2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yemek konusu geçmiş benim sıpa diş sorunu yoksa taştan yumuşak herşeyi yiyo ama sıvılarda tarhana tanelilerde biber dolması favorisi

aynen öyle diyo :))
kendi kendine oyun oynarken uyumuş

Neyi eleştirdiler de sen gıcık oldun burcu? Muhallebiyi ben de çeşitlendiriyordum ama nolursa olsun sütlü tatlı o yüzden sıkıldı sanırım,kahvaltıda omlet ve mervenin kuymağını deneyeyim bari.

dün kahvaltıda tereyağında yumurta sarısı üzerine tuzsuz dil peyniri rendeledim yalana yalana yedi denenebilir çok lezzetli oluyo

Günaydın millet, sanırım biraz depresiflik sözkonusu
ben de son derece yorgun hissediyorum walla
şimdi bakayım geçmişe

Kimsenin öyle bir teklifi olmadı canım. Hatta kocam olacak adama, cumartesi akşamı dedim ki, çok perişanım, 1 saat olsun deliksiz uyumam lazım, sabah uyanınca Doruk'u sen alır mısın, kahvaltı vaktine kadar uyuyayım. Olur dedi, sabah 8.30'da uyandı Doruk, bir hevesle seslendim, günaydın oğlum deyip yorganı kafasına çekip horlamaya devam etti. Bir gece önce maaile okey oynamışlar da, uykusu varmış! Konuşur muyum sence bunun üzerine?

Amanın, maaşallah

yemek konusu geçmiş benim sıpa diş sorunu yoksa taştan yumuşak herşeyi yiyo ama sıvılarda tarhana tanelilerde biber dolması favorisi

Tarhana ve mercimek bizde favori, tanelilerde de somon balığı :)

aynen öyle diyo :))
kendi kendine oyun oynarken uyumuş

Kıyamam yaa, alamamış demek ki uykusunu yakışıklı kuzu :)

şimdi bakayım geçmişe

Evet, epeyce

sevgi herşeyy her anınızı birlikde geçirmeye özen gösterin birlikte iken sarılın öpün koynunuzda uyutun ayrı yatırdığınızda sizin kokunuzu hissedeceği birşey bırakın yanına anne kokusuçok önemlidir bol bol dokunun konuşun
zaten sevgi her kapıyı açar sevgiyle yaklaşınca hiç bir çocuk yanlışa gitmez
tutarsız olmayın severken birden sinirli asabi olmayın bu çocukda güven sorununa yol açar tutarlı olun sizi ciddiye alması buna bağlıdır

bazı yerleri kaçırıyorum serhan sağolsun

birde rakamları sayıları 4 yaşından önce göstermeyin görsel beceri tam gelişmediği için tersten yazma, sıralama olabilirmiş yani gördüğünü beyin gördüğü gibi değil daha farklı algılayabilirmiş

olayları korku ve gerginlikle değil olumlu ve ılımlı bi şekilde karşılamak da çok önemliymişş

merte hafta sonu yağda yumurta yapacaktım ama yorgunluktan üşendim valla kociş yumurta haşlamış onu verdim yine bu haftasonu deneyim bari değişik şeyler yesin kuzum

burda aptamilin gece tahıllı maması kalmadı cuimartesi mardine gittik sırf tahıllı mama alalım diye ordada yaktu yeni çıkanlardan alrım, suylu yapılmıyomuş devam sütü yada anne sütüylü yapın diyo,kamil buneyaw diyo talaşı koymuşlar mama diye kandırıyolar mertte sevmedi. acaba eskileri tedavülden kalkıyomu oralarda şu mavi kutulu gece tahıllı mamalardan varmı kızlar:26: aklıma kurt düşüyo nisandan sonra gdo lu yiyecekler üzerine yazmak zorundaya gdo olduğu için ürünü değiştirme yolunamı gittiler acaba:44: yanında kaşık falan verip stokları bitirdiler tabiii:26: inşallah yanılıyorumdur:18:

