- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #77.461
ÖYLE DE CANIM BU DEFA GECE ÇOK SIK UYANIYOR..emmek yetiyo diyelim düngece yarım saat emzirdim uyudu duşa girdim 10dakika sonra ıslak ıslak çıktım uyanmıştı oyun parkına koydum hemen durulandım çıktım yine emdi.. we sonrasında bi kase tahıllı mama yedi we ayağımda sallayarak uyutmak zorunda kaldım çünkü saat 11 olmuştu hala dil çıkarıyodu benim zilli:umursamaz: sonrasındada sürekli uyandı sayamadım bile uyku haram oldu biberona dönmem lazım gece 1 öğün mama süper şeklde kurtarıyor beni..hasret doktorun doğru demiş aslında mamaya ihtiyacı yok seninkinin. gayet güzel yiyor herşeyi yogurt peynir oranını biraz arttır ayran fln içir arada inek sütü wer azcık tamamdır. durup dururken nie bıraktı ki biberonu. hem cocugun emesi gelmiştir alla alla özlemiştir annesinin koynunu bırak emsin. doymasa doktrun dediği gibi aglar orda emzir sende ne kadar emerse emsin 120 cc 5 dkda bitiosa göğüste 20 dk da fln gelir o kadar endişe etme doyuyodur o. biberonu tekrar alsın ama o rahat bişey. unuttur biraz sonra wer bakalım.
süper:lepi: ama işte onu aç aç uyutmak ta gönlüm elwermiyo yaa ağlayınca emzirmeden uyutrsam wicdan azabı çekiyorumsenağlama + uyusa da yine ağlıyor bi süre sonra meme içingece kalkan çocuğu napcaz peki. bvilmiyorum ya acıkıyorlardır bence süt ağırlıklı besleniyor benim ki cunku içini tutmuyor öle 10 saat fln duramaz. hem gece emzirmezsem süt salgısı azalır. benim ki belli olmuo uykusu ama en erken 10 bucukta fln uyur. gündüz 1 er saat 2 kere akşam üstüde yarım saat uyur gecede kaçta yatarsa yatsın 7 bucuk gibi kalkar 3 saat açığımız war uyku yönünden. ama gece emzirilmeli bence. sen anne sütü weriomusun wermiyosan uyanmayabilir..
Canım ben de 5.5 ay sadece anne sütü verdim hala da emziriyorum. 5 aydan sonra gece hiç emzirmedim sütüm de azalmadı inan. Kilosu da boyu da gelişimi de önde ve maşallah hasta da olmadı hiç. Tüm bunlar sadece beslenmeden değil iyi uyumasından da kaynaklanıyor. İnan senin sütün kadar uykuya da ihtiyacı var gelişmek için. Bizim toplumumuzda - bir zamanlar ki ben de dahil - çocuğun sadece açlıktan uyanacağına dair bir yanılgı var. Biraz fazla bilimsel olacak ama şöyle açıklayayım bebklerin uyku döngüleri 40-45 dk. Yetişkinlerin 90. Gece boyunca bir uyku döngüsünden diğerine çoüu zaman uyanmadan geçmeyi başarıyorlar. başaramadıklarında normalde nasıl uyutuluyorlarsa o şekilde tekrar uyutulmayı bekliyorlar çünkü kendi kendine uyumanın ne demek olduğu konusunda hiç bir fikirleri yok. Dolayısıyla emzirerek uyutuyorsan ya da gece her kalktığında aç olup olmadığına bakmaksızın ağzına memeyi tıkıyorsan çocuk diyo ki hııı demek ben bu şekilde uyuyabiliyorum uyanınca da meme meme diye ağlıyor, aç olduğundan değil yani. Yerli yabancı tüm kaynaklarda mide kapasitesinin 4 aydan sonra gece kesintisiz olarak uyumaya yeteceğini söylüyorlar..Bir de şu var bebekler kendi kendilerini sakinleştirme kapasitesiyle doğuyorlar ve bunun teşvik edilmesi gerekiyor. Yani şöyle ki ben de ilk zamanlar her ık mık ta yanına koşturup müdahele ediyordum ve bedelini ağır ödedim. O kendini sakinleştirmeye çalışıyormuş meğer (aç hasta vs. özel durumlar harici tabiki). Şimdi bekliyorum gerçekten anne sana ihtiyacım var ağlaması başka ben takılıyorum burda kendimi sakinleştirmek için ağlaması çok başka. Ve çoğu zaman sakinleştiriyor kendini ve kendi kendine uyuyor. Anne araya girerse bu sakinleime sürecinin bir parçası haline geliyor (benim vakamda bu emzikti ve bıraktırmak için çok uğraştım) ay çok konuştummmm
nerdeeee 8 mi o saatte dükkanda oluyoruz biz zaten çok erken çalışanlar için akşam ewe gelp çocuu sewmeden hemn yatırmaları lazım.. yok 8 çok erken 9-10 en ideali..
