2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Arda uyandı
fırına da haşhaşlı tatlı için kek atmıştım
ikisi de ilgi bekler kaydirigubbakcemile3 hadi ben kaçtım

Sizin eşleriniz de bebek bakımı konusunda herşeyi sizin üstünüze yıkıyo mu? :sinifsinif:
Ben artık dayanamıyorum... Zaten biliyosunuz Pelin çok hareketli bi bebek.. Geceleri en uzun aralıksız uyuduğu 2 saati geçmiyo.. Gündüzleri okulda en berbat sınıflarla uğraşıyorum... :sinifsinif: Öğlen eve geliyorum.. Bakıcı,iki lokma yemek bile yememi beklemeden gidiyo... Pelin zaten beni görünce bana yapışıyo, kimseyi istemiyo.. Bi tuvalete bile gidemiyorum.. Yemek olayını çoktan geçtim.. Ne bulursam abur cubur, kuru ekmek onunla doyuyorum.. Yemek falan pişirmeye vaktim yok çünkü..
Akşama kadar Pelinle boğuşmaktan eşim gelene kadar yorgun düşüyorum.. Eşim geliyo, yemeğini yiyo, yürüyüşe gidiyo ( hatırlarsanız kalp krizi geçirmişti, dr yürüyüş önerdi, uzun zamandır yürüyüş yapıyo) ,geliyo duş alıyo.. o zamana kadar Pelin'in uyku saati geliyo.. Yalvarıyorum nolur sen uyut die.. Çünkü öyle basitçe ayakta sallamayla uyumuyo.. Sallarken hoplatmak, alkışlamak, elekrtiksüpürgesi çalıştırmak, dizini pışpışlamak vs vs gerekiyo.. Bunları yapmaya çalışırken kan ter içinde kalıyorum. Omzum ve belim tutuldu zaten. Gerçenlerde dr a gittim. Bu çocuğa sadece sen baktığın sürece iyileşemezsin dedi. Bazen ağrılarımdan geceleri uyuyamıyorum..
Neyse uzun lafın kısası babamız hiç oralı olmuyo. Yok işe gittim, yok yürüyüş yaptım diyo... Pelin'i uyutup bayılıyorum.. 1 ila 2 saat sonra yine uyanıyo.. Sabaha kadar 50 kere uyanıyo..Bazı uyandıklarında sadece emerek uyurken bazılarında da ayakta zıplayarak sallamam gerekiyo uyuması için.. Ve hiçbirinde de eşim yardım etmiyo.. Sabahları yerimden enkaz gibi kalkıyorum..
Belimin omuzlarımın ağrısından kızımı kucağıma bile alamıyorum. Evin içinde pusette taşıyorum bi odadan bi odaya..
Şimdiyse eşime Konya 'da iş teklif ettiler.. Her hafta bi gün gidip bi gece kalıp gelecek. Ben hiç istemiyorum ama kendi kariyer de kariyer dedi ve kabul etti.. Bu iş için önce bir hafta Kütahya'ya gitti... Sonra da bi hafta Prag'a... İki haftadır çektiklerimi bi ben biliyorum. Dün akşam geldi Kayseri'ye.
Bugün Pelin'in üstünü değiştirirken farkettim ki yavrumun koltuk altı pişik olmuş. Bir haftadır banyo yapmıyo çünkü.. Ben tek başıma yıkayamıyorum.. EEşim gelsin die bekledim. Bu akşam da iş yerinden ayrılan bi arkadaşlarının yemeği varmış ona gitmesi gerekiyomuş!!!!
Çok sıkıldım artık kızlar.. Çıldırmak üzereyim.. Halim kalmadı.. Sinirlerim o kadar bozuk ki..
Yarın da haftasdonu diye kayınvalidemle görümcem damlar kesin..
Okulda sınavlar başladı.. Soru hazırlamam lazım..
Dedemin ağabeyi vefat etti. Nerdeyse 3 hafta olcak. Daha onlara bile gidemedim..
Çok çok uzattım biliyorum ama anlatıcak sizden başka kimsem yok...
Beyninizi şişirdim akşam akşam kusura bakmayın..

