2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba ben kendi istegimle yaptirmiyorum ikili ve uclu testi.
Dr la konustum her dusunceye saygim var. karar sizin dedi.
bu kadar strese gerek olmadigini dusunuyorum. Sonucda riskli bir durumda olsa gebeligimi sonlandirmiyi dusunmuyorum. testleri yaptirmamaya karar aldik, rutin muaynelere devam ediyorum.

peki mervecimm :) eski bi arkadaş olarak almıyorum kızada yazım başkasına mani olmım

bizim bi arkadaşta sanırımyaptırmadı bu testleri bebeği spina bfidalı çıktı ve bebek dogsa bile yaşama şansı yoktu allah korusun zaten bunlar tarama testleri tanı testleri değil

anneler bayramda tatile gidecek olan varmı ben 1 haftalık gideceğim 8 saatlik yol doktor umarım bişey demez biletleri bile aldık bir sorun çıkarmı acaba ? zararı olurmuki bana

ben 5 haftalik hamile iken istanbul-marmaris arasi ortalama 10 saatlik yolculuk yaptim. dr. problem olmaz dikkat et. 1-2 saatde bir mola verin, bol su ic, tatilde oglen gunesde kalma, disarda yediklerine dikkat et vs tarzinda uyarilarda bulundu. cok sukur problemsiz gittik geldik. riskli bir durumun yoksa rahat ol. tabi dr a danismadan yola cikma.

hepinize selam.geldim doktordan.harikaydı herşey yolunda çok şükür allahıma:Saruboceq:.ilk ultrasonu koydu doktor baktım bebeğim kıpırdamıyor sadece pıt pıt kalbi atıyor doktor neden kıpırdamıyor daha önceleri oynuyordu dedim ve dememle bir benimki kıpır kıpır oynamaya başladı hemde ne oyun kızlardelikafadulden sanki sesimi duydu yüzünü dönüyor bize sonra yine ters dönüyor kolunu bacağını oynatıyor neler nelerhihoyyyt.4,5 cm olmuş meleğim.rabbime binlerce kez şükürler olsun herşey için.

arkadaşlar biz geldik...
ense kalınlığımız ölçüldü... doktor iyi dedi ama sizin sonuçlarınızı bildiğim için benim içime küçük bir kurt düştü. 2.11 çıktı ense kalınlığı, be gebelik haftasına göre normal olduğunu söyledi doktor. şimdi 1 hafta kan testi sonuçlarını bekleyeceğiz. o sonuçlara göre bir yol izlerim, şimdilik en iyisi doktorumu dinlemek...
sata göre tam 12 hafta bugün ama ultrasona göre 12+6 çıkıyor kuzum :) baş popo mesafemiz de 6 cm. cinsiyetini göstermek istemedi, hep kapattı bacaklarını. doktor tek bir an yakalayabildi, onda da %60 erkek dedi. benim tek istediğim sağlıklı olması...
işte böyle bizden haberler, dualarını eksik etmeyen arkadaşlarıma çook teşekkür ederim.

gülencim onu alacaksın, kaplatacaksın. O fiyata netten bak park yataklar var. Onların da çok kullanışlı olduğunu duydum.

oyyyyy manyaga bakkk yaaa :))
peki tombiş olmuşmuu

Yok tombiş olmamış 6 yaşında şimdi ama zavallı kız diyomuşki arkadaşıma "Abla sana bişi dicem ama anneme sakın söleme, annem benim kıllarım için çok endişeleniyo ama büyüyünce halledicem ben onları diyor, nasıl halledicek peki?"diye soruyomuş :)

kızlar testleri yaptırmanızın şu faydası var bazı hastalıklara anne karnından müdahele edilebiliyor artık veya sen herseyi göze aldın doğurmaya karar verdin senin dogumunda bebek cerrahlarıda bulunuyor ki cocuk doğar doğmaz gerekecek müdahele varsa hemen yapılabilsin yaşama riski artsın. cocuk illaki down sendromlu olacak diye düşünmeyin bir sürü hastalıgı olabiliyor. edward sendromu diye bişi varki dğan cocugun sadece yüzde 5 i yasayabiliyor yaşayan % 5 in içinden sadece %2 si 1 yasına kadar yasıyo.
Allah hepimizin bebeklerini korusun
ama imkanımız varken bunları bilmek hazırlıklı olmak neden kötü olsunki

netten baktım ya 140 tl var aman öyle alırım bende
tanıdıklardan hiçten almam zatebn vermezler bize başkasına verirler zengin sanıyolar bizi :) merve sen bilirsin ne parasızlıktan gectimizi

canım gözün aydın çok sevindim insan doktordan gelince hele de her şey yolundaysa böyle mutlu oluyor bana da kalsa her gün gideceğim doktora :dance:

Kızlar biz geldik doktordan!!! :ecrin_bebek:
Çikolata çikolata dediniz.. Sabahtan beri çikolata yemekten içim kıyıldı..
O kadar çikolatayı yiyince de bizimki horon tepiyodu ultrasonda.. Doktor ense kalınlığını ölçmek için akla karayı seçti! Durmuyo ki sıpa yerinde.. Zıplıyo, göbek atıyo falan kaydirigubbakcemile3 Bu kadar hareketli bebek görmedim dedi en sonunda.
Çok şükür değerleri normal çıktı.
Bunlar da horon tepmekten fırsat bulduğu sırada bebeğimin size özel vardiği pozlar...
[/URL][/IMG]

[/URL][/IMG]

NıUFERSAHH bilgilerimi günceller misin?
Benim adetim düzenli olmadığından doktor SAT 6 Haziran dedi. Doğum tarihim 14 Mart.
Bebeğin boyu 57.3 mm. Ense kalınlığı 2.4 mm

yaz34 , bosna gözünüz aydı kızlar. Ne güzel bugün güzel haberler aldık. Hergün böyle mulu olalım inşallah.

2,5 mm e kadar normal canım.için rahat olsun. o kadar hassaski bu ölçüm bebegin doğru pozisyonunu yakalamak cok önemli.

HOşgeldin cnaım..İçine kurt düşmesin..3 bile olsa doktorlar normal kabul ediolarmış ztn..
maşallah iri bi bebek olucak heralde..
Ya bu arada okuduğum yazılardan bgne kadar kız diyen olmadı..
Herkesin ki erkek mi olucak acaba bu ne bolluk

Bebişko Bebe
baksanıza burda bile varr

part yatak sevmiyorum ben ya ama sonra oyun parkıda oluyor değilmi? bakacağımm ben iyice kaptırmışım kendimi bebişlerr :)

kıs o anne karnında 15 gün fazla durdu diye kıllanmamıştır anasıda danasıda kıllıdır :)ayrıca satı yanlış hesaplanmış olabilürr :)
kıslar ben cetvelimi usg göre düzenledim sizlerde düzenlesinizee
bosna ense kalınlı çok değil bencede normall

yaz senin ölçmemişlerdir daha 4.5 cmden sonra ölçülüyor herhalde değilmiii ayy bende özledimm babymii

canım senin de gözün aydın bugün hep güzel haberler geliyor. :teytey: ense kalınlığına doktorun normal demiş niye dert ediyon etme.kan sonuçların da çıksın temiz inşallah daha da bi rahatlarsın.

Canım ben de bu hafta başında gittim doktora, ense kalınlığına, omurgasına, burun kemiğine, baş-popo mesafesine baktı. Her şeyin normal olduğunu söyledi. İkili testin bir kısmını bunlar oluşturuyor zaten. Kan testi yapmayacağını, bu test sonucunun gereksiz yere strese neden olabildiğini, gerek olmadığını, bir sonraki ay üçlü tarama testi yapacağını söyledi. Doktordan daha iyi bilecek değiliz nasılsa. Gerek duysa isterdi.

netten baktım ya 140 tl var aman öyle alırım bende
tanıdıklardan hiçten almam zatebn vermezler bize başkasına verirler zengin sanıyolar bizi :) merve sen bilirsin ne parasızlıktan gectimizi

biliyorum canım ama hepsi zaten karnındaki mucize içindi. nihayet geldi. bundan sonrası hava civa.
unkapanına gidin haşim işcana orda hersey cok ucuz. parkyataklar kıyamet gibi peşin para 100 liraya alırsın istedigini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…