2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım bu cümleler ancak bir bayanın kurabileceği cümleler bu tarz erkeğin tarzı değil olmamalı , bana öyle geliyorki eşini eşinin ailesinden birileri fişekliyor ? ne demek canım işe yarar bişi aldın mı , söyletme böyle şeyler bence kendine hiç bir bayan haketmez bu ithamları ,

günaydın canlar nasılsınız ??

selin yine hasta çok üzgünüm , sürekli hapşuruyor ve her seferinde burnu akıyor , ara öksürüyor , ateş yine yok selin ateşlenmeyen bir bebek zaten ateşi hiç 37,5 geçmedi , neden böyle sık sık hasta oluyor bakamıyor muyum ben bu çocuğa

ya sabahları evden çıkarken üşüyor yada geçengün kuzenim gelmişti hasta idi ondna geçti

Günaydınlar... Canım Bebeğin için ateş düşürücü veriyormusun...Grip şuan hemen hemen tüm bebeklerde salgın nerdeyse....Benim paşam da doğrulamadı henüz 1 ay içinde 2 kez oldu grip iyileşiyo yavrum biri yanına geliyo grip li öpmese bile aynı havayı soluyo malum...

Günaydın herkese;
Dün benim de canım sıkıldı Kerem hiç kilo almadığı gibi 100 gr da vermiş boyu 3 cm uzamış, çok hareketlenmiştir veya dişi çıkmıştır dedi ben de her ikiside dedim, 1 aylık olabilir ama bi dahaki ay dikkat edelim dedi, akşamları muhallebi ver dedi ben de veriyorum dedim ve yediklerini söyledim, e iyi yiyormuş dedi ben de evet iyi yiyor ve ben de bu yüzden şaşırdım zayıflamasına dedim sanırım milupa benim çocuğuma yaramıyor, zaten hep diyorum size 9 kg ama gayet zayıf duruyor diye , öfff hangi mama kilo yapıyor bi söyleyin de bende değiştireyim şu milupayı, bir de Kerem biberon mamasını çok aç olmadığı sürece içmemeye başladı akşam 8 de muhallebi verdim ve sonra gece 3te kalktım artık acıkmıştır diye süt yaptım en fazla 30 cc içti, ay ne yapsam biberon sütünü değiştirsem mi yoksa inek sütüne mi geçsem belki onu sever :44: üfff çok kararsız kaldım ne diyosunuz?
Öznur senin kocanın çoğu lafında kendi kocamı görüyorum, bencil mahluk bunlar, ben alışverişten geldiğimde de kocam bana ne aldın diye sorar, sanki evin reisi benim de ona bişeyler almak zorundayım gibi, seni çok iyi anlıyorum ve bence de ilk adımı atma bırak sürünsün biraz, gerçi deneyimlerime dayanarak söylüyorum değişmeyecek ama yine de ilgilenme ki senin de kendine olan saygın devam etsin bi süre sonra kendini değersiz hissedersin.

Fatma Selinciğe geçmiş olsun, ateşi çıkmıyorsa korkma böyle böyle büyüyecekler işte,bizimki de sümüklü böcek bikaç gündür ve 1 hafta sadece burnu akmamıştı ondan önceki hafta da salya sümük şeklindeydi, her pis şeyi ağızlarına götürüyorlar ve bağışıklık sistemleri yeni oluşmaya başladığından zayıflıyordur da, normal kabul edelim Allah dermansız dert vermesin kuzucuklara

canım bende isterim seni ve pelinciği görmeyi , inşallah şimdi işyerinin aralık ayı çalışma planının gelmesini bekliyorum inşalalh parça pinçik yapmazlarda bende güzel bi seyahat yapabilirim , ankaralı anneleri buluşturalım bi bakalım :) belki sende ankaraya gelebilrisin yoksa günübirlik kayseri selin ile çok zor olur aslında eşinle istanbulda ağırlamak isrteriz sizi ailece tanışmışta oluruz ? :)

ateşdüşürücü değilde pedisus veriyorum canım doktorlar hemen onu veriyor çünki birde greyfurd suyu içireceğim bugün , annem terletir şimdi onu bi güzel :)

