- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #98.281
heee ayrıca muhteşem yüzyıl dizisini merakla izliyorum ,hakkında çok eleştiri yapıldı,tarihi bize kötü yansıtıyorlar falan diye ama zaten tarih belgeseli izlemiyoruz oizi film izliyoruz dimi amabence kadro güzel ve hürremede bayıldım sapıkmıyım neyim
hürremle ilgili şöyle bişey okumuştum: hürrem çok akıllıymış sülüman onu altınlara takılara falan boğmuş,tabi parayı harcıyacak yer yok birikmişte birikmiş paralar. sonra bir devlet adamından "köleler kutsal topraklarda yardım dağıtamaz günah olur"diye duymuş. sülümana demişki "sultanım ben kutsal topraklara yardım yapmak istiyorum ama köle olduğum için yardım yapamıyorum günahmış" sülümanda saf o zaman seni azat ediyorum demiş. ertesi gece hürremi odasına çağırmış hürremde demişki "ben artık köleniz değilim odanıza gelemem,beni istiyorsanız şeriat kurallarına göre istersiniz demiş ve sülüman hürremsiz yapamadığı için nikah kıyma zorunda kalmış.
ben geldiim oğluşla barıştık
bizde izliyoruz muhteşem yüzyılı çok da keyifle seğrediyoruz hatta eser kendini o kadar kaptırdı ki bana mahidevran oğluşa mustafa dio ama biliyosunuz kanuni mustafayı boğdurtacak dedim ben mahidevrana benzemem alırım hükümdarlığını elinden bide tabi bu durumda benimki hürrem arayışındadedim bende pargalıya yanaşırım bak uyarmadı deme bizim iki gündür muhabbetimiz bööle
bizde izliyoruz muhteşem yüzyılı çok da keyifle seğrediyoruz hatta eser kendini o kadar kaptırdı ki bana mahidevran oğluşa mustafa dio ama biliyosunuz kanuni mustafayı boğdurtacak dedim ben mahidevrana benzemem alırım hükümdarlığını elinden bide tabi bu durumda benimki hürrem arayışındadedim bende pargalıya yanaşırım bak uyarmadı deme bizim iki gündür muhabbetimiz bööle
benim gibi oglunu sünnet ettirmeyenler var dimi bi yazı okudum kafam karıstı 1 yasından önce olursa cabuk iileşirmiş, 2 -4 yas arası cezalandırılıyorum sanırmıs offffffff cok zor yaaa
bence haşmetsiz sülüman olmuş
heee ayrıca muhteşem yüzyıl dizisini merakla izliyorum ,hakkında çok eleştiri yapıldı,tarihi bize kötü yansıtıyorlar falan diye ama zaten tarih belgeseli izlemiyoruz oizi film izliyoruz dimi amabence kadro güzel ve hürremede bayıldım sapıkmıyım neyim
hürremle ilgili şöyle bişey okumuştum: hürrem çok akıllıymış sülüman onu altınlara takılara falan boğmuş,tabi parayı harcıyacak yer yok birikmişte birikmiş paralar. sonra bir devlet adamından "köleler kutsal topraklarda yardım dağıtamaz günah olur"diye duymuş. sülümana demişki "sultanım ben kutsal topraklara yardım yapmak istiyorum ama köle olduğum için yardım yapamıyorum günahmış" sülümanda saf o zaman seni azat ediyorum demiş. ertesi gece hürremi odasına çağırmış hürremde demişki "ben artık köleniz değilim odanıza gelemem,beni istiyorsanız şeriat kurallarına göre istersiniz demiş ve sülüman hürremsiz yapamadığı için nikah kıyma zorunda kalmış.
ay çok korkunç bi durum bu, ama nasıl olabilir?? hani sabah ondan mama yaptım diyorsunuz ya acaba kapağı tezgaha bıraktınız ve yanında bulunan bi yeşillikten falan mı geçti??
