2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım özellikle erkek çocuklar için babanın rolü çok çok önemli...
Çünkü babalarını model alıyorlar, ve onlar gibi davranıyorlar...
Benim bir tane erkek kardeşim var ve babamın modeli oldu. Şöyle ki, babam benim çok sorumsuz bencil egoist yaşayan bir adamdır, bizi bile zar zor sevgisini gösterir, içki içer, eskiden kumar oynardı... Çok kötü bir çocukluk yaşadık biz... Annem sırf biz babasız kalmayalım ilerde sorun yaşamayalım diye boşanmadı ama biz hep boşanmalarını istedik. Keşke boşansalardı da babam kardeşimin önünde bir model oluşturmasaydı... Kardeşim şuanda 24 yaşında, 3 kere universiteye yazdırdık 3 sene Bilkente gitti atıldı... 1 sene Aydın universitesini gitti atıldı... Simdi ise acıköğretim de okuyor... Diyeceğim o ki babanın kişiliği davranışları çok önemli yanında olması değil , babası kötüyse yanında olmaması daha da önemli bence hee birde çocuklar kesinlikle kavgalı ortamda büyümemeli ben büyüyen ve mutsuz bir çocukluk geçiren biri olarak söylüyorum bunu...

Ayyy geçmiş olsun canım bol bol dua okuyun cevşen taşıyın üzerinde...

canımmm üzülme bitanem güçlü ol :teselli:

Gunaydıın kızlar
halennnnnnnnnnn kombının bı zımbırtısı ıcın ugrasıyorlar :)))))
adam evde kapı acık doguhan havuzunda bende burda takılıom

saol canım ..

ben bu insanları anlamıyorum fatura tahsilatlarında 2 - 3 kruş gibi rakamlar kalıyor kalmasın diye ya 5 kuruş veririm yada akşam fazlalığı biriktiri yaşlıların faturasına eklerim yani boğazımdan kuzumun boğazından geçiremem evimin rızkına katamam nasıl oluyorda bir başlkasının kazancına göz dikebiliyorlar anlam veremiyorum ??? inşallah mevlam bi kolaylık verirde öderler...

bakma aynalaraaaa... moral bozma sakın lmaz:

Ayyy geçmiş olsun canım bol bol dua okuyun cevşen taşıyın üzerinde...

cevşen bağımlılık yapar annem bana takardı bir ara onsuz dışarda kendimi yanlız hissetmeye başladım sanki bi garip olmuştu zor kurtuldum o histen o yüzden cevşen takmam ama bol bol okuyorum cnaım sizlerede çok teşekkür ederim sizlerinde duası gelir hep kuzuma...

İşte bizde bu yüzden bizimle büyüdüğü ve iyi terbiye aldığı için babasına benzemez diye düşündük ve bir gün er veya geç kendi özüne dönecektir diyoruz.Fakat şu anda aynı babası gibi davranıyor.Asi davranışları var.Saçları papaz gibi kesmiyor bile...Keçi gibi bir sakalı var sakalmı belli değil.Bir pantolonu var k.çından aşağıda içinden boxer gözüküyor tırnakları pislik içinde elinden telefon düşmüyor ayı gibi bir şey.(Kilo anlamında değil davranış olarak)Kızlar geberiyor bunun için ben olsam sümüğümü bile atmam.Fıtrat işte nerde yetiştirirsen yetiştir geldi babaya çekti yine.Sorumluluk denen şeyin adını bilmez.İşe girer yok yoruldum der çıkar yada atılır.Okulu istemediğini zaten söylemişti.Ne istiyorsun diyoruz 'gezmek2 diyor.Sigara içiyor utanmadan bizi görüncede atmıyor sigarayı içkide içiyordur belki biz bilmiyoruz.Kız erkek karışık gezip yiyip içiyorlar ablamın eve geldiler bir kaç kez.Yazık ablam işte kimbilir neler olacak evde sonra?Onuda engelledik sonunda gelmiyor artık arkadaşları.Aslında her şey bir yana en acısıda ablamın 10 yıldır yanından ayrılmayan bir destekçisi var.Yıllarca abi bildiğimiz biri sonunda ablamla gönül iliişkisi oldu ablam 12 yıldır ayrı zaten adamda evli eşini çocuklarını tanıyoruz hepimiz.Yıllardır görüşmeyiz ama rahatsız edici bu durum.Adamın bir kızı nişanlandı yeni evlenecek düşün dede olacak nerdeyse.Başta tepki gösterdim ablama istemedim bu ilişkiyi fakat zamanla ılımlı oldum bitmedi bir türlü bıktık artık kaç yıl oldu.Ben evlenince o adamın eşini daha iyi anladım ve ablamla iyice gerildik tekrardan.Şimdi görüşüyoruz ablamla ama eski samimiyetim yok aslada olmaz.O ilişki biter kendi yaşamını adam gibi kurar bende saygı duyarım yaşamına.Şimdi herşeye tepeden bakarsak.
Baba;ikinci eşindende ayrılmış evden atılmış işten atılmış hala anne parası yiyen karaktersiz bir adam.
Anne;Yıllardır çocukları için mücadele veren fakat özel yaşamında yanlış bir ilişkinin içinde(Adam her ne kadar iyi biri olsada)
E şimdi kız çocuğu bir yerde anneyi anlıyor yada anneye muhtaç olduğu için (üniversiteye hazırlanıyor çalışmıyor)anlamak zorunda kalıyor diyelim.
Ama oğlu herkesi kullanıyor.O adamıda kullanıyor ablamıda babasınıda babaannesinide.Anneyle kavga ediyorlar baba kabul etmediğinde babaanne kabul etmediğinde o adamı arıyor anneyi ikna etmesi için.Hatta o süreyi arkadaşlarında geçiriyor.Arkadaşlarının anneside haklı olarak ablamın kötü bir anne olduğunu düşünüyor.Öfff bu kadarı bile yordu beni.İçinden çıkılmaz bir durum.Ben yıllardır bunun içindeyim belki bu yoğunluğa alıştım ama anlatınca bayağı yoruluyorum.Çooook kısa zamana çooook şey sığdırmışız.E benim gibi biride evlenmek istemedi haliyle.Rabbim yazdı evlendim şükürler olsun.Fakat asla unutulmuyor bazı şeyler hep garantici bir tip oldum bu yüzden.Eşim hala bunun mücadelesini veriyor benimle.Biz demek hala kolay değil benim için...

