2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Dışarıyı seviyor ama her yeri değil, mesela Meril'in evindeki halini hatırlatırım Doruk'un :84: Sanırım onu demek istemiştir. Biz de mi alsak o kitabı?

Tahıllı mama dediğin sütlü tahıl karışımı di mi? O biraz zor bulunuyor burda da... Peki bir sorum var, ben o yemekleri zaten akşam yemeği olarak yediriyorum, tahıllı mamaları yatmadan önce yediriyorum. Sen öyle yapmıyor musun? Ya da akşam yemeğinin üzerine tekrar çorba mı veriyorsun?

Keremişko'nun 8 dişi var tabe, seni yer :) Doruk o kadar beceremiyor daha, yumuşak şeyleri ısırabiliyor sadece...

okudum alıntı yapmadan cvp yazıcam

çocuk dışarıyı sevmiyor değil sadece huzursuz olduğu yerlerden bahsediliyor

burcucum ben arkadaşım istediği için yazıyorum yazmayadabilirim üzülme sen lütfen

bunlar sadece doktorun söyledikleri bende akılda kalanları yazıyorum okadar

Az önce Aylin'e yazdığımı geri aldım...
Ve kıcak dolusu maaşallah diyor, mıncık mıncık öpüyorum onu...

fatma nerelerde?

Deminden beri aynı şeyi soracam, unutuyorum...

Yok Seyhancım, olur mu öyle şey, yaz lütfen, depresifim, aldırma sen bana, önemli bilgiler bunlar, keşke biz de izleyebilsek...

ben uzun zamandır blendır kullanmıyorum çatalla ezip veriyorum ısırarak yemeyi öğrensın diye bir çok şeyi elimle veriyorum

bunu deneyim bide bende sebzeleri önce rendelesem sonramı pişirsem diyodum:26: taneliyede alışsın istiyorum çünkü bi arkadaşımın 2 yaşındaki kızı hala kahvaltıyı bile bulamaç olarak yiyo.şehriye çorbasını bile öğürerek yiyo,ayrıca bi yudum su ,bi kaşık yemek yiyo,annesi sinir krizi geçiriyo,öyle olsun istemiyorum,blendırdan vazgeçmem lazım artık,onun için size bi soriim dedim:44:
eline çok fazla yiyecek vermiyorum, verince yemiyo zaten mıncıklıyo bir saat kadar elinde bütün evi geziyo yere atıyo geri alıyo,yenecek hali kalmıyo yani, offf herşeyi dert bunların yaw

maaşallah siz böyle anlatınca kızıyorum kendime elimle beslemeye alıştırayım en azından taneli yemeyi öğrensin

mert bana nezaman düşkün olacak acaba yoksa haftada bi bağırıyorum ona ondanmı babaya daha düşkün,yoksa babayı özlediği içinmi yoksa babası onu evin içinde omzunda gezdirdiği içinmi:26: ayyy çok kıskanıyorum bu çocuğun babacı tavırlarını,tüm kahrını ben çekiyorum kuzumun, ama o baba diye ağlıyo

Yaz yaz Seyhancım faydalı oluyor bize de, cahil mart anneleri olmayalım çok bilmiş gibi görünsek de bilgilerimiz deneyimsizlikten sınırlı.
Fatma nın belki bugün süt izni vardır?

bu arada diyorki sabiha hanım ;

çocukların anneye düşkün oldukları zamanların uç noktaları varmış birinci dönem 13-18 ay arası
ikinci dönemde 2,5-3 yaş arası

Annemi aradım, Kanal D yi izle diye, zaten izliyormuş, akşam sana anlatacam zaten dedi, annem benim yaa, benden daha meraklı bu konularda, kitaplarını alalım bu kadının diyor birde..

Teşekkürler Burcucum, İklim in dişinin çıkmamış olması beni çok üzüyor açıkçası,

Diş demişken aklıma geldi, Aylinnn sana bir sorum var, sizin şu diş hekimi tanıdığınız Keremin dişleri çıkmadan önce de flor takviyesi yapmanız gerektiğini söyledi mi hiç, acaba flor kullansak İklim in dişlerinin çıkmasına yardımcı olur mu, bizim doktor için rahat olsun genetik bir durum dese de taktım kafaya yaa..

