- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #77.421
nihayet uyudu geceki erkenciliğin sebebini az önce gördüm üst dişi patlamış dün yoktu ilk diş çıkardığı gecede böyle uyanmıştı
sanırım bütün bebişler bu dönemde böyle oluyor zor tabii kuzucuklar için Allah önce onlara sonra bize kolaylık versin
burcu doruk kuzu da diş çıkarıyo ondan olabilir huysuzluğu
ebrucum tekrar geçmiş olsun işler durdurkca insana batıyo ama ne yapıcan siz iyi olunda ev işi bitmez zaten
ayfercimAllah kolaylık versin kuzuna arkadaşında çok mutlu olur umarım
azemheval ya isim hatırlama özürlüyüm kusuruma bakma çoğu arkadaşımın ismini hatırlayamıyorum bi ara liste yapıcam ezberlemek için valla
sizede Allah kolaylık versin bütün bebişler çok huzursuz olmadan atlatırlar inşallah bu dönemi
offf yine milli güreşçilere taş çıkaryruz.. cerynin diş yerler şişmiş ne j-kadar zamnda patlar acaba?
bnce içini bi güzel yapıp iyi bi miktarda kiraya werin, ilerde altından daha fazla getirisi olur size hangi ilçede?
sanada klay gelsin canım annen gelse bari..
hey maşallah,off yazmyrum cery saçlrımıu kopardı
GÜNAYDIN HERKESE
çok uykusuzum Allah ım.ya 1,5 ta yattı.zaten genelde böyle en erken 00:30 ta uyuyor.ve saat başı kalktı.ne yattığımdan ne uyuduğumdan bişey anlamadım emmiyorda her kalktığında yok böyle birşey yaa.enson yanıma aldım artık takatim kalmadı öyle oluncada pek bişey değişmedi:a015:.tek birgün olsun uyumak istiyorum yaa.neden benim çocuğum böyle oldu neden uyumuyor???mirmirmirmir
GÜNAYDIN HERKESE
çok uykusuzum Allah ım.ya 1,5 ta yattı.zaten genelde böyle en erken 00:30 ta uyuyor.ve saat başı kalktı.ne yattığımdan ne uyuduğumdan bişey anlamadım emmiyorda her kalktığında yok böyle birşey yaa.enson yanıma aldım artık takatim kalmadı öyle oluncada pek bişey değişmedi:a015:.tek birgün olsun uyumak istiyorum yaa.neden benim çocuğum böyle oldu neden uyumuyor???mirmirmirmir
bu hafta kocalara ne olduysa bizim üzerimize ve sinirlerimizi ölçüyorlar galiba .Dün Kurtlar vadisi var diye elini bile sürmedi temizliğe canım çıktı .Dizi bitti yardım ediyor bırak dedim sen şimdi çok ses çıkarırsın kızım uyanır dedim.Oda yattı uyudu neymiş çok yorulmuş bende saat 7 den beri ayaktayım dedim senin izin günündü yattın dedim 11 de kalktın çok iş yapmışsın dedim.Gece de sarılıyor bana bende Hilal'i aramıza koydum öyle uyuduk.
z
günaydın öncelikle herkesezemuszemus
canım yaa yerim ben onu.geçen hafta mert hiç yemek yemeyince sinirlendim biraz bağırarak konuştum, aç kal gör gününü diyemafoldumben iki gün uykusunda ağladı, ağlayarak uyandı kucağımdan hiç inmedi yavrum çok üzüldüm sonra, kesin benim stresim oğluma geçti diye bidaha üstelemedim yemeyince. belki sen stresliysen bebiş te etkileniyodur:uhm:
ya uykusuzluk olmasa zaten hallederim evin işini,problem değil...ama uykusuzluk ve emirhanın huysuzluğu çok yoruyor...butün gece bacaklarımda uyudu,indirdiğim gibi uyanıyor gundüzde öyle,şimdide kuçağımda,az önce kuçaüımda onunla salonu süpürdüm...inmiyor üstümde..ağırda..
ay ne güzel size dişler çoğlamaya başladı ..bizde bir tane bile yok..hayırlı olsun dişleriniz...
ya bunyeleri zayıfherhalde bizim bu bebişlerin..birde ben sanırım fazla kolluyorum...sakınan göze çöp batar derler ya öyle zaten...
ya emirhan hasta olmasa ben yapıyorum işimi,hem bu ara çok fazla masrafımız oldu..gündeme getiremem..hem erol razı gelmez bu ara...evdesin bütün gün ne yapıyorsun diyor zaten...
