2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doruk yastıkta yatmayı sevmiyor, başının altında yastık olunca, uykuda bile olsa kalkmaya çalışıyor, o yüzden hiç kullanmıyorum.

pınarcım sen burda mıydın ? :) saol teyzesi yaa hasta oldu kızım halada iiyleşemedi... eymen paşa nasıl ??

herkese günaydın çenesi düşük bi amca geldi oturdu karşıma anlattı anlattı durdu dinlemedim onu bisürü işim vardı onları yaptım, sizede yazamadım onun yüzünden, sinir oldum.öğleden sonra mardin merkeze kadın hastalıkları uzmanına gitcem. vajinamda inanılmaz bi kaşıntı var gece uyutmadı şu anda kendimi zor tutuyorum kaşımamak için, çok fena mantar değildir umarım nerden bulaştıysa
ben merti uzun zamandır yastıkta yatırıyorum. kendi kullandığımız yastıklardan çok ince olanı var onda yatırıyorum ama belinden yukarısı yastığa gelecek şekilde yatırıyorum. aylinin dediği gibi burun tıkanması durumunda bebeği rahatlatıyo.

Günaydınnn ....

Selin hala iyiyleşmedi çok öksürüyor bugün tekrar kontrolü var bakalım ???
minik kuzum benim öksürük şurubu verme fatma, ıhlamur ver daha iyi geliyo. süt ürünleri geniz akıntısını artırıyomuş fatma oyüzden emdikten sonra burnu tıkanıyo olabilir.
geçmiş olsun canım. adaçayı ve karanfil tavsiye ediyorum bende. bide sıcak içecekler iç sıksık iyi gelir yumuşatır boğazını.

çok sevindim canım. aferin minik kuzuya iştahıda açılmış maaşallah

ne anlattı acaba amca :):)
hakkaten sende ne hikayeler vardır hee. :) :88:

aslında öksürük şurubu hakkındaki fikrine katılıyorum çünki gerçekten öksürüğü artırıyor

ama doktoruda ısrarla bunu kullan dediği için kullanıyorum zaten akşam görütdüğümde bi güzel azarlayacağım o kadar anlattın anlattın bi işe yaramadı kızım daha kötü oldu diye...

birde gece artıyor yani daha çok üzülüyorum bi uyku uyuyamıyor rahat rahat kuzumm..

günaydın kızlar...
dun cok kotu bir gundu benim için...
sabah babamızı ugurladıktan sonra oglusumla yatakta keyıf yapıyorduk... Demir bildiginiz gibi uzun zmaandır cok huzursuz... diş cıkarttıgı ıcın.. burnu hala tıkanıktı ve sureklı akıyordu... dun sabah yatakta debelenırken kafasını sevıyordumm... tam kulagının arkasında elime bir beze geldi... öyle cok korktum ki... hemen fırladım yataktan.. annemi arayım da doktora gidelim dedim kendi kendime salona gittim bi baktım telefonum bozulmuss !!1
hemen demiri de giydirip evden cıktım.. cocuga bile kahvaltı ettirmeden...
daha sonra hemen anneme gittimm.. o da benı gorunce cok sasırdı tabii...
daha sonra anlattım durumu, kulagının arkasına baktı ve bu sızde de olurdu, dis cıkardıgı ıcın ve ya grıp oldu ya ondan olmustur dedı.. icim biraz rahatladı ama yine aklımı kemırıyordu... neyse orada kahvaltı yaptık... demiri biraz uyuttum, daha sonra annemın dukkanına gıttık oradan da doktoruna gıtcektım... daha sonra gıtmeden bı arayıp danısmak ıstedım...
aradımv e durumu anlattım (demırı zaten tanıyor)
dedıkı dis cıkartma surecınde ve enfeksıyon gecırdıgı zamanlarda bebeklerın kulaklarının arkasında beze cıkabılır onemlı degıl, ama 2cm den buyukse hemen getır dedı, bende cok kucuk dedım... zaten cok huzursuz dıs cıkarıyor bır de burnu falan tıkalı dedım.. heh o zaman ondandır dedı... getırmek ıstıyorsan getır ama bence gerek yok dedı...
bende goturmedım...
ama cok zordu benım ıcın haytımın en zor gunlerınden bırıydı ...
allah yavrulamızı korusunnnn

Geçmiş olsun Hande, paylaşman da iyi olmuş başımıza geldiğinde paniklemeyiz. Fatma Kadir Tuğcu da Peditus kullanımına karşı, öksürüğü azaltan ya da burun akmasını azaltan şeyler çocuğu düzeltmez aksine mikrobun vücuttan atılmasını önler diyor, istersen yazılarına bir bak belki sana da mantıklı gelen şeyler vardır denersin

geçmiş olsun canım ... çok şükür diyelim...

biz mart anneleri ne kadar pimpirikliyiz değil mi ... çok şanslı mart bebekelri ... sağlıcakla büyüsünler inşallah..

nerden bakıyoruz bu kadir tuğcu bilgilerine ?? bakalım bakalım neymiş .. doktora boş yere çıkışmayayım :):)

cok tesekkur ederım aylıncım... sagol..

kızlar pazar gunu derya'ya gittimmm, coook harikaydı, ogluslarımızı uyutup, cok guzel muhabbet ettik....
Derya'cım harikaydın, cok guzel bir gundu cok tesekkur ederimmmimdi
gecen bulusmaya gore daha cok buyuduklerı ıcın olsa gerek, cok daha guzel oynadılar bırlıkte...
simdi gecıkmeli olarak resimleri ekliyorum kızlarr

Eklentiler

• $IMG_0425.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 51
  • $IMG_0427.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 43
  • $IMG_0428.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 50
  • $IMG_0430.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 45
  • $IMG_0431.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 37
Handecim geçmiş olsun, paniğe kapılmakta haklısın, neyse ki ciddi birşey değilmiş. Allahım bütün kuzucuklarımıza sağlık versin.

