2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hasretçim geçmişi daha okuyamıyorum , Cengiz le bir gelişme var mı?Bu konu da Nacizane fikrimi soracak olursan sen Cengiz i ne kadar seviyorsan Cengiz de seni o kadar çok seviyor ama Cengiz çok bencilce davranıyor.Kucağında ve karnında birer bebekle sana bu iş eziyet oluyor artık.Lafa geldi mi evin reisinin o olduğunu söyler.İŞte mesele de bu zaten.Eve bakmak zorunda olan erkektir.Kadın çalışmak zorunda değildir.Kadın kendi isteği doğrultusunda daha iyi şartlara sahip olmak için çalışabilir ama bu zorunluluk değildir.Kaldı ki senin gibi hamile ve emzikli bir bayanın çalışması hem sana hem de bebeklere eziyetten başka bir şey değildir.Şayet senin çalışmanı istiyorsa Cengiz koşulları da organize etmesi gerekir.Çocuğa bakıcı ve eve hafta 1-2 gelen temizlikçi bayan ayarlaması lazım.Yani bu konu da para harcamayı da göze alması gerekir.Bu nedenle Cengiz den bence belli bir süre ayrı kalman hem senin için hem de ilişkiniz için iyi olur.Ona ders vermiş olursun.Yoksa gidişat çok iyi değil.Böyle giderse senin ona karşı sevgin kalmayacak ve iki çocukla ne yapacağını bilemez durumda kalacaksın.Bu nedenle bence bir an önce bu kangreni de tedavi etmeniz gerekir.Hakkınzıda hayırlısı olsun kardeşim.(Umarım haddimi aşar ve seni kırar şeyler söylemişimdir.)

IPL ın dalgaları daha az olduğu için acıtmıyormuş ama seanslar uzuyor canım.
emla krem var alexandrite cihaz olduğunda o krem sürülebilirmiş acı duyulmaması için.

bu daha basit bi tarif gibii geldi.

Meral ne yaptın ya anacım ben bunu 40 saate yapamam he :)))

Görmedim ben kaçırmışım demek.Gülşancığım içi nasıl hazırlanıyor.Yarın sabah erkenden kalkıp kocişe hazırlayabilirim aslında.

) Kocan doğru söylemiş Öznur.

deneyim sahibi olmak farklı bişey canım

Aynı çatıyı anlamadım, siz aynı apartmanda ama farklı dairelerde değil miydiniz? anneler babalar ne kadar evlat ayırmıyorum dese de çoğu ayırıyor, bak sana örnek vereyim gerekli dersleri sen çıkar, arkadaşımın kaynı ve eltisi bankacılar ve kayınvalidesi onlar ev alırken tüm birikimini onlara verdi, çocuklarına bakıyor bakıcı parası vermesinler diye, rizedeki evi kadın daha ölmeden oğlunun üstüne yapacakmış, o oğlunun çocuğu için torunum değil oğlum diyor, sürekli üstünü başını o alıyor, o gelin bir çorba yapmıyor hatta kaynana bunları eve çağırıp yediriyor içiriyor vs, arkadaşım ise diğer oğlunun karısı oluyor ve ev alırlarken sadece kenardaki küçük altınlarını verdi 5000 tl bile etmedi, bu torununu 3 yaşında olmasına rağmen 2 elin parmağı kadar ya gördü ya görmedi, sadece 2-3 kutu bez aldı ne üstüne ne başına hiçbişey almadı, telefon açtığında bile hala o torununu anlatıyor bu torununu sormuyor bile, ayrıca arkadaşım evi öderken zorlanıyoruz dediğinde, ben mi dedim size 3+1 ev alın almasaydınız dedi, yani ne bunları yaşayan teksin ne son olacaksın, sana düşen aradaki mesafeyi bozmamak, saygını hürmetini eksik etmeden geçinip gitmek, bir insandan iki olmasını bekleme.Derdini kocana anlat sakince, o baksın hal çaresine, baktın o da çözüm olmuyor, lanet olsun de aynı mesafeyle devam et, mutlu olduğun diğer konulara yoğunlaş