b öyle yazdım ve öyle olduğunu düşünüyorum yoksa sütte kurt ne gezer ki
canım doktorla görüştüm azı dişleri çok zorlar çok normal bunlar uzunda sürer telaş yapma dedi ama belirtti diş ateşi 38 in üstüne çıkmaz aklında bulunsun bol bol serinlet yüzünü yıka genelde suratına vurur dedi zaten atanın yanakları elma gibi oldu kıpkırmızı birde diş kaşıyıcısını serinlet öyle ver biraz rahatlatır dedi
bende şimdi duşa sokucam biraz rahatlasın buarada azgınlık son surat devam ediyo
Çok çirkin adam beeeeaa
Sen kaftanların genişliğine dikkat ettin mi???Boyları kadar enleri de var, içine 7-8 tane ben girerim
ben de izledim muhteşem yüzyılın iki bölümünü de. dediğiniz gibi izlettiriyor. ben de halit ergençi sevmem pek doğrusu, ayrıca hep aynı oynuyo. hangi filmde ya da dizide görsem aynı karakteri görüyorum
Hürrem sultan da güzel bi kadın ama yakışmış bence o role:))
herkes parka çekti bugün yine
eyvaaah il emniyet müd. yardımcısı geldi denetim için ben bilgisayara yumul,koruma bacak bacak üstüne yayıl:18: adam kapıda durmuş bize bakıyor hiç bişey demedi ama yinede yusuf yusuf
gerçekten korkunç görünüyor ama bu olma ihtimali çok düşük bir durum arkadaşlar o sütler şişeye girene kadar olarca defa süzülür ayrıa peynir dışında hiç bir süt ürünü kurtlanmaz hatta peynir bile kolay kolay kurtlanmaz süt ürünleri üreten yerlerde de başka gıda maddesi pek bulunmaz ilginç yani
bir an önce yaptırsak mı benim de aklımda aslında hava ısınsın bahar gelsin halledeceğim ben o işi sallamanın gereği yok
sülüman 25 yaşında padişah olmuş 40lık adamı 25 diye yutturmaya çalışıyorlar ya ben ona bozuldum şu tulgahan sayışman falan olmazmıydı ki o role hem yakışıklı hem genç :82:
nikah kıyma meselesi tarihi gerçek de eğer bu şekilde olmuşsa hürrümin önünde saygıyla eğilirim dört dörtlük kadınmış oyuncu da gerçekten süper ha
olabilir mi ki:26:
İzlemedim ama yazdıklarından anladım,sütte kurt olur mu hiç? bi yerden bulaşmıştır.Kimin başına gelmiş bu?
sülüman 25 yaşında padişah olmuş 40lık adamı 25 diye yutturmaya çalışıyorlar ya ben ona bozuldum şu tulgahan sayışman falan olmazmıydı ki o role hem yakışıklı hem genç :82:
nikah kıyma meselesi tarihi gerçek de eğer bu şekilde olmuşsa hürrümin önünde saygıyla eğilirim dört dörtlük kadınmış oyuncu da gerçekten süper ha
:
dün bi sahnede mustafa ben zaten padişah olacam dio sülüman da belki olmazsın dio askerlere tez kellesi vurula diyip sarılıyo oğluna şaka yapıyo sözde ama gözlerde o bakış hani geleceği görür gibi ve sonunda boğduracak oğlunu ne kadar ironik dimi benim favori sahnemdi
aynısını ben de diyorum da keşke söyleyebilseağrıyan yeri bile gösteremiyor ki daha bir dillenselerdi her derdine razıyım.
muhtemelen diş 5. gelmeye çalışıyor geçen hafta iyice kabardı ucu da göründü ama patlamadı patlayacak her halde ama ço huysuz ya boğuyor resmen şimdi uyudu ve uyuyana kadar meme hep ağzında dursun istedigidip mutfağı toplayayım bakmaya çalışırım sık sık
YASEMİN gelemezsem bil ki yemek yapmaya çalışıyorumev de çok dağınık gerçi ama yarın cuma hafta sonu toplarım artık
Ay çok güldüm Allah aşkına şu padişahların gerçek tiplerinin olduğu tablolara baksana 1 tane yakışıklı var mı? Tolgahan kadar yakışıklı çocuk nasıl Kanuni olsunhiç inandırıcı olmaz ayrıca komik olurdu, h.ergenç bile mavi mavi baktıkça inandırıcı olmuyor
Hürrem zekiymiş de çocuğunun tahta çıktığını görememiş,oh olmuş ölmüş,İbo yu da o boğdurtmuş,bir kadına bu kadar zaafı olan adam nasıl bu kadar da iyi padişah olmuş o da enterasan
evet benim de o dikkatimi çekti.en iyi yönetecek kapasitedeki şehzadede mustafaymış aslında, (bugün okudum internetin yalancısıyım :86:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?