En büyük sorunda bu zaten benim için ben de çalışıyorum ve 6.15 gibi evde oluyorum ayni sabah 1 akşam 1 saat görüyorum bebişimi hafta sonları vuslatt
yo yooo hayatta bunu yapamam yetiyor yani 1 saat görmen!akannehir
işte hayatım bu velet akşam saat 5,30 - 6 gibi 1 saat falan uyuyor bende yanında durursam sonra uyanaıyor kudurmaca yaramazlık sonra 9-9,30 gibi tekrar uykusu geliyor uyutuyorum tabii bunun artık gece uykusu olması dileğiyle ama adam geri kalkıyor ve neyapsam 1 -1-30 akadar uyumuyor.uykusu geldiğinde uyutmasamda evi kendine ve bize zindan ediyor:bbo:her yöntemi deneyeceğim böyle olmuyor yaf
gece kuşu alp.. akşam kaçta uyuyp uyanıyo peki 5ten 6dan sonra uyutmasan we erkene çekmeye çalışsan olmuyo mu?
ceryde öyle 4 gecedir yanımda yatıyor (babası gelmesin die) we sürekli uyanıp meme istyor
acaba kokumu alıyor yanı başında ondanmı biberon almıyordabeni istiyor? bu gece yatağına koyim dicem ama bu defa cengz onu çağırdığımı sanıp hawaya gireralsanaalsanasmile
sırnaşık şeyalkisalkisalkisBirinci vazifen bulaşık, çamaşır ve kocana sahip çıkmaktır.Mevcudiyetinin yegane temeli budur.Kocan en kıymetli hazinendir.
Seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek kaynanan ve görümcelerin olabilir.
Birgün evliliğini kurtarmak mecburiyetine düşersen vazifeye atılmak için bulaşık ve çamaşırı düşünmeyeceksin.
Bu durum elektriğin ve suyun kesildiği anda ortaya çıkabilir.Evliliğine tecavüz etmek isteyen
kaynanan görümcelerin ve hayatta emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
Hayatta kılıbık kocan zor bir ihtimalde olsa da başka bir bayana göz dikmiş olabilir. Aileniz fakru zaruret
içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey asil Türk kadını işte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen yuvanı kurtarmaktır.
Anasının kuzusu olan kocanı adam etmek senin elindedir. İhtiyaç duyduğun merdane dolabın sol üst köşesinde saklıdır.
buna benzer bir yöntem deneyeceğim bende yani 9 da alıp odaya götüreceğim gece lambası açık olacak sadece ve dediğin gibi bişeyler yapacağım.ama şöylede bir durum var önümüzdeki hafta Allah kısmet ederse istanbul yolcusuyum şimdi bunu yapsam orda yine düzeni alt üst olacak.canım yok ukalalık değil tabiki öğrendiğin bilgileri paylaşıyorsun.ama bir husus varki bunları ezip geçiyor oda benim oğlum.
öyle hareketli öyle kudurukki yoruluyor bunu biliyorum ama uyumuyor.çok denedim ben erken uyusun ama yok işte olmuyor üstelik uyusun diye neler denedim bir bilsen.yani herkeste maalaesef böyle işlemiyor ne yazıkki özellikle benim oğlumda.
Sana şöyle söyleyeyim benim ki emerken bile ya bi yerleri tekmeliyo ya beni mıncıklıyo ya konusuyo yani bir sn. yerinde durmuyor. Şey yapmayı denesene kendine en uygun saati belirle her akşam o saatten yarım saat önce bi rutin oluştur kendine. Ben yıkıyorum, sen odasına götürüp aynı oyuncakla oynat o oyuncağı sadece uyutmadan önce görsün kitap oku ninni söyle ama aynı ninniyi, ve bunları aynı sırayla yap. Bir süre sonra neden sonra neyim geldiğini anlayacak ve ha şimdi bu oyuncakla oynuyorum birazdan uyuyacağım gibi bir şey olacak ikisini bağdaştıracak yaniiii
ukalalık neden olsun cnm, teşekkür ederim verdiyin bilgiler için,Günsaat totalde gündüz, 12 saat gece. Benim oğlumda gündüz 3 saati tamamlamazsa hem gece uykusuna çok zor dalıyor hem de gece bağırıyor arada bir de sabah erken kalkıyor. Yeterince dinlenememiş çocuklarda beyinde ki kortisol seviyesi artarak gece uyanmalarına ve sabah çok erken kalkmalarına neden oluyormuş. Bir de size önerim en geç 8'de yatırmış olmanız. ben 8 de yatırsamda 7 de uyanıyor 9-10 (ki çok nadiren oldu) da yatırsamda 7 de uyanıyor ama aldığı uyku daha az oluyor ve huysuzlaşıyor. Ortalama uyanık kalma süreleri de 2.5 saat. Yani bir kerede bu süreden fazla uyanık kalırsa uyutmanız çok zorlaşır. Ben doğduğundan beri Tracy teyze yöntemlerini uygulamaya çalıştım ve inanın işe yaradı. Bir süre dişinizi sıkarsanız ve istikrarlı olursanız geri kalan zamanda bunun keyfini sürersiniz..
