- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #86.501
Öznurcum, ben fonilerden birinden almıştım, Şaşkınbakkal'da bir yere gidiyorum, fakat acıtıyor. Aylin söyledi ya geçen gün, IPL diye bi cihaz varmış, o acıtmıyormuş, gideceksen o cihazın olduğu bi yere git bence.
Ok. Ben sadece genitale gidiyorum, IPL diye acısız olan varmış istersen onu araştır.
Ayrıca börek olayına gerçekten güldüm, bilmediğini kanıtlamışsıneğer yufkaları tamamen üstüne tek kat olarak koyuyorsan o tepsi böreği oluyor ben sana bi tarif vereyim istersen bunu istersen Meral inkini yap, patatesleri haşlıyorsun soyup eziyorsun içine tuz karabiber ve az bişey pulbiber döküyorsun, başka bir kapta bol yoğurt yağ ve 1 yumurtayı çırpıyorsun, sonra tepsiyi yağlıyorsun, üzerine bir kat yufkayı koyuyorsun onun üzerine yaptığın yoğurtlu karışımı sürüyorsun bu böyle böyle devam ediyor, yufkalarının yarısına bunu yaptıktan sonra ortaya patatesli karışımı döküyorsun ve yine bi yufka bi yoğurt karışımı diye devam ediyorsun.
SODALI BÖREK
malzemeler:
250 gr az yağlı beyaz peynir
1 su bardağı doğranmış maydanoz
4 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
40 cl maden suyu (iki şişe)
2 yumurta
hazırlanması:
1. iç malzemeyi hazırlamak için peyniri ezip doğranmış maydanozlarla karıştır.
2. dikdörtgen bir fırın tepsisini veya 30 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlay. 1 yufkayı bütün olarak tepsiye ser. (yufka tepsinin kenarlarından dışa doğru sarkacaktır.)
3. ikinci yufkayı ikiye böl. her bir parçayı kırıştırarak tepsiye eşit şekilde ser. üçüncü yufkayı da ikiye böl. bu defa sadece bir yarısını tepsiye ser.
4. peynirli ve maydanozlu için tamamını tepsideki 2,5 yufkanın üzerine yay.
5. üçüncü yufkanın kalan yarısını peynirli için üzerine kırışık olarak ser. son yufkanın kenar kısımlarını genişçe koparıp orta kısmını bütün olarak bırak.
6. kopardığın kenarları parça parça tepsiye yay. tepsinin en altına serdiğiniz ve dışına sarkan yufkayı iç tarafa çevirip tepsinin şekline göre katla.
7. ortası kalan yufkayı tepsiye ser. kenarına taşan kısımları böreğin altına sıkıştır. böreği kuru halde iken istediğin büyüklükte dilimle.
8. tereyağını erit. sırasıyla 2 şişe maden suyunu ve 2 yumurtayı ekle. (önce yumurtaları eklersen tereyağının sıcaklığıyla pişerler.) bir tel yardımıyla çırp. karışımı kesilmiş yufkaların üzerine gezdir. en az 1 saat oda sıcaklığında beklet.
9. önceden ısınmış 200C fırında 30-40 dakika pişir. (maden suyundan dolayı üzerleri tam kızarmayacaktır.)
maaşallahsözümü geri aldım:78:
canım çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. mertte dün oyuncağının üstüne düştü yanağı bugün morarır gibi olmuş çok üzüldüm, öğlen gittim gülücükler saçıyodu
:90: mertin resimlerinden koy da görelim demişsin cuma günü, birazdan mert ve benim resimlerimden koycam daha önce koymuştum ama sen görmedin sanırsam
hayırlısı olsun canım.
kahvaltı için yufkayla gözleme yapsana. yufkayı yağlayıp iç harcını koyup tavada iki çevir sonra hooop hüplet
ayıp ediyosun canım burası sadece gülüp oynadığımız bi topikmianlat tabi
) Kocan doğru söylemiş Öznur.