Arda uyandı
fırına da haşhaşlı tatlı için kek atmıştım
ikisi de ilgi bekler kaydirigubbakcemile3 hadi ben kaçtım

canım seni yakalamışken söyliyim hamileymişsin rabbim uzun ömürler versin sağlıklı bir kuzun daha olur inşallah ilki hatırladığım kadarıylan tedaviyle olmuştu bak yüce rabbim bir hediye daha göndermiş.mantar bikere oldunmu hep olursun zaten bol bol sıvı al demiştim hamileyken emzirmek sakıncalı

canım nedesm bilmemki işin gerçekten zor kaynanan seni biraz dinlerdirsin desem hamileyken yaptıklarını hatırlyorumda kalsın.Eşinde işten geliyo yorgun kalp rahatsızlığı falan sende hasta hepsi üst üste geldi konuş derdini anlat belki biraz olsun anlar.şimdilik bebeği kaynananla yıka bidahakine artık havalar soğudu haftada bir veya iki kez yıkarsın bakıcıdan rica et beraber yıkayın bir saat geç gidiversin belirli günlerde hem yemeğini yersin hemde kızın yıkanınca rahat uyur sende biraz dinlenirsin

biz de sana teşekkür ederiz cnm seninle tanışma şerefine bizi nail ettiğin için:)) şaka şaka
gönderirim tabi cnm, face'de mail adresin görünüyosa ordan alırım görünmüyosa bana özelden gönder cnm, senin bikaç foto daha var buraya eklemediğim
sen de ekleyebilirsin cnm,sorun yok

anladım cnm, evet artık çok iyi beslenmelisin, oyy cnm benim walla ben de senin adına mutlu oluyorum

cnm çok geçmiş olsun, gelememene üzülsem de iyi olmuş tabi o halde gelmemen

ayy o kadar alışmışım ki buraya haziran annelerine bakmayı hiç canım istemiyo
seviyorum sizi bee opuyorumnanaktan

inan okurken bile şiştim Kıymetcim,cnm benim. yazacam bişiler ama Eymen hiç durmuyo şu an

ay ben o senin oğlunun poposunu yerim maşallah hepiniz çok güzelçıkmışınız çok kıskandım valla.face koyda bide görek/COLOR]

canım benim yaa Allah yardımcın olsun demekten başka bişey gelmiyor elimden ama üzüldüm gerçekten durumuna
benim eşim şuan pek yardım etmiyor çünkü arda pek yaramaz bi bebek değil ben de çalışmadığım için ondan bişey beklemiyorum zaten ama 2. doğduğunda yardım edeceğinden eminim
inşallah senin eşin de biran önce farkına varır durumun :Saruboceq:

sağol Filizcim Allah razı olsun evet Arda aşılamayla olmuştu emzirmeyi de azaltıyorum yavaş yavaş bakalım birden kesmek istemiyorum

hasta bebelerimize şifalar olsun nimetcimsanada geçmiş olsun.
OLCAY DOĞANDA EMEKLİYO KIZIMDA KRŞE GİDİYO ŞİİR EZBERLEDİ 29 EKİMDE OKIYCEKARTI BİDE DANS ETCEK AY ÇOK HEYCANLIYIM YAAA

İyi akşamlar arkadaşlar

Jale hayırlı olsun canım hamileymişsin.. Mucize bebişin sağlıkla gelsin..Allah yardımcın olsun..

Kıymet yaşadıklarını okudum ve empati yaptım çok zor gerçekten ben Tibete hamile kaldığımda iş hayatımı sonlandırmıştım. Eşimin isteğiyle.. Bezen keşke çalışsam diyorum ama evde olmama rağmen çok zor gerçekten ... Benim tek lüksüm markete gitmek ve sıcak bir duş alabilmek.. Sen bunca koştumacanın arasında çok zor gerçekten.. Bakıcıdan rica et beraber 15 dk. yıkarsınz.. zaten soğuk havalar artık sık yıkamamak lazı kuzularımız hasta olmasın..Yakın bir arkadaşın veya kuzenin yokmu ? Yardım alsan.. Allah kolaylık versin canım..

