2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

çok ii yapmışsın ztn hawa kararmıyordur öle çok orda. keremito annesini beklio şimdii kuzucuk yaa.

canım senin fıstığın delikanlısıda bende sandalye itip duruyo evde çıkardığı ses içimi bayıltıyo bu arada kendiside gülüyo neyseki giriş katında oturuyoruz altımız boş yoksa komşuyla hergün kavga ederdik :)

sağol şekerim.ayy yürüyor denmez henüz,buna çalışıyor demek daha doğru.

evet regl öncesi olduğun içindir normal ben de 1 kgdan fazla çekirdek çitledim bikaç günde

papağan gibi yemişsin,maşallah aylin cim sanada.
ben birazdanda ıspanaklı börek yapacağım,canım çekti

alp paşam buaralar agresifmiş bu dönemi geçsinde görüşelim artık

neden geçince?korktun değil mi?
tamam ehlileşsin görüşelim hayatımhazır havalarda güzelken:)

selam..:2::2::2:
fena sallıyor grip illeti beni..haa bidde allerjik rinitimle karıştılarmı tadlarından yenmiyo :2:
ne var ne yok..
son iletiden dudugum alp yuruyor meselesi gercekmii???
eger dogruysa pipicanların kralı diyecem
yagmur a gelince şükürki şu ana kadar gribimi virüsümü devretmedim kızıma inşallahta devretmem..
kahvaltı olayımız devam ediyor hala yemiore..bu sabah yufkanın içine koyup peynir ve yımbırtasını gözleme yapıp verdim eline bi iki tırtıkladı..hamurişine düşkün olucak zati ailede görümcde obeziteye yatkınlık var..umarım sorun olmaz..

sülüman ve hürrem benimdeon numara dizilerim arasına girecek gibi..:130:

ne korkucam kız :)
sadece alp paşamda keyifli mutlu olsun sende tabiiii arkadaşıyla güzel vakit geçirsinler istedim
tamam canım bu güzel günlerin keyfini çıkaralım

geçmiş olsun şekerim
yok yaw yürümüyor,taytay duruyor 1-2 adım atıyor.yürümek için çabalıyor yani:82:

afferiin kıpırcana..ben ve hatta yakın cevremin mamur için erken yuruyecek düşünceleri fiyasko şu ana kadar..bi sitede okumuştum bazı bebeklere emeklemek amaca ulaşmada daha pratik daha kısayol olarak gelir ve yurumeye aslında meyili olsada tercih etmediklerinden gec yururler yazıordu..

Hepinize iyi hafta sonları diliyorum, hoşçakalın..

güle güle cnm

kız daha dur ne geçi:)) daha 10 aylık bunlar, zaten normalde yaşında yürürler

selam canlarım sze yazmak için internet cafeye girdim hemen çıkacağım..
bu gün cereni medicanaya götürdüm hawa werildi, film çekildi we bronşit başlangıcı olduğu saptandı hastaneye yatıralım dedi dr.. 3 gün tedawi edelim bizde annemle öksürüğünün o kadar ciddi olmadığını falan düşündük iğne yapılacak 5 gün bugün birini oldu eğer düzelmezse yatıracağız hastaneye yarın karar weririz durumuna göre..
annemlerde rahatım yerinde yiyip içip yatıyorum
bu gece cengiz gelecekmiş bizle kalacak sabah dükkana gidecek..
ben muayene olamadım randewum 25ocaka werildi dr full dolu.. gittiğimde dopplerde olacak koyarım miniğimin resmini.. bu hafta içide burda olacağım hep.. hatta cengize şart koşacağım ewi taşımazsa dönmüyorum diye:82:
onun haricinde gayet iyiyiz cerenin keyfi yerinde öksürük we hırıltı dışında problem yok..
yarın teyzemler gelecek..
öbürgün dayım we anaannem, öyle işte herkes iyimi biri özet geçse burda olan warsa

Kızlar yaa kızım elini kesmiş nerde kesti bilmiyorum çok diil ama emeklerken acıo
yemek yerkende masaya sürttüdü acıdı heralde agzında lokma warken kustu hepsini.
şimdi saat 8 9 da yatcak ben tekrar yedirirsem emerek uyudugu için emmez we uyuyamaz süt içiriyim dedim bide midesi yıprandı beklesem geç olcak napim yedirimmi genede yoksa bugün böle geçsin mi . gelen cvp yazsn lütfen

doktor yatıralım diyor,siz ana-kız gerek görmüyorsunuz öyle mi?bildiğim kadarı ile cery 15-20 gündür öksürüyor,hırıltısı var.
aynı şey benim arkadaşımın başına geldi hasret ve onlar tıp fakültesi mezunu olmadıklarından doktor sözü dinlediler.3 günde iyileşip çıktılar.
geçmiş olsun ceren e,acil şifalar diliyorum.

geçmiş olsun cerenimoya..............