burası üç katlı bir ev normalde bunlara ait kendileri yapmış.sonkatı koca bir terastı şuan benim oturduğum yer.burası sonradan yapıldı işte.fakat bunlar böyle yapıyor ama girişi ayrı değil bir tutuyor.yani benim evime çıkmak çıkmak için onun girişinden geçmek zorundayız.kat kapılarımız var bizleri ayıran.
ben bişey beklemiyorum aylin isterse yağdırsın diğer oğluna umrumda değil ama bana bulaşmasınlar rahat bıraksınlar herşeyimize karışmasınlar.ben zaten eşim ve oğlumlka çok mutluyum huzurluyum çok şükür.ama üzgünüm artık bende hakkımı istiyorum.

Son düzenleme:
Yazgıcım, okudum yazdıklarını, hiç de sıkılmadım.
Haklısın, ne kadar mesafeli dursan da, bu kadar yakın yaşamak, üstelik de haddini bilmeyen insanlar sözkonusu olduğunda, çok zor. Ne olursa olsun, haklıyken haksız duruma düşmemek için, sakın öfkene yenilip, hanımlığını bozma, sakın sen muhattap olma. Biz geliniz, onlar kafamıza da yapsalar, bizim gözünün üstünde kaşın var dediğimiz kalır hafızalarda, unutma. Anlattıklarından anladığım, eşin durumu çözecek yapıda biri, ama onun da üzerine fazla gitme, ailesini savunmak zorunda bırakma, söylemen gerekenleri söylemişsin, şimdi sakince geri çekil ve izle.
O evden taşınma imkanınız yok mu? Aslında sorunun çözümü burada, bunun olması için bir yol aramak lazım.
Ayrıca, evlenmeden önceki dönemle ilgili olarak, babaannenlerin yaklaşımına hayran kaldım, helal olsun onlara, ellerinden öpmek lazım... Biz de geçtik aynı yollardan yıllar önce, bizimkilerin annemi bi taşlamadıkları kalmıştı...

Fatma haklıymış Esin, siz ilk yılların verdiği cahillikten böylesiniz düzeleceksiniz içini ferah tut, bir süre sonra gerçekten sorun olduğunda bile huzurun için alttan almayı öğreneceksin

ya sorun hergün bunları yaşıyoruz evde aynı evde sürrekli birbrine laf sokan iki insan düşünün çok bunaldım evet evliliğe henüz alışamadık ama alışana kadar sabredemeyebilirim
YAZGICIM işin çok zor ama allahtan senin yanında olan bir kocan var bak yiğidi öldür hakkın ı yeme eserde ailesine ezdirmez beni ve bu bile seni teselli etmeye yetmeli umarım gün olur tüm hayatınızı ayırırsınız onlardan

Esin, bu Yazgı'yı teselli etmeye yetiyor ama seni hiç ilgilendirmiyor sanırım :) Hadi bize kocanın en sevdiğin yönlerini yaz, ödev veriyorum sana...

Gülşan, Mert oğlun nasıl tatlı, maaşallah, ağız burun hokka gibi, Allah nazardan saklasın kuzuyu...

hepinizin yazdıklarını okuyorum kızlar ama tek tek alıntı yapamadığımdan konulara dahil olamıyorum sorry...
ayşenura çok geçmiş olsun tabii emelede bu durumda eşi ne yaptı çok merak ediyorum..
esincim ne desem boş derler ya kelin ilacı olsa... işte o misal..
öznur hande gelmedi mi? we şu medyumundan haber yok mu?