canım geçmiş olsun yaa geçmiş olsun dencek kadar kötü durumdasın.bakıcına söyle snein yemek yemeni beklesin söyle bi sefer yıkayın haftada gerekirse fazla para wer sana acımayan adamın parasına sende acıma annen ablan ne biliyim akraban yokmu gelsinler kalsınlar sende tek başına olmaz çare bulman lazım araştır bişiler yap. eşinden hayır gelmicek belliki bakıcınla konuş yarım saat geç gidiversin birileride sana yardıma gelsin bi nefes bu gidişgidiş değil seni anlıyorum benim kızım seninki kadar kuduruk değil ama oda çok beter anlıyorum seni rabbim gücünü arttırsın inş

[QUOTE=frambuaz;15839209]Sizin eşleriniz de bebek bakımı konusunda herşeyi sizin üstünüze yıkıyo mu? :sinifsinif:
Ben artık dayanamıyorum... Zaten biliyosunuz Pelin çok hareketli bi bebek.. Geceleri en uzun aralıksız uyuduğu 2 saati geçmiyo.. Gündüzleri okulda en berbat sınıflarla uğraşıyorum... :sinifsinif: Öğlen eve geliyorum.. Bakıcı,iki lokma yemek bile yememi beklemeden gidiyo... Pelin zaten beni görünce bana yapışıyo, kimseyi istemiyo.. Bi tuvalete bile gidemiyorum.. Yemek olayını çoktan geçtim.. Ne bulursam abur cubur, kuru ekmek onunla doyuyorum.. Yemek falan pişirmeye vaktim yok çünkü..
Akşama kadar Pelinle boğuşmaktan eşim gelene kadar yorgun düşüyorum.. Eşim geliyo, yemeğini yiyo, yürüyüşe gidiyo ( hatırlarsanız kalp krizi geçirmişti, dr yürüyüş önerdi, uzun zamandır yürüyüş yapıyo) ,geliyo duş alıyo.. o zamana kadar Pelin'in uyku saati geliyo.. Yalvarıyorum nolur sen uyut die.. Çünkü öyle basitçe ayakta sallamayla uyumuyo.. Sallarken hoplatmak, alkışlamak, elekrtiksüpürgesi çalıştırmak, dizini pışpışlamak vs vs gerekiyo.. Bunları yapmaya çalışırken kan ter içinde kalıyorum. Omzum ve belim tutuldu zaten. Gerçenlerde dr a gittim. Bu çocuğa sadece sen baktığın sürece iyileşemezsin dedi. Bazen ağrılarımdan geceleri uyuyamıyorum..
Neyse uzun lafın kısası babamız hiç oralı olmuyo. Yok işe gittim, yok yürüyüş yaptım diyo... Pelin'i uyutup bayılıyorum.. 1 ila 2 saat sonra yine uyanıyo.. Sabaha kadar 50 kere uyanıyo..Bazı uyandıklarında sadece emerek uyurken bazılarında da ayakta zıplayarak sallamam gerekiyo uyuması için.. Ve hiçbirinde de eşim yardım etmiyo.. Sabahları yerimden enkaz gibi kalkıyorum..
Belimin omuzlarımın ağrısından kızımı kucağıma bile alamıyorum. Evin içinde pusette taşıyorum bi odadan bi odaya..
Şimdiyse eşime Konya 'da iş teklif ettiler.. Her hafta bi gün gidip bi gece kalıp gelecek. Ben hiç istemiyorum ama kendi kariyer de kariyer dedi ve kabul etti.. Bu iş için önce bir hafta Kütahya'ya gitti... Sonra da bi hafta Prag'a... İki haftadır çektiklerimi bi ben biliyorum. Dün akşam geldi Kayseri'ye.
Bugün Pelin'in üstünü değiştirirken farkettim ki yavrumun koltuk altı pişik olmuş. Bir haftadır banyo yapmıyo çünkü.. Ben tek başıma yıkayamıyorum.. EEşim gelsin die bekledim. Bu akşam da iş yerinden ayrılan bi arkadaşlarının yemeği varmış ona gitmesi gerekiyomuş!!!!
Çok sıkıldım artık kızlar.. Çıldırmak üzereyim.. Halim kalmadı.. Sinirlerim o kadar bozuk ki..
Yarın da haftasdonu diye kayınvalidemle görümcem damlar kesin..
Okulda sınavlar başladı.. Soru hazırlamam lazım..
Dedemin ağabeyi vefat etti. Nerdeyse 3 hafta olcak. Daha onlara bile gidemedim..
Çok çok uzattım biliyorum ama anlatıcak sizden başka kimsem yok...
Beyninizi şişirdim akşam akşam kusura bakmayın..
[/QUOTE]
Allah yardımcın olsun.. eşinle konuş cnm uykusu dışında
bir saat bile ilgilense inan yetiyo. bazen ben çıldıracak dereceye geliyorum.
atıyorum babasını üstüne pekte ilgilenmek istemesede sonuçta
oda senin oglun baba şevkatini göster diyorum.
sagol cnm sözümde duramadıgım için üzüldüm ama
kısmet başka zaman inşallah..

