2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Yasemincim çok geçmiş olsun arkadaşım, ne oldu ki böyle birdenbire?

Kızlar, bugün çok yoğun olacam gibi görünüyor, okurum ama yazamayabilirim, idare edin beni...

Yasemincim çok geçmiş olsun arkadaşım, ne oldu ki böyle birdenbire?

Kızlar, bugün çok yoğun olacam gibi görünüyor, okurum ama yazamayabilirim, idare edin beni...

yaseminin nesi var görmedim ben :) geçmiş olsun canım benimmm,,,

burcu bol bol çalış bu aralar yoksa senin durum fena,,,

ayfercim beklemedeyim cnm,,,,

Son düzenleme:
fatma iki tür izin var, tanıdık hastane çalışanı varsa ikinci izinden alabilirsin yani hastanede yatar görünüp izin alabilirsin canım ben doğumdan sonra 50 gün heyet raporu almıştım özel hastaneden iki gün yatış yapmış gibi göstermişlerdi
HASTALIK VEYA KAZADAN DOLAYI AYLIKSIZ İZİN
Birinci fıkra: "Devlet memurunun bakmaya mecbur olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya önemli bir hastalığa tutulmuş olması hallerinde, bu hallerin raporla belgelendirilmesi şartıyla Devlet memurlarına, istekleri üzerine en çok altı aya kadar aylıksız izin verilebilir. Aynı şartlarla bu süre bir katına kadar uzatılabilir"

Bu fıkraya göre aylıksız izin memurun bakmaya mecbur olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek
a)ana,
b)baba,
c)eş,
d)çocukları
e)kardeşleri

Bu iznin verilebilmesi için yukarıdaki kişilerin,

1- Ağır bir kaza geçirmesi veya önemli bir hastalığa tutulmuş olması hallerinde,

2-Bu hallerin raporla belgelendirilmesi

3-Devlet memurunu isteğinin

bulunması gerekmektedir.

Bu izin en çok altı aya kadar aylıksız izin verilebilir. Aynı şartlarla bu süre bir katına(6 ay daha uzatılabilir.) kadar uzatılabilir.

birde ayrıca hastalık izni var
Hastalık izni:

Madde 105 - (Değişik: 29/11/1984 - KHK 243/18 md.)

Memurlara hastalıkları halinde, verilecek raporlarda gösterilecek lüzum üzerine, aylık ve özlük haklarına dokunulmaksızın aşağıdaki esaslara göre izin verilir.

A) On yıla kadar (on yıl dahil) hizmeti olanlara altı aya kadar,

B) On yıldan fazla hizmeti olanlara oniki aya kadar,

C) Kanser, verem ve akıl hastalıkları gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığa yakalananlara onsekiz aya kadar,

İzin verilir.

Memurların, hastalıkları sebebiyle yataklı tedavi kurumlarında yatarak gördükleri, tedavi süreleri hastalık izinlerine ait sürelerin hesabında dikkate alınır.

İzin süresinin sonunda hastalıklarının devam ettiği resmi sağlık kurullarının raporu ile tesbit edilenlerin izinleri bir katına kadar uzatılır. Bu sürelerin sonunda da iyileşmeyen memurlar hakkında emeklilik hükümleri uygulanır. Bunlardan gerekli sağlık şartlarını yeniden kazandıkları resmi sağlık kurullarınca tespit edilenler tekrar görev almak istedikleri takdirde, eski derece ve niteliklerine uygun görevlere öncelikle atanırlar.

günaydın hanımlar sadece kendime ait olduğum güzel bir cumartesi planlamıştım kısmen oldu ama beni germeyi başardılar temizlikçi olacak mal sinir etti anlaştığımız hiçbi işi yapmadığı gibi sırf çene yaptı erkendende koştu gitti öğlen benle aynı anda çıktı evden bende yol verdim tabi pazar tüm gün evde yattım tembellik yaptım yalnız oğluş kuzu hiç rahat vermedi sürekli yanında oturmamı onunla oynamamı istiyo sürekli ali saçımda bi eli saçımda bi eli oyuncaklarda tüm pazar ve gece böyleydik bide kabus görerek uyandı gündüz bikaç kez neden böyle oldu bi uzmana danışmayı düşünüyorum çok kendine güvenli kendi başına kalabilen bir bebekti neden böyle oldu
sabah sabah patronla gerildik bide sekreter olacak malı boğuverecem gerizekalı ben sana adam muamelesi yapıyorsam senin deil benim adamlığımdan kaynaklanıyo acıma yetime döner koyar g..tüne
sizlerde asayiş berkemal gibi iyiiz güzeliz umarım