yazgıcım bnde iş yok(
ne yapacaksın demişsinz, dün sessizce gidip onu bi şklde kendini haklı çıkarmasına sebebiyet wermek istemedim, konuşucam onunla böyle olmuyo diicem yaptıklarını birbir yüzüne wurmalıyım ki anlasın neden bu hale geldiğimizi yoksa anlamayacak beni kaçtı durumuna koyacak, ewini terkeden kötü kadın olacağım... az önce aradı merti göndereyim sana biraz dinlen, dün gece hep kustun durdun aç kalıyosun bişeyler at ağzına dedi..
bir parladım elemanlar içerdeydi çıkın dışarı die bi bağırdım buna başladım telefonda
NE LAN DEDİM sen BENİMİ DÜŞÜNÜYOSUN, SEN İNSANMISIN BE DEDİM VİCDANSIZ, İNSAFSIZ RİYAKAR... BİN SIRTIMA WUR SEMERİ, ALLAHINDAN BULURSUN İNŞALLAH BNDEKİ HERŞEYİ BİTİRİYOSUN DEWAM ET, BU EWLİLİĞİ AYAKTA TUTAN TEK ŞEY SANA DUYDUĞUM SAÇMA SEWGİM ONUDA BİTİR Kİ ÇEKİP GİTMEM DAHA KOLAY OLSUN.. BU CÜMLEYİ BİTİREMEDN OOOO DEDİ SEN COŞMUŞSUN KAPAT TELEFONU KAPAT DEDİ WE SURATIMA KAPATTI.. SÖYLEDİKLERİMİ DUYMUŞTUR UMARIM TAM DÖKEMEDİM İÇİMİ AMA o sırada o da şiş bağırma olum bağırma bişey olcak bağırma demekle meşguldü..

we şimdiben ewe gidiyorum gönderdii merti..
biraz uzanayım öpüyorum..

Yazgı canım okudum yazdıklarına inan ne diyeceğimi bilemedim üzüldüm ve %100 haklısın eşinde senden yana ise konuşacaksa çok iyi olur ...Ama yaptıkları da terbiyesizce inan ki....Sana sabırdan başka birsey dileyemiyorum bundan sonrakiler için artık eşin konuşsun ve abisine yapılanların 10 da 2sini bile yapsa yeridir...

işte bu sebepten gerek halamın gerek babannemlerin hayatımdaki yeri özeldir.Allah uzun ömürler versin hepsine,yokluklarını göstermesin.
bu evden taşınma imkanımızı ilk yıl aldılar benden.altınlarım ve bileziklerim duruyor olsaydı,benim gözüm kör olmasaydı bu katı çıkacağıma gider dışardan bir ev alırdım onları bozup üstünede kerdi çeker verirdik.eşimi çok seviyorum onada çok üzülüyorum.söylediklerim onu eziyor bazen biliyorum ama neyapayım ben kime dert yanayım,kimden sorayım.dün öyle yüklendimki adama neolur yapma yoruldum aranızda dedi.üstelik toplantıdaydı ben sırf sayıp sövmek için beni ara diye msj attım adama.lanet pislikler huzur vermediler bize.

tek dileğim bu zaten aminn.canım eşim ve oğlum benim tek tesellim.onların karı ağrısı karşılarında ezilen büzülen sessiz biri yok diş geçiremiyorlar artık.bu sorunu onların.

ben ve mert oğlum:16:[/QUOTE]

[B]maşallah ikinizede.çok tatlısınız ama mert daha tatlı.[/B]

slm canlar nasılsınız,altta ilk incimiz pırtladı çok şükür hemen yanında çıkıcak olan var belli,iki gündür çok fazla dillendik yeni heceler kelimeler eklendi ve çok fazla harekertrlendik,yarın akşam istanbula babamızın yanına uçuyoruz inşallah,yine buluşmuşsuınuz aşk olsun ben de gelcektim

hayırlısı olsun canım inciniz kesin arada kaynadı yoksa görürdüm ne kadar kalacaksın İSTANBUL'da ?Üzüldüm şimdi

hasret çok sert çıkıyorsun, belki kocanın anladığı dil budur bilemem ama "mert bana bir gün değil her gün lazım, başa çıkamıyorum artık bu yorgunluk sevgimi de zedeliyor" diyebilsen keşke
ama dediğim gibi kocanın anladığı dili en iyi sen bilirsin

bu arada selam kızlar uzun zamandır takılamıyorum yazılı ve toplantı dönemi başladı bundan sonra yoğunuz sürekli sizleri çok özledim aslında
gülşan oğluşunla çok yakışmışsınız maşallah
hasta bebişlere geçmiş olsun
hepkaravana (vallahi isinler karştı unuttum birden kusura bakma) parlama hızın düşürsen iyi edersin evlilik denilen şey sabır işi ama dayanamam ben diyorsan o ayrı
benim de kocişle sıkıntım var "benimle hiç ilgilenmiyorsun" diyor, haklı anasını satayım da ben de de hal kalmıyor ki ev işi, okul işi, deniz bir taraftan akşamları sızıyorum resmen üzülmeye başladım evliliğimin sıcaklığı günden güne düşüyor

