- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #7.781
yok canım ilk defa oldu karnım şiş değil böyle pıt pt ediyor
acaba aramızda 2. kez anne olacak varmı o ne zaman hissediliyor bilir
Kızlar biz geldik doktordan!!! :ecrin_bebek:
Çikolata çikolata dediniz.. Sabahtan beri çikolata yemekten içim kıyıldı..
O kadar çikolatayı yiyince de bizimki horon tepiyodu ultrasonda.. Doktor ense kalınlığını ölçmek için akla karayı seçti! Durmuyo ki sıpa yerinde.. Zıplıyo, göbek atıyo falan kaydirigubbakcemile3 Bu kadar hareketli bebek görmedim dedi en sonunda.
Çok şükür değerleri normal çıktı.
Bunlar da horon tepmekten fırsat bulduğu sırada bebeğimin size özel vardiği pozlar...
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
NİUFERSAHH bilgilerimi günceller misin?
Benim adetim düzenli olmadığından doktor SAT 6 Haziran dedi. Doğum tarihim 14 Mart.
Bebeğin boyu 57.3 mm. Ense kalınlığı 2.4 mm
Senin adına cok sevindim darısı başıma Bu arada kızlar size söylemeyi unuttum benim 1 aydır sol boyun tarafımda egzama çıktı yarın dr göstericem ama ilaç vermez sanırım.Merhem verir yada Düğün zamanımızda da çıkmıştı hep hap hemde merhemle 1 günde geçmişti.Strese bağlamışlardı ozaman
Folic Asit hamilelikten 3 ay önce ve hamilelikte 3.aya kadar kullandırıyorlar.Büyük bir ihtimal yarından sonra bende folic asiti almayacağım.
Demir ilacını kan sayımınız düşükse veriyorlar .Benim kanım minumum 1 üstü ilerleyen zamanlarda kullandırabilir doktor Kan eksikliği içinde Demir ,Demir Bağlama ve Ferritin testleri yapılıyor.
Calsium şart maalesef doktorlar aksam yatmadan önce içind derler kasılmalara karşı çok iyi geliyor kemik erimesi içinde ama yoğurt ve süt ürünlerinden mutlaka yemeliyiz.
saglikli beslenmek, dogal bahce sebzesi yemek isteyen ve anadolu yakasinda oturanlara bahce tavsiye edebilirim. ben yaklasik 1 senedir tum sebzelerimi ordan aliyorum. artik pazarlardaki sebzeler gozume cok kotu gozukuyor elim gitmiyor almaya. bahcede hersey dogal. hayvan gubresi kullaniliyor sadece. ve herseyi kendiniz topluyorsunuz. benim 2 sepetim var koluma takip ne lazimsa basliyorum toplamaya. gidince bahceden cikasim gelmiyor. artik bahce sahipleriylede dost olduk. gidince oturu muhabbet ediyoruz, cay iciyorduk eskiden, gayet guzel bir ortam. yeri beylerbeyinde. orda bir karakol var. karakolun karsisindan kupluce-emniyet mahallesine giden bir yol vardir. bir futbol sahasi var kenarda adini unuttum. ordan yolu takip ediyrsunuz. yol ilk basta tek yon, sahayi gecince gidis-donus oluyor. gidis donus oldukdan sonra 500-600 metre devam edin sol tarafda kocaman bahce. onunde tezgahi var. ordaki haci amcaya kara kizinin arkadasiyiz derseniz size cok yardimci olur:) su an bahcede tum sebzeler var. kacirmayin. domates, fasulye, patlican, kivircik, maydonz, dereotu, nane, kabak, biber cesiteri, incir aklima gelenler.
canım gözün aydın çok sevindim insan doktordan gelince hele de her şey yolundaysa böyle mutlu oluyor bana da kalsa her gün gideceğim doktora :dance:
yaz34 , bosna gözünüz aydı kızlar. Ne güzel bugün güzel haberler aldık. Hergün böyle mulu olalım inşallah.