[QUOTE=mrl81;17141448]Nimetcim hoşgeldin ve güle güle cnm biraz iyileşmişsinizdir inş.[/QUOTE]
sagol meralcim...yok bee yavrum yine aynıyım yagız eskiye ragmen daha iyi ama dr henüz geçmemiş dedi yine antibiyotik verdi ve ben almamakta ısrar ediyorum çünkü bebegim isal oldu antibiyotik ignelerden.hiç bişeyde yemiyo.dr sen iyileşmessen oğlun iyilşmez diyo ama ben kendime bakamıyorum ona bakmaktan .
çok geçmiş olsun. çevrede büyük salgın var aman dikkat..

hasret ceryy ye geçmiş olsun bu konuda yazgıya hak veriyorum ihmal etme biran önce iyileşsin prenses yerleşirse eger ömrü boyunca sıkıntı çeker allah korusun
senin iyi olmana sevindim evet cengiz bey ev konusunda birşey yapması lazım yoksa ceryy sık sık hastalanır birde şimdi bebek gelicek onun içinde risk

hasret geçmiş olsun

evet regl öncesi olduğun içindir normal ben de 1 kgdan fazla çekirdek çitledim bikaç günde

Sen nerden biliyon anacım

aylin çekirdek rekorunun önünde saygıyla eğiliyorum

sülüman meselesine gelince ben şuradan biliyorum, adamın matrak oynadığı sahne dşında ayağını kırma riski olan sahne yok o da bu bölümdeydi yani geçen hafta çekildi

yorumun on numara destekliyorum

Günaydınnn.
Herkeslere iyi haftasonları.
Ceren'e geçmiş olsun...
Pelin bugün 11 aylık olduuuu!!!

Bebeklerin 10-11. aylarıyla ilgili bikaç bilgi buldum.Sizlerle de paylaşmak istedim:
Uzun diye Meral okumaz ama

• Kilo alması yavaşlar.(ortalama günde 15 gram)
  • Tuvalet alışkanlıkları düzene girer.
  • Kendini düşmeden korumak için paraşüt refleksi gösterir.
  • Emeklemeye başlar.
  • Uzun süre oturur halde kalabilir.
  • Dominant eli daha sık kullanır.
  • Birinci ve ikinci parmakla kavrama yapabilir.
  • Yatar durumda oturur duruma geçebilir.
  • Tutunarak ayağa kalkabilir.
  • Emeklemeye başlayınca önce geri geri emekler, bir iki haftadan sonra ileriye doğru emeklemeye başlar.
  • oturur durumda sürünerek hareket edebilir
  • Eşyayı parmağıyla gösterir. Küçük cisimleri yakalayabilir, elindekini isteyerek yere atar. Balkondan eşya atma dönemi başlar.
  • Attıklarını almaya çabalar.
  • İsmine tepki verir.
  • Kısa emirleri yerine getirebilir.
  • Bisküviyi eliyle tutarak yiyebilir.
  • Ayakta durmaktan keyif alır.
  • Alkış, bebek okşama, baş hareketlerini anlamaya başlar.
  • Derinlik algılaması gelişir.
  • Nesneler saklansa bile onların var olduğunu kavrar.
  • Basit önerilere uymaya başlar .
  • “Hayır” kelimesini anlar.
  • Sözcükleri tekrarlar .
  • Yalnız bırakıldığında korkabilir.
[/LIST]

Son düzenleme:
Bu aylarda şunları yapmanız uygundur:
  • Bebeğinize renkli kitaplar alınız. Karalasın. El becerileri gelişsin.
  • Çeşitli uyarıları sağlamak için halk içine çıkarınız
  • Hayvanları tanıması için hayvanat bahçesine götürünüz.
  • Top ile oyunlar oynatınız.
  • Çevredeki eşyaların ve insanların isimlerini vurgulayarak öğretiniz.
  • Sıcak-soğuk gibi kavramları öğretiniz.
  • Yürümeyi teşvik edici büyük itmeli oyuncaklarla oynatınız.
  • Çocuğunuzun yemek listesini çeşitlendirin.Pütürlü gıdaları kaşıkla yemeyi öğretiniz.
  • Bebeğinizle bol bol konuşun, sevdiğinizi belli edin,onunla oyunlar oynayın.

slm
bugün bende bir yazı o kudum mutlaka bebeklerinize onlara uygun kitaplar alın sakın onlar ne anlar diye düşünmeyin renkli şekilli kitaplar alın ve bırakın oynasın mümkün olduğunca yırtılmayan ve ıslanınca parçalanmayan olanlarını tercih edin şimdiden kitaplarla haşır neşir olması beyin gelişimine yardımcı olurmuş ve ilerde kitap okumayı çok severlermiş

buarada bugün bim e dost süt almaya gittim devam sütü aldım bakalım ata bey beyenecekmi
birde dün sanki konuşulurken dost sütün küçüklerinin var olduğunu okudum adama sordum sadece yarım kiloluluk var dedi benmi yanlış okudum acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…