Son düzenleme:
sağol ayfercim sabırda nereye kadar bu insanlar misafir değilki heran hersaniye hayatımda.ben huzur istiyorum kocamla oğlumla.konuşacak mecbru yoksa onu yerim dıdıdı.

hande ye ne oldu ki??

elektrik gitti yollayamadım o resim eski resmimiz bunlar daha yeni hali yavrumun. öznur nereye gitti yaw gene göremedi:90:

Hasret,
Anlıyorum, çok öfkelisin, hırsını almak, canın acıdığı kadar onu da acıtmak istiyorsun. Ama bir kısır döngüye girdiniz çıkamıyorsunuz. Cengiz bağırıyor, sen susuyorsun, sonra aklı başına geliyor, toparlamaya çalışıyor, bu defa sen kükrüyorsun ve farkındaysan aylardır hiç birşey düzelmiyor. Evet çok zor bir dönemden geçiyorsun, bu adam da hırpaladıkça hırpalıyor sinirlerini, ne desen haklısın ama vazgeçemiyorsun da kocandan. O zaman ben yine daha önce söylediğimi söyleyeceğim, Cengiz söndüğü zaman sen parlama, böyle yaparak hiç birşeyi düzeltemezsin, kendine, kocana, kucağındakine, karnındakine zarar verirsin sadece. Sakin ol, o sana bir adım attığı zaman, sen de ona at, önce düzelt, sonra al hırsını, ama bağırıp çağırarak, hakaret ederek değil, gerekirse yaz, yazdıkça sakinleşir insan, yazdığını oku, okudukça yumuşatırsın... Eskilerin bir lafı var, artık benim de inanarak kullandığım, yuvayı dişi kuş yapar diye, madem ki yuvanı terk edemiyorsun henüz, kalbin buna izin vermiyor, o zaman sen yapacaksın, ama adamı iterek değil, sana geldiğinde sarıp sarmalayarak dene bir defa da... Belki de buna ihtiyacı vardır...

yazgı allah sana kolaylık versin seninle aynı durumda değilim ama benzer sayılır
ben de kayınpederle altlı üstlü oturuyorum kayınvalide biz çıkarken öldü evin bütün yükü ve babası evin büyük oğlu olarak eşimin üzerine kaldı şimdi eşim kardeşne dükkan açıyor borçlanarak, ünv de iki kız okuyor. tek derdimiz kardeşlerinin yükünden bir an önce kurtulmak şimdiye kadar onlara harcadığım parayla evimin peşinatını verirdim, düğünümde bana tek faydaları 6 bilezik versem onlar da gider. ben bir kaç yıl daha sabredip ev paramı biriktirip verdiklerimi yok sayarak onlardan kendimi kurtarmayı planlıyorum başka çarem yok çünkü.
maddi durumun nedir bilmiyorum ama huzur istiyorsan sıfırdan para biriktirmeye başlayıp bir ev almayı denemek uzun vadeli ama kaçınılmaz huzurun olsun istiyorsan sessiz sedasız peşinatını biriktirmeye bak oturduğun evinin kat mülkiyetini kocanın üzerine versinler sonra çıkın gidin günü gelir iki evin olr hem de huzurun bırak kiraya verseler de yesinler parasını kafanız çok kızarsa satarsınız yeter ki kat mülkiyetini halledin (amma da akıl verirmişim kusuruma bakma yaaaa ) hatta sana kat mülkiyetinin yolunu da yapayım yatırım olarak ev almak istiyoruz ama teminata ihitiyacımız var dersiniz :26: ay ne çok konuştuuum kusura bakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…