şebnem sen tam dayaklıksın valla biz burda bir haftadır uyuyamıyoz diyoz sen ne diyon, uyuyan var uyuyamayan var canım şaka bi yana atanın deliksiz uykularına nazar deyecek bugidişle
kızlar günaydın izleyebilecek olanlar kanal d doktorum programını izlesinler nörolog sabiha hm. konuk çok önemli bilgiler veriyo
biz işteyiz ama

ne saman gidecek senin davetsiz misafirler burcu ben bile gıcık oldum burda yaniii evsizmi bunlar yüz vermediğin halde ne gurursuzlar ayy
evde net var canım ama ayrıca bide bilgisayar canavarı mert var,nezaman laptopu açsam bir saniyede yanıma geliyo ve beni kucağına al diye ağlıyo,alıncada bilgisayarın üstünde zıplıyo tuşlara şap şap vuruyo ve sökmeye çalışıyo, laptopu geçen hafta değiştirdik öncekini vura vura mahvetmişti anlıycaanız o uyumadan internet hayal,o uyuyuncada bende yanına kıvrılıyorum biraz uyuyabilmek için

bende uykusuz girdim oyüzden hep uykusuz kalcam bu yıl

şimdi bakayım geçmişe

günaydın meral hanum tekmil verdinmi bakiim

kıslarr 3 yaşına kadar herşey anneeee tatlı kuzular için babalar kıskansınn

hee bu arada 3 yaşına kadar bizim gittiğimiz en güzel yerler çocuklar için başka biryer ve kaygı demekmiş huzursuz olmaları bu yüzdenmiş

çocuğu sıkan şeyleri 30 gün kaldırın diyor ama 30 gün 29 bile değil bu ne olursa olsun mesele biri geldiğinden sıkılıyor ağlıyorsa 30 gün kimse gelmesin bir nesneyi sevmiyorsa kaldırın 30 gün çok önemliymiş

Ne güzelmiş yaa, kaynanamda izliyormu ki bu programı acaba, ben 30 gün İklimi göstermesem, senden sıkılıyor desem ne yapar acaba..? :))))

Ben aynen öyle yapıyprum, beraberken sürekli mıncık mıncık, koalalar gibi yaşıyoruz.

Burcu ne zaman gidiyolar yok mu bi haber?? bu kez ısrar etmezsin sanırım artık biraz daha kalın diye:88:

Ne ısrarı be Meralim, nerdeyse gidin artık diye çığlık atacam... Görümcem cuma gidiyormuş, biletini erteletmezse tabi, diğerlerini bilmiyorum.

Ayy Gülşan, içime kurt düşürme yaa... O anne sütü ya da devam sütü ile yapılanlar yeni çıkmadı bildiğim kadarıyla, ben arada onlardan da veriyorum Doruk'a, özellikle muz katınca seviyor. Diğerlerini eskisi kadar rahat bulamıyorum ama var hala. İnşallah dediğin gibi birşey değildir.

Evden internete girmek konusunda ben de anlattığın durumdayım. Zaten günde 4 saat beraberiz yaw, o kadarcık zamanı da mı çalayım çocuğumdan...

kızlaaar bişey soracam herkesten katılım bekliyorum
bebişlerinize çorbayı,yemekleri tanelimi yediriyosunuz,yoksa blendırdan geçirip yada çatalla ezerekmi veriyosunuz?
ben çorbaları(şehriyeli tavuk mesela) yoğurtla taneli veriyorum biraz zorlanıyo yerken,sebzeleri falanda blendırdan geçirip içine taneli olsun diye pirinç falan koyuyorum öyle yeririyorum,dolma içini falan yoğurtla yiyebiliyo. elimle bölüp hiçbişey yedirmedim,çünkü elimle verdiğim ekmek balık falan tükürülmek yoluyla yenmiyor,siz nası yediriyosunuz yemekleri merak ettim:26:
kestane kebap acele cevap

Bazı şeyleri söylemek kolay da yapmak çok zor, çocuk sıkıldı 30 gün eve kimse gelmesin dersem o 30 günde de ben bunalıma girerim.çocuk dışarıyı sevmiyor mu yani 3 yaşına kadar orasını anlayamadım?ama Kero seviyo dışarda olmayı hatta evden çıkarken daha mutlu olmaya başlıyor.30gün kuralını bir yerden hatırlıyorum :44: bu kadının Anne İş'te diye bir kitabı var okuyanlar memnun kalmış, bir de arkadaşım çocuğunu götürecekti 400 küsür TL muayene ücreti ve 2-3 ay sonraya gün veriyorlar.

Off, zaten depresyondayım, zaten vicdan azabına fazla meyilli bi insanım, böyle herşey anne falan diye yazınca iyice sapıtıyorum.
Ayrıca babaanne dede geldiğinde deli gibi ağlad çocuğum, biz alışsın sevsin diye inadına burnunun dibine soktuk, rezalet yani...

