2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

:79::79:meralde görünmüyo bu aralar ..
size yardım edeyim dedim sayfa atlamada ama oğlum uyandı:))))
oda istemiyo benim burada çene çalmamı...

Günaydın güzel anneler,

2 gecedir sadece 2 defa uyanıyor benim güzel oğlum, pek bir mesudum :) İnşallah artık hep böyle devam eder...

Annemin yine beli tutulmuş, dün eve gittiğimde ağrıdan kıvranarak Doruk'la oynamaya çalışıyordu. Böyle olmuyor kızlar, sanırım ben bir bakıcı tutacağım, yine annemin nezaretinde olsun ama annem bu kadar yorulmasın. Eve gelen yardımcıya söylemiştim daha önce, ben ilgilenebilirim demişti ama beceremiyor. Ne oyun oynamayı biliyor, ne yemek becerebiliyor, annemin bir işi olsa bir saat bırakamıyız yani Doruk'la ikisini. Biraz daha fazla para verip tam zamanlı bir bakıcı tutayım, annem kendini toparlasın diye düşünüyorum. Belki 1,5 yaşına falan gelince, düzgün yürümeye başlayınca falan bu kadar zorlanmaz, o zaman bırakırız bakıcıyı. Siz ne dersiniz?

kusura bakma canım serhan fırsat vermediği için hızlı hızlı okuyorum o yüzden unutuyorum
inşallah sever ve yer kuzucuk sadece mandalin yada portakal ekşi olmasın ozaman acı bi tat oluyo benim böcük de yemiyo

çok sagol cnm. teşekkür ediyor kuzucum...

oyyy kıyamam eymen paşaya.geçmiş olsun annesi.
wymende yağız gibi bir iyileşmedi yaa çocuklar çok yıprandı:2:

canım geçmiş olsun yağızkuzuya da

aman canımcım maşallah de totonu kaşı

yanii nacizane fikrim bence de bakıcı iyi çözüm olur dediğin gibi doruk bişeyleri iyice anlayana kadar anneni çok yormayacak hale geldiğinde yine annen bakar biz bile zorlanırken annen bu yaşında yine iyi dayanıyo kolay değil
tabii son ve en doğru karar yine senin inşallah iyi biri de çıkar karşınıza gerçi annen sürekli kontrol ederse sorun olacağını sanmıyorum hayırlısı

Pınarcım, hastalıklar bünyesini zayıflattı sanırım minik adamın, iyileşince yer yine, toparlar annesi.
Allah sana kolaylık versin, Eymen'ime de çok geçmiş olsun.

Geçmişten okuduklarıma daha bişeyler yazacaktım ama alıntı yapmamışım sarsak olduğum için, unuttum, kusura bakmayın...

günaydın kızlar
ohh ne güzel dün muhteşem yüzyılı izliyorduk eşimle mertte yanımıza kıvrılmış izliyordu, ben mertin meyvesini hazırlamaya gittim hazırladım geldim bi baktım uyumuş sıpa saat 9 du ve sadece 2 saat önce içtiği çorbayla duruyordu tabi acıktığı için 30dakikada bi uyandı ne filmi izleyebildim nede gece uyuyabildim,sütümde bitti denecek kadar az niye azaldı anlamadım 3 gündür memeye yapışık ikiz gibi geziyoz halbuki artması lazım:26: biberonla mama vermeye çalıştım almadı biberonu herzamanki gibi dün kak yapmadı süt az içince napıcam bilmiyorum offf offf hiç derdi bitmiyo bu çocuğun
mertte benim annemi sakatlayıp yollamıştı evine bakıcı işi iyi fikir,aslında liseyi yeni bitirmiş bir abla senin için daha uygun gibi oyun falan oynar dorukla, ama hem bakıcı hem yardımcı bütçeni zorlar biraz en iyisi evişide yapan bir bakıcı

ben mertin eline yiyecek hiçbirşey tutturamıyorum ağzına hiçbişeyi götürmüyor bu çocuk tembel şey herşeyi kaşıkla ağzına istiyo,nası yapsamda eliyle bişeyler yemesini sağlasam acaba:44:

hasta bebişler varmış hepsine Allahtan acil şifalar diliyorum,inşallah biran önce iyleşirler

Günaydın..

2-3 gündür iyi uyuyup sadece bir kere uyanan zilli, dün gece sınırlarını aştı saat 23:30 da uyuyup saat 02:00 da uyandı ve saat 05:00 a kadar ağladı, çok uykusuzum, başımın ağrısı geri geldi, ne olacak halim bilmem, çökmüş durumdayım..

Çok doğru söylüyorsun, ben bile zorlanıyorum, annem 57 yaşında, nasl dayansın kadın...
KK'da da arıyorum şimdi, tanıdıklara da haber salacam, bakalım ne olacak, sağol Seyhancım...