Offf berbatım kızlar, kulaklarım da ağrımaya başladı, yazacak dermanım yok, nasıl üşüttüm böyle bilmiyorum. Geçen haftaki sefadan sonra izin de alamam, zaten bayram öncesi çok yoğunuz, sürünücem anlaşılan... Bari Doruk'a bulaştırmasam...

yatmadan önce adaçayı ve ıhlamur karışımından yarım çay bardağı kadar içirebilirsen aslında rahatlatır biraz,tadını sevmeyebilir ben meyvesine ekliyodum adaçayını inan iyi geliyo.
hikayelere gelince burda dert babası oldum. her geleni dinlesem saçlarım beyazlar bi haftada burda kaymakamlığa bağlı sosyal yardımlaşma vakfı var ihtiyaç sahiplerine yardım yapılıyor. parası olanda başvuruyo olmayanda. tabi evi arabası arsası sigortası olanlara yardım verilmiyo. yardım alamayan soluğu kaymakamın kapısında alıyo. anlatıyoda anlatıyo ama çoğu yalan söylüyo. dün bi kadın geldi yardım için kolunda 4 tane adana burması yardıma muhtacım diyo düşün artık.biri trafik cezası yemiş ehliyetsizlikten. soluğu burda almış kaymakam bey cebinden ödeyecek sanki:90: gerçekten yardıma muhtaç olanları hemen ayırıyoruz zaten, ama sinir kalmıyo adamda akşama kadar.çok anlatmışım yine. meral okur ama dimi:90:
canım dr söylemiş endişelenecek bi durum yok diye ama anne yüreği işte çok iyi anlıyoruz seni. çok geçmiş olsun demir paşaya

ne mutlu sana ve darısı selinni başına ... bol bol yein kzuzucukk ...

saol yazgı teyzesi ... alp kuzu neler yapıyor kudurkk kuzu ..

Alp neyapsın teyzesi herzamanki gibi.bu aralar emeklemeye çalışıyor pozisyonu alıyor ama öyle kalıyor,kımıldamıyor sonra yoruluyor ama kendi yatmıyor bağırmaya başlıyor biz gidip düzeltiyoruz onu.serserim benim
aaa senin de mi şişti? Sana da geçmiş olsun Yazgım...
Akşam bişi oldu mu?

evet canımşişti ve ağrıyor.oda değil sadece dişimde zorluyor.yirmiliğin bir çıktı,öbürününde azıcık bır kısmı kaldı çıkmayan ama mahvediyor ağrısı yaa.sol tarafım şiş.
dün akşam bişey olmadı,eşim "buakşamlık izin ver,kafamı toplayayım,yarın konuşacağım "dedi.ama tabii ben konuşmadı diye bır posta hır çıkardım:95:.

canım geçmiş olsun.kıyamam ne kadar korktun kimbilir. çok iyi anlayabiliyorum.Alp in doğduktan bir süre sonra ben ensesine yakın bir noktada iki tarafında mercimek kadar toplar gelmişti elime.aynı senin gibi koştur koştur doktora gittim.normal dedi.ama insan evladıyla ilgili birşey oldu mu neyapacağını şaşırıyor.

Son düzenleme:

oyy maaşallah çok tatlılar yaa

nerden bakıyoruz bu kadir tuğcu bilgilerine ?? bakalım bakalım neymiş .. doktora boş yere çıkışmayayım :):)
google'A kadir tuğcu yaz o seni görür:)

bnm kuzu srekl kıpır kıpır uyuyor yastıkla yatırıyorum artık cunku o zmn dönemiyor uykusu içinde we uyuyor uyanınca dönebiliyor ama o ayrı. hatta yastıkta başını hafif arkaya kaydırırısam çok rahat uyuyor dönmeden bu neden acaba bilmiyorum. bende gülşan gibi beline kadar yastıkta yatırıyorum yoksa uyanıp duruyor dakka başı dönecem diye:)
normalde yastıksız daha rahat yayıor aslında kafasını iyice geriye kaydırıyor dönüyor bi tarafına ama sabit durmuyo bi nevi yastıklı kundak benimki:)

Ebrucum çok utandım arkadaşım , o senin yüreğinin güzelliği.Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim...

Son düzenleme:
selam arkadaşlar.. hasta olan bebişlere ve annelere geçmiş olsun.. benimde ağzım dudaklarım boğazlarım kople yara oldu yine su bile içemiorum konuşamıyorum bile çok acıyo.. bıktım artık bu yaralardan sürekli tekrarlıyo napıcamı şaşırdım

Handecim geçmiş olsun Demir'e, o bezeler korkulacak bişey değil evet, doktorunda söylemiş gerçi, vücudun savunma mekanizması o beze, bende hala var, boğazım ağrıdığında yada dişim ağrıdığında ortaya çıkar, yani yaş ilerledikçe kaybolacak sanmayın dönem dönem yine görünecek o bezeler..

Gülşancım, bende okudum yazını :)) İşiniz zor hakkaten, Allah sabır versin..

Fatmacım, bende Ayline katılıyorum, Peditus bizde kullandık ama ben 3 gün kullanıp bıraktım, faydasını gördük evet burun akıntısını ve öksürüğü kesiyor ama düşününce mantıksız geldi, burnu tıkandı çocuğumun, bırakayım aksın mikrobu atsın dedim ve gözlemlediğim üzere daha iyi oldu, sende düşün bence bunu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…