- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #99.121
kadınların çalışması onlara bir kendine güven aşılıyor daha bilinçli olmalarını sağlıyor vs vs artık erkeğe bağlı daha doğrusu bağımlı olmuyorlar bu da erkekleri delirtiyor kadın şikayet ediyor çünki o daha çok şey üstleniyor bu ortak ahayat olmaktan çıkıp kadının taşıdığı hayat halini alıyor ve gün geliyor ne kadar aşık olsada kadın isyan ediyor erkekte acizliğini örtmek için kadının üzerinde manevi baskı kuruyor ve maalesef tüm bu yazdıklarımı biliyorum ama karşılığında hayatım için bi önlem alamıyorum tekrar tekrar aynı şeyleri yaşıyorum
bence kadınların çalışması bu hayatı zorlaştırıyorrrrrr,,,,
Güzel özet,kadın çalışınca hem evin hem işin sorumluluğunu alıyor ama erkek (çoğu) bu kadın çalışıyor ben de evin sorumluluğunun yarısını alayım demiyor.
Misal:
- hayatım ampül patladı
- eee aylin sen de değiştirebiliyorsun,illa erkeğim diye benim mi değiştirmem gerekiyor
- ben de çalışıyorum illa kadınım diye benim mi evi silmem toz almam gerekiyor,o zaman sen de onları yap
-???? (kalkar ampülü değiştirir)
kızlar bişey paylaşıcam sizinle çok doluyum..
eşim işten çıkmıştı 4 aydır dogru düzgün para alamıyo günlük parça başına gidiyo bayagı sıkıştık
aturalar birikti.ne zamandan bu yana çalışmayı düşünüyordum bugün bir tanıdıkla karşılaştık.
oda çocuk bakıyodu birine 10 yıl baktı çocuklara bende sordum bakarmısın diye bakarım
onlara gidiyorum ama annesinin işi olunca sen devamlı olursan sana gelirm çocuklara gitmem dedi.
kiramı ver yeter dedi kirasıda 450 tl imiş ben çojk dedim tmm 400 ver aradada haşlık veririsin dedi
benim evimde bakıcak.valla şuan yazarken bile aglıyorum nasıl dayanırım ben yavrumdan ayrı kalabilirmiyim
ablamı aradım söyledim ablam sen ne kadar alıcaksınki bakıcıya 400 vericeksin,
sana bakamayan kocayı ne yapacan çok aç kalınca bana gel ben vericem sana para
felan dedi çok kızdı tabi herşey o kadar kolay kimsenin kapısına gitmedim gitmemde. allah düşürmesin..şimdi başka kadınmı arayayım, çalışmayayımmı,yoksa kocayımı boşayayım..:26:
kızlar bişey paylaşıcam sizinle çok doluyum..
eşim işten çıkmıştı 4 aydır dogru düzgün para alamıyo günlük parça başına gidiyo bayagı sıkıştık
aturalar birikti.ne zamandan bu yana çalışmayı düşünüyordum bugün bir tanıdıkla karşılaştık.
oda çocuk bakıyodu birine 10 yıl baktı çocuklara bende sordum bakarmısın diye bakarım
onlara gidiyorum ama annesinin işi olunca sen devamlı olursan sana gelirm çocuklara gitmem dedi.
kiramı ver yeter dedi kirasıda 450 tl imiş ben çojk dedim tmm 400 ver aradada haşlık veririsin dedi
benim evimde bakıcak.valla şuan yazarken bile aglıyorum nasıl dayanırım ben yavrumdan ayrı kalabilirmiyim
ablamı aradım söyledim ablam sen ne kadar alıcaksınki bakıcıya 400 vericeksin,
sana bakamayan kocayı ne yapacan çok aç kalınca bana gel ben vericem sana para
felan dedi çok kızdı tabi herşey o kadar kolay kimsenin kapısına gitmedim gitmemde. allah düşürmesin..şimdi başka kadınmı arayayım, çalışmayayımmı,yoksa kocayımı boşayayım..:26:
günaydın canlar ,,
hayırlı cumalar,, bol bol dua edin bugün olur muu ??
