2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bu aylarda, baş büyümesi devam ediyorsa, bıngıldağın kapanması sorun değil diye biliyorum, bizim ilk doktorumuz da şimdiki doktorumuz da öyle dediler. İçin rahat edeceks götür tabi kendi doktoruna.

Ahh nasıl benziyoruz...
Annemin 30 Kasım'da yine mahkemesi var, büyük ihtimalle kayınvalidem burda olacak ama ben Doruk'u ona bırakmamak için anneme dedim ki mazeret bildir, ertelet davayı. Erteletemezse izin alırım :)

Kürdan gibi parmaklarıyla sökmüştür tabi tuşları, her parmağını ayrı ayrı öperim onun :) Doruk da dün akşam laptopun ekranını dikine çevirdi nasıl becerdiyse, bunca yıldır ben bilmiyordum öyle bir ekran fonksiyonu olduğunu, oğlum öğretti :))

aa selinninki hala açık kapanmadı çok erken değil mi ? Demekki kemik gelişimi d vitamini gayet yerinde çocuğun ..bu anlamamı geliyor yani ?

:) ne sen anlatabilirsin nede kendi kendine bunu sdüşünebilir yapacak bişi yok ama bilki asla yanlız değilsin :)

o minik parmakları ısırabilir miyim :) selinde seviyor tuşları sökmeyi mühendis oalcak kanımca bunlar :) annemlerde apartmandan inerken her katta mutlaka ışık düğmelerine basmak istiyor o minicik parmağıı iiice uzatıyor ulaşmak için tabi anensi geri geri çekiyor çünki mikrop yuvası oralar :)): )

canım ben ataya bebelac ve hero baby kullanıyorum ama son 1 haftadır atada devam sütü içmiyo deli ediyo beni akşam 8 de yemek yiyor gece süt veriyorum artık içmiyo sadece kahvaltı yapıyo kaltığında bende yavaş yavaş inek sütüne geçeyim diyorum tabii sulandırarak belki içer

İklim in minik parmaklarını ısırmak isteyenler sıraya girsin.... :)))
Ben dün akşam bol bol ısırıp yaladım zaten, sonra da annem dedi ki, az evvel antrede geziyordu, ordan da wc ye girdi, sende yalayarak temizledin kızın ellerini aferin dedi, ama benim midem hiç bulanmadı nedense, söz konusu kızım olunca gözüm bişey görmüyor, mikroplarını ben alayım ne olacak ki...

Ya ben böyle şeyle düşünmem hiç neden acaba ben bi gariplik var sanırım :) hatta diyorum gelsende aradabirde sen baksan diyorum , anenmden daha iyi bakar ama mesela bak selin hasta annem almış arkadaşalrıyla toplatısına götürmüş şimdi geldi emzirdim gitti kayınvalidem olsa hayatt çıakrmaz dışarı :) tek sorunumuz çok öpüyor olmasıdır ve derin öpüyor bende elimde ıslak mndil sürekli silerim gözünün ününde gider yıkarım hatta :) yılda bir ay napalım onada katlanıyoruz artık öyle tepki vermem hiç öpme felan diye , deli gibi seviyorlar geçen yaz gece koynumdan sabah benden önce uyanıp odanın kapısında selinin uyanmasını bekliyorlardı selinni sesini duyar duymazda odaya girip alıyorlardı :) kıyamıyorum ben o hasretlerine ,,, baksın birgün ne olacak ki eminim çok iyi bakarlar ,,

gerçekten çok haklısın kızmakta, nasıl laflar bunlar yaa.. Ama bu adam senden yüz buluor da bu kadar rahat konuşuyor onu söyleyeyim, her dediğine tamam diyen, bir lafını iki etmeyen bir eşi var. Gerçi adamın bu nedenle daha saygılı olması gerekir ama işte fazla iyilikten maraz doğar derler..Sen şimdiden belki affetmişsindir onu ama ilk adımı atan bırak o olsun gerçekten ve bidaha bu şekilde konuşmaması için de ciddi bi uyarı yap bence cnm. Bi de hem çalışmanı istemeyip hem para hesabı mı yapıyor gerçi onu da sen yaptın, adamın parasını harcamaya harcamaya alıştırdın onu bu duruma. Birikmişin de olsa düzenli para al bence ev ihtiyaçları için, senin birikmişin bırak ekstra harcamalarına kalsın

ge.miş olsun cnm fıstığa, yaa hepsi hasta işte neredeyse cnm. baksana hepsinin akıyo burnu falan, Allah daha beter hastalıklar ermesin inş.

