- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #99.181
Süpermiş, çok sevindim senin adına...
Az önce, dünkü hanımın referansını aradım. Çok memnun olduğunu, çocuğu kreşe başlamasa asla bırakmayacağını söyledi. Eve girdiği andan itibaren alim ayağım oldu, çok güvenilir, çok temiz, çok şefkatlidir, kaçırmayın falan filan dedi...
Referans olan hanımın numarasını, bakıcının bağlı olduğu şirketten almıştım, tezgah olamaz herhalde :26:
B]Az önce, dünkü hanımın referansını aradım. Çok memnun olduğunu, çocuğu kreşe başlamasa asla bırakmayacağını söyledi. Eve girdiği andan itibaren alim ayağım oldu, çok güvenilir, çok temiz, çok şefkatlidir, kaçırmayın falan filan dedi...
Referans olan hanımın numarasını, bakıcının bağlı olduğu şirketten almıştım, tezgah olamaz herhalde :26:
Vuuuu süper valla, sen hiç kaybetme bu ablanı sakın, mümkün olduğunca da memnun etmeye bak...
Günaydın arkadaşlarım, hayırlı cumalar,
Nimetcim, sıkıntıda olmanıza üzüldüm arkadaşım, Allahım hayırlı kapılar açsın önünüzde inşallah.
Eğer eşin çabalıyorsa, iş yok deyip evde yatmıyor, az da olsa kazanıyorsa ve daha iyisi için arayış içindeyse, kcayı boşamayı aklından çıkar! Bir çoğumuz tek kişinin geliriyle geçinemiyoruz günümüzde, o zaman bir çok çalışan annenin kocayı boşaması lazım :)
Senin çalışmana gelince... 400 lira bakıcıya vereceğim diyorsun, bu durumda senin ne kadar kazanacağın önemli. Eline kalan para hayatını kolaylaştıracaksa, bence çalışmalısın. Ama 3 kuruş kalacak, o da çalışırken yola yemeğe gidecekse, bence değmez, iyi hesap kitap yapmalısın.
Yağız'dan ayrı kalacak olmak zor, hiç birimizin hiç bir zaman istemediği birşey. Biliyorsun ben işe çok erken döndüm ve en çok zorlananlardan biri de bendim ama insan her şeye alışıyor Nimetcim. Ben niye çalışıyorum, bugün ve yarın oğluma daha iyi şartlar sağlamak için, sen de aynı şey için çalışacaksın. Emin ellerde olduğundan emin olabiliyorsan, bağrına taş basacaksın, Allah bundan gayrı ayrılık vermesin deyip işine bakacaksın.
Benim fikirlerim böyle, Allah hakkında hayırlısını nasip etsin
GÜNAYDIN ANNELER
canım zor bi durum ama burcunun söylediklerine aynen katılıyorum eğer çabalıyor da iş para bulamıyorsa boşamayı unut yapacak bişey yok el birliğiyle üstesinden gelrisiniz ha iş bana gelsin ben ne uğraşıcam yapıyosa ondan bi mok olmaz senin çalışmana gelince aldığın para bakıcıya vereceğin yol yemek bunlardan sonra sana hatırı sayılır bir para kalıyorsa yağızdan ayrı kaldığına değecek ona ekmek götürebileceksen çalış tabi ben cemy 3 aylıkken başladım ilk ay her sabah iki gözüm iki çeşme çıkıyodum evden şimdi alıştım çok özlüyorum ama dayanıyo insan yine onlar için
Günaydın
Nimetcim güzel arkadaşım biz de çalışıyoruz,bak sabahın körü ve Kerem bakıcısında ben işteyim, ben bu durumdan goconuyor muyum?ehh bazen ama genelde memnunum,çünkü yaşam kalitemizi yükseltiyor benim çalışıyor olmam, tek değilsin arkadaşım elbette alışacaksın.Ama eşinin parası kıt kanaatken,senin çalışmana kesin ihtiyaç varken bakıcıya para vermen olmaz,kayınvalidenle adam gibi konuşun ya da senin annen bakamaz mı?yani bu işten para almayacak birine baktırabilirsen yağızı en azından o 400 de sana kalır,az buz para değil yani 400.
