2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

HAKLISIN. konunu başlangıcını bilmiyorum ama yorum yapmadan geçemeyecem. çalışan kadın olmak zor. üzerimizdeki yük çok fazla. çünkü hem işte hemde evde çalışıyoruz. birde kadın olmanın getirdiği mükemmellşyetçilik var. eee hepsine yetişmek zor.

bence kadınların çalışması bu hayatı zorlaştırıyorrrrrr,,,,

hehe kalkıp ampülü değiştiriyorsa iyi. bence bende çalışıyorum illa evi ben mi temizleyeyim dedikten sonra "evet" cevabını alırız. çünkü biz kadınız evi kadın siler. ama kadın çalışır da :)

şu ısırma olayı bizdede çok oluyor. bazen acısı dayanılmaz decede oluyor. dişini bir geçiriyor ve hemen kanamaya başlıyor. tam iyileşti derken bir daha... yaklaşık 2 aydır ağrısı devam ediyor.

Günaydın arkadaşlarım, hayırlı cumalar,

Nimetcim, sıkıntıda olmanıza üzüldüm arkadaşım, Allahım hayırlı kapılar açsın önünüzde inşallah.
Eğer eşin çabalıyorsa, iş yok deyip evde yatmıyor, az da olsa kazanıyorsa ve daha iyisi için arayış içindeyse, kcayı boşamayı aklından çıkar! Bir çoğumuz tek kişinin geliriyle geçinemiyoruz günümüzde, o zaman bir çok çalışan annenin kocayı boşaması lazım :)
Senin çalışmana gelince... 400 lira bakıcıya vereceğim diyorsun, bu durumda senin ne kadar kazanacağın önemli. Eline kalan para hayatını kolaylaştıracaksa, bence çalışmalısın. Ama 3 kuruş kalacak, o da çalışırken yola yemeğe gidecekse, bence değmez, iyi hesap kitap yapmalısın.
Yağız'dan ayrı kalacak olmak zor, hiç birimizin hiç bir zaman istemediği birşey. Biliyorsun ben işe çok erken döndüm ve en çok zorlananlardan biri de bendim ama insan her şeye alışıyor Nimetcim. Ben niye çalışıyorum, bugün ve yarın oğluma daha iyi şartlar sağlamak için, sen de aynı şey için çalışacaksın. Emin ellerde olduğundan emin olabiliyorsan, bağrına taş basacaksın, Allah bundan gayrı ayrılık vermesin deyip işine bakacaksın.
Benim fikirlerim böyle, Allah hakkında hayırlısını nasip etsin

Son düzenleme:
GÜNAYDIN ANNELER

canım zor bi durum ama burcunun söylediklerine aynen katılıyorum eğer çabalıyor da iş para bulamıyorsa boşamayı unut yapacak bişey yok el birliğiyle üstesinden gelrisiniz ha iş bana gelsin ben ne uğraşıcam yapıyosa ondan bi mok olmaz senin çalışmana gelince aldığın para bakıcıya vereceğin yol yemek bunlardan sonra sana hatırı sayılır bir para kalıyorsa yağızdan ayrı kaldığına değecek ona ekmek götürebileceksen çalış tabi ben cemy 3 aylıkken başladım ilk ay her sabah iki gözüm iki çeşme çıkıyodum evden şimdi alıştım çok özlüyorum ama dayanıyo insan yine onlar için

Günaydın
Nimetcim güzel arkadaşım biz de çalışıyoruz,bak sabahın körü ve Kerem bakıcısında ben işteyim, ben bu durumdan goconuyor muyum?ehh bazen ama genelde memnunum,çünkü yaşam kalitemizi yükseltiyor benim çalışıyor olmam, tek değilsin arkadaşım elbette alışacaksın.Ama eşinin parası kıt kanaatken,senin çalışmana kesin ihtiyaç varken bakıcıya para vermen olmaz,kayınvalidenle adam gibi konuşun ya da senin annen bakamaz mı?yani bu işten para almayacak birine baktırabilirsen yağızı en azından o 400 de sana kalır,az buz para değil yani 400.

Cumamız hayır olsun arkadaşlar..

Annem bugün öğleden sonra kendi evine kaçıyor, çok bunaldı kadın, hafta sonu kendi evinde kafa dinleyip, kendi arkadaşları ile buluşacakmış, öğleden sonra İklim kayınvalidemde olacak, bakalım 3-4 saatlik bebek bakımdan neler çıkaracak kayınvalidem ve akşam eve döndüğümde neler söyleyecek, şimdiden düşüncemedeyim, sanırım bugünde başım ağrıyacak :))

Nimetcim, yaşadıklarına çok üzüldüm, işsizlik zor bir durum, özellikle eve tek maaş giriyorsa ve oda kesilmişse..
Benim eşiminde Mart ayından itibaren işsiz kalma durumu var ama ben çalıştığım için eşim yeni bir iş bulana kadar rahatlıkla idare edebiliriz.. Burcu nun yazdıklarına katılıyorum, eşini boşamayı aklından çıkar, ama çaba sarfetmeyip evde boş oturmayı düşünüyorsa ve bu uzun süre olacaksa, başka çareler aramalısın.. Senin çalışman konusunda da, bakıcıya 400 tl verdikten sonra kalan para senin işini görecekse bence değer, Ankara da 400 tl ye bakıcı bulmak imkansız nerdeyse, fiyat olarak iyi ama alacağın maaş çok önemli burada..
Yağızdan ayrı kalma düşüncesi şu anda seni çok düşündürüyordur evet ama çocuğunun ve kendi geleceğin için değer arkadaşım, eşin çalışsa bile sende çalışmalısın bence, daha iyi şartlarda yaşamak ve çocuğuna iyi bir gelecek verebilmen için..
Rabbim hakkınızda hayırlısını versin, gün doğmadan neler doğar, sabret ve sen elinden geleni yap arkadaşım..