Bebişko Bebe
baksanıza burda bile varr
part yatak sevmiyorum ben ya ama sonra oyun parkıda oluyor değilmi? bakacağımm ben iyice kaptırmışım kendimi bebişlerr :)
kıs o anne karnında 15 gün fazla durdu diye kıllanmamıştır anasıda danasıda kıllıdır :)ayrıca satı yanlış hesaplanmış olabilürr :)
kıslar ben cetvelimi usg göre düzenledim sizlerde düzenlesinizee
bosna ense kalınlı çok değil bencede normall
yaz senin ölçmemişlerdir daha 4.5 cmden sonra ölçülüyor herhalde değilmiii ayy bende özledimm babymii
haklısınn mervee sen neler aldınn
ben bebek arabasını aldım
küvet setini aldım kıyafetlerininde cogu hazır zıbındı falan
ufak tefek seyler bide beşiği kaldı
ben oda yapmıcam yatak odama mobilya beşik alıcam
onuda begendim 1-2 aya alırım
hepinize selam.geldim doktordan.harikaydı herşey yolunda çok şükür allahıma:Saruboceq:.ilk ultrasonu koydu doktor baktım bebeğim kıpırdamıyor sadece pıt pıt kalbi atıyor doktor neden kıpırdamıyor daha önceleri oynuyordu dedim ve dememle bir benimki kıpır kıpır oynamaya başladı hemde ne oyun kızlardelikafadulden sanki sesimi duydu yüzünü dönüyor bize sonra yine ters dönüyor kolunu bacağını oynatıyor neler nelerhihoyyyt.4,5 cm olmuş meleğim.rabbime binlerce kez şükürler olsun herşey için.
arkadaşlar biz geldik...
ense kalınlığımız ölçüldü... doktor iyi dedi ama sizin sonuçlarınızı bildiğim için benim içime küçük bir kurt düştü. 2.11 çıktı ense kalınlığı, be gebelik haftasına göre normal olduğunu söyledi doktor. şimdi 1 hafta kan testi sonuçlarını bekleyeceğiz. o sonuçlara göre bir yol izlerim, şimdilik en iyisi doktorumu dinlemek...
sata göre tam 12 hafta bugün ama ultrasona göre 12+6 çıkıyor kuzum :) baş popo mesafemiz de 6 cm. cinsiyetini göstermek istemedi, hep kapattı bacaklarını. doktor tek bir an yakalayabildi, onda da %60 erkek dedi. benim tek istediğim sağlıklı olması...
işte böyle bizden haberler, dualarını eksik etmeyen arkadaşlarıma çook teşekkür ederim.
hepinize selam.geldim doktordan.harikaydı herşey yolunda çok şükür allahıma:Saruboceq:.ilk ultrasonu koydu doktor baktım bebeğim kıpırdamıyor sadece pıt pıt kalbi atıyor doktor neden kıpırdamıyor daha önceleri oynuyordu dedim ve dememle bir benimki kıpır kıpır oynamaya başladı hemde ne oyun kızlardelikafadulden sanki sesimi duydu yüzünü dönüyor bize sonra yine ters dönüyor kolunu bacağını oynatıyor neler nelerhihoyyyt.4,5 cm olmuş meleğim.rabbime binlerce kez şükürler olsun herşey için.
kendini yorma cok ayakta durma plesentan aşağıdaysa kendini yorarsan kanaman olur.kızlar, içimi çook ferahlattınız, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, Allah'ım her zaman hepinizin gönlüne göre versin.
o zaman diğer bilgileri de anlatayım...
benim bıdık plesantanın arkasına saklanmış, maymun etti doktoru. zor oldu ölçüm yapmak, ama 5-6 defa ölçtü doktorumuz, her seferinde de normal dedi.
parmaklarını saydık, burun kemiğine baktık, bayağı uzun sürdü ultrason, doktor her yerini inceledi. o arada bol bol şov yaptı tabi, durmadı yerinde...
benim plesantam biraz aşağıdaymış, kanaman olabilir ama düşük riski yok, korkma dedi. ilerleyen haftalarda normal yerine gelebilir, gelmeyebilir de, gelmezse normal doğum yapamazsın, sana tek zararı bu olur dedi.
hamile kaldığımdan beri 2,5 kilo vermişim. önemli değil, birkaç haftaya kalmaz almaya başlarsın, yiyemediklerine çok takılma, aç kalma, şimdilik o bize yeter dedi.
cinsiyet tahminini unut şimdi, gidip de hemen mavileri alma, daha çok erken yanılabiliriz dedi.
ve taaa 1 ay sonrasına randevu verdi. çok yalvardım 3 hafta olsun diye ama alış sabırlı olmaya, anne olmak sabır taşı olmak demektir dedi :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?