2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

meralim.diş yapıyodur yavrumu kıyamam ne zor dişmiş bu yaa hala patlatamadı kuzu..
bende henüz kahvaltı yapmış deilim yagızın uykusu geldi onu uyutayımda bişeyler atıştırayım..

Vuuu, çok kusurlu bi hareket yapmış

Ben yemeğe gidiyorum..
Balkabağı çorbası yapan bendim..
Gelince tarif ederim..
Sinir küpüyüm, yemekten gelince biraz dertleşmem lazım, yaralarımı deştiniz yineee...

Noldu bea ?

Meral diş o kadar halsiz bırakır mı ki ya? Doruk huysuzdu mesela diş çıkarırken ama kudurukluğunda bi değişiklik yoktu...

kızlar benim yazımı kimse okumadımı oyuncak geldi sabah bana ödeme yapmadan nasıl oluyo bu annamadım...

Nimetcim görmemişim, şimdi okudum. Sahibinden'de sipariş ettiğin ürün geldikten sonra, girip onay veriyorsun, ondan sonra ödeme satıcının hesabına aktarılıyor. Satıcı muhtemelen senin ödeme yapmadığını bilmediği için yollamıştır. Kendisi ile bi irtibat kur istersen.

Bal Kabağı Çorbası:
Kabakları küp küp doğrayıp, suda haşlayın, sonra blender dan geçirip püre kıvamına getirin..
Biraz un kavurup kabakları da ekleyin ve bir taşım daha kaynatın..
İçine kabaklar haşlanırken patates, soğanda konulabilir, tuz, karabiber tercihi size kalmış..
Ben unu kavururken birazda tereyağ koyuyorum.. İsterseniz azıcık sütte koyabilirsiniz..
Çok besleyici olan bal kabağının mevsimi geçmeden ara ara yapıp yedirin çocuklara..
Başka zaman karışık sebze çorbası yaparkende kabaktan bir parça atın içine..

kızlar benim yazımı kimse okumadımı oyuncak geldi sabah bana ödeme yapmadan nasıl oluyo bu annamadım...

Kargoyu aldıktan sonra ücretini göndereceğini düşünmüştür bence, istemiyorsan geri gönder kargo ile, alacaksan da irtibata geç adamla, bir süre bekler ondan sonra illa ki ister ücretini..
Gönlüm isterdi ki hediye etmiş olsun ama sanmam :))

cnm belki de güvendi sana, sonra nasılsa ödemeyi yaparsın diye düşündü?? bi de yaramaz toplar realde 49 tl deedik kaç kez, niye ordan almadın ki
meralcim ödemeyi yapıcam tabiki..ben görmedim ne zaman söylediniz kızz.
cnm biryere para yatırmadımki onay vereyim. mesaj yazdım bakayım ..

Diş bu kadar yapar mı ya?Azıları mı çıkarıyor ki? bana başka bir hal deha var gibi geliyor ama inşallah yoktur.
İnşallah dedim aklıma Merve geldi,bugün yok niye gelmedi ki acep?:44:

Ben genelde her yazılanı okuyorum ama bilmiyorsam hiç yorum yapmıyorum tatlişkom.

meralim.diş yapıyodur