Size zabah zabah züper bi kek tarifi vereyim, kayınvalidem yapar bunu hayatımda yediğim en hafif kektir ve hiç şişkinlik yapmaz ama tabi un kıvamını iyi tutturmanız gerekiyor.
Portakallı Kek
3 yumurta
1 su bardağından biraz daha az portakal suyu
Portakalın kabuğunun rendesi
Ceviz (varsa)
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 su bardağına yakın şeker
Kabartma tozu,vanilya, alabildiğine un
Püf noktalar:
Önce yumurtaların beyazı çırpılacak bolca sonra şeker eklenip çırpılacak sonra sarısı eklenecek.
Un katılmaya başlanacağı zaman mikser bırakılacak tahta kaşıkla karıştırılacak.

Günaydın,
Bugün biraz geç kaldım, kusura bakmayın :)

Fatma, Selin'ime geçmiş olsun, birçok bebeğin üşütmüşlüğü var bu ara, üzülme arkadaşım, bakamıyor olur musun hiç... Allah başka dert vermesin, bak Doruk'un da 3 gün aktı burnu, dün akşam geçmeye başlamıştı.

Aylin, diç ve hareketlenmenin artması çok önemli faktör gerçekten, e çok ciddi olmasa da hafif bir rahatsızlığı da var, önümüzdeki ay toparlar Keremcik. Bu arada bütün kaynaklar bu aydaki bebeklerin gece beslenmesine ihtiyacı olmadığını söylüyorlar. Emenler, alışkanlıktan uyanıyor, iki fırt çekip uyuyor zaten, Keremciğin akşamları acıkmaması normaldir kanımca...

Öznur, eşine çok ama çok kızdım. Hiç kusura bakmasın, ama söyledikleri senin gibi bir kadına söylenecek şeyler değil, adamın bir dediğini iki etmiyorsun zaten. Onun dellenesi varmış sanırım, bence adamakıllı bir ayar gerekiyor kendisine, al karşına konuş derim ben, nankörlük etmesin.

geçmiş olsun Seline canım burun akıntısı aslında çok iyi genizleri tıkanmıyor aslında.

amin canım saolasın , onu kırmızı palyarço burnu ile görünce hem ısırıp ısırıp sevesim geliyor hemde çok üzülüyorum hasta olmasından dolayı canım kızım benim dediğin gibi alışacağız bebiş bunlar

canım sanada kıyamam çok üzülmüşsün kilo almamasına ama boyu uzamış demekki gelişimi ile ilgili bir sorun yok ve takip etitiğim kadarı ile sen faydalı besinler veriyorsun balık meyve felan çok mu zayıf duruyor bilmiyorum ama öyle çok kilo da iyi değil eğer illede kilo aldırmak istiyorsan cici bebe yedir o çok kilo yapar diye ben vermiyorum hiç , tahıllı ballı mamayı sütüne karıştırıp içir gece yatmadan önce ben onuda yapıyorum birde oyun yapa yapa öğürse bile yediriyorum ben miğdesi açıldı böylece önceden azıcık yerdi şimdi kaseyi tam bitiriyor yoksa bırakmıyorum şuan 11 kilo oldu ama hastalığı dolayısıyla zayıflamaz inşallah ,,

Burcu canım hakikaten yokluğun hissediliyor :) teşekkür ederim teyzesi inşallah toparlar hatırlıyorsanız daha yeni yazmıştım hasta diye tam iyiyleşti derken hadi bi daha , anasağlıkta kilosu 11 çıkmış ama doğru olduğuna inanmıyorum bu haftasonu randevusu var bakalım ne diyecek doktoru ?