Günaydın canlarım ve hayırlı cumalar;
Bu mübarek günden dualarımız kabul olsun....Rabbimden hep sabır ve şükür dilemekten başka çaremiz yok.
Nimet canım; İlk evlendiğimiz yıl eşim 1,5 yıl çalışmadı benim için fedakarlık gösterip avrupa yakasından anadolu yakasına yani benim baba ocağıma geldi....Evimiz varken karşılarda kiralarda oturamazdım en büyük ablamı bırakamazdım ve işimde bu yakada (anadolu)....1,5 yıl neler çektim konu komşu neler dedi sen çalışıyorsun eşin evde ohhh ne ala diyenler bile oldu....Zor dönemlerden bizde geçtik ve az da olsa yine geçiyoruz...4*4 lük bir maaş almıyorum yada lükse içinde de yaşamıyoruz...Eşin hiç olmazsa çalışıyor günlükte olsa bişeyler katıyor eve....Boşanma işini aklından çıkar zora gelmek kimse istemez ama eşine de destek olman için çalışacaksan da manevi olarakta yanında olman lazım....Benim yaşadıklarımı biliyorsunuz şuan bile düşünüyorum da hamile olsaydım ben çalışamazdım ve yine tek maaşla geçinmekte zor olucaktı....Rabbim affetsin beni....Bakıcı işini iyi araştırman lazım 400 gerçekten değerse ver ama maaşın artı evin giderlei ve Yağız paşamın masraflarını da düşün...Eşinde bir yerlerden de para alıyor eee ablanda sıkıştığınız zaman bende de alırsın dedi....Biraz düşün ve öyle karar ver ...Yengemin bir lafı var kendi özgürlüğün ve isteklerin için bir erkeğin eline bakma çalış ve hakkını al der ...Meslek okumuş insanlarsınız neden bir erkeğe muhtaç olasınız ki der? Önce oğlunu sonra kendini düşün kimse oturduğu yerden para kazanmıyor yada eline para vermiyor.Biz çalışan insanlar ne sıkıntılar yaşıyoruz psikolojik olarak bile yansıyor sinirlendiğimde iş yerinde artık ne yapacağımı bilmez durumda da oluyorum...
İyi düşün canım benim eşine de destek ol.....
n
hayırlı cumalar diliyorum..günaydın ata beyden ancak vakit buldum artık iyice yürümeye başladı heryere yürüyerek gidiyo valla nasılda hızlı gidiyo nereye kaybolduğunu göremiyorum :))
nimetcim arkadaşlar gereni söylemişler bende onlarla aynı düşünüyorum bu sıkıntılı günleri elbet aşacağız şuan seni en iyi anlayan benim emin ol yaşıyorum çünkü
burcu inş. doruk paşama iyi bir bakıcı bulursun ama piyasa malesef ist da yüksek bende bir araştırayım benim yengemde çocuk bakıyo ve muhteşem bakıyo keşke şuan müsait olsaydı ama ona bir sorayım belki tanıdık vardır
esintoş helal sana nasıl öğrettin öpücük atmasını bizimkinin hiç niyeti yok onun tek derdi dergi baksın :))
başka unuttuğum varsa kusura bakmasın atayla bu kadar oluyo
günaydın ata beyden ancak vakit buldum artık iyice yürümeye başladı heryere yürüyerek gidiyo valla nasılda hızlı gidiyo nereye kaybolduğunu göremiyorum :))
nimetcim arkadaşlar gereni söylemişler bende onlarla aynı düşünüyorum bu sıkıntılı günleri elbet aşacağız şuan seni en iyi anlayan benim emin ol yaşıyorum çünkü
burcu inş. doruk paşama iyi bir bakıcı bulursun ama piyasa malesef ist da yüksek bende bir araştırayım benim yengemde çocuk bakıyo ve muhteşem bakıyo keşke şuan müsait olsaydı ama ona bir sorayım belki tanıdık vardır
esintoş helal sana nasıl öğrettin öpücük atmasını bizimkinin hiç niyeti yok onun tek derdi dergi baksın :))
hadi bakalım inşallah öyle olur cnm
zaman o kadar kötü ki artık herşeyde bit yeniği ramaya başladık, tezgah olabilir mi diye düşünme boşver inş. öyledir e çok memnun kalırsın sen de
akrabam değil kendileri kastamonulu ama 20 yıllık aile dostluğumuz var evlendikleri zaman bizim oraya taşındılar ve annemi annem bildi anneminde kızı gibiydi....çocuklarına annem büyüttü diyebilirim ...kızını gerçi fazla göremedi annem 2.yaşındaydı annemi kaybettiğimizde ama oğlunu annem baktı... O yüzden de kendisi söyledi hilal'e ben bakarım diye daha önceden de çocuk bakmıştır eee kendi çocukları da var temiz,titiz hamarattır da ablam gibi yani...