Dün ilk bakıcı görüşmemizi yaptık. 34 yaşında, 4 yaşında oğlu olan, daha önce de bu işi yapmış bir hanımla görüştüm. Hooop diye içine sinmiyor tabi insanın ama düşünülebilir... Pazartesiye kadar birkaç kişi ile daha görüşüp karar vermem gerekiyor. Şu anki yardımcıya verdiğimizden daha fazla vericez bu hanıma, ev işlerine de yardımcı olacak. Hayırlısı bakalım...
Günaydın
Nimetcim güzel arkadaşım biz de çalışıyoruz,bak sabahın körü ve Kerem bakıcısında ben işteyim, ben bu durumdan goconuyor muyum?ehh bazen ama genelde memnunum,çünkü yaşam kalitemizi yükseltiyor benim çalışıyor olmam, tek değilsin arkadaşım elbette alışacaksın.Ama eşinin parası kıt kanaatken,senin çalışmana kesin ihtiyaç varken bakıcıya para vermen olmaz,kayınvalidenle adam gibi konuşun ya da senin annen bakamaz mı?yani bu işten para almayacak birine baktırabilirsen yağızı en azından o 400 de sana kalır,az buz para değil yani 400.
Cumamız hayır olsun arkadaşlar..
Annem bugün öğleden sonra kendi evine kaçıyor, çok bunaldı kadın, hafta sonu kendi evinde kafa dinleyip, kendi arkadaşları ile buluşacakmış, öğleden sonra İklim kayınvalidemde olacak, bakalım 3-4 saatlik bebek bakımdan neler çıkaracak kayınvalidem ve akşam eve döndüğümde neler söyleyecek, şimdiden düşüncemedeyim, sanırım bugünde başım ağrıyacak :))
Nimetcim, yaşadıklarına çok üzüldüm, işsizlik zor bir durum, özellikle eve tek maaş giriyorsa ve oda kesilmişse..
Benim eşiminde Mart ayından itibaren işsiz kalma durumu var ama ben çalıştığım için eşim yeni bir iş bulana kadar rahatlıkla idare edebiliriz.. Burcu nun yazdıklarına katılıyorum, eşini boşamayı aklından çıkar, ama çaba sarfetmeyip evde boş oturmayı düşünüyorsa ve bu uzun süre olacaksa, başka çareler aramalısın.. Senin çalışman konusunda da, bakıcıya 400 tl verdikten sonra kalan para senin işini görecekse bence değer, Ankara da 400 tl ye bakıcı bulmak imkansız nerdeyse, fiyat olarak iyi ama alacağın maaş çok önemli burada..
Yağızdan ayrı kalma düşüncesi şu anda seni çok düşündürüyordur evet ama çocuğunun ve kendi geleceğin için değer arkadaşım, eşin çalışsa bile sende çalışmalısın bence, daha iyi şartlarda yaşamak ve çocuğuna iyi bir gelecek verebilmen için..
Rabbim hakkınızda hayırlısını versin, gün doğmadan neler doğar, sabret ve sen elinden geleni yap arkadaşım..
günaydın canlar ,,
hayırlı cumalar,, bol bol dua edin bugün olur muu ??
edelim de ben hep ediyorum da çok mu sessiz ediyorum duyulmuyo heralde:26:
Cumamız hayır olsun arkadaşlar..
Annem bugün öğleden sonra kendi evine kaçıyor, çok bunaldı kadın, hafta sonu kendi evinde kafa dinleyip, kendi arkadaşları ile buluşacakmış, öğleden sonra İklim kayınvalidemde olacak, bakalım 3-4 saatlik bebek bakımdan neler çıkaracak kayınvalidem ve akşam eve döndüğümde neler söyleyecek, şimdiden düşüncemedeyim, sanırım bugünde başım ağrıyacak :))
Nimetcim, yaşadıklarına çok üzüldüm, işsizlik zor bir durum, özellikle eve tek maaş giriyorsa ve oda kesilmişse..
