- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #96.301
Bazı şeyleri söylemek kolay da yapmak çok zor, çocuk sıkıldı 30 gün eve kimse gelmesin dersem o 30 günde de ben bunalıma girerim.çocuk dışarıyı sevmiyor mu yani 3 yaşına kadar orasını anlayamadım?ama Kero seviyo dışarda olmayı hatta evden çıkarken daha mutlu olmaya başlıyor.30gün kuralını bir yerden hatırlıyorum :44: bu kadının Anne İş'te diye bir kitabı var okuyanlar memnun kalmış, bir de arkadaşım çocuğunu götürecekti 400 küsür TL muayene ücreti ve 2-3 ay sonraya gün veriyorlar.
bizimki niye gece bile kalktığında baba diye ağlıyo o zaman,mert için herşey baba gibi geliyo bazen
bende mertin oyuncaklarını dönüşümlü veriyorum,geçen hafta oyuncaklarını kaldırdım yenilerini çıkardım,baya işe yaradı oyunlar oynuya kendince,ama yaramaz toplardan sıkılmamış hala, gitti buldu tekrar çıkardı dün
daha önce varmıydı görmedim hiç belkide burda yoktu yeni getirdiler burayaama gece tahıllı maması yok sadece iki çeşit kalmış elmalı tahıllı mı neydi onuda almadım aklıma kurt düşünce:26: dün gece mamada vermedim tavuklu sebze çorbası verdim onu yedi, bide mert pırasaya bayılıyo,tavsiye ederim kızlar
Ben taneli yediriyorum, mesela sebze çorbalarını yaparken sebzeleri rondodan geçiriyorum öyle pişiriyorum,blenderdan geçince tamamen sulu oluyor çorba ama önce rondodan geçirip pişirince taneli kalıyorlar, eline de herşeyi veriyorum artık ama beğenmezse ya da yutamayacağı kadar büyük parça ısırmışsa tükürüyor,börek falan bile ısırarak yiyor.
Yazsam mı yazmasam mı karar veremedim, şimdi kız anaları yine bize inat yazıyor falan diyeceksiniz, neyse sizden gelen sitemleri okumak pahasına yazacağım..
Dün akşam yemekte sarımsaklı yoğurtlu makarna yaptım, bebekler için olan plastik çatallardan almıştım İklime, çatala batırıp eline verdim, İklimde afiyetle yedi, sabahları da genelde peynir gibi yiyecekleri çatalı ile yada yine kendi plastik kaşığı ile eline veriyorum yiyor, yakında kendisi çatal-kaşık ile tabağından alıp yemeye başlayacak...
Çorbalarını blender dan geçirmiyorum uzun zamandır, taneli olarak yiyebiliyor, ekmek v.b. gibi yiyecekleri de yiyor, eline verdiğim her şeyi kendi koparıp yiyip yutuyor, büyük bir parça koparmışsa yutamayacağını anladığı an tükürüyor, balık, tavuk, haşlanmış et, bunları parça şeklinde yutabiliyor.. Pilav, makarna, dolma içi v.b. yiyebiliyor, yoğurtsuz bile yiyor, yutuyor.. Kuruyemişlere bile saldırıyor, sert olmasına rağmen çekirdek içi yiyebiliyor, her zaman vermiyorum tabi, 1-2 tane tadımlık..
Veee, en önemlisi, benim kızımın hiç dişi yok... Dişi olsa beni bile yiyecek yavrum..
fatma nerelerde?
okudum alıntı yapmadan cvp yazıcam
çocuk dışarıyı sevmiyor değil sadece huzursuz olduğu yerlerden bahsediliyor
burcucum ben arkadaşım istediği için yazıyorum yazmayadabilirim üzülme sen lütfen
bunlar sadece doktorun söyledikleri bende akılda kalanları yazıyorum okadar
kızlaaar bişey soracam herkesten katılım bekliyorum
bebişlerinize çorbayı,yemekleri tanelimi yediriyosunuz,yoksa blendırdan geçirip yada çatalla ezerekmi veriyosunuz?
