2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ne güzel senaryolar kuruyorsunuz sizlerde anennize çok yaptınız dimiii :):)

ben buna çok inanıyorum mevlam çok büyük yaa,,, iyi niyetin akrşılığını muhakkak veriyor ,,,

canım ilaçlarımı kullanıyorum inşallah tamamen geçecek,,,

maşşallah kereme ama selinin tay tay videolarını face yükleyeli ayalr oldu şimdide bir kaç adım atıyor ama hala emeklemek daha cazip geliyor kendisi ayağa kalkıp geri tutunmadan rahatlıkla oturuyor felan duvardan tutnarak zaten odsaları felanda geziyor ama bırakıp yürüme eğilimi yok

Günaydinlarrrr....
biz düne bakarak birazcik daha iyiyiz...Tugra gece sadece 4 kere kalkti uyumak iyi geldi kendimi
birazcik daha iyi hissediyorum en azindan...

Gülsancim Merte masaallah...Kilosu cok güzel
bizimkinin boyu uzun ama bu aralar hic kilo aldigini sanmiyorumtamtersi belkide vermistir bile...
2 haftadir hic birsey yemedigini sadece emdigini düsünürsek...

Aylin Tugra hic tay durmadan 2dir 8-9 adim yürüdü...bizde sasirdik...
ama bana yapmiyor, Babasi evdeyken onunla oynarken yapiyor...

denetim bugün ama gelen giden yok,galiba kandırdılar bizi ama ben dün yeterince yardım ettim bugün kendi başlarının çaresine baksınlar valla
şöyle söyleyim mert 20 gündür tay tay yapıyo ve devamlı yapıyo 15-20 sn duruyo tv izliyo öylece ayakta,hatta yerde otururken biyere tutunmadan ayağa kalkıyo ama sadece o. elinden tutmazsam adım falan atmıyo keremito daha hızlı çıkar inşallah bizimkinden

hee 4 tane yapta sonra sende kaymakamlığa gidip çocuklarıma eğitimleri için yardım istiyorum bakamıyorum bunlara yoksa okuldan alcam diye tehdit edersin burdakiler( hergün en az 50 kişi) gelip bu şekilde yardım istiyo da ben ikinciyi yapmaya korkuyom kız amma cesurmuşsun haa

sarışınmı seviyor koptum valla kızları saç rengine göre ayırdetmeyi de öğrenmiş

kekmi? olsun yerim ben canım tatlı şeyler istiyor patronun misafirleri için verdiği çikolataları biritmak üzereyim şuan
Yok hiç tepki vermedim ama zalak babası çocuğu oturt dizleri acır daha çok küçük ayakta duramaz diye vıdı vıdı yaptı, saf mıdır nedir yahu
:44:

oyuncak oynuodu geldi yanıma koka koka insan moklu melikee püfff. gidemde deiştirem
öyle bir anlattınki kokusu buraya kadar geldi valla

Benim yaşım geçti 4 tane için, ikinciyi doğurabilirsem öpün başınıza koyun...
Onlar büyüyünce köpek alırım ben de napimm, o hep seviyo :)

Deme öyle demeee beeee

Yok hiç tepki vermedim ama zalak babası çocuğu oturt dizleri acır daha çok küçük ayakta duramaz diye vıdı vıdı yaptı, saf mıdır nedir yahu

Kaç gündür yazacan şu menüyü Gülşan yaw, geçen hafta bana söz vermiştin hatırlarsan :)
Ayrıca ben de oğlumu özledim, daha da çok var, nolcak şimdi...

Iıhh, ben yapmadım anneme, biz hep güzel geçindik valla.. Aylin'in dediği gibi kızlar çok yapmıyor zaten, erkekler daha fena... Evlendikten sonra anaları kıymetli olanlar var ama o zaman da gelin izin vermiyor

Hadi gözün aydın :)

Annemin saçları sarı (beyazlar az belli olsun diye), bu da anneanneye aşık ya, sarışınları o yüzden sevdiği kanaatindeyim.