Dün ilk bakıcı görüşmemizi yaptık. 34 yaşında, 4 yaşında oğlu olan, daha önce de bu işi yapmış bir hanımla görüştüm. Hooop diye içine sinmiyor tabi insanın ama düşünülebilir... Pazartesiye kadar birkaç kişi ile daha görüşüp karar vermem gerekiyor. Şu anki yardımcıya verdiğimizden daha fazla vericez bu hanıma, ev işlerine de yardımcı olacak. Hayırlısı bakalım...

burcu canım , ben sana bi numara vereyim gerçekten çok temiz iş yapan ve ihtiyacı olan bi bayan , çocuk bakımında ne kadar iyi bilemem ama samimiyeti ve dürüstlüğünü çok sevdim ben ,

arkadaşlar başka isteyen varsa yazsın onlara numarasını göndereyim istanbul anadolu yakasında heryere giderim diyor,,,

Katılıyorum, o 400 lira da cepte kalsa, işte o zaman tam değer...

Yasemincim, bugünü hayırlısıyla, sıkıntısız tamamlamanı diliyorum. Annen için iyi olacak şüphesiz, buna çok ihtiyaçları var.

günaydın canlar ,,

hayırlı cumalar,, bol bol dua edin bugün olur muu ??

Edelim, kendimiz için, senin için, ihtiyacı olan herkes için...

edelim de ben hep ediyorum da çok mu sessiz ediyorum duyulmuyo heralde:26:

Serseri sen de

edelim de ben hep ediyorum da çok mu sessiz ediyorum duyulmuyo heralde:26:

samimiyetle edersen ses seviyesinin bi önemi olmaz :):)

canım inşallah annen kendini kolay toparlar,,, sanırım sanada bi bakıcı yolu görünüyor ,,,

kızlar günaydın
çok yoğunum bugün birazdan dönerim inşallah aranıza

kolay gelsin sana,,

ben nimet konusunda ablasına çok kızdım ,, onada özelden ayzdım düşüncelerimi ,,,

birde cuma saatinde herkes dua etsin hepimizin çeşitli sıkıntıları için ,,,

Son düzenleme:

Hadi hayırlısı bakalım, inşallah istediğin gibi olur herşey.. Ben sanırım İklimi önümüzdeki sene şirkete getirecem yanımda, patronum şöyle bir teklifte bulundu bana, burada bir oda ayarlayım sana dedi, bakıcı tut dedi, bakıcının ücretinin yarısını da ben vereyim dedi, İklim uyuduğu zamanlar da v.s. şirketin işlerine yardımcı olur dedi.. Bana sıcak geldi bu teklif açıkçası, hem gözümün önünde olacak hemde kimseye (kayınvalide gibi) muhtaç olmayacam, sonraki sene de zaten kreşe gider :))

patronunu çok sevdim,,,

Günaydın canlarım ve hayırlı cumalar;
Bu mübarek günden dualarımız kabul olsun....Rabbimden hep sabır ve şükür dilemekten başka çaremiz yok.

Nimet canım; İlk evlendiğimiz yıl eşim 1,5 yıl çalışmadı benim için fedakarlık gösterip avrupa yakasından anadolu yakasına yani benim baba ocağıma geldi....Evimiz varken karşılarda kiralarda oturamazdım en büyük ablamı bırakamazdım ve işimde bu yakada (anadolu)....1,5 yıl neler çektim konu komşu neler dedi sen çalışıyorsun eşin evde ohhh ne ala diyenler bile oldu....Zor dönemlerden bizde geçtik ve az da olsa yine geçiyoruz...4*4 lük bir maaş almıyorum yada lükse içinde de yaşamıyoruz...Eşin hiç olmazsa çalışıyor günlükte olsa bişeyler katıyor eve....Boşanma işini aklından çıkar zora gelmek kimse istemez ama eşine de destek olman için çalışacaksan da manevi olarakta yanında olman lazım....Benim yaşadıklarımı biliyorsunuz şuan bile düşünüyorum da hamile olsaydım ben çalışamazdım ve yine tek maaşla geçinmekte zor olucaktı....Rabbim affetsin beni....Bakıcı işini iyi araştırman lazım 400 gerçekten değerse ver ama maaşın artı evin giderlei ve Yağız paşamın masraflarını da düşün...Eşinde bir yerlerden de para alıyor eee ablanda sıkıştığınız zaman bende de alırsın dedi....Biraz düşün ve öyle karar ver ...Yengemin bir lafı var kendi özgürlüğün ve isteklerin için bir erkeğin eline bakma çalış ve hakkını al der ...Meslek okumuş insanlarsınız neden bir erkeğe muhtaç olasınız ki der? Önce oğlunu sonra kendini düşün kimse oturduğu yerden para kazanmıyor yada eline para vermiyor.Biz çalışan insanlar ne sıkıntılar yaşıyoruz psikolojik olarak bile yansıyor sinirlendiğimde iş yerinde artık ne yapacağımı bilmez durumda da oluyorum...
İyi düşün canım benim eşine de destek ol.....
n

hadi hayırlısı canımn patronunda süpermiş walla....

Sağol Fatmacım...

Ben de kızdım valla :)

O nasıl patron öyle yaw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…