ben çorbaları(şehriyeli tavuk mesela) yoğurtla taneli veriyorum biraz zorlanıyo yerken,sebzeleri falanda blendırdan geçirip içine taneli olsun diye pirinç falan koyuyorum öyle yeririyorum,dolma içini falan yoğurtla yiyebiliyo. elimle bölüp hiçbişey yedirmedim,çünkü elimle verdiğim ekmek balık falan tükürülmek yoluyla yenmiyor,siz nası yediriyosunuz yemekleri merak ettim:26:
kestane kebap acele cevap
bunu deneyim bide bende sebzeleri önce rendelesem sonramı pişirsem diyodum:26: taneliyede alışsın istiyorum çünkü bi arkadaşımın 2 yaşındaki kızı hala kahvaltıyı bile bulamaç olarak yiyo.şehriye çorbasını bile öğürerek yiyo,ayrıca bi yudum su ,bi kaşık yemek yiyo,annesi sinir krizi geçiriyo,öyle olsun istemiyorum,blendırdan vazgeçmem lazım artık,onun için size bi soriim dedim:44:Ben taneli yediriyorum, mesela sebze çorbalarını yaparken sebzeleri rondodan geçiriyorum öyle pişiriyorum,blenderdan geçince tamamen sulu oluyor çorba ama önce rondodan geçirip pişirince taneli kalıyorlar, eline de herşeyi veriyorum artık ama beğenmezse ya da yutamayacağı kadar büyük parça ısırmışsa tükürüyor,börek falan bile ısırarak yiyor.
maaşallah siz böyle anlatınca kızıyorum kendime elimle beslemeye alıştırayım en azından taneli yemeyi öğrensinOff, zaten depresyondayım, zaten vicdan azabına fazla meyilli bi insanım, böyle herşey anne falan diye yazınca iyice sapıtıyorum.
Ayrıca babaanne dede geldiğinde deli gibi ağlad çocuğum, biz alışsın sevsin diye inadına burnunun dibine soktuk, rezalet yani...
Alemsin
Çorbayı, yemekleri genelde tahta kaşığın tersiyle, taneli kalacak şekilde eziyorum. Şehriye çorbasını ezmeden yiyor ama kaşıkla verince tavuk parçalarını yutarken zorlanıyor. Balık, tavuk, et, haşlanmış sebzeler, ekmek, onları elimle az bişi yumuşatıp veriyorum, o zaman güzelce çiğneyip yutuyor. Elimden yemeyi daha çok seviyor, özellikle de akşam yemeklerinde...
evde anne sevgi baba güç olmalıymış idol olarak
11 yaşına kadar çocuk yetişkin gibi düşünmediği için söyleyerek değil davranışla anlatılmalıymış herşey
çok sevdim şımardı diye birşey yoktur çünkü beyine şımarıklık diye bir bölüm yoktur davranışlar şımarıklığın sebebidir diyor dr. hanım
birde erkek çocuklar anneden daha zor koparmış
erkek anneleri daha rahat yetiştirirmiş kız anneleri daha fazla gerilirmiş özellikle ergenlik dönemlerinde çünkü iç güdüsel olarak anne kızının kendisi gibi olmasını istermiş bunlar genelleme tabii
okudum alıntı yapmadan cvp yazıcam
çocuk dışarıyı sevmiyor değil sadece huzursuz olduğu yerlerden bahsediliyor
burcucum ben arkadaşım istediği için yazıyorum yazmayadabilirim üzülme sen lütfen
bunlar sadece doktorun söyledikleri bende akılda kalanları yazıyorum okadar
bunu deneyim bide bende sebzeleri önce rendelesem sonramı pişirsem diyodum:26: taneliyede alışsın istiyorum çünkü bi arkadaşımın 2 yaşındaki kızı hala kahvaltıyı bile bulamaç olarak yiyo.şehriye çorbasını bile öğürerek yiyo,ayrıca bi yudum su ,bi kaşık yemek yiyo,annesi sinir krizi geçiriyo,öyle olsun istemiyorum,blendırdan vazgeçmem lazım artık,onun için size bi soriim dedim:44:
eline çok fazla yiyecek vermiyorum, verince yemiyo zaten mıncıklıyo bir saat kadar elinde bütün evi geziyo yere atıyo geri alıyo,yenecek hali kalmıyo yani, offf herşeyi dert bunların yaw
maaşallah siz böyle anlatınca kızıyorum kendime elimle beslemeye alıştırayım en azından taneli yemeyi öğrensin
mert bana nezaman düşkün olacak acabayoksa haftada bi bağırıyorum ona ondanmı babaya daha düşkün,yoksa babayı özlediği içinmi yoksa babası onu evin içinde omzunda gezdirdiği içinmi:26: ayyy çok kıskanıyorum bu çocuğun babacı tavırlarını,tüm kahrını ben çekiyorum kuzumun, ama o baba diye ağlıyo
bunu deneyim bide bende sebzeleri önce rendelesem sonramı pişirsem diyodum:26: taneliyede alışsın istiyorum çünkü bi arkadaşımın 2 yaşındaki kızı hala kahvaltıyı bile bulamaç olarak yiyo.şehriye çorbasını bile öğürerek yiyo,ayrıca bi yudum su ,bi kaşık yemek yiyo,annesi sinir krizi geçiriyo,öyle olsun istemiyorum,blendırdan vazgeçmem lazım artık,onun için size bi soriim dedim:44:
eline çok fazla yiyecek vermiyorum, verince yemiyo zaten mıncıklıyo bir saat kadar elinde bütün evi geziyo yere atıyo geri alıyo,yenecek hali kalmıyo yani, offf herşeyi dert bunların yaw
maaşallah siz böyle anlatınca kızıyorum kendime elimle beslemeye alıştırayım en azından taneli yemeyi öğrensin
mert bana nezaman düşkün olacak acabayoksa haftada bi bağırıyorum ona ondanmı babaya daha düşkün,yoksa babayı özlediği içinmi yoksa babası onu evin içinde omzunda gezdirdiği içinmi:26: ayyy çok kıskanıyorum bu çocuğun babacı tavırlarını,tüm kahrını ben çekiyorum kuzumun, ama o baba diye ağlıyo
bu arada diyorki sabiha hanım ;
çocukların anneye düşkün oldukları zamanların uç noktaları varmış birinci dönem 13-18 ay arası
ikinci dönemde 2,5-3 yaş arası
Annemi aradım, Kanal D yi izle diye, zaten izliyormuş, akşam sana anlatacam zaten dedi, annem benim yaa, benden daha meraklı bu konularda, kitaplarını alalım bu kadının diyor birde..