Çok güldüm patronun çikolatalarını yemene

günaydın annelernasılsınız?

geçen günlerde MEral in,Eymen in asabiyetini anlatırken kullandığı tüm sözleri bende Alp için söylüyorum kabul edin.bir sinir,bir sinir.dövecek bizi.herşeye bağırıyor.azıcık dokun parmağının ucuna,ona bile bağırıyor,herşeyi ağlayarak istiyor yapmazsan kendini atıyor.bakalım bugün biraz iyi gibi.umarım tekrar psikopata bağlamaz:18:

Istem disi cocugunuza sinirlendiginiz öfkelendigniz zaman sizi cileden cikardigi zaman
Cocugunuzu alin ve ona sarilin, hem sizin icin hemde coocuk iicin en iyi ilac sarilamktir diyor su anda Sabiha Paktuna

Tugrayla ugrasmaktan dinleyemiyorum malesef dogru düzgün

Cocuklarin Ergen oldukdan sonra Pskilojik olarak en az ihtiyaci olan sey Anne-Babasiymis

Düsündükleri seyler -Okul -Arkadaslari ve onlarin arasindaki konumu -Spor ve sosyal Aktiviteler -Fiziksel Görünümü

Ama eger bunlarlada ilgilenmiyorsa o zaman o ergenden korkun diyor.

Son düzenleme:
Dün Allianzdan geldi sigortacı hemen anlatayım size konuşmamızı.
Büyüyen çocuk sigortasında asıl önemli olan bize bişey olursa çocuğa para kalsın durumu olduğu için kesintileri yüksek ve diyelim ki 100 tl lık poliçe aldın 20 sene sonra yatırdığının ancak 7000-8000 Tl fazlasını alabiliyorsun ama diyelim ki sigorta yaptırdın ve 1 ay sonra öldün, o zaman çocuğa 20 yaşına kadar hem aylık bağlıyorlar hem de 20 yaşında toplu para veriyorlar (20 yaş temsili seçtiğim yaş 18-25 aralığında herhangi bir yaş seçiyorsun)
Bir de Türkiye deki almanya gibi değil,sağlık harcamalarını kapsamıyor.
Eğer ben ölme riskimi katmak istemiyorum önemli olan toplu para diyorsan o zaman da Bireysel Emeklilik öneriliyor,onda da 10 yıl ödeme zorunluluğu var sonra ister toplu para alıyorsun ister daha da ödeyip örneğin 12 yıl sonra 14 yıl sonra ihtiyaca göre çekiyorsun ister 56 yaşını bekleyip emeklilik bağlatıorsun.
Bu arada çalışanlar için vergi avantajı var şöyle ki 100 Tl lik sigorta yaptırdın 15-20 TL arasını sana işyeri geri yatırıyor her ay, böylece 80 TL ödemiş gibi oluyorsun.
Sorularınız varsa cevaplarım.

Allah Allah :26: eymen diş çıkardı duruldu darısı başına

bu kadının çocuğu yok herhalde yaa, ya da sinirleri alındı, ben sinirlendiğimde başka odaya gitmeyi ve sakinleşene kadar gelmemeyi daha doğru buluyorum ve onu uyguluyorum

Kaç yaşında ergen olunuyordu? o zamana kadar bizi sevdi sevdi yoksa umrunda olmıycaz

Burcu ben de dün 2. çocuk planını yapıyordum,dedim ki 2. yi yapsam 2 çocuk birden bakıcıda olmaz,ben çalışmazsam 2 çocuğa birden baba zor bakar, 1.nin okula başlaması lazım yani 7 sene var,ben 37 yaşında nasıl çocuk yaparım havuz problemi gibi anasını satayım

Aylincim, cadıyım evet, kadın bundan anlıyo ne yapayım, nabzına göre şerbet veriyorum ne yapayım, yoksa evimden huzursuzluk eksik olmaz..

Birde öyle çok şımartma durumları yok, ayda bir gezmeye-yemeğe götürmekten şımarmaz, o istediği zaman değil ben istediğim zaman götürüyorum, hatta hafta sonu gelmek istemedi zorla götürdüm, sonra teşekkür etti bana, içim açıldı, iyi geldi bu gezme bana dedi.. Bir taraftan da üzülüyorum ona, neden derseniz, kayınpederim kayınvalidemi hiç gezdirmez, kadın gün yüzü görmemiş hakkaten, hafta sonları kayınpederim bişey demeden çıkıp gider evden kendi gezer gelir, görümce deseniz, oğluna bakıtıyor ama bir hafta sonu da annemi alıp bir gezdireyim demez, ben düşünmesem benim eşimde annemin canı sıkılmış gel bir yerlere götürelim demez, e kadın tek başına gitsin diyeceksiniz, ne bekarlığında babası nede evlenince kocası yalnız bir yerlere gitmesine izin vermemişler, otobüse binmeyi bile bilmiyor, okuman yazman var gitsene anne derim, korkak yetiştim gidemiyorum diyor, düşününce acıyorum, arada ben böyle jestler yapınca bişey kaybetmem belki de çok şey kazanırım, o bilmese bile kıymetimi Rabbim bilsin içimdeki iyi niyeti..