Ya be benim oğlum kilo almayınca anlıyorum da yiyenler niye almıyor acaba:26: neyse boyu uzamış baya maşallah annesi, bu ay telafi edersiniz artık [/BB]

İnşallah bu denli ajitasyon sonrası uzun uzun kalmazlar artık. Şunlara da bak hele nasıl cümleler kurmuşlar adama sinirler

kesinlkle haklısın canım bncede sorun yok

Yasemin, valla ben de hiç rahatsız olmuyorum, geçenlerde elime kakasını yaptı, üzerime işiyor, kusuyor, sümüklerini yüzüme sürüyor öperken, içim eriyor hatta :)

Fatma, ben senin gibi düşünmüyorum, çünkü kayınvalidem bebeğe bakmayı bir yarış, bir üstünlük mücadelesi olarak görüyor, bak annesi gitti bana muhtaç kaldı gibi bir tavrı var ve ben bundan çok rahatsız oluyorum. Daha ben işe başlamadan önce, bu yüzden ne muhabbetler döndü, ne problemler çıktı. Şimdi de eşim bazen siz de İstanbul'a taşının diyor, taşınsak ne olacak ki, Doruk'a bakamıycaz nasılsa falan diye saçmalayıp duruyor. Anlayacağın bu konuda takıntılı ve onun bu arızası benim inadımı, öfkemi körükleyip duruyor.

hahaha Yasemin çok güldüm sana ben de Kerem in parmağını emiyorum kıkır kıkır yerlere yatıyo gülmekten, Şebnem napcaz biz bu sütü sevmeyen oğlanları bebebisküvisi alayım bari bende meyvesine katayım yoğurduna katıyodum miktarını arttırayım,annem hep ana olacağına taş ol der, yine haklıymış :86:

kızlar jery, beşiktaşın newzat demir tesislerine gitti babasıyla.. bjklı futbolculara tatlı yedirmeye umarım cery huysuzluk etmez yolda

Bunları bana yazdın sanırım, benim kayınvalidemi tanısan, Yasemin asla ona bırakma çocuğu dersin, görümcemin 3 yaşındaki oğluna bakıyor şu anda, iki çocuğu aynı anda idare edecek kapasite yok o kadında, hemde nasıl baktığını görsen için acır, çocuğu döver, azarlar, bağırır, yemek yedirmez...

Öznur'la ilgili yorumuna çok katıldım...

Aaa Meral, benim kayınvalidemin en iyi yaptığı şey ajitasyondur, bi görsen nasıl kendi halinde, nasıl ezik durur canı isteyince, için üzülür valla. Bu cümleler bişey mi, Doruk iki aylıkken kocama dedikleri var ki, 1 ay kavga ettik onlar yüzünden biz.

Ne güzel laf valla :)
Aylin telaşlanma be arkadaşım, boyu mis gibi uzamış çocuğun, öyle ekstra bebe bisküvisi falan verme kanımca, beslenmesi gayet iyi zaten, bu sefer de kof kilo almasın Keremcik... Bu ay biraz daha dikkat et sadece bence, yine almazsa, ki bence alır, o zaman daha radikal önlemler alırsın. Kahvaltısına ekmek ya da bisküvi koyuyorsun di mi?

ayyy yazık hem de kendi kızının çocuğuna öyle yapıyor demek, ama senin kaynanan zaten psikolojik olarak sorunlu, benim kayınvalidem de süper bakar, Kerem e hatta annem hastalığını bahane edip gitti kayınvalidem hem bel fıtığı hem ellerindeki sorunlara rağmen 1 ay baktı

kızlar nasılsınız geçmişe bakayım dedim..ama çok birikmiş sayfalar ben girmeyeli,okuyamadım..emirhan iyi çok şükğr..ama bir hatadır doğru düzgün uyumuyor..çok uykusuzum acaba diş geliyor üst damağı beyazlamış ondanmıki...bayramdan bu yana beyaz hala patlamadı...
ocd canım çok alttan aldığını düşünüyorum eşini,,o nedenle ezdikce ezmeye çalışıyor..ben 8 senelik evliliğimde öğrendimki erkeklere ne kadar iyi davranırsan o kadar kötü oluyorsun...fazla el üstünde tutmaya gelmiyorlar,şımarıyorlar...unutmaki senden değerli değil o,,,benşmkide bir ara öyleydi,dışarı çıkardık sokakta bağıra bağıra bana demediğini bırakmazdı..artık yine yaptığı zaman bende aynı şekilde bağırıyorum ona dışarda...rezil oluyoruz ama artık en azından öyle davranmaya çekiniyor biraz...bende bağırdımmı hemen susuyor...

emirhanda bu sıra biberon mamaısnı almıyor artık pek..gece boyunca yarım şişe ancak içiyor...gündüzde pek yemiyor...sanki bu sırakar hiç kilo almadı gib i geliyor bana..dr ye götüreceğim haftaya bakalım ne diyecek...

