2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

eşim dışarı çıkarken Nihan 11 gibi uyumak ister dedi...beni tembihledisempatiksalakcinni
cadı cidden uyudu 11i 5 geçeakannehir
ehh eşim çözmüş artık olayı...ona bir aferin

Bravo valla :)

Oyyy, nazlı ve hassas bir kuzu olacak sanırsam... Canım, ben çocuğun özgüveninin oluşması için öncelikle aile içinde mutlu olması gerektiğini düşünüyorum. Desteklenmeli, teşvik edilmeli. İlgi duyduğu bir alanda kendini geliştirmesi için yönlendirilmeli. Mesela suyu seviyorsa, yüzmeye teşvik etmek lazım, öğrensin, sosyal çevre edinsin, insan içine girdiğinde bahsedecek bişeyleri olsun, kendini ispat etmek için saçma sapan yollara girmesin böylelikle... Naçizane fikrim bu...

selam gencler..
deyip sadece okumakla ilgilenicem bugün..
annemi bekliorum..
yagmur la ilgilenrken benimde bi bakım onarıma ihtiyacım var:)
pai..

Kaç gündür hep okumakla yetiniyorsun kuzum, hasret bıraktın...

kuşum sen gitme hep yaz yazki doruğun o şaşkın bakışını hep görelim yerim ben onun o duduklarınıııı ......... :asigim:

Peki :sm_cool:

Öyle olsun bakalım :umursamaz:

Ben de geliceeemmm -tatlicadiarzu-

oo maşallah allah muhabbetinizi artırsın aralar iyi herhalde:)

amin meral..allah yardımcımız olsun...

ben eve gidiyom oğluşum acıkmıştırcokacimcoook çok özledim onuopuyorumnanaktan

Sağol canım karın ağrısı dışında bi şikayetim kalmadı artık oda geçer herhalde.
ev konusuna gelince merak etme benim evde seninki gibi aynıkaydirigubbakcemile3
:teselli: canım yaa üzülme hastalanınca huyu değişiyo bebişlerin iyileşince geçer. keşke izin falan alsan bisürebilmiyorumkismile
ayy öyle yapmayın korkutmayın çocuğu çok üzüldüm. siz ikinci çocuğu yanlış bi zamanda yapmışsınızkaydirigubbakcemile3 uzmanlar ilk çocuk okula başlayacağı dönemde ikinci çocuk yapmayın diyor. çocuk kendini evden atılmış hissedermiş. işiniz çok zor arkadaş çevresini değiştirmekte zor Allah yardımcınız olsun canıma.s
aboo aynı benim kaynanam oda çocukları için kendini mahvediyo, yazık olan kendine oluyo. seviyom ben kaynanamı

ne güzel inşallah bende öyle bir bakıcı bulabilirimopuyorumnanaktan

Biraz bakındım geçmişe ama çok zamanımı alacak hepsini okumak ayşenur uyanmadan 2 satır bir şeyler yazayım.

