2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

GÜNAYDIN HERKESE

çok uykusuzum Allah ım.ya 1,5 ta yattı.zaten genelde böyle en erken 00:30 ta uyuyor.ve saat başı kalktı.ne yattığımdan ne uyuduğumdan bişey anlamadım emmiyorda her kalktığında yok böyle birşey yaa.enson yanıma aldım artık takatim kalmadı öyle oluncada pek bişey değişmedi:a015:.tek birgün olsun uyumak istiyorum yaa.neden benim çocuğum böyle oldu neden uyumuyor???mirmirmirmir

Son düzenleme:
BURCUMM
bu arada eşinin facebook taki bağlantına yaptığı yoruma koptum.
yazık adamcağız kendi üstüne alınmış.sen neyaptırıyorsun evde bu adama

aynen öyle durdukca gözüme batıyorlar....şimdi emirhanı aldım bacaklarıma uyutmaya çalışıyorum...inşallah uyursa evi toplayacağım...

kafın yeni gitti gelmez şimdilik...

emirhanda normalde pek uyumaz şimdi hasta hiç uyumuyor...bunlar gece kuşları...çekicez artık bunları böyle...

Günaydın arkadaşlar
Ben sürekli takip ediyorum ama yazmıyodum çekiniyodum sanırım ne bileyim..Burda pek çok kişi uyku sorunu yaşıyor sanırım. Yol göstermek için bir kaç şey yazmak istedim. Gece bağırıp uyumaya devam etmeleri ya da edememeleri çok yorulmuş oldukları anlamına geliyor. Bu dönemde -benim ki 7 aylık- toplam 15 saat uykuya ihtiyaçları var 3 saat totalde gündüz, 12 saat gece. Benim oğlumda gündüz 3 saati tamamlamazsa hem gece uykusuna çok zor dalıyor hem de gece bağırıyor arada bir de sabah erken kalkıyor. Yeterince dinlenememiş çocuklarda beyinde ki kortisol seviyesi artarak gece uyanmalarına ve sabah çok erken kalkmalarına neden oluyormuş. Bir de size önerim en geç 8'de yatırmış olmanız. ben 8 de yatırsamda 7 de uyanıyor 9-10 (ki çok nadiren oldu) da yatırsamda 7 de uyanıyor ama aldığı uyku daha az oluyor ve huysuzlaşıyor. Ortalama uyanık kalma süreleri de 2.5 saat. Yani bir kerede bu süreden fazla uyanık kalırsa uyutmanız çok zorlaşır. Ben doğduğundan beri Tracy teyze yöntemlerini uygulamaya çalıştım ve inanın işe yaradı. Bir süre dişinizi sıkarsanız ve istikrarlı olursanız geri kalan zamanda bunun keyfini sürersiniz..
Ukalalık etmek değil niyetim aranızda hiç uyuyamayanlar var, benim de öyle gecelerim çok oldu ve bilirim yalnız ne kadar zordur, sadece yardım etmek isterim edebilirsem..

Kuduruk olduğu için olabilir kanımca :)
Allah kuvvet versin valla Yazgım, uykusuzluk en zor şey...

Allahım ne çabuk yoruluyorlar yaw, benimki de öyle, dün akşam bir geldi, bitmiş, kolunu kaldıracak hali yok. Yaw bütün gece deliksiz uyuyorsun, 7.30-8 gibi kalkıyorsun, masa başında çalışıyorsun, tamam yoruluyorsun da bu bitik hal niye? Benim gibi olsan ölecen demek ki be adam :)

Evet, bugünlerde stresliyim biraz, ondan mı acaba bilmiyorumkismile

İki çocuk bakıyorum diyebilirsin bence klava:

Geçmiş olsun Emirhan'a...

BURCUMM

İşte bunu dedirtmek için yapıyor pis dana :)

Jale hayırlı haberler al inşallah.

Bu sabah bakıcımız geç kaldı, yiğenine gitmiş ordan geliyormuş. Esin ile kapılara döküldük. Bari dışarda bekliyelim dedim.

Benim minik zuzu da dün gece uyumadı. 1:30 da bir uyandı konuşuyor, gülüyor, ah çekiyor, homurdanıyor arada çığlık atıp ağlıyor dedim eyvah. 1 saat salladım ayağımda. sonra 4:30 da yine aynısını yaptı yine salladım koydum yerine baktım yok durmuyor aldım kucağıma öyle pışpışladım. 6 da yatakta yanım koydum 7:30 da kaltı ama ben hiç uyuyamadım. Biz de 6 aylık oluyoruz yarın. Henüz diş miş yok bizde de sorun ne bilmiyorum.

