındıgımız yerde bulamadıgım için dier ürününe geçtim o mendilin içinde ne esans ne alkol ne koya hiçbişey yok sadece su ve pamuk inanılmaz güzel biraz pahalı ama bebeğine onu werebilirsin

neden muhallebiye karşısın anlmıyorum? hemen hemen her doktorun öğün tablosunda yer alıyor muhallebi?
tok tutuyor çünkü akşam werilince bebk deliksiz uyuyor..

Burcu çok geçmiş olsun ben rotanın %100 koruyucu olmadığını bilmiyordum. Şimdi iyice afakanlar bastı.
5. ayda ek gıdaya geçmekten bende çok mutsuzum ama Esin ishal yüzünden sadece 180 gr almış geçen ay. Doktor geçelim dedi. Ben de sütüm azalacak diye çok endişeliyim bu nedenle. İşin açıkcası ben de gece her uyanmada emziriyorum. Aç olsun olmasın umrumda değil. O emdikçe sütüm olacak ve anne sütü onun için her şeyden daha önemli.

Şeyma, Ben mama vermektense ek gıda vermeyi tercih ederim. Mamaların içindeki vitaminler yapay, çok büyük bir kısmı doğal vitamin değil, kimyasal kaynaklı. Kimyasal bir şeyin bebek için iyi olduğuna inanmıyorum. Buna rağmen ben de ilk 2 ay mama vermek zorunda kaldım, kendi elimle bebeğimi zehirliyormuşum gibi hissettim. Şu anda da muhallebiyi yemiyor kızım ve ben buna memnun oluyorum. Yoğurdu ve meyve püresini yiyor bu daha iyi.

Filiz aşınız hayırlı olsun.

merlike boyunuzun maşallahı var. Allah nazardan saklasın benim kız 6800 gr boyu ise 63 cm. Benimki de minyon.

hepatit hakkınızda hayırlısı olsun. Yurtdışında en çok sen güçlük çekecektin. Biz Esin'i ana kucağına oturtuyoruz öyle yediyoruz yoksa oturamıyor daha. Ben de ana kucağına koyup tuvalete onunla gidiyorum yoksa ağlıyor durmuyor. Gündüz uykumuz çok az bazen 15 dk bazen yarım saat olmak üzere 1-1,5 saat uyuyor. Benzer durumlar bizde de var yani

Ebru Güzel haberlerle gelin inşallah doktordan, aşısınıda kolaylıkla atlatsın, künyesi de hayırlı olsun, güle güle kullansın.

Yazgı Allah sana da kolaylık versin. Aslında ben de mi aşı zamanı gelince öyle parça parça yaptırsam aşısını. Daha iyi olur sanki.

sağol canım benim.... Alışıcağız bakalım şuan emin ellerde ya ben o yüzden rahatım

ancak cevap yazabiliyorum :))
önceki iyi dileklerin için teşekkürederim.
muhallebi de dahil herşeyi denedim bosnacım yemiyor.artık kaşığa da tepki veriyor.alışsın diye eline kaşık verdim oynamadı attı hemen..hiç zorlamadım zorlamakta istemiyorum dr a sorucam bakalmım ne diyecek..

canım bu kadar sorun etme kilosunu.sağlıklı ise gelişimi düzgünse düşünme bile..
1-1.5 yasında 9 kilo olan cok sağlıklı bebekler var etrafımda.genetiğini bulacaklar eninde sonunda.:))

neden muhallebiye karşısın anlmıyorum? hemen hemen her doktorun öğün tablosunda yer alıyor muhallebi?
katılıyorum ayrıca milupa da dahil tüm mama firmalarının çeşit çeşit muhallebileri var.illaki pirinç unu vermek şart değilki.

sağol canım.böylesi daha mantıklı geliyor esin bana.4 aşı yaa insaf yani büyük insanı sarsar,bu ufacıkları düşün artık.daha iyi olacağı kesin canım.

Muhallebinin karşı olunacak bi durumu olduğunu ben de düşünmüyorum.
Sadece ölçüyü iyi ayarlayıp bebeği şişirmemek lazım.

Sanırım aylin tok tutup emmesine engel olduğu için pek taraftar değil ama benim sütçüye bana mısın demiyor :)

Esrin, teşekkürler...
Ben de bilmiyordum...
Allah yavrularımızın hiç birine göstermesin, her bebek yakalanacak diye bişey yok...

Biz de Doruk tam 5 aylıkken başladık ek gıdalara, üzülme, 5 ay anne sütü almış olmaları bile harika diye teselli ediyorum ben kendimi. Hala alıyorlar, ek gıda o kadar da kötü bişey değil.
Mama konusunda haklısın, şimdi eve gidip o kaşık mamalarını vermeyesim geliyor. Ama sütüm eskisi kadar bol değil ki, doymayacak, hadi ek gıda vereyim, ne vereyim ki akşam akşam?

Bu arada Doruk da 71 cm :)

off tam yemek yaptım 2 dk bi bakayım size dedim serhan uyandı
nasılsınız bu arada güzeller herkes iyidir inşallah
serhan isminin anlamıyla müsemma bi çocuk olma yolunda ilerliyo canavaryus diyorum kendisine neyse bakayım bızbızıma şimdi beşiğin içini savaş alanına çevirir öptüm hepinizi ve ösledimmboshayallersmile

selam güzel anneler çok az geçmişe bakabildim şikayetler hep aynı bizimkide iyice kurtlandı yaaa artık :))) hiç bir oyuncak tatmin etmiyor etraftaki farklışeyler dikkatlerini çekiyor sıpam hedefine ulaşamayıncada gel gel yapıyor almak istediğişeye :)))) hele arabada zapt etmek artık nerdeyse imkansız pusetten kendi kalkıyor ve kendini aşağı atıyor hep zıplatma pozisyonu hep oyun istiyor offf öldürüyorlar insanı allah hepimize sabır versin artık çok yoruyorlar hihoyyyt beslenme konusuna değinmişsiniz arkadaşlar ben geçen hafta dietisyene gittim. ek gıdayla ilgili görüşmeye kadın nerdeyse kızacaktı bana ek gıdaya başladım diye :) kilo çok iyi ama işe başlamışsın madem öyle başlıyalım dedi ve önerdiği liste şöyle sabah emicek, kuşluk meyve suyu, öğlen tekrar emicek, ikindi yoğurt, akşam tekrar emicek :)) haftaya tekrar görüşelim kıymaya başlıyalım dedi bakalım arkadaşlar sakın biskuvi ve bebekler için olan ekmeklerden kullanmayın dedi market ürünlerinin hiç birini önermiyorum dedi muhallebiyide sindirmesi çok zor diye yasakladı yedinci aydan sonraymış birde yasaklar listemiz var şöyle; inek sütü,bal,yumurta beyazı, tuz, şeker bebe bisküvisi ve ekmeği, çay, kola, çikolata, çilek, kivi, tropikal meyveler, domates, salça kesinlikle yasak domates ve salça 7. ayda başlıcakmış kafanızı çok karıştırdıysam özür arkadaşlar ama diyetisyen doktorumuz bunları önerdi bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…