Günlük telaşlarımıza bakındım falan.Günlerdir hasretin durumunu konuşuyoruz.Ebru arkadaşımız Allah başka yerden çıkarır demiş ya....Bazen içinde bulunduğumuz durumun kıymetini bilmiyor şükretmiyoruz.Yada çok az şükür ediyoruz.Halbuki kur'an-ı kerimde sık sık 'ne az şükür ettiğimiz' yazar.Herşeyi dert edinmişiz kendimize boğazımızdan geçen ekmeğin suyun değerini bilemez olduk.
Şükürler olsun çocuğumuz sağlıklı,eşimiz sağlıklı biz sağlıklıyız sıcacık bir evde istediğimiz herşeyi yiyip içiyoruz,geziyoruz.Konuşuyoruz,yürüyoruz,duyuyoruz,görüyoruz,ve şu klavyede bunları yazabiliyoruz.
Hasretin eşi eğer şimdi emek verir fedakarlık ederlerse 30 yaşına geldiklerinde belki 1 değil 2 evi olacağını yazlıkları olacağını daha iyi şartlarda yaşayacaklarını söylemiş ya...
Yarına çıkmaya kimin garantisi var?Kimsenin...
Her gece uykuya dalıyoruz sabah uyanıp uyanmayacağımızı biliyormuyuz?Hayır...
Bugün ne için fedakarlık yapacaksın?Daha çok malımız olsun rahat yaşayalım diye....
Oysa dediği gibi olmazsa her şey.... Allah korusun herşey ters dönerse birden ve bu durumunu bile aratacak hale gelirse...
Şu an bir sınav veriyor hasret.Ve hepimiz bu sınavdan dersler çıkarmalıyız aslında.
Bu topiktemi okudum bilmiyorum ilk çocuğu daha yaşına girmeden 2.çocuğuna hamile kalmış biri ve aldırmış ikizmiş bebekler.Şimdi çocuğu çok hastaymış durumu ağırmış.Oysa ne pişmandır şimdi....Keşke leri ne çoktur....
Öbür dünyaya hiçbirimiz kazandıklarımızı götürmeyeceğiz.Ama evlatlarımız eşimiz ailemiz arkadaşlarımız hepimiz orda beraber olacağız.Kimse benim bir tülbentim vardı diğer tarafta şu paraya almıştım geldimi burdamı demeyecek.Günahlarımızla sevaplarımızla hepimiz orda olacağız...
Bu dünyada çekeceklerimiz öbür dünyada mükafat olacak bizlere.Bugün evlatlarımız yuvamız hatta eşimiz için yaptığımız (sağlığımızdan,psikolojimizden)fedakarlıklar gün gelecek bu dünyada bile karşımıza çok büyük kolaylıklarla çıkacak.Bazen çok sıkışırız maddi olarak ve birden eski montumuzun cebinden unuttuğumuz para çıkar ortaya seviniriz.Halbuki onu unutturup sonra bize o zor zamanda bulduranda Rabbim...
Bize burdan konuşması kolay değilmi hasretcim?
Halbuki bizlerde ne sınavlar verdik her birimizi silkelesen roman çıkar hayatlarımızdan.Bugün sen imtihandasın yarın içimizden bir başkası.... Ama tek gerçek var.... O da bu dünyanın fani olduğu gerçeği.......

öyle tesadüf etti kardeş...

iyi iyi bu ara..arada kavga ediyoruz ama eskisi gibi değil... :)) amin...
darısı başına inşallah..sen ne yaptın..söyledinmi hala beklemedemisin...?gerçi seninki anlamış galiba ama...

aman maşallah, Allah bozmasın cnm

[B Ama tek gerçek var.... O da bu dünyanın fani olduğu gerçeği.......[/B]

çok doğru

öyle tesadüf etti kardeş...

ben özellikle bekledim doğrusu 1. sınıfı atlatmasını. araları epey açılmış oldu ama rahatım bu şekilde. büyük artık ödevleri dahil her işini kendi görüyor hiç değilse, hatta bazen bana yardımcı bile oluyor.
bayanlar nacizane tavsiyem ya aralarının 3 yaş olması ya da birinci sınıf sonrası doğması

cevahir bana yakın zaten, olur gidelim cnm. hasret kaçmayacak olursa biz yarım saatliğine gideriz dükkana o zaman??

haaa
ewet gelin gelin:)))) benim durumlar karışık o zamana kdar aksi bi durum olmazsa uğrarım yanınıza 1,2 saat kadar

cevahir bana yakın zaten, olur gidelim cnm. hasret kaçmayacak olursa biz yarım saatliğine gideriz dükkana o zaman??

canım hasretle konustum az once telde, eger cevahıre gıdersenız 1 saatte olsa kacarım dedı...
orası olsun o zaman

Cevahire kaçabilirim belki.Sizin telinizi alırım işimi ayarlarsam bir yarım saatliğine gelirim.

beklerız canım gel...

öyle güzel yazmışsınki su gibi okudum ve çok haklısın sana aktılıyorum o bahsettiğin montun cebinde unutlmuş para varya hesap günü geldiğinde üzerinden yılları geçip unututğumuz sevaplar bizi güldürecek günahlar ise kara kara düşündürecek... ,

dün kayınvalidemle konuştuk torunalrına ansıl hasret anlatamam her hareketleri gözümde tütüyor ve ben sevemeden internette izleyip ağlayarak geçirdim çmrümü dedi ... bu bana beş haftalıkken yaşım çok ielrledi almanyada nasıl büyütürüm diye aldırdığım çocuğun vebali mi acaba dedi... almanyay eşini gödnermiş önce adam orda başka biriyle evlenmiş sonra yaşanan kötü günlerin ardından kayınvalidemle tekrar evlenip almanyay yerleşmişler kesin olarak eşim ve ablası türkiyede kalmış yine tabi... bu durum bana kayınvalidemin ahı dermiş hep sonra hamile klamış yarın ne olacağını bilelmem yaşım 40 kocamla düzenimiz bile yok demiş aldırımış 5 haftalık bebeği kayınpederim yalvarmış seve oynaya büyütürüz aldırma almanya burası türki,ye gibi değil kolay büyür demişsede dinlemmeiş ... şimdi hergün ciğerim yana yana izliyorum torunalrımın resimelrini diyor...