Ukalalık etmek değil niyetim aranızda hiç uyuyamayanlar var, benim de öyle gecelerim çok oldu ve bilirim yalnız ne kadar zordur, sadece yardım etmek isterim edebilirsem..
Birinci vazifen bulaşık, çamaşır ve kocana sahip çıkmaktır.Mevcudiyetinin yegane temeli budur.Kocan en kıymetli hazinendir.
Seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek kaynanan ve görümcelerin olabilir.
Birgün evliliğini kurtarmak mecburiyetine düşersen vazifeye atılmak için bulaşık ve çamaşırı düşünmeyeceksin.
Bu durum elektriğin ve suyun kesildiği anda ortaya çıkabilir.Evliliğine tecavüz etmek isteyen
kaynanan görümcelerin ve hayatta emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
Hayatta kılıbık kocan zor bir ihtimalde olsa da başka bir bayana göz dikmiş olabilir. Aileniz fakru zaruret
içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey asil Türk kadını işte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen yuvanı kurtarmaktır.
Anasının kuzusu olan kocanı adam etmek senin elindedir. İhtiyaç duyduğun merdane dolabın sol üst köşesinde saklıdır.
mrb hanımlar nasılsınız ben hastalandım off çok ağrım var ya doğumdan sonra neden bukadar düzensiz oldu ya bu seferde 9 gün erken oldum delircem
Benim de çok düzensiz zırt pırt regl oluyorum ilk aylar aşırı kanama vardı..Dr ye gitttim kist mist baktı hiç bir şey yok emzirme bitmeden hormonlar normale dönmez bu durum normal yapacak bişi yok dedi ne zaman olacam kaç gün sürecek sürpris yani sürekli
işte hayatım bu velet akşam saat 5,30 - 6 gibi 1 saat falan uyuyor bende yanında durursam sonra uyanaıyor kudurmaca yaramazlık sonra 9-9,30 gibi tekrar uykusu geliyor uyutuyorum tabii bunun artık gece uykusu olması dileğiyle ama adam geri kalkıyor ve neyapsam 1 -1-30 akadar uyumuyor.uykusu geldiğinde uyutmasamda evi kendine ve bize zindan ediyor:bbo:
sırnaşık şeyalkisalkisalkis
buna benzer bir yöntem deneyeceğim bende yani 9 da alıp odaya götüreceğim gece lambası açık olacak sadece ve dediğin gibi bişeyler yapacağım.ama şöylede bir durum var önümüzdeki hafta Allah kısmet ederse istanbul yolcusuyum şimdi bunu yapsam orda yine düzeni alt üst olacak.
neden rüşvet veriyoki sana?sinirden ellerim titriyerek döndüm ofise ama aylinin mesajı kopardı beni adamın biri rüşvet vermek istedi ve zorla vermek istedi ve hatta zrla çantama atmak istedi en sonunda bağırmışım yer gök inlemiş öküzüm üküz sinir oldum haa
mrb hanımlar nasılsınız ben hastalandım off çok ağrım var ya doğumdan sonra neden bukadar düzensiz oldu ya bu seferde 9 gün erken oldum delircem
neden rüşvet veriyoki sana?
geçmiş olsun.bendede çok düzensiz oluyor bu ay 8 gün gecikti
şuan hastayım fena halde belim agrıyo 5 gündür
normalde ilk günü sancı çeekerdim şimdi hep devam ediyor .
neden rüşvet veriyoki sana?
geçmiş olsun.bendede çok düzensiz oluyor bu ay 8 gün gecikti
şuan hastayım fena halde belim agrıyo 5 gündür
normalde ilk günü sancı çeekerdim şimdi hep devam ediyor .
Esin sakın o herife kredi çıkartma:mymeka:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?