Son düzenleme:
Günaydın herkese. Ben bu iş yerinden nefret ediyorum. Allah çalışanlara iş yerinde huzur mutluluk versin.

Aylin bozma moralini dicem de hangimizin bozulmuyor ki. Esin'in bit kadar yemesi sonra da hem kilo alamayıp hemde boyunun uzamaması beni de çok üzüyor. Milupa en iyisi diye biliyoruz ama Kerem'in damak zevki farklı olabilir sen diğer markalarıda dene bakalım.

Fatma, Selin'e çok geçmiş olsun. Valla kış geldimi hepsi hasta işte. Gerçi benim ki yazında hastaydı. Allah beterinden saklasın. Kolayca iyileşmesini nasip etsin.

Öznur eşine çok kızdım nasıl konuşmak öyle. Sen çalışmayınca böyle mi konuşacak. Özellikle çalışıp kendi parasını kazanmaya alışmış insana daha bir ağır geliyor. Seninle böyle konuşamamalı.

Yok koymuyorum 8 tahıllı mama veriyorum, tüm muhallebi kıvamını onu arttırarak veriyorum,akşam da muhallebi veriyorum ( sütlü bisküvili, sütlü muzlu pirinçli, sütlü 7 tahıllı)
Bu arada doktor tamamen sizin yediklerinizden yedirmeye başlayabilirsin dedi, öyle salça olmasın baharat olmasın tuz olmasın falan demedi, pilav kuskus bile ver dedi, bu akşam mantı yapıcam

Günaybın bacularım
BURCU gözünaydın kaynana geliyomuş ay yazmadan edemicem kaynanayı naapmalı kaynar kazana atmalı yandım anam dedikçe altına odun tepmeli
SELİNİM güzel bebeğime geçmiş olsun ateş yoksa problem yok bence biz bayramda ateşle boğuştuk ben sümüğüne razıyım
AYLİN hemen kilo vermiş deme tartılar da farkediyo başıma geldi doktorumunkiyle sağlık ocağındaki arasında 200 gr fark var bu arada gittiğim prof biberon mamaları artık çocuğa kilo anlamında yaramaz dedi bol bol tahıllı gıda ver enerji ihtiyacını ordan karşılasın dedi bende günde 1 sefer muhallebi bir seferde yoğurtlu makarna,haşlanmış pirinç veya bulgurdan birini veriyorum biliyosun kilo sorunumuz var bizimde uuzun zamandır ama bu ay iyi aldı bence bu arada tam mevsimi 2 günde bir 2 dilim tatlı patates yediriyorum hem tadını seviyor hemde çok besleyici dene istersen
Kaynanaların çocuklara bakmasına gelince eserin en büyük hayali oydu annmeler çocuğumla ilgilensin sevsin derdi daha evlenmeden e ilgililer ama zaten 5. torunları benim annem kadar ilgili deil haliyle tabi benim şerrimdende çekiniyolar ben pek bırakmıyorum onlarda geçen eltimin işi vardı bıraktım ıspanak yapmıştım oğluşa yedirmemiş efendim yememiş bebek ben yedirdim yedi sen nie yediremedin diemedim tutmuş içliköftenin içindeki kıymayı yedirmiş tuzlu olması bi yana evde yapsa neyse dışardan alınma sonuçta içinde kim bilir ne var allah mecbur etmesin bi daha

kızlar ata 3 gündür inanılmaz mızmız sürekli ağlama modunda evde geziyo hiçbirşekilde gülmüyo ne yapıcam bilmiyorum yemek yerken bile ağlıyo kesin diş ama hangisi damaklaraına dokundurmuyo ve ağzını açmıyo çıldırıcam şuan yürüteçte hem geziniyo hem ağlama modunda gözünden yaş gelmiyo ama sürekli mızmız biraz önce jel süreyim dedim onu bile sürdürmedi birde parmağımı ısırdı derisi valktı valla nasıl bir güç anlamadım
offff ata offfffffff

ay yavrum ya..acaba arka dişlerden birimi geliyor...

bu arada kızlar bebişlerin eline pırasa vermemi tavsiye etrttiler..dişlerin kolay çıkmasını sağlıyormuş hem cabuk çıkarıyormuş..bu gün biraz pırasa alıp deneyeceğim tabi emirhan pırasayı kabul edersde...

fatma geçmiş lsun selin kızımıza...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…