sen iyi yapmışsın..bende eray 4 yaındayken istiyordum ama o sana bahsettiğim durumlar geldi başıma ..2 sene öyle geçti..dahada geçiktirmek istemedim...çok yaş olaçak aralarında..ben iyice rahata alışırım gözüm yemez diye...1. sınıfın bu kadar zor olaçağınıda düşünemedim...

megryann kullanıcısından alıntı
Biraz bakındım geçmişe ama çok zamanımı alacak hepsini okumak ayşenur uyanmadan 2 satır bir şeyler yazayım.

Günlük telaşlarımıza bakındım falan.Günlerdir hasretin durumunu konuşuyoruz.Ebru arkadaşımız Allah başka yerden çıkarır demiş ya....Bazen içinde bulunduğumuz durumun kıymetini bilmiyor şükretmiyoruz.Yada çok az şükür ediyoruz.Halbuki kur'an-ı kerimde sık sık 'ne az şükür ettiğimiz' yazar.Herşeyi dert edinmişiz kendimize boğazımızdan geçen ekmeğin suyun değerini bilemez olduk.
Şükürler olsun çocuğumuz sağlıklı,eşimiz sağlıklı biz sağlıklıyız sıcacık bir evde istediğimiz herşeyi yiyip içiyoruz,geziyoruz.Konuşuyoruz,yürüyoruz,duyuyoruz ,görüyoruz,ve şu klavyede bunları yazabiliyoruz.
Hasretin eşi eğer şimdi emek verir fedakarlık ederlerse 30 yaşına geldiklerinde belki 1 değil 2 evi olacağını yazlıkları olacağını daha iyi şartlarda yaşayacaklarını söylemiş ya...
Yarına çıkmaya kimin garantisi var?Kimsenin...
Her gece uykuya dalıyoruz sabah uyanıp uyanmayacağımızı biliyormuyuz?Hayır...
Bugün ne için fedakarlık yapacaksın?Daha çok malımız olsun rahat yaşayalım diye....
Oysa dediği gibi olmazsa her şey.... Allah korusun herşey ters dönerse birden ve bu durumunu bile aratacak hale gelirse...
Şu an bir sınav veriyor hasret.Ve hepimiz bu sınavdan dersler çıkarmalıyız aslında.
Bu topiktemi okudum bilmiyorum ilk çocuğu daha yaşına girmeden 2.çocuğuna hamile kalmış biri ve aldırmış ikizmiş bebekler.Şimdi çocuğu çok hastaymış durumu ağırmış.Oysa ne pişmandır şimdi....Keşke leri ne çoktur....
Öbür dünyaya hiçbirimiz kazandıklarımızı götürmeyeceğiz.Ama evlatlarımız eşimiz ailemiz arkadaşlarımız hepimiz orda beraber olacağız.Kimse benim bir tülbentim vardı diğer tarafta şu paraya almıştım geldimi burdamı demeyecek.Günahlarımızla sevaplarımızla hepimiz orda olacağız...
Bu dünyada çekeceklerimiz öbür dünyada mükafat olacak bizlere.Bugün evlatlarımız yuvamız hatta eşimiz için yaptığımız (sağlığımızdan,psikolojimizden)fedakarlıklar gün gelecek bu dünyada bile karşımıza çok büyük kolaylıklarla çıkacak.Bazen çok sıkışırız maddi olarak ve birden eski montumuzun cebinden unuttuğumuz para çıkar ortaya seviniriz.Halbuki onu unutturup sonra bize o zor zamanda bulduranda Rabbim...
Bize burdan konuşması kolay değilmi hasretcim?
Halbuki bizlerde ne sınavlar verdik her birimizi silkelesen roman çıkar hayatlarımızdan.Bugün sen imtihandasın yarın içimizden bir başkası.... Ama tek gerçek var.... O da bu dünyanın fani olduğu gerçeği.......
resmen aglattın beni ...emel cim düşüncelerinle ışık oldun hem ona hem bize..

Bazen çok sıkışırız maddi olarak ve birden eski montumuzun cebinden unuttuğumuz para çıkar ortaya seviniriz.Halbuki onu unutturup sonra bize o zor zamanda bulduranda Rabbim... bu kısımbeni vurdu!!!!!!!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…