Fatmacım, evet bendim o, eninde sonunda kazanan ben olacam, Allah kısmet ederse buradan size de yazacam neler yaşadığımı ve neler elde ettiğimi..

Aylin, tay tay konusunda, heyecan yapmayın, Merve ye katılıyorum, o zaman korkup vazgeçebiliyorlar, yürüyen kızım eşimin yüzünden emeklemeye geri döndü, kayınvalidem ve eşim hadi yürü diye nasıl zorladılar çocuğu, çocuk korktu ve bıraktı yürümeyi..

Günaydın eski Murtaza :)
İnşallah diştendir, bir an önce patlatır da geçer...
Yalnız sanırım bunların asabiyet dönemleri geldi, Doruk da sinirlenince bağırıyor ve kıpkırmızı oluyor. Hatta kendisini odada yalnız bıraktığım zaman, biraz bekliyor, geri gelmezsem "annnnneeeeee" diye bağırıyor ve şığır şığı ellerini yere vurarak beni aramaya çıkıyor, ararken de bağırmaya devam ediyor.

Çok mantıklı, sarıldığım an bütün öfkem geçiyor, hatta ona kızabildiğim için kendime kızıyorum.

Güzelmiş, ben de beyime anlatmış biraz, bu detayları da anlatayım bakalım...

Benim kuzenimin eşi 38 yaşında ilk çocuğunu doğurdu ve ikiz oldu... Yaparız biz de bea, Alah verir kuvvetini. Tek bırakmamak lazım. Bak bize bişi olursa maaş bağlansın diye düşünüyoruz da, öyle birşey olduğunda bir kardeşi olması daha önemli değil mi... Benim kardeşim yok ve hayat boyu eksikliğini hissettim bunun, yapmam lazım.

canım geçmiş olsun,bebişler hastalanınca kilo alamıyorlar üzülme,sonra gani gani alır nasılsa,yeterki iyi olsunlar

aylin kocan süper :))))
gülşan melike iyi iştahlı yani bilmiyorum bana göre iyi yiyo ne wersem yiyo ama ya çok kuduruk ondan kilo almıo yada yeterli diil ysz bakalım bi menünüzüde kıyaslim ben
sabah ben evden çıkarken uyuyo oluyo genelde mert:
70-130cc arası süt sağıp bırakıyorum
kahvaltısına iki bebe bisküvisi,4tatlı kaşığı kahvaltı maması,bir ceviz ve 4 fındık rendesi,iki tatlı kaşığı pekmez,bir küçük labne peynir(iki tatlı kaşığı),bir yumurta sarısı, bunları ıhlamurla ıslatıyoruz bazen adaçayıda katıyorum.
bir saat sonra bıraktığım süte tahıllı mama katıp muhallebi kıvamında yediriyor melek.
öğlen emiyo
1:30 gibi bir kase çorba yada yemek veryor melek birde 100 cc kadar yoğurt veriyor
16:00 gibi emiyo 17:00 de yoğurt veriyorum 100 cc kadar
akşam yemeğinde bir kase çorba yada yemek veriyorum(içine yoğur ktıyorum genelde yemeğin)
20:00 gibi meyve veriyorum içine 2 bebe bisküvisi ve bir tatlı kaşığı pekmez katıyorum
21:00 civarı 4 tatlı kaşığı tahıllı gece mamasına anne sütü katıp muhallebi kıvamında yediriyorum.
saat 22:00 gibi uyuyor.
gecede 5 kez emiyor.

köpekmi kopardın beni

dişi çıkacak kesin,eymerdede aynısı oldu çünkü
sarılıyorum canım ama öyle bi sarılıyorumki kemikleri çatırdıyor buseferde

bireysel emeklilk sigorta kartım geldi adımı yanlış yazmışlar müsait olunca arayıp ağzına edicem onların. salaklar formu kendim doldurdum adımı yanlış yazmasınlar diye,kimlik fotokopimde var ama karta yinede yanlış yazmışlar,tüm ilgili birimlere şikayet edicem gerizekalıları, mide bulandırcam . bir gün adımı doğru yazsalar bileklerimi kesecem. kredi kartları, ehliyet,kimlik heryerde adım yanlış yazıyo ve ben hep tekrar düzelttiriyorum mecburen

Ben de acıdım şimdi, benimki yatsın kalksın haline şükretsin... Bazen düşünüyorum da, bu kadınlar boşuna manyak olmuyorlar, ya kocalarından ya babalarından çekiyorlar, gün yüzü görmüyorlar, hırslarını da bizden alıyor gibi geliyor.