Kayınvalidem yolda, görümcekin çocuğu hasta görümcekde eğitime gidiyor diye geliyor 18 saatlik yoldan, bu analarının hakkını ömrünün sonuna kadar baksalar ödeyemezler.
Annemde öğleden sonra geliyor.Akşam anneme Kero yu satıp yatmazsam kimse benden hayır beklemesin yarın :93:
Yasemin geçmiş olsun,herhalde migren krizin tuttu.
Fatma,psikolojik olarak iyi değilsin anlıyorum ama zamanla alışacaksın bu durumlara,evlilik dediğin zor kurum,kötü günler geçirilmeyen evlilik yok bu hayatta,daha dur yolun başındasınız,neler neleeer göreceksiniz.
Dün akşam 2 kavanoz yoğurt mayalayıp kaloriferin üstüne koydum,üstünü örterken bi devrildiler yere, kırıldılar ve saat 11 de salon yoğurtlu süt ile cam kırığı oldu.Süpürdüm sildim ve eşime döndüm dedim ki hayret ağlamadım galiba büyüyorum, o da dedi ki deminden beri ne zaman ağlamaya başlayacaksın diye bekliyodum

Son lafına çok güldüm :)
Esincim bebiklerin bu aralar anne düşkünlükleri tavan yapmış durumda sanırsam, Doruk, Mert falan da öyleler... Özellikle çalışan anne bebekleri için normal bir durum olduğunu söylüyor bir çok doktor...
Benim yardımcı kadın da beni deli ediyor son günlerde.
Zam istiyormuş... Ama çoraplarım çamaşır çekmecesinden, kaselerim tencere dolabından çıkıyor, bir de üstelik Ekrem'in okuduğu bir kitap var, çok güzel kitap, ben de okuyorum vakit buldukça diyor bana...

Evlilikle ilgili söylediklerine katılıyorum... O kötü günler sağlam evlilikleri besleyip tazeliyor, ben Fatma'nın evliliğinin de onlardan olacağına inanıyorum.
Gelsinler gelsinler, ikisi bir araya gelsin hatta, Keremişko'yu aralarına alsınlar, sen de devril dinlen...

fatmacım canım benim aslında izin alıp biraz uzaklaşsan ev ortamından,selinide al bize gel mesela 10 günlüğüne hem kafanı dinlersin hemde ismail sizi biraz özlesin,teklifimde ciddiyim ben bi düşün
esin sabah sabah güldürdün yine beni o lafları bi kitapta toplasana çok tutar

Günaydın canlar,
Geç kalktığım halde çok uykusuzum yine, Eymen hiç uyuymuyor gece boyu neyse ki sabahları daha iyi. dişi hala e hala patlayamadı çok yorgunum, haftasonları çok yoruluyorum ben yaa. Bi de şubat tatilinde görümcenin düğünü var, dün alışverişteydim o nedenle. koca kişisinin işi vardı. Furkanla gittik ama Eyo bey yine arabasında değil kucağımda gezdi5 saat, sadece giysi denemelerinde abisine verdim. off belim ve omuzlarım tutulmuş vaziyette

bende senin dediklerine katılıyorum canım

günaydın.uykusuzum,yorgunum.

ALP 4, dişini kısmen çıkarttı diyebiliriz.ama uykusuz,huysuz bir bebek oldu.gece uyumuyor,enaz 10kez kalkıyor.haftasonumda kısmen güzeldi.dün şehzademi babannesine bırakıp sinemaya gittik.cumartesi,pazar güzel vakit geçirdik oğlum,eşim ve ben.ama kısmen kelimesinin sebebi eşimin işindeki sorun.işten çıkma ihtimali bile vardı,bugün ne konuşuldu gelince öğreneceğim artık.şuan 15 gün ücretli izine çıkıyor,bu yıllık izin değil,içerde biriken mesailerini eritmek için verilmiş bir izin.hayırlısı olsun,başka diyecek birşey yok.

yarım gün yok yazılacaksın merolayn iyice ihmal ediyorsun bizi
benimde belim kopuyor artık merti taşımaktan çok ağır zaten bide bi oraya bi buraya dönüp duruyor iyice ağırlaşıyor,dışarıdaysak hemen babasının kucağına veriyorum zaten babası varken benim kucağıma gelmeye tenezzül etmiyor beyfendi

eşinin iş durumuna üzüldüm canım inşallah istediğiniz gibi olur herşey

Hala patlamadı mı yaaa, ne inatçı dişmiş!
Kucakta taşımak çook zor, taşıdıkça daha ağır geliyor insana zaten...

Hadi hayırlı olsun yeni dişiniz... Dişten sonra bir süre huyu değişiyor ama sonra yavaş yavaş normale dönüyor(muş).
Eşinin işiyle ilgili olarak hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah canınız sıkılmadan herşey yoluna girer...