aslında 60 tan aşağı gelen yok bunu çevre köylerden birinden bulmuş görümcem 2 o alıyo 2 ben 1 günde başka bi arkadaşı alıyo daha gelse bi gün daha alıcam
ya çok özendim kerem çok tatlı atıyodu bende gece gündüz uğraştım bu sabah bi kalktım bana öpücük atıyo tabi sevinçten uçacaktım nerdeysedergi karıştırmaya benimkide bayılıyo her çıkışta bi dergi alıyoruz kuzuya
yok canım sanmıyorum şirketler bu işi ciddiye alıyorlar tezgah deildir çok merak ettiysen referansın facede adını yaz profilini göremesen bile az çok fikrin olur kim olduğu hakkında
Komplo teorisi yapma doğrudur,bikaç kişiyle daha görüş belki aklına yatan başkası da olur.hadi hayırlısı
hayırlı cumalar diliyorum..
çok sagolun kızlar biraz moral verdiniz. ablama kızmış olanlar var ama ablam da haklı
bu 4 aydır parça başına gidiyo ve 2 aydır para almıyo ben avon yapıyorum ondan ne kalırsa 20 30 onunla idare ediyorum.ben sürekli ssk lı iş bul diyorum ama kolayına geliyo orda ona
bişey diyen yok kendi ne yaparsa,
ben evlendigimden bu yana hep çalıştım 8 yıl hee eşimde çalıştı ama gereken çabayı göstermez
mesela ben azla mesai,ye kalmayı isterdim eşim hemen işyerinden uzaklaşmak,
böyle olunca ablamda kızıyo biraz çaba göstersin o zaman aç kalırsan ben veririm size para diyo..
akşam eşime dedim bakıcıyı bana hiç çalışma demedi zaten sadece 400 çok dedi sen de 1000 alsan
aturalara yeter çalışmanın anlamı kalmaz dedi..
kaynanam konusuna gelince 70 yaşında zaten ben bakamam dedi. demese bile ona asla bırakamam
yağız hiperakti bir çocuk onun peşinden koşamaz çocuk bir odada kalır.
Bu işyeri beni kanser edecek
O zaman eşin otursun çocuk baksın, zaten siniriliyim düşüncesiz denyo erkeklere sinir oluyorum şimdi senin kocana da sinir oldumErkek dediğin pazarda limon satacak evine bakacak arkadaş,ama bir mıymıntı da bende var,geçinelim yeter hiç para pul kariyer hırsı yoktur adam inşaat mühendisi evimiz yok,şu işyerine bi güvensem kredi çekip ben alıp ödiycem anasını satayım.
hayırlı cumalar herkese
yasemin biz bedavaya getircez bende kaynanamı çağırdım :26:
Bu işyeri beni kanser edecek
O zaman eşin otursun çocuk baksın, zaten siniriliyim düşüncesiz denyo erkeklere sinir oluyorum şimdi senin kocana da sinir oldumErkek dediğin pazarda limon satacak evine bakacak arkadaş,ama bir mıymıntı da bende var,geçinelim yeter hiç para pul kariyer hırsı yoktur adam inşaat mühendisi evimiz yok,şu işyerine bi güvensem kredi çekip ben alıp ödiycem anasını satayım.
benim kayınvalide kendi kızının çocuğuna bakıyor damat tarafından resmen bakıcı gibi muamele görüyor tabii maaş yok sadece cmrt pazar izin pazar akşamı saat 7 de evde ol diyorlar....Kadın bunalmış eskiden gezer dolaşırdı şimdi sadece haftasonları çıkabiliyor....