fatma 'ya mesaj attım:Süt iznini almış annesi ile birlikte hastaneye gidecekmiş endoskopi yapacaklar mış annesine Selin kuzuma yengesi bakacakmış

bende aynı şeyi soruyorum hep ata bana ne zaman düşkün olucak diye hep anneanneye gidiyo akşamları asla ben uyutamıyorum yıkıyo ortalığı anneanneye doğru ağlıyo onun kucağına gittiği andan susuyo ve uyku moduna geçiyo

bakalım ilerde ne olucak

Evet gülşan artık blenderdan vazgeç,ben meyve püresi de yapmıyorum ısırarak yediriyorum tabi bazen yaptığım hoşaflar ve hazır kavanoz püreleri hariç.Çorbalarındaki tavuk,somon,kıyma parçalarını da yiyor ve aynı şekilde arkadaşımın kızı da 3 yaşında annesi hala yesin diye blenderdan geçiyor aman dikkat!
Eline ben de vermiyorum çünkü bi ısırıp atıyor,mama sandalyesindeyse ekmek falan veriyorum o kadar geri kalanları benim elimden yiyor.
Yoğurt yemiyor bu ara ben de bugün yoğurt çorbası yaptım bi de kayısılı danino koydum beslenmesine,ay sürekli yaratıcılık ve çeşit gerekiyor mutfakta yoruldum valla,akşam da tavuk suyuna pilav yapayım bi de fırın tavuk var ondan yediririm güzel yerse de muhallebi vermem.
Bu arada Ben de milupanın sütlü tahıllı,sütlü bisküvili vs olanlarından kullanıyorum ama bizim burda bolca var rahat bulunuyor.:44:

Gülşancım, alıştırmak için geç kalmadın ki, sıkma canını, bundan sonra yavaş yavaş alıştırırsın, birden olmaz zaten. Ayrıca eline birşey verince Doruk da yemiyor, mıncıklayıp atıyor, sonra da ellerinde kalan parçacıklara bakıyor büyük bir dikkatle, en son da elini uzatıyor bana sil temizle diye

Bağırmaktan olsa Doruk da babasına düşkün olurdu, ben de bu aralar 10-15 günde bir bağırıyorum. Baba daha fazla oynuyor olabilir mi?

bu arada diyorki sabiha hanım ;

çocukların anneye düşkün oldukları zamanların uç noktaları varmış birinci dönem 13-18 ay arası
ikinci dönemde 2,5-3 yaş arası

Yani bu zamanlarda daha mı düşkün olacaklarmış? Yani şimdikinden de mi daha düşkün? Anammmm :18:

Çıkar Yasemincim üzülme, mutlaka senin ya da babasının dişleri geç çıkmıştır, ondandır... Zaten İklim'in pek bir kaybı yok dişsizlikten kaynaklanan, benim 4 dişliden daha güzel yiyor, maaşallah. Ben de annemi arayacaktım ama öbürünün de izleyip bana ahkam kesmesini istemediğim için aramadım. Belki internetten indirebiliriz sonradan o bölümü.

Kendi çocuğuna 1 yaşında başlatmış çünkü floru ağzında tutup yutmazsan tükürüğe karıştığında daha etkili oluyormuş çocuğun da yutma lafını anlayabilmesi 1 yaş civarı oluyor çünkü.ama Kadir Tuğcu 4 ay mı 6 ay mı ne başlatın diyor (bak istersen) ben de ona istinaden sordum prospektüsüne baktı 6 ay-36 ay diyor başla istiyorsan faydası olur zararı olmaz dedi.Kero ağzına aldığında istemsiz olarak yutmuyor o yüzden kullanmaya devam ediyorum, enişte bey bana dişlerin güçlenmesi çabuk çürümemesi için dedi ama diş çıkarmak da maksat dahilinde mi bilemiyorum.İlacın adı zymaflour bi bak istersen nette bi de K.Tuğcu nun yazılarına.

Aklımdayken yazayım, biri bi link vermişti burda vak vak halkalar mı ne, fisher price. onun hemen hemen aynısı,farklı bi marka ile bim'lerde var bu hafta. hatta bu müzik te çalıyo,diğerinde müzik yok, tepesine güzeller güzeli ördek yerine ayıcık oturmuş:)) 9tl idi sanırım

fatma 'ya mesaj attım:Süt iznini almış annesi ile birlikte hastaneye gidecekmiş endoskopi yapacaklar mış annesine Selin kuzuma yengesi bakacakmış

Hmm, geçmiş olsun anneciğine...

Doruk da anneanneye çok düşkün, hatta o varsa bana fazla yüz vermiyor. Ama uyumak için tercihi benim, çünkü meme faktörü bende ve ben bundan hiç memnun değilim.

Keremişko'ya da maaşallah
Ben ısırtmaktan korkuyorum ama deneyeyim bari.

Kızlar Fatma bugün evdeymiş, annesinin bazı hastane işleri varmış onunla ilgileneceklermiş

Haber vermeden kaybolduğu için ceza verecez mi, hastane işi olduğu için af mı edecez ?

Ben vermiştim bi kere o linki, artık biri mi olduk sizin için Meral Hanım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…