Benim eşiminde Mart ayından itibaren işsiz kalma durumu var ama ben çalıştığım için eşim yeni bir iş bulana kadar rahatlıkla idare edebiliriz.. Burcu nun yazdıklarına katılıyorum, eşini boşamayı aklından çıkar, ama çaba sarfetmeyip evde boş oturmayı düşünüyorsa ve bu uzun süre olacaksa, başka çareler aramalısın.. Senin çalışman konusunda da, bakıcıya 400 tl verdikten sonra kalan para senin işini görecekse bence değer, Ankara da 400 tl ye bakıcı bulmak imkansız nerdeyse, fiyat olarak iyi ama alacağın maaş çok önemli burada..
Yağızdan ayrı kalma düşüncesi şu anda seni çok düşündürüyordur evet ama çocuğunun ve kendi geleceğin için değer arkadaşım, eşin çalışsa bile sende çalışmalısın bence, daha iyi şartlarda yaşamak ve çocuğuna iyi bir gelecek verebilmen için..
Rabbim hakkınızda hayırlısını versin, gün doğmadan neler doğar, sabret ve sen elinden geleni yap arkadaşım..
kızlar günaydın
çok yoğunum bugün birazdan dönerim inşallah aranıza
Dün ilk bakıcı görüşmemizi yaptık. 34 yaşında, 4 yaşında oğlu olan, daha önce de bu işi yapmış bir hanımla görüştüm. Hooop diye içine sinmiyor tabi insanın ama düşünülebilir... Pazartesiye kadar birkaç kişi ile daha görüşüp karar vermem gerekiyor. Şu anki yardımcıya verdiğimizden daha fazla vericez bu hanıma, ev işlerine de yardımcı olacak. Hayırlısı bakalım...
Hadi hayırlısı bakalım, inşallah istediğin gibi olur herşey.. Ben sanırım İklimi önümüzdeki sene şirkete getirecem yanımda, patronum şöyle bir teklifte bulundu bana, burada bir oda ayarlayım sana dedi, bakıcı tut dedi, bakıcının ücretinin yarısını da ben vereyim dedi, İklim uyuduğu zamanlar da v.s. şirketin işlerine yardımcı olur dedi.. Bana sıcak geldi bu teklif açıkçası, hem gözümün önünde olacak hemde kimseye (kayınvalide gibi) muhtaç olmayacam, sonraki sene de zaten kreşe gider :))
Hadi hayırlısı bakalım, inşallah istediğin gibi olur herşey.. Ben sanırım İklimi önümüzdeki sene şirkete getirecem yanımda, patronum şöyle bir teklifte bulundu bana, burada bir oda ayarlayım sana dedi, bakıcı tut dedi, bakıcının ücretinin yarısını da ben vereyim dedi, İklim uyuduğu zamanlar da v.s. şirketin işlerine yardımcı olur dedi.. Bana sıcak geldi bu teklif açıkçası, hem gözümün önünde olacak hemde kimseye (kayınvalide gibi) muhtaç olmayacam, sonraki sene de zaten kreşe gider :))
burcu canım , ben sana bi numara vereyim gerçekten çok temiz iş yapan ve ihtiyacı olan bi bayan , çocuk bakımında ne kadar iyi bilemem ama samimiyeti ve dürüstlüğünü çok sevdim ben ,
arkadaşlar başka isteyen varsa yazsın onlara numarasını göndereyim istanbul anadolu yakasında heryere giderim diyor,,,
samimiyetle edersen ses seviyesinin bi önemi olmaz :):)
canım inşallah annen kendini kolay toparlar,,, sanırım sanada bi bakıcı yolu görünüyor ,,,
kolay gelsin sana,,
ben nimet konusunda ablasına çok kızdım ,, onada özelden ayzdım düşüncelerimi ,,,
birde cuma saatinde herkes dua etsin hepimizin çeşitli sıkıntıları için ,,,
patronunu çok sevdim,,,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?