Ne güzelmiş yaa, kaynanamda izliyormu ki bu programı acaba, ben 30 gün İklimi göstermesem, senden sıkılıyor desem ne yapar acaba..? :))))

Alemsin

Çorbayı, yemekleri genelde tahta kaşığın tersiyle, taneli kalacak şekilde eziyorum. Şehriye çorbasını ezmeden yiyor ama kaşıkla verince tavuk parçalarını yutarken zorlanıyor. Balık, tavuk, et, haşlanmış sebzeler, ekmek, onları elimle az bişi yumuşatıp veriyorum, o zaman güzelce çiğneyip yutuyor. Elimden yemeyi daha çok seviyor, özellikle de akşam yemeklerinde...

bizimki niye gece bile kalktığında baba diye ağlıyo o zaman,mert için herşey baba gibi geliyo bazen
bende mertin oyuncaklarını dönüşümlü veriyorum,geçen hafta oyuncaklarını kaldırdım yenilerini çıkardım,baya işe yaradı oyunlar oynuya kendince,ama yaramaz toplardan sıkılmamış hala, gitti buldu tekrar çıkardı dün

daha önce varmıydı görmedim hiç belkide burda yoktu yeni getirdiler buraya ama gece tahıllı maması yok sadece iki çeşit kalmış elmalı tahıllı mı neydi onuda almadım aklıma kurt düşünce:26: dün gece mamada vermedim tavuklu sebze çorbası verdim onu yedi, bide mert pırasaya bayılıyo,tavsiye ederim kızlar

Ben taneli yediriyorum, mesela sebze çorbalarını yaparken sebzeleri rondodan geçiriyorum öyle pişiriyorum,blenderdan geçince tamamen sulu oluyor çorba ama önce rondodan geçirip pişirince taneli kalıyorlar, eline de herşeyi veriyorum artık ama beğenmezse ya da yutamayacağı kadar büyük parça ısırmışsa tükürüyor,börek falan bile ısırarak yiyor.

evde anne sevgi baba güç olmalıymış idol olarak
11 yaşına kadar çocuk yetişkin gibi düşünmediği için söyleyerek değil davranışla anlatılmalıymış herşey
çok sevdim şımardı diye birşey yoktur çünkü beyine şımarıklık diye bir bölüm yoktur davranışlar şımarıklığın sebebidir diyor dr. hanım

birde erkek çocuklar anneden daha zor koparmış
erkek anneleri daha rahat yetiştirirmiş kız anneleri daha fazla gerilirmiş özellikle ergenlik dönemlerinde çünkü iç güdüsel olarak anne kızının kendisi gibi olmasını istermiş bunlar genelleme tabii

selamlar herkesegünaydın.
iyi bir hafta geçirmemiz dileğiyle
herkes iyi mi?şimdi geçmişe dalıyorum,bakayım neler var?

Yazsam mı yazmasam mı karar veremedim, şimdi kız anaları yine bize inat yazıyor falan diyeceksiniz, neyse sizden gelen sitemleri okumak pahasına yazacağım..

Dün akşam yemekte sarımsaklı yoğurtlu makarna yaptım, bebekler için olan plastik çatallardan almıştım İklime, çatala batırıp eline verdim, İklimde afiyetle yedi, sabahları da genelde peynir gibi yiyecekleri çatalı ile yada yine kendi plastik kaşığı ile eline veriyorum yiyor, yakında kendisi çatal-kaşık ile tabağından alıp yemeye başlayacak...
Çorbalarını blender dan geçirmiyorum uzun zamandır, taneli olarak yiyebiliyor, ekmek v.b. gibi yiyecekleri de yiyor, eline verdiğim her şeyi kendi koparıp yiyip yutuyor, büyük bir parça koparmışsa yutamayacağını anladığı an tükürüyor, balık, tavuk, haşlanmış et, bunları parça şeklinde yutabiliyor.. Pilav, makarna, dolma içi v.b. yiyebiliyor, yoğurtsuz bile yiyor, yutuyor.. Kuruyemişlere bile saldırıyor, sert olmasına rağmen çekirdek içi yiyebiliyor, her zaman vermiyorum tabi, 1-2 tane tadımlık..

Veee, en önemlisi, benim kızımın hiç dişi yok... Dişi olsa beni bile yiyecek yavrum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…