2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hepatit, sana tavsiyem sürekli dene pütürlü gıda vermeyi yoksa zor alışır, ama bu dünyanın sonu değil er-geç alışacak, inat ederse zorlama, benim görümcem 22 ay boyunca sadece emzirdi, çok az ek gıda verdi, şu an çocuk 3 yaşında ve hala kusuyor, katı gıdaları yutamıyor, yeni yeni alışmaya başladı yani.

ooooow geçmiş olsun, dün sen yazınca mantar diyecektim ama moralini bozmayayım dedim, annemde seneler önce vardı doktoru bir hap verdi içinde sadece 2 tane vardı bunu içince bir daha hiç mantar olmayacaksın dedi ve gerçekten olmadı ama adını tabi hatırlamıyorum geçmezse içinde 2 tane olan bir hap varmış diye doktoruna sorabilirsin, yarayı da sakın yaktırma dondur.

mevlam annene sabır evrsin o zaman... ya bişi daha peki sen haftada bir görmeye nasıl dayanacaksın ??

Gülşan geçmiş olsun, iyi ki gitmişsin bak... Aman ihmal etme yara işini...

Kızlarla karşılaştırma onlar hep daha önce yapıyor herşeyi bizim tembel teneke pipililer ancak sürünüp şap şap vurmayı biliyor.

Tembel teneke pipililer, cuk oturmuş valla
Bi de çok kıymetli ya pipileri, her altını açtığımda, eliyle bi yokluyor yerinde duruyor mu diye

aynen kızlarrr yaaa valla demir tam bir gurultu makınası, oyuncaklarını yere vuruyor... cıkan sese cıglık atıyorrr
hatta kızlarla bulustugumuz zamanda bebıslerı gordukce cıglıgı basıyorr

Hastayım Demir'in o çığlıklarına, ne büyük zevkle bağırıyordu :)

Yedirdiklerine anne sütü karıştırmayı denedin mi hiç?

Bütün pipilileri sollamış İklim, çok marifetli, çok akıllı, Allah nazardan saklasın... Accık da yaramaz mı ne :)))

Son düzenleme:
İklime benden de 10 puan 1 ay bu kadar farkediyor mu ya, benim oğlum da bunların yarısını yapamıyor, ay erkek anneleri olarak bunalıma giricez kızları böyle anlatmaya devam ederseniz, Burcu Kerem hiç pipisini tutmuyor, ben işemesin diye hemen altını kapatıyorum acaba ondan mı keşfedemedi daha :26: altı açıldığı gibi dönüyor o yüzden dikkatini dağıtıp o sırada altını alıyorum belki de ondan anlamıyor orda bi pipi olduğunu bugün bi süre açık bırakayım bakalım napacak
Bir de ilk arabamı alsam mı ben de,hala erken gibi gelmişti :26:

canım ek gıdaların tadına alıştırmayı dene önce. ben herşeyin içine anne sütünden koyarak veriyodum ilk başta. sebze püresine sütümden katıyodum yavaş yavaş miktarı azalttım sonra sade vermeye başladım. meyve püresinede anne sütü katıyodum ilk zamanlar. şu an pütürlü yiyip yemediği değil ek gıdaların tadına alışıp alışmadığı önemli,belliki senin yaramaz anne sütünün tadından vazgeçemiyo:90: bir iki hafta öyle dene bence sonra pütürlülere geçersin. pütürlüyede şöyle alıştırdım:sebzeleri ve pirinci haşlıyodum. sebzeleri tel süzgeçten veya blendırdan geçiriyodum içine pirinçleri ekliyip taneliye öyle alıştırıyodum. bi de böyle dene istersen canım belki alışır
canım geçmiş olsun ... vardır her işte bir hayır.. yarayı geciktirme ihmal etme sankın git çaresine baktır hemen...
sağol canım. gittiğim hastanede patoloji laboratuvarı yok sanuçlar ankaradan gelcek ama internetten sonuçları alıp kayseride tedaviye devam etmeyi düşünüyorum.
ya birde selin bu ara herşeyi untutu sadece ısrarla bağıra bağıra baba diyor....
ara ara odaklandıkları konular değişiyo meraklanma canım.

oyy maaşallah bizimki varsa yoksa kudursun
gecmiş olsun canım..

gürültüleri bile güzel oluyor demi:))
benim oğlum sessiz ama
azcık yüksek ses cıkarınca mutlu oluyorum mızıldamadığı zamanlar tabee:))
sağolun canlar, kaşıntı azaldı zaten iki güne geçer dedi dr. şu yarayıda halledersem sorun yok. olan kocişe olcak bu hafta kırmızı nokta yasak. yarayı yakıncada 1 ay yasak:90:

iklime kocaman bir aferin..................

erkek anneleri çok beklenti içine girmeyin..ben bazen 7 yaşındaki oğluma baktığımda 6 yaşındaki kızın zekasını görüyorum..erkek çoçuklaı her konuda geriden gel,r kızlara kıyasla....