Yerim onu ben, oturup dizi mi izledi sizinle büyük adam gibi
Evet dertleri bitmiyor, Allah beterinden saklasın, biz de hala bol kaka derdi ile uğraşıyoruz, durduramıyorum sıpanın poposunu.
Hiç almıyor di mi biberonu? Sulukla vermeyi denedin mi hiç devam sütünü?
Hem bakıcı hem yardımcı bütçemi zorlamaz Gülşancım, bitirir Bakıcı bulursam yardımcıdan vazgeçip paşa paşa kendim temizleyeceğim evi, ayda bir falan dip köşe temizliği için alabilirim ancak birini.
Dediğin gibi biri de olabilir ama annemin doktor alışveriş işi falan olduğunda, 1-2 saat kuzuyu emanet edebileceğimiz kapasitede biri olsa daha mı iyi olur acaba? Annemi biraz özgürleştirmek lazım sanki, çok sosyal kadındır benim annem ama artık markete bile gidemiyor kadın, acıyorum valla...
Benim sıpa da hiç birşeyi ısırarak yemiyor, mıncıklayıp bırakıyor, pedagog siz vazgeçmeyin, bir yerde başlar demişti o zamanlar, ben de devam ediyorum.

Şebnemcim, baston pusetinizi güle güle kullanın, en başından öyle almak lazım aslında, diğerlerini taşımak zor oluyor, bende 2. kez baston pusetlerden almayı düşünmüştüm ama vazgeçtim sonra yürümeye başlayınca sürekli yürütecem zilliyi, kolaya alışmasın öyle :))

Eymen ve Yağız kuzulara çok geçmiş olsun, toparlanamadınız bir türlü, çok üzülüyorum, en kısa zamanda iyileşmeleri dileğiyle..

Burcucum, maşallah Doruk a, inşallah hep böyle uyur ve düzeni bozulmaz, dün akşam bakıcı fikri benimde kafamdan geçti, sinirlerim bozulmaya başladı bu konuda artık, annemin bir işi olduğu zaman kayınvalidem İklim e bakmıyor, annemde işlerimi halledemiyorum diye söyleniyor, annem benim evimde kaldığı için kız kardeşim rahat gelip-gidemediğinden yakınıyor, eşim annemin işlerine yardımcı olacak bir çözüm bulmuyor, arada kalmış durumdayım anlayacağın, bakıcı tutsam annem kendi evine gitse, bakıcı evde İklim le yalnız kalacak, benim aklım evde kalacak, çıkmaza girdim, off offf..
Senin olayın daha kolay annen bakıcının yanında durup gözetmen olabilir, bence iyi fikir ama bütçen açısından ev ve yemek işlerini de yapan birini bulman daha mantıklı gibi, yoksa çok para dökmen lazım..

Gülşancım, bende izleyim şu diziyi dedim ama İklim sağolsun rahat bırakmadı, yine izleyemedim, Mert eline bişey verince yemiyormuş, sen sık sık ver eline bişeyler, alışır zamanla, İklimde başlarda ağzına götürmeyi bilmiyordu elinde gezdirip sonrada bir yere atıyordu ama alıştı, Mert te alışır..

valla bizim sonumuz ne olacak bilmiyorum bu uykusuzlukla migrenin tutmasa bari tekrardan

Günaydın anneler;

Pınar ;Eymen Paşama çok geçmiş olsun Cumartesi günü gidecektik ama kuzum hastaymış Viral enfeksiyonda bulaşıcı olma durumundan dolayı erteledik...Pınar canım yine gelicez sana balım burada olduğun zaman yine görüşürüz.Mesaj atmıştım sana ...

Burcu; canım annene çok geçmiş olsun yaşına girdikten sonra daha da hareketlenecek paşam şimdiden bakman senin içinde iyi olucak nasıl olsa annen başlarında olucak alışma dönemi de önemli....

Gelelim bize dün akşam çıldırdık Hilal ile en çok kim bağırıyor yarışması yaptık o bana sesleniyor ben ona sonra başlıyoruz kahkahaya
Hero baby'nin devam sütünü denedim 240 cc lik hazırladım 100 cc nin bayıla bayıla içti ve iyi gaz yaptı zilli de ..Geyirip durdu o geyirdikçe ben gülüyorum
Uyumak istedi ayağımda yine kabul etmedi sonra emerek uyudu yine yatakta yine değişik pozisyonlarda uyudu ayağını karnıma koymaya bayılıyor Sabaha karşı depremi hissettik eşimle 4,3 şiddetin de Gölcükte olmuş Hilal kuzum mışıl mışıl uyuyordu sonra tekrar uyudum ...Sabah ta kızımı gıdıklayarak kaldırdım....Kendisi bağırma yarışmasının etkisinde kalmış sabah sabah yine oynadık

Hay Allah yaa... Tam biraz düzeldiler derken, yine bir arıza çıkarıyorlar, niye böyle ki. Zor bir gün olacak anlaşılan senin için, kolay gelsin.