Teşekkürler Burcucum, İklim in dişinin çıkmamış olması beni çok üzüyor açıkçası,
Diş demişken aklıma geldi, Aylinnn sana bir sorum var, sizin şu diş hekimi tanıdığınız Keremin dişleri çıkmadan önce de flor takviyesi yapmanız gerektiğini söyledi mi hiç, acaba flor kullansak İklim in dişlerinin çıkmasına yardımcı olur mu, bizim doktor için rahat olsun genetik bir durum dese de taktım kafaya yaa..
Annemi aradım, Kanal D yi izle diye, zaten izliyormuş, akşam sana anlatacam zaten dedi, annem benim yaa, benden daha meraklı bu konularda, kitaplarını alalım bu kadının diyor birde..
Teşekkürler Burcucum, İklim in dişinin çıkmamış olması beni çok üzüyor açıkçası,
Diş demişken aklıma geldi, Aylinnn sana bir sorum var, sizin şu diş hekimi tanıdığınız Keremin dişleri çıkmadan önce de flor takviyesi yapmanız gerektiğini söyledi mi hiç, acaba flor kullansak İklim in dişlerinin çıkmasına yardımcı olur mu, bizim doktor için rahat olsun genetik bir durum dese de taktım kafaya yaa..
fatma 'ya mesaj attım:Süt iznini almış annesi ile birlikte hastaneye gidecekmiş endoskopi yapacaklar mış annesine Selin kuzuma yengesi bakacakmış
bende aynı şeyi soruyorum hep ata bana ne zaman düşkün olucak diye hep anneanneye gidiyo akşamları asla ben uyutamıyorum yıkıyo ortalığı anneanneye doğru ağlıyo onun kucağına gittiği andan susuyo ve uyku moduna geçiyo
bakalım ilerde ne olucak
Evet gülşan artık blenderdan vazgeç,ben meyve püresi de yapmıyorum ısırarak yediriyorum tabi bazen yaptığım hoşaflar ve hazır kavanoz püreleri hariç.Çorbalarındaki tavuk,somon,kıyma parçalarını da yiyor ve aynı şekilde arkadaşımın kızı da 3 yaşında annesi hala yesin diye blenderdan geçiyor aman dikkat!
Eline ben de vermiyorum çünkü bi ısırıp atıyor,mama sandalyesindeyse ekmek falan veriyorum o kadar geri kalanları benim elimden yiyor.
Yoğurt yemiyor bu ara ben de bugün yoğurt çorbası yaptım bi de kayısılı danino koydum beslenmesine,ay sürekli yaratıcılık ve çeşit gerekiyor mutfakta yoruldum valla,akşam da tavuk suyuna pilav yapayım bi de fırın tavuk var ondan yediririm güzel yerse de muhallebi vermem.
Bu arada Ben de milupanın sütlü tahıllı,sütlü bisküvili vs olanlarından kullanıyorum ama bizim burda bolca var rahat bulunuyor.:44:
Kızlar Fatma bugün evdeymiş, annesinin bazı hastane işleri varmış onunla ilgileneceklermiş
Aklımdayken yazayım, biri bi link vermişti burda vak vak halkalar mı ne, fisher price. onun hemen hemen aynısı,farklı bi marka ile bim'lerde var bu hafta. hatta bu müzik te çalıyo,diğerinde müzik yok, tepesine güzeller güzeli ördek yerine ayıcık oturmuş:)) 9tl idi sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?