tam da sabah ben aynı durumdaydım.sen den 2 farkım var eşim yok ve işe başlamadım daha...okuyunca ağlayasım geldi birden çünkü ne yaşadığını biliyorum..aynını yaşıyorum.eşim burda olsa da en fazla 10 dk ilgilenir sonra ya işi vardır dışarı cıkar ya tel de konusur..mazeret bol yani:))
ama az kaldı canım biraz daha sabredicez artık iice akıllandılar.zaman gectikce daha hafifleyecek yükleri..en azından öyle umuyorum..:teselli:

benim eş hiç ilgilenmez sağolsun.ikiside tamamen banaait sorumlulukları.2 dk sever ağlamaya başlayın al huzursuzder.ne oğlumla ilgilendi ne kızımla allahtan evdeyim çalışmıyorum bide çalışsam kafayı yerdim herhal

merhabalar yolculuk nereye canım biraz okudum sende bunalmışın.anam kap gel yiğidi beraber bakak

aslen italya ya şimdilik istanbul a:)
ya seni arayacaktım numaranı bulamadım valla cok sıkıldım burda da karşılaşmadık hiç. yarın eşim geliyor almaya bizi biraz ist da kalcaz canım.bu teklifi 2 gün önce yapsaydın ordaydım:))
ya nasılsın bu arada ? doğan nasıl? hal hatır sormayı da unuttum valla tek başıma kala kala odun olma yolundayım:)

sağolasın canım ailecek gayet iyiyiz.yanlızlık zor bide sen çalışıyodun evde olman bide bebek huzursuzsa doğal olarak yormuş seni.neyse enazından yolculuk hava değişikliği iyigelir.canım bende sık sık giremiyorumki nehirde buluşalım demişti oda burda arkadaşım yok diyodu ben merkezde değilim ama gelirdim neyse sen gel tatilden görüşürüz

iyi akşamlar:)
sabahtan beri bakıyorum ara ara tam yazıcam Nihan bir şekilde engel oluyor...alıntı da yapamadım diyecek çok şeyim vardı...böcüğümü uyutmaya çalışırken ben de uyumuş kalmışım hepsini unuttum...
Hastalara şifa dertlilere devam diyorum..özetle...Rabbim yardımcımız olsun.....
buluşma fotolarını gördüm çok güzeller her zamanki gibi ama MERAL i de görmek istiyorum:))

Kıymet canım inan çok üzüldüm....okurken bunaldım...senin muhakkak bir araya ve sonrasında da eşinin ya da illa yapamam derse birinin yardımına ihtiyacın var....ne kadar kolay ve çalışma saatleri az gibi görünse de bizim mesleğimiz insanı zihnen ve ruhen o kadar yoruyor ki....üstüne bir de evdeki tempoda fiziken yoruluyorsun...birinin buna dur demesi lazım...eşinle konuşmayı dene olmadı arkadaşların dediği gibi bakıcıya rica et..yazık sana arkadaşım çok yıpranıyorsun belliki kıyamam....
Rabbim zor durumunu görsün sana güç kuvvet darılma ama eşine de insaf versin inşallah.....

belki arkadaşlarınızdan sizin gibi bebeği olan ya da büyütmüş olan birileri özellikle bebeklerine bakan babalardan biri eşinle konuşursa faydalı olabilir..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…