Yazgı,
Saçmalama, yaz çabuk, gelmiyim oraya...
yani Yazgı aşkolsun, neden burdayız ki biz
ayıp ediyosun canım burası sadece gülüp oynadığımız bi topikmianlat tabi
Aynı çatıyı anlamadım, siz aynı apartmanda ama farklı dairelerde değil miydiniz? anneler babalar ne kadar evlat ayırmıyorum dese de çoğu ayırıyor, bak sana örnek vereyim gerekli dersleri sen çıkar, arkadaşımın kaynı ve eltisi bankacılar ve kayınvalidesi onlar ev alırken tüm birikimini onlara verdi, çocuklarına bakıyor bakıcı parası vermesinler diye, rizedeki evi kadın daha ölmeden oğlunun üstüne yapacakmış, o oğlunun çocuğu için torunum değil oğlum diyor, sürekli üstünü başını o alıyor, o gelin bir çorba yapmıyor hatta kaynana bunları eve çağırıp yediriyor içiriyor vs, arkadaşım ise diğer oğlunun karısı oluyor ve ev alırlarken sadece kenardaki küçük altınlarını verdi 5000 tl bile etmedi, bu torununu 3 yaşında olmasına rağmen 2 elin parmağı kadar ya gördü ya görmedi, sadece 2-3 kutu bez aldı ne üstüne ne başına hiçbişey almadı, telefon açtığında bile hala o torununu anlatıyor bu torununu sormuyor bile, ayrıca arkadaşım evi öderken zorlanıyoruz dediğinde, ben mi dedim size 3+1 ev alın almasaydınız dedi, yani ne bunları yaşayan teksin ne son olacaksın, sana düşen aradaki mesafeyi bozmamak, saygını hürmetini eksik etmeden geçinip gitmek, bir insandan iki olmasını bekleme.Derdini kocana anlat sakince, o baksın hal çaresine, baktın o da çözüm olmuyor, lanet olsun de aynı mesafeyle devam et, mutlu olduğun diğer konulara yoğunlaş
Yüzündeki o güzel gülüş hala yerinde duruyor ve sana çok yakışıyor cnm ben yakından gördüm. Dediğim gibi şu an kızgın ve kırgın olman sana durumu böyle gösteriyor. bikaç gün öncesini hatırla Esin
Esincim, evliliğiniz çok yeni. Zaten 1,5 senesinin hamilelik, lohusalık, bebeğe alışma fikri vb gibi şeylerle geçtiğini düşünürsek, henüz çok oturmamış bile sayılabilir. Bir de yanluş hatırlamıyorsam, Cemy sürpriz yumurta, onun şokunu da say, geriye birbirinize ayrılmış zaman kalmıyor. Şu anki ruh halin bundan kaynaklanıyor bence, hatta eşinin de öyle, adam kendini yalnız, ihmal edilmiş hissediyor bile olabilir, sen öyle olmaması için çabalasan bile. Bence ilk yapılması gereken boşanma fikrini rafa kaldırmak, ikincisi de acil bir ikinci balayı...
Ayyy, ben de çok özendim şimdi, ikinci balayı olayına. Bayram tatilinde, bir gün Doruk'u anneme bırakıp kaçalım diyorum ben de, mesai bitiminde evde oluruz yine :)
Fatma haklıymış Esin, siz ilk yılların verdiği cahillikten böylesiniz düzeleceksiniz içini ferah tut, bir süre sonra gerçekten sorun olduğunda bile huzurun için alttan almayı öğreneceksin
Öğreneceksiniz diyeyim çünkü aynı şeyler eşin için de geçerli, insanın eşek saati olur bir de eşref saati olur, senin eşek saatinde de o durumu kurtaracak, evlilik dediğin şey bu zaten yoksa kimse güllük gülistanlık bir hayat sürmüyor.
işte bu sebepten gerek halamın gerek babannemlerin hayatımdaki yeri özeldir.Allah uzun ömürler versin hepsine,yokluklarını göstermesin.Yazgıcım, okudum yazdıklarını, hiç de sıkılmadım.