BURCUMM
bu arada eşinin facebook taki bağlantına yaptığı yoruma koptum.
yazık adamcağız kendi üstüne alınmış.sen neyaptırıyorsun evde bu adama
canım bıngıldağı geniş diye götürdüm ilk götürdüğüm hastanede dr kemik yaşı küçük görünüyo dedi daha iyi bi hastaneye gitmemi söyledi
hacettepe çocuk hastanesine götürdüm tahlil sonuçlarını bekliyorum işte yarın 4 ten sonra çıkmış olacak hepsi yani İNŞALLAH
Günaydın arkadaşlar
Ben sürekli takip ediyorum ama yazmıyodum çekiniyodum sanırım ne bileyim..Burda pek çok kişi uyku sorunu yaşıyor sanırım. Yol göstermek için bir kaç şey yazmak istedim. Gece bağırıp uyumaya devam etmeleri ya da edememeleri çok yorulmuş oldukları anlamına geliyor. Bu dönemde -benim ki 7 aylık- toplam 15 saat uykuya ihtiyaçları var 3 saat totalde gündüz, 12 saat gece. Benim oğlumda gündüz 3 saati tamamlamazsa hem gece uykusuna çok zor dalıyor hem de gece bağırıyor arada bir de sabah erken kalkıyor. Yeterince dinlenememiş çocuklarda beyinde ki kortisol seviyesi artarak gece uyanmalarına ve sabah çok erken kalkmalarına neden oluyormuş. Bir de size önerim en geç 8'de yatırmış olmanız. ben 8 de yatırsamda 7 de uyanıyor 9-10 (ki çok nadiren oldu) da yatırsamda 7 de uyanıyor ama aldığı uyku daha az oluyor ve huysuzlaşıyor. Ortalama uyanık kalma süreleri de 2.5 saat. Yani bir kerede bu süreden fazla uyanık kalırsa uyutmanız çok zorlaşır. Ben doğduğundan beri Tracy teyze yöntemlerini uygulamaya çalıştım ve inanın işe yaradı. Bir süre dişinizi sıkarsanız ve istikrarlı olursanız geri kalan zamanda bunun keyfini sürersiniz..
Ukalalık etmek değil niyetim aranızda hiç uyuyamayanlar var, benim de öyle gecelerim çok oldu ve bilirim yalnız ne kadar zordur, sadece yardım etmek isterim edebilirsem..
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. benim mertim dediğin gibi gündüz çok yoruluyo çok hareketli çünkü. dötünde kurt var galiba poposunun üstünde durmuyokikaydirigubbakcemile3 ama gündüz hem öğleden önce hem öğleden sonra toplamda 4 saat falan uyuyo,akşam 7 gibi uyuyo yarım saat sonra yine kalkıyo 9,5 ta uyuyo ancak. sabahta saati kurmuşsun gibi 5-5:30 gibi kalkıyo:uhm:
ne olacak böyle ya biberonu reddetmesi benim iç.in çok kötü oldu sürekli emmek istyo karnı tam doymadığı için biberonda 120cc mamayı 5,6 dakikada bitiryodu şimdi o kadar sütü alması için sanırım 1 saat falan emzirmem gerekiodur:gitme:
çok canım sıkıldı bu duruma değişik uçlar denedim hiç bi şeklde almıyo gıcık kızım..
şimdi bnde şu taktiği uygulayacağım 2,3 gün hiç biberon teklif etmeyeceğim sonra alır belki ufff yaa.. almazsa mahfoldum ben.
dra söledim almıyo die artık mamayla işin yokki ek gıdalar onun bütün gereksinimini karşılayacak dedi.. e dedim 500ml süt alması gerekio? tamam dedi emziriyosun , peynir yicek, yoğurt yicek tamamlar dedi.. ya sütüm yetmiyosa dedim.. sütün yetmese emerken boğuşur memeyle çeker bırakır ağlar dedibilmiyorumkismile
BURCUMM
bu arada eşinin facebook taki bağlantına yaptığı yoruma koptum.
yazık adamcağız kendi üstüne alınmış.sen neyaptırıyorsun evde bu adama
suyosunu ogün yazdıkların gözden kaçmıştır ben yoktum zaten tabiiki gel buluşmaya canım.
hatta hande daha çok mutlu olur çünkü o da bakırköyde oturuyor belki sıksık görüşürsünüz hem...