Benim kayınvalidemin de yazlığı var, bunca yıldır hiç gitmedim. Bazı zamanlar tatile çıkamayacak kadar parasız kaldık, ama yine de gitmedim, normal hayatta dayanamıyorum ben onlara, tatilde cinnet geçiririm herhalde :95:

Aylin, Doruk da epey geç keşfetti orada bi pipi olduğunu, ama keşfedince de çok memnun oldu :) Altını açık bırakınca bulabilir belki, ben çok sık açık bırakıyorum altını. Bir de sıkıntılı benim sıpa, bezi bağlarken direniyor, sanırım o sırada denk geldi :)))

selam kızlaarr.
bu yastık olayı ne.benim oğlumda dönmekten uyuyamıyo.geceler kabus oldu.yeni doğduklarında destek yapardık öyle mi acaba?biri anlatabilir mi?
bi de bu gün doktor kontrolümüz var.bakalım hiç gelişmiş mi oğluşum.

kilo prob. yok canım ama artık yemeleri lazım..anne sütü tüm ihtiyaclarını karsılamıyor biliyorsun..yumurtayı hiç yemiyor( her yediğimiz yemekten de veremiyorum domates alerjisi varcok feci oluyor..

önce iklime kocaman maşallahh :)
canım sorun pütürlerde değil..isteyince cok güzel yutuyor...ciğniyor..sorun sadece memeden beslenmek istemesinde..yemek görünce coğu zaman ağlıyor cünkü meme alamayacak biilyor..

denedim canım..o da olmadı..bıraktım bende ..hazırcı bu sıpa kendini yorası yok karnını doyurmak için bile..

canım geçmiş olsun...en azından yara ilerlemeden fark edilmiş....

Çok geçmiş olsun Güşancım, ama o mantar sayesinde yarayı fark etmişler bak, inşallah herşey yoluna girer, kadın olmak zor zenaat hakkaten yaa..
hepiniz sağolun canlar, Allah dermansız dert vermesin çaresi var Allaha şükür bu hastalıkların.
aylincim dr bitane krem verdi, içinde tek bir hap olan bi ilaç ve de içinde ik tane fitil olan bi ilaç verdi. emzirdiğim için hafif ilaçlar verdiğini söyledi ama çok etkiliymiş ilaçlar, prospektüsünde anne sütüne geçer yazıyo ama kullandım artık:26:

katılıyorum kızlar çok cimcimeler önden gidiyolar.

canım yatırırken bizim kullandığımız yastıklardan ama ince olanına yatırıyoruz biz. ama belinden yukarısı yastığa gelecek şekilde, rahat yatıyolar böylece burnuda daha az tıkanmış oluyo bebişlerin. yastık olayı bu işte

aylin mertte daha keşfedemedi pipisini. annem evde altını açık tutuyo havalansın diye ama onla alkalı değil galiba, ilgi alanları farklı demekki aklı hep biyerleri kurcalamakta:90:

Kızım adına hepinize çok teşekkür ederim, gerçekten kızlar çok cimcime oluyor, daha ne şirinlikler yapıyor görseniz, çok sevimli yaa..

Fatmacım, kızını özlemeyecek misin diye sormuşsun, evet özleyecem ama mecburum, belli bir yaşa gelene kadar katlanacam artık, yeterki kızıma en iyi şekilde bakılsın, hem bende sık sık yanına giderim o zaman, hepten anneme yüklenemem zaten..

Aylin, ilk arabamı tavsiye ediyorum, almak istiyorsan al, çok ilgisini çekiyor benim kızın, üstünden inmiyordu bi ara, şimdi de yürüme aracı olarak kullanıyor..

Selam
Eymen dün gece 11'de uyudu. !2'de ben yatağa girdiğimde bi uyandı bi daha da sabaha kadar uyumadı( neyse ki sabah 10.30'a kadar yattık sonra. e tabi yine kesintili şekilde
Bugün dışarıda işlerim var, sanırım 1 saate kadar çıkarım. Burcu,Aylin izin var mı?:))

selam kızlar.
sırt ağrısı ile yatakdan kalkamadığım günlerden biri.Allah dan Doğuhan uslu.Sadece saçımı çekip bağırıyor yatakdayken.10:30 a kadar çıkamadım.şimdide çok yorgun hissediyorum kendimi.

Meral, hava da çok güzel, çıkabilirsin, uygundur.
Ne kadar sürecek işlerin, onu da söyle de takipte olalım :)

Ahhh, geçen hafta bu saatlerde buluşmak üzereydik yahu, derdim depreşti işte...

Bu arada Yazgı'nın ikinci mesajından sonra kaybolması üzerine merak edip aradım. Annesi, kocası olacak, sayısız küfür etmek istediğim adamdan fena halde dayak yemiş, ağzını yüzünü dağıtmış kadının, şimdi evden dışarı da bırakmıyormuş, onunla uğraşıyordu. Offf, şiştim...

Son düzenleme:
Aylin, ilk arabamı tavsiye ediyorum, almak istiyorsan al, çok ilgisini çekiyor benim kızın, üstünden inmiyordu bi ara, şimdi de yürüme aracı olarak kullanıyor..

Bir arkadaşım "doğumgünü hediyesi olarak onu almak istiyorum, istediğin zaman söyle alayım" demişti ben de hep erken diyordum,senin yazından sonra mail atıp alabilirsin dedim, Allahım burası ne kadar etkili bir site böyle :82:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…