sagol cnm şükür diyoruz yani eski parayla 35 milyar bahsettigim
gerçekten büyük paraydı.kolay kazanılmışta deil
evlere temizlige giderek 7 senede biriktirmişti
yağızıma çok geçmiş olsun benim oğluş da balgamla savaşıyo her gelişinde kusacakmış gibi oluyo minik olum ne zer bu minicik yaratıklar için
.ok sagol cnm benim.(içimden bir ses açık ögretimden oku dr ol diyo(hayalpres smile)
cemiyede çok geçmiş olsun inşallah bir an önce çıkarabilirler.

nihayet cnm ekran klavyesinden idare ederdim
ama mausta çalışmıyordu hoperlorda busabah servis geldi maus çalışıyo dedi
şok oldum oysaki kaçtane maus denedim pc de.
35000 tl cnm yanlış yazmışım sıfırlar atılınca bende hepsini atmışım galibasempatiksalakcinni

Haklısın eşim sürekli dışarı çıkınca 'ayşenurun cevşeni üzerindemi' diye sorar.Benimde cüzdanımdadır hep yıllardır.....

Geçmiş olsun canım.Ortalıkta öyle dolandırıcılar varki.Rabbim daha beterinden korusun hepimizi....

kızlar naber? dün çpkk işim vardı temizlik falan ve misafir..pasta çörek işleri ..giremedim ne yapıyorsunz?benim bu günde misafirim bar.emirhanı uyuturken bi bakayım size dedim..birazdan mutfağa gireceğim

Şu aralar yoğunsun demek.Dikkat et de sende hasta olma sakın.Ben en çok bu yüzden hasta olurum.....

Zor zamanlarda metanetini korumak zordur ama şu an onun sana daha çok ihtiyacı var.Üzüntünü belli etme hep atlatacağını bunun basit bir hastalık olduğundan söz et.Ve ne kadar zor olsada sende buna inan.Kanser artık eskisi gibi çözümsüz değil.Başında yakalarsan dirençliysen atlatıyorsun.Eminim halanda atlatacak yaşıda genç zaten.Yine senin yanında olacak Rabbimin izniyle merak etme...

jeleeee cnm hayırlı olsun sağlılı sırhatli bir bebek olur inşallah..
yazgı halana çok geçmiş olsun umarım atlatır.
yanlız eger kanser gibi bir teşhis konduysa ona bıçak vurulmuyor diye biliyorum.
ilçla felan tedavi adiliyo. bizim iki akrabayıda etmemişlerdi çünkü.Allah acil şifasını versin..
fatma seline çok geçmiş olsun kuzum korkmuştur..bol bol oku annesi.
geçmişi okuyaMIYORUM ALINTILARDAN BUNLARI görebildim..

Allah çıkarır merak etme.Kimsenin ahı kimsede kalmaz.O yediği paranın hayrını görmeyecektir ne bu dünyada ne diğer tarafta...

offf yaaaa çoook kötü bir durum ablan için, aslında ona da hak vermek gerekiyor ama yaptığı yanlış, erkekler babayı , kızlar anneyi model alır, allahtan kızı iyi terbiyeli birine benziyor anlattıgın kadarıyla... ama bellide olmaz bence de yasanamaması gereken bir ilişlki ozellikle de cocuklarının onunde...
ablanda belki sıgınacak bır lıman olarak gordu o adamı, ama neden evli bir adam ???
isin icinden cıkmak cok zor
allah kolaylık versin canım

Konuyu Toplam 15 Kullanıcı okuyor. (12 Kayıtlı kullanıcı ve 3 Misafir)
megryann, bosna, cokoprensim, EFTEL, gulsan38, handeozf, helinzor, hepkaravana, OCD, SEYYALTANER, taburcu, TOPRAK28

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…