Heee köpek, napim, yengeç burcuyum ben, hep sevilmek istiyom

Menü güzelmiş Gülşan, Doruk'a bu kadar yedirmiyoruz biz, yedirsek yer mi, sanmıyorum. Ama pekmez miktarını arttırmaya karar verdim mesela, bize bir tatlı kaşığı demişlerdi, hala o kadar veriyoruz, fazlasının zararı olmuyor demek ki, verelim.
Ayrıca günde iki defa muhallebi tipi mama yiyor, ben sadece gece veriyorum, versem yer belki, seviyor çünkü, bi deneyelim. Yalnız benim çocuğum 4 saatten önce acıkmıyor, ben iki saatte bir birşey tıkmaya çalışınca da haliyle gıcık oluyor, o yüzden bu kadar öğün yiyeceğinden çok umutlu değilim.
Eline sağlık arkadaşım, yarasın kuzuya...

Burdaki şığır şığır "şıpır şıpır" olacaktı :)

aferim kıs sanaaa seviyorum snei hemde çok :)

Günaydınlar, günaydın demek çin biraz geç belki ama yeni kalktım sayılır. Eymen ise hala uyuyor. Çünkü tüm gece hç uyuyamadı nerdeyse( şu ikinci diş patlamadı gitti, mahfetti yavrumu

Biliyosunuz dün Burcuyla buluştuk, güzel bi buluşma oldu. Bebikler bizi biraz rahat ettirdler bu kez:)) yemek yemedler ama uyudular biraz, Eymen efendi arabasına rağmen hep kucağımda da olsa en azından bağırmadı Sağolsun onların kıtaya geçince Burcu bana evsahibesi gibi davrandı:)) herşey için çok teşekkür ederim cnm tekrardan, ayrıca hediyelerimz için de tekrar teşekkürler, şahanee

şimdi azıcık okumaya çalışayım geçmişi

maşş diim gülşan benim kız merte göre aç gezio diyebiliriz:))
öglenleri yogurt ve meyvesini yanına çorba eklim ben akşamda gene corba artı yemek wermeye devam edim. biz 9da uyudugumuz için araya meyveyi tekrar alamam zira zor kötek acıkıp emio uyuyo. bazen tam bitirmeden uyuyo toksa.
bizimde sabah yumurta peynir terayaa 5 bisküvi süt. üstüne yer kalırsa yrm ekmek içi labne ve reçel öglen dolu bi kase yogurt 2 bisküvi yrm portakal. akşam 7 gibi bi kase çorba ya köfte tavuk yada bi çay tabaa sebze yemee aralarda anne sütü( uyuyyunca UYANUNCA) bide akşam yemeenden önce yani 6 da 100 cc süt. gecede 2 kere emio 2 de 6 da bide 7 bucukta uyanıo işte.
ama bnm süt 50 cc ennn en fazladır.gün içinde yatana kadar yani 8 kere emio en fazla350 cc giden wardır geceleri az kalktıgı için azaldı mert 5 ker emio we sabah 70 cc cıkıo bravo wala. benim ilk zmnlar agrırdı göğsüm taşardı gece artık oda alıştı az emilmeye agrıda yok taşmada(

Bak Eymen de çok zor çıkarıyor yaw, hay Allah...
Sen o kadar yoldan geldin, zaten gelene kadar yoruldun, acıcık dinlendireyim seni dedim yaw... Eymen kucağıma gelseydi daha da dinlenirdin de, 30 sn'den fazla durmadı ki bıdık... Asıl ben teşekkür ederim Meralcim, çok keyifliydi cidden, ayrıca bugün cicimi giydim bile :)

Günaydınnnnnlarr efenimm ben geldimmmm aslında iki gündür açıyomda bi fırsat bulup yazamadımmm nasılsınız canlar
hoş geldin

iyiki açıklama yaptın yoksa anlamadıydık
tahıllı mama iki kez veriyorum ama miktarı az toplamda bir kase yemiş oluyo günde,bide onu yemezse karbonhidrat yiyememiş oluyo çünkü,bebe bisküviside az veriyom şişmesin diye, çok hareketli bizimkisi hemen acıkıyo teyzesi inşallah darısı başınıza iştah konusunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…