Ayfercim hilalim nasıl , düzeldi dimi o iyice ? Ay bi daha toplansak ama bebekler böyle hasta iken birbirlerine geçer iyi olanda kötüleşir çok özledim ben hepisinide vallaa :)

Dün eşime annenle ne zaman gelecekmiş diye sordum. 2 Aralık'ı kapsayacak şekilde geleceklermiş, çünkü Doruk'un 9 aylık oluşunu kutlayacakmışız, kısa kalacaklarmış, o yüzden o tarihte burda oalcak şekilde denk getiriyorlarmış, bizi rahatsız etmek istemiyorlarmış. Allahım nasıl acındırıyor kendini oğluna, son gelişlerinde iki ay kalan başkasıydı sanki, şimdi böyle düşünceli kayınvalideyi oynamıyor mu, kuduruyorum resmen... Neyse, neticeye bakmak lazım, ne kadar kalacaklar çok merak ediyorum.

onlar böyle yaptığında sen tüm söylenmelerinden dolayı haksız gibi görünüyorsun değil mi aslında annem çok düşüncelidir sen biraz abartıyorsun pozisyonuna düşüyoruz değil mi ? uyuz bunlar uyuz yaa ,

Fatmacım, teşekkürler :)
Valla ben de özledim hem sizi hem bebikleri, Pınar'a gidecez işte 4 Aralık'ta, o zamana kadar iyileştirelim bıdıkları.

Bu arada aklıma takılan bişey oldu, dün bıngıldağına baktı açıklık kalmamış dedi, e bu kötü bişey değil mi dedim hayır değil dedi, ay ben bu çocuğu hastaneye kendi doktoruna mı götürsem????

Aynen öyle... Geçen defa boşanma aşamasına geldiğimizi, annesiyle konuşmasa iki ayın üzerine en az 15 gün daha kalmaya, bayram tatilini bizde geçirmeye niyetli olduklarını, kendisinin bile bunaldığını ama annesinin bu durumdan zerre kadar rahatsızlık duymadığını unuttu benim salak kocam, onlar düşünceli oldular şimdi. A benim safım, son gelişlerinde kovmaktan beter etmeseydim ben bunları, kurban bayramından önce gelip, bayramda da kalmış ve hala bizde olacaklardı, gör artık biraz, diye bağıramıyorum tabi!

Günaydın Canlarım,
Bende geç kaldım bugün, çünkü evdeyim, annemin işleri vardı ve sırf kaynanama kızımı bırakmamak için yüz tırmaladım izin aldım müdürümden :)))

Fatmacım, Selinime çok geçmiş olsun, mevsimsel olarak grip çok yaygın şu anda malesef, şükredelim de bunun gibi hastalıklarla kışı atlatalım, daha büyük çaresiz hastalıklar vermesin Rabbim bebiklerimize.. Kendini de suçlama..

Öznurcum, eşinin tutarı var sanırsam, bazen erkekler böyle dengesizlikler yapabiliyor malesef, tavrını koy ve burnunu sürt de aklı başına gelsin...

Aylincim, Kilo almamış Keremcik ama boyu uzamış bak, bu aylarda daha çok boya veriyorlar sanırım, İklim inde bu ay boyu uzadı ve kilo almamış gibi duruyor, sağlığı yerinde olsun boşver takma kafana, birde şu öneride bulunacam, Milupanın Milumil i var, onu dene istersen, belki daha iştahla içer mamasını..

Ayferim, Hilalim nasıl bugün, toparlandı mı biraz..?

Bu arada İklim, benim lap-top un tuşlarını sökmüş, çok zor yazıyorum, tuşları yerine taktım ama çalışmıyor malesef, minicik parmaklarıyla nasıl becerdiyse, neyse annesi bu vesileyle kendine yeni lap-top alır artık :))))

Aylincim, İklimin de bıngıldağı kapanmak üzere, korkma anormal bir durum yok, bizim doktorda normal olduğunu ve en geç 1,5 yaşına kadar kapandığını söyledi, bu aylarda kapanmasıın bir zararı yokmuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…