canım ablan doğru yapmamış bence senin evliliğine çok fazla karışmasını doğru bulmadım benkızlar bişey paylaşıcam sizinle çok doluyum..
eşim işten çıkmıştı 4 aydır dogru düzgün para alamıyo günlük parça başına gidiyo bayagı sıkıştık
aturalar birikti.ne zamandan bu yana çalışmayı düşünüyordum bugün bir tanıdıkla karşılaştık.
oda çocuk bakıyodu birine 10 yıl baktı çocuklara bende sordum bakarmısın diye bakarım
onlara gidiyorum ama annesinin işi olunca sen devamlı olursan sana gelirm çocuklara gitmem dedi.
kiramı ver yeter dedi kirasıda 450 tl imiş ben çojk dedim tmm 400 ver aradada haşlık veririsin dedi
benim evimde bakıcak.valla şuan yazarken bile aglıyorum nasıl dayanırım ben yavrumdan ayrı kalabilirmiyim
ablamı aradım söyledim ablam sen ne kadar alıcaksınki bakıcıya 400 vericeksin,
sana bakamayan kocayı ne yapacan çok aç kalınca bana gel ben vericem sana para
felan dedi çok kızdı tabi herşey o kadar kolay kimsenin kapısına gitmedim gitmemde. allah düşürmesin..şimdi başka kadınmı arayayım, çalışmayayımmı,yoksa kocayımı boşayayım..:26:
:18: inşallah bi sorun çıkmaz canımCumamız hayır olsun arkadaşlar..
Annem bugün öğleden sonra kendi evine kaçıyor, çok bunaldı kadın, hafta sonu kendi evinde kafa dinleyip, kendi arkadaşları ile buluşacakmış, öğleden sonra İklim kayınvalidemde olacak, bakalım 3-4 saatlik bebek bakımdan neler çıkaracak kayınvalidem ve akşam eve döndüğümde neler söyleyecek, şimdiden düşüncemedeyim, sanırım bugünde başım ağrıyacak :))
Nimetcim, yaşadıklarına çok üzüldüm, işsizlik zor bir durum, özellikle eve tek maaş giriyorsa ve oda kesilmişse..
Benim eşiminde Mart ayından itibaren işsiz kalma durumu var ama ben çalıştığım için eşim yeni bir iş bulana kadar rahatlıkla idare edebiliriz.. Burcu nun yazdıklarına katılıyorum, eşini boşamayı aklından çıkar, ama çaba sarfetmeyip evde boş oturmayı düşünüyorsa ve bu uzun süre olacaksa, başka çareler aramalısın.. Senin çalışman konusunda da, bakıcıya 400 tl verdikten sonra kalan para senin işini görecekse bence değer, Ankara da 400 tl ye bakıcı bulmak imkansız nerdeyse, fiyat olarak iyi ama alacağın maaş çok önemli burada..
Yağızdan ayrı kalma düşüncesi şu anda seni çok düşündürüyordur evet ama çocuğunun ve kendi geleceğin için değer arkadaşım, eşin çalışsa bile sende çalışmalısın bence, daha iyi şartlarda yaşamak ve çocuğuna iyi bir gelecek verebilmen için..
Rabbim hakkınızda hayırlısını versin, gün doğmadan neler doğar, sabret ve sen elinden geleni yap arkadaşım..
sağol canım sanada hayırlı cumalar dualarımız seninlegünaydın canlar ,,
hayırlı cumalar,, bol bol dua edin bugün olur muu ??
hayırlısı canım,içine sinmeden sakın alma işe geç olsun güç olmasın annen buzamana kadar idare etmiş biriki gün daha idare eder belkiDün ilk bakıcı görüşmemizi yaptık. 34 yaşında, 4 yaşında oğlu olan, daha önce de bu işi yapmış bir hanımla görüştüm. Hooop diye içine sinmiyor tabi insanın ama düşünülebilir... Pazartesiye kadar birkaç kişi ile daha görüşüp karar vermem gerekiyor. Şu anki yardımcıya verdiğimizden daha fazla vericez bu hanıma, ev işlerine de yardımcı olacak. Hayırlısı bakalım...