Ben zaten max. bir iki saat uğrayabilirim sizleri görmeyi yani benimle aynı kaderde ve durumda olan insanları çok istemiştim ama pek hoş karşılanmadı sanırım tanımıyoruz diye..ben hızlandırmalı tanıtırdım kendimi sizleri halbuki:) Bir de biz handeyle aynı üniversiteden mezunuz sanırım..
merhaba suyosunu,
ben gozden kacırmısım kusura bakma ne olur...:1hug:
tabiki gel ben hemen sahılde oturuyorum...
sen nerede oturuyorsun, hangi uni den mezunsun?
Seninki gerekli uykuyu alıyor gözüküyor, uyanmaları yorgunluktan değil. Peki nasıl uyutuyorsun? Gece emziriyor musun hala? Bu dönemde çocukların gece beslenmelerine ihtiyaçları kalmıyor çünkü gündüz yeterli yerlerse mideleri sabaha kadar idare edebilecek kadar büyük. Gece emzirmelerini kesmeye çalış çünkü açlıktan değil alışkanlıktan kalkıyordur kalkınca ve bu müdahale etmezsen ne yazık ki memeden ayrılana kadar devam edebilir.Benim ki gece uyanmıyor son 2 aydır falan maşallahhh gündüz bütün besinini alıyor tabiki..Bunu başarmak sabır gerektiriyor evet ama 2 sene boyunca kesintisiz gece uykusu uyumamak daha da sabır gerektiriyor bence..kafamçokkarıştı
Günaydın arkadaşlar
Ben sürekli takip ediyorum ama yazmıyodum çekiniyodum sanırım ne bileyim..Burda pek çok kişi uyku sorunu yaşıyor sanırım. Yol göstermek için bir kaç şey yazmak istedim. Gece bağırıp uyumaya devam etmeleri ya da edememeleri çok yorulmuş oldukları anlamına geliyor. Bu dönemde -benim ki 7 aylık- toplam 15 saat uykuya ihtiyaçları var 3 saat totalde gündüz, 12 saat gece. Benim oğlumda gündüz 3 saati tamamlamazsa hem gece uykusuna çok zor dalıyor hem de gece bağırıyor arada bir de sabah erken kalkıyor. Yeterince dinlenememiş çocuklarda beyinde ki kortisol seviyesi artarak gece uyanmalarına ve sabah çok erken kalkmalarına neden oluyormuş. Bir de size önerim en geç 8'de yatırmış olmanız. ben 8 de yatırsamda 7 de uyanıyor 9-10 (ki çok nadiren oldu) da yatırsamda 7 de uyanıyor ama aldığı uyku daha az oluyor ve huysuzlaşıyor. Ortalama uyanık kalma süreleri de 2.5 saat. Yani bir kerede bu süreden fazla uyanık kalırsa uyutmanız çok zorlaşır. Ben doğduğundan beri Tracy teyze yöntemlerini uyg lamaya çalıştım ve inanın işe yaradı. Bir süre dişinizi sıkarsanız ve istikrarlı olursanız geri kalan zamanda bunun keyfini sürersiniz..
Ukalalık etmek değil niyetim aranızda hiç uyuyamayanlar var, benim de öyle gecelerim çok oldu ve bilirim yalnız ne kadar zordur, sadece yardım etmek isterim edebilirsem..
bizimkinin uykuya alerjisi var sanırım. uyutmazsam kendi uyumuyo hiçkaydirigubbakcemile3 eskiden kendi uyurdu yatağına götürürdüm bırakırdım ama artık ya ayağımda yada beşikte sallamak zorunda kalıyorum. gece emiyo hemde ne emmek. en az iki en çok 6 kez kalkıyo valla:sinifsinif: ruh haline göre değişiyo valla müdahale edemiyorum, kendi bildiğini okuyo:a015:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?