Haklısın, ne kadar mesafeli dursan da, bu kadar yakın yaşamak, üstelik de haddini bilmeyen insanlar sözkonusu olduğunda, çok zor. Ne olursa olsun, haklıyken haksız duruma düşmemek için, sakın öfkene yenilip, hanımlığını bozma, sakın sen muhattap olma. Biz geliniz, onlar kafamıza da yapsalar, bizim gözünün üstünde kaşın var dediğimiz kalır hafızalarda, unutma. Anlattıklarından anladığım, eşin durumu çözecek yapıda biri, ama onun da üzerine fazla gitme, ailesini savunmak zorunda bırakma, söylemen gerekenleri söylemişsin, şimdi sakince geri çekil ve izle.
O evden taşınma imkanınız yok mu? Aslında sorunun çözümü burada, bunun olması için bir yol aramak lazım.
Ayrıca, evlenmeden önceki dönemle ilgili olarak, babaannenlerin yaklaşımına hayran kaldım, helal olsun onlara, ellerinden öpmek lazım... Biz de geçtik aynı yollardan yıllar önce, bizimkilerin annemi bi taşlamadıkları kalmıştı...
tek dileğim bu zaten aminn.canım eşim ve oğlum benim tek tesellim.onların karı ağrısı karşılarında ezilen büzülen sessiz biri yok diş geçiremiyorlar artık.bu sorunu onların.ya sorun hergün bunları yaşıyoruz evde aynı evde sürrekli birbrine laf sokan iki insan düşünün çok bunaldım evet evliliğe henüz alışamadık ama alışana kadar sabredemeyebilirim
YAZGICIM işin çok zor ama allahtan senin yanında olan bir kocan var bak yiğidi öldür hakkın ı yeme eserde ailesine ezdirmez beni ve bu bile seni teselli etmeye yetmeli umarım gün olur tüm hayatınızı ayırırsınız onlardan
ben ve mert oğlum:16:[/QUOTE]
[B]maşallah ikinizede.çok tatlısınız ama mert daha tatlı.[/B]
slm canlar nasılsınız,altta ilk incimiz pırtladı çok şükür hemen yanında çıkıcak olan var belli,iki gündür çok fazla dillendik yeni heceler kelimeler eklendi ve çok fazla harekertrlendik,yarın akşam istanbula babamızın yanına uçuyoruz inşallah,yine buluşmuşsuınuz aşk olsun ben de gelcektim
sağol ayfercim sabırda nereye kadar bu insanlar misafir değilki heran hersaniye hayatımda.ben huzur istiyorum kocamla oğlumla.konuşacak mecbru yoksa onu yerim dıdıdı.Yazgı canım okudum yazdıklarına inan ne diyeceğimi bilemedim üzüldüm ve %100 haklısın eşinde senden yana ise konuşacaksa çok iyi olur ...Ama yaptıkları da terbiyesizce inan ki....Sana sabırdan başka birsey dileyemiyorum bundan sonrakiler için artık eşin konuşsun ve abisine yapılanların 10 da 2sini bile yapsa yeridir...
hasret çok sert çıkıyorsun, belki kocanın anladığı dil budur bilemem ama "mert bana bir gün değil her gün lazım, başa çıkamıyorum artık bu yorgunluk sevgimi de zedeliyor" diyebilsen keşke
ama dediğim gibi kocanın anladığı dili en iyi sen bilirsin
bu arada selam kızlar uzun zamandır takılamıyorum yazılı ve toplantı dönemi başladı bundan sonra yoğunuz sürekli sizleri çok özledim aslında
gülşan oğluşunla çok yakışmışsınız maşallah
hasta bebişlere geçmiş olsun
hande parlama hızın düşürsen iyi edersin evlilik denilen şey sabır işi ama dayanamam ben diyorsan o ayrı
benim de kocişle sıkıntım var "benimle hiç ilgilenmiyorsun" diyor, haklı anasını satayım da ben de de hal kalmıyor ki ev işi, okul işi, deniz bir taraftan akşamları sızıyorum resmen üzülmeye başladım evliliğimin sıcaklığı günden güne düşüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?