[QUOTE=gulsan38;17173763]bende senin dediklerine katılıyorum canım[/QUOTE]

Tenku canım :)

Ben 9 kiloluk Doruk'u zor taşıyorum anacım, sen o tosuncuk Mert'i nasıl taşıyacan

Yasemin geçmiş olsun cnm

Fatmacım biraz zamana bırak güzelim, sürekli düşünüp durma bu psikolojini çok etkiler. İnan Allahın izniyle zamanla eskiye döneceksinz

Yazgı hay Allah inşallah işle ilgili öyle bi problem olmaz cnm

kızlaaar mert artık kendi kendine oyuncaklarıyla oynamaya başladı aralıksız yarım saat kendi kendine oynuyo,bende eşlik edersem 2 saat oynadığı oluyo bide araba sürüyorki motor sesi çıkarıyor ağzıyla önüne bişey çıkınca hım hım diyo dütdüt demek istiyo ama daha erken galiba
bide geometrik şekilleri uygun delikten atmayı öğrendi deliğe sokuyo bide gözünü dayayıp içine bakıyo sıpa,sonra içine girdiğine emin olunca alkışlıyo kendini
klimayı açıp kapatmayı öğrenmiş,mutfaktan bi geliyorum salon hamam gibi
dün iki adım attı ve yere kapaklandı 1 aya kadar yürür inşallah

Arkadaşlar, bebiklere sabah ve akşam demir damlası veren var mıydı?

Hani demir damlası ile süt ürünleri arasında 1,5-2 saat zaman olması gerekiyor ya, ben onu özellikle akşamları ayarlayamıyorum bi türlü yaa... Tahıllı mama süt ürünü sayılır di mi?

Günaydınlar.

Benim oglus hani o cok zor cıkar denilen azı dislerinin birincisini sessiz sedasız patlatmıs dün annem fark etti, darısı sizlere olsun. Alt disleri dörtlemeden üst azılar cıkmaya basladı, ilginc.

Dün cok korkunc seyler yasadık. kuzenim dogum yaptı fatihte oturuyor, annemi de alıp besiktastan fatihe gitmek için yola koyulduk. taksime geldigimizde bir kalabalık farkettik,belki haberlerde gormussunuzdur dun malum teror orgutunun yuruyusu varmıs taksimde bizim de haber,miz yok. tam dagıldıkları sırada biz taksime girmistik, birden trafik durdu polisler falan kosusturmaya basladı. arabanın etrafı agızları burunları kapalı terörist tiplerle doldu, önümüzde otobüs vardı, onun camını falan kırdılar. nasıl korktum anlatamam.Allahtan polisler tam zamanında biber gazı falan attılar,su fıskırttılar onlar kacarken trafik acıldı hemen uzaklastık ordan. cok korktum, polislere cok acıdım nelerle ugrasıyo adamlar. sonra bide kızıyoruz orantısız güc falan kullanıyolar diye, ben bile elime gecirsem sunları da gebertene kadar dövsem diye gecirdim icimden,fol yok yumurta yok nedir bu kin nefret.Gülsan Allah kolaylık versin sana esine, tüm polislere zor isiniz hakikaten. olayı anlatan tüm gazetelerde ve haberlerde bizim araba da vardı, meshur oldu arabamız.

Fatma devlet memurlarında ücretsiz izine cıkıp istedigin zaman ise dönme, sonra yok ben vazgectim diyip tekrar ücretsiz izne cıkma hakkın var. Sizde durum farklı mı bilmiorum, vaktim olursa arastıracagım senin icin.sen devlet memuru degilsin degil mi canım?

Meral eger dis yerleri iyice beyazlasmıssa dis etlerine devit-3 ampul sürerek dislerin cıkısını kolaylastırabilirsin.guvendigim bir eczacı arkadasım önermisti, barıs üst dislerini zor cıkarmıstı, devit sürdügümün 2. günü patlamıstı disi rahatlamıstı kuzum.aklında olsun, sor istersen doktoruna.

Hasta bebislere sifa, uykusuz annelere ol uyku diliyorum...

merhaba deneyimli mart annislerim :) size bir sorum olacakti. bende insallah mart annesi olacagim. hastanede oglusumu nasil giydireyim? buyuk oglum kasim dogumluydu az cok benzeyen bir havasi var kasim ve mart in ama yinede sizlere danismak istedim. sizler bebisler dogduktan sorna nasil giydirdiniz hastanede? ve sonrasinda evde ve disariya cikartirken? cok tesekkurler simdiden. sevgiler. kuzucuklara opucukler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…