Yasemincim, evet senin durumun daha zor gerçekten. Annenle evleriniz çok mu uzak, bakıcı bulsan, annen her gün gelip 1-2 saat yoklayamaz mı?
İkisini birden karşılayamam, en azından evi süpürüp bir tencere yemek yapsa iyi olur tabi ama olmazsa da önceliğim sabah 8 akşam 18 haftanın 5 günü gelmesi olacak sanırım. Benim tatlı hayat bitiyor galiba :18:/COLOR]

canımcım serhan da canının istediğini yiyo istemediğini oyun yapıyo geçengün markette çok huysuzlandı son çare bi kinder süt dilimi alıp açtım verdim eline (eskiden uyuz olurdum bunu yapan kadınlara) bi güzel yedi neredeyse hepsini bitirdi deneme amaçlı öyle bişeymi versen acaba bu arada güzel bişey keki yumuşacık içide muhallebi gibi belki sever

gündüz hiç gocunmuyorum da şu gece uykusuzluğu mahvediyo insanı inşallah bu gece güzel uyursunuz canım

aaa depremmi oldu valla kütük gibi uyuyorum artık hiçbişey hissetmiyorum
sadece serhanın sesine programlı bi robot gibiyim eşim yanımda horluyo onu bile duymuyorum çok garip bi şey beni uyandıran tek şey serhanın sesi:44:

valla bizim sonumuz ne olacak bilmiyorum bu uykusuzlukla migrenin tutmasa bari tekrardan

Bugünlerde kendimi zavallı olarak görüyorum, acıyorum kendime yaa.. Uykusuzluktan ve düzensizlikten ben mahvolmuş durumdayım, evde bir gerginlik var sürekli ve bu bana baş ağrısı olarak yansıyor, inşallah Migren olmaz dediğin gibi, yoksa yine hastanelik olurum, bu sfere işten atılırım heralde, 3 haftada bir hastanelik oldum son zamanlarda ve işe gelemedim..

Maşallah Hilal kuzuya, gelsin de azıcık İklim zillisine ders versin, annesini mahvetti yine, o devam sütlerinden bir içmede kutunun yarısını içiyor İklim, versem daha içecek de elinden zor alıyorum biberonu, boş biberona bakıp bakıp ağlıyor, gaz yapıyor evet, İklimde öyle hem geğiriyor hem de alttan cırt cırt gidiyor.. :)))

Ahhh ahhh sorma Burcu, annemin evi ile bneim ev arasında çok mesafe var, Ankara nın 2 ayrı ucunda oturuyoruz, bunak dedem var birde, sabah gidip akşam gelme ve bakıcıya gözetmenlik yapma işi de yaş benim için, iki ucu moklu değnek bizim ki...

günaydın ANNELERR

buecu şekerim bu konuda uzun uzun araştırma yapmış biri olarak bir teklifim var gürcü özbek bakıcılar var yatılı geliyolar hem temizlik hem yemek hem bakıcılık yapıyolar diceksin ki ben evimde yatırmak istemiyorum bildiim kadarıyla annenle aynı binadasın ve o da yalnız kalıyor akşamları onda kalır hem evde bi nefes olur bi arkadaşımda var bunlardan arı gibiler ayrıca her türlü sorunda getiren şirkete başvurabiliyomuşsun arkadaş doktor karısı 5 sene kadar önce balkondan düştü belden aşağısı tutmuyo 2 de küçük çocuk var evde biri 6 diğeri 9 yaşında hem kadına hem çocuklara hem eve bakıyo ayda 700 tl alıyo

bu arada ben dün eserle kavga ettiğimden muhteşem yüzyılı izleyemedim biri özet geçerse sevinirim :93:

Deprem olduğunu bende sabah gazete de okudum, herkese çok geçmiş olsun, İstanbul daha yakın tabi, siz daha çok hissedersiniz, ben hiç anlamadım bile..

Maşallah Hilal kuzuya, gelsin de azıcık İklim zillisine ders versin, annesini mahvetti yine, o devam sütlerinden bir içmede kutunun yarısını içiyor İklim, versem daha içecek de elinden zor alıyorum biberonu, boş biberona bakıp bakıp ağlıyor, gaz yapıyor evet, İklimde öyle hem geğiriyor hem de alttan cırt cırt gidiyor.. :)))

YAAA BOŞ KARNINA DA SÜT VERMEK İYİ Mİ BİLMİYORUM.... BİZ DÜN AKSAM YEMEKTE HİLAL ÇORBA İÇTİ-MANTI YEDİ 5-6 ADET SARIMSAKLI YOĞURDU BAYILA BAYILA YEDİ GEYİRMESİNE BAYILDIM AKSAM BİRDE BENİM SURATIMA BAKIYOR BENDE GÜLÜYORUM O DA GÜLÜYOR....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…