Hadi hayırlısı bakalım, inşallah istediğin gibi olur herşey.. Ben sanırım İklimi önümüzdeki sene şirkete getirecem yanımda, patronum şöyle bir teklifte bulundu bana, burada bir oda ayarlayım sana dedi, bakıcı tut dedi, bakıcının ücretinin yarısını da ben vereyim dedi, İklim uyuduğu zamanlar da v.s. şirketin işlerine yardımcı olur dedi.. Bana sıcak geldi bu teklif açıkçası, hem gözümün önünde olacak hemde kimseye (kayınvalide gibi) muhtaç olmayacam, sonraki sene de zaten kreşe gider :))
bak bu çok önemli kanı ısınmış yaramazın belliBak yine salak dedi bana yaaa
Şimdiki kadına 600 veriyorum, haftanın 4 günü 9:30-16:30 gibi çalışıyor yaklaşık. Bakıcı 800 istedi, ayrıca yol parası da istedi ama onu verip vermemekte kararsızım.
Doruk yeni uyanmıştı kadın geldiğinde, önce fazla üstüne gitmedi, sonra yaklaşmadan oynadı, kucağına almak istedi gitmedi benim cüce, el teması kurarak oynadılar, normalde yeni tanıştığı kişilere trip atıyor ama bu kadına güldü şebeklik yaptı.
Münasip mi?
azimle mıçtım betonu deldim oğluşa öpücük atmayı öğrettim
bende istiyorum yaaaya o iş askıda şu an kız hatta kızlar hazır ama tr vize vermiyo turist olarak burdan bi evlilik ayarlamam lazım koca bulamadım babam başka yöntemler arıyo temizlikçi muhteşem çıktı günde 30 ve yol parası alıyo halıları silmiş temizlik ütü hepsini bitirmiş bide sebzelerimi yıkamış her tarafı toparlamış düzenlemiş ohh dedim haftada 2 alıyorum artık
günaydın ata beyden ancak vakit buldum artık iyice yürümeye başladı heryere yürüyerek gidiyo valla nasılda hızlı gidiyo nereye kaybolduğunu göremiyorum :))
Süpermiş, çok sevindim senin adına...
Az önce, dünkü hanımın referansını aradım. Çok memnun olduğunu, çocuğu kreşe başlamasa asla bırakmayacağını söyledi. Eve girdiği andan itibaren alim ayağım oldu, çok güvenilir, çok temiz, çok şefkatlidir, kaçırmayın falan filan dedi...
bizim nasıl olacak bakalım 15 günde bir memlekete gitmek isterse göndeririz 4 saat birşey
biraz erken çağırıp alışmasını sağlamam gerek
Hayırlı cumalar Nimetcim...
Bu durumda öncelikle eşini hizaya getireceksin, bir yandan parça başına gidecek, bir yandan da adam gibi, devamlılığı olan bir iş arayacak.
Ablanın haklı tarafları vardır mutlaka, ama hatunu kocaya karşı gaza getirmek topik kurallarına aykırı
Sen 1000 lira alsan, elinize kalacak para küçümsenecek bir rakam değil be arkadaşım. Eltin falan vardı senin aynı binada, o da bakmaz mı Yağız'a? Ya da az daha araştır bakıcı konusunu, belki daha uygun fiyat verecek birini bulursun...
aferin kuzuya by by yapan elini ısırıcam gelince DORUK paşanın
bizim nasıl olacak bakalım 15 günde bir memlekete gitmek isterse göndeririz 4 saat birşey
biraz erken çağırıp alışmasını sağlamam gerek
canım ablan doğru yapmamış bence senin evliliğine çok fazla karışmasını doğru bulmadım benyardımcı olacaksa olsun ama IMF gibi şartlar koşmasın Rabbim yardımcınız olsun inşallah,sana ve bebeğine çok dua ediyorum canım,bizde işe ilk başladığımızda çok ağladık inan ama alışıyosun zamanla,inşallah gerek kalmaz eşin iyi bir iş bulur canım
:18: inşallah bi sorun çıkmaz canım
sağol canım sanada hayırlı cumalar dualarımız seninle
hayırlısı canım,içine sinmeden sakın alma işe geç olsun güç olmasın annen buzamana kadar idare etmiş biriki gün daha idare eder belki
bak bu çok önemli kanı ısınmış yaramazın belli
inşallah doğrudur canım sen tutmaya karar verdin galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?