Son düzenleme:

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. benim mertim dediğin gibi gündüz çok yoruluyo çok hareketli çünkü. dötünde kurt var galiba poposunun üstünde durmuyokikaydirigubbakcemile3 ama gündüz hem öğleden önce hem öğleden sonra toplamda 4 saat falan uyuyo,akşam 7 gibi uyuyo yarım saat sonra yine kalkıyo 9,5 ta uyuyo ancak. sabahta saati kurmuşsun gibi 5-5:30 gibi kalkıyo:uhm:

Aylin,
Dünün devamı ile ilgili detaylı bilgi bekliyorum.
Süt sağmaya gidiyorum, geldiğimde bakıcam...
Tenku

Son düzenleme:
ne olacak böyle ya biberonu reddetmesi benim iç.in çok kötü oldu sürekli emmek istyo karnı tam doymadığı için biberonda 120cc mamayı 5,6 dakikada bitiryodu şimdi o kadar sütü alması için sanırım 1 saat falan emzirmem gerekiodur:gitme:
çok canım sıkıldı bu duruma değişik uçlar denedim hiç bi şeklde almıyo gıcık kızım..
şimdi bnde şu taktiği uygulayacağım 2,3 gün hiç biberon teklif etmeyeceğim sonra alır belki ufff yaa.. almazsa mahfoldum ben.
dra söledim almıyo die artık mamayla işin yokki ek gıdalar onun bütün gereksinimini karşılayacak dedi.. e dedim 500ml süt alması gerekio? tamam dedi emziriyosun , peynir yicek, yoğurt yicek tamamlar dedi.. ya sütüm yetmiyosa dedim.. sütün yetmese emerken boğuşur memeyle çeker bırakır ağlar dedibilmiyorumkismile

Seninki gerekli uykuyu alıyor gözüküyor, uyanmaları yorgunluktan değil. Peki nasıl uyutuyorsun? Gece emziriyor musun hala? Bu dönemde çocukların gece beslenmelerine ihtiyaçları kalmıyor çünkü gündüz yeterli yerlerse mideleri sabaha kadar idare edebilecek kadar büyük. Gece emzirmelerini kesmeye çalış çünkü açlıktan değil alışkanlıktan kalkıyordur kalkınca ve bu müdahale etmezsen ne yazık ki memeden ayrılana kadar devam edebilir.Benim ki gece uyanmıyor son 2 aydır falan maşallahhh gündüz bütün besinini alıyor tabiki..Bunu başarmak sabır gerektiriyor evet ama 2 sene boyunca kesintisiz gece uykusu uyumamak daha da sabır gerektiriyor bence..kafamçokkarıştı

suyosunu ogün yazdıkların gözden kaçmıştır ben yoktum zaten tabiiki gel buluşmaya canım.
hatta hande daha çok mutlu olur çünkü o da bakırköyde oturuyor belki sıksık görüşürsünüz hem...

Merhaba,
Benim oğlum da biberonu almamak için çok direnmişti. Ben ne yaptım anlatayım belki işine yarar. Chicconun böyle biberon kısmı açılı bir biberonu var ondan aldım. Açken ki bu çok önemli emzirecekmiş gibi yatırıp kucağıma bu açılı biberonu göğsümün olduğu yerden verdim yani göğsümmüş gibi yutturmaya çalıştım. ilk 3-4 sefer çok direndi yanlışlıkla aldı aldı çıkardı ve çok ağladı ama buna bir kaç kere sabretmen gerek kaydirigubbakcemile5ama 3 günün sonunda işlem tamam şimdi her türlü biberondan içiyor ağzı açısı farketmiyor.

BURCUMM

Herkese günaydın, dün son mesajı yazdıktan sonra apar topar çıktım, yolun yarısını hıçkıra hıçkıra ağlayarak gittim, bir ara arabayı sağa çekip duracaktım o kadar ağladım yani, sonra yolun 2. yarısında düşünüp sakinleşip şuna karar verdim, ben Kerem i oraya bırakıp gittiler diye onlara sinirimden ağlamıyordum, ben Kerem şu an bir başkasının evinde garip gibi terkedilmiş gibi kaldı diye ağlıyordum, sonra sakinleştim, dedim ki işi bırakabilecek misin hayır, anan geliyor mu bakmaya hayır, o zaman herşeyde olduğu gibi yine tek başına üstlen bu durumu, bu çocuğu sen zaten kimseye güvenerek doğurmadın...
Neyse gittim kadın Kerem e çorbasını yedirmiş oynuyorlardı, Kerem hayatından memnundu sonra uyuyana kadar yanında durdum kalktım işlerimi hallettim sonra 5.30 gibi tekrar gittim, uyanmış yoğurdunu yemiş kadının liseye giden kızına gülücükler saçmakla meşguldü, sevindim böyle olmasına, aldım onu eve geçtim...
Tabi bendeki surattan kaynana anladı bir durum olduğunu, ben de anlattım, kadını ilk günden denetlermiş gibi olmasını istememiş, zaten biz öyle anlaşmamış mıyız (kesinlikle öyle anlaşmamıştık ), düşünmüş ki akşam 5 gibi meyvesini götürme bahanesiyle gider orda durur sonra ben 6.30 da gelip onları alıp Kipa ya götürürmüşüm (tüm gün pazardaydı hala akşam da Kipa ya gitmenin hesabını yapıyormuş)

Ben zaten max. bir iki saat uğrayabilirim sizleri görmeyi yani benimle aynı kaderde ve durumda olan insanları çok istemiştim ama pek hoş karşılanmadı sanırım tanımıyoruz diye..ben hızlandırmalı tanıtırdım kendimi sizleri halbuki:) Bir de biz handeyle aynı üniversiteden mezunuz sanırım..

Son düzenleme:

merhaba suyosunu,
ben gozden kacırmısım kusura bakma ne olur...:1hug:
tabiki gel ben hemen sahılde oturuyorum...
sen nerede oturuyorsun, hangi uni den mezunsun?

merhaba suyosunu,
ben gozden kacırmısım kusura bakma ne olur...:1hug:
tabiki gel ben hemen sahılde oturuyorum...
sen nerede oturuyorsun, hangi uni den mezunsun?

Bilkent cnm, sen de turizm bölümünden mezunsun yanlış hatırlamıyorsam değil mi? Ben Zuhuratbabada oturuyorum, veletler arkadaş olur belki şimdi aramıyorlar ama seneye yaz kuduruk spor klübünün kaptanı olacakmış benim yavru:) senin ki de en az benimki kadar kuduruk dimi

bizimkinin uykuya alerjisi var sanırım. uyutmazsam kendi uyumuyo hiçkaydirigubbakcemile3 eskiden kendi uyurdu yatağına götürürdüm bırakırdım ama artık ya ayağımda yada beşikte sallamak zorunda kalıyorum. gece emiyo hemde ne emmek. en az iki en çok 6 kez kalkıyo valla:sinifsinif: ruh haline göre değişiyo valla müdahale edemiyorum, kendi bildiğini okuyo:a015:

kızlar gun aydın canlarım opuyorum hepnızı opuyorumnanaktan
bu konuda sonuna kadar suyosununa katılıyorum...
demir 3 aylık olana kadar cok duzensızdı bııyorsunuz, cok gazlıydı, ne zmaan kı gazımız bıttı onu duzene alısıtrıdım ben , yanı 4 aydan beri her gun aksam saat 8,30 da uyutuyorum
( kendısı uyumuyor tabıkı, ayagımda sallıyorum) hemen uyuyor ( cok ıstısnaı durumlar dısında) sonra gece ben yatmadan once 12 gıbı onu emzırıyorum ya da mama hazırlıyorum onu ıcıyor ve uyumaya devam edıyor sabah 7 de uyanıyor...

mesela bugun sabah 7 de uyandıktan sonara onu aramıza aldım, orada emzırdım , babası kalktı ıse gıttı, benım meme dısardsa ıstedıkce emdı, sonra 2saat falan ytakta oynadı bende hem onu dınledım, ara ara baktım bı yandan da uyudum, sonra 9 gibi o da tekrardan uyumus, hala uyuyorr kaydirigubbakcemile3
bızımkısı bıraz bıze cekmıs babası da anası da uykuya ck duskundur. ama sistem olusturmanı gerekıyor, nasıl kı hep aynı saatte aynı ogunu yedırıyorsanız , uykusu da oyle olmalı...

fazla bilimsel gelmezse neden kalktığını az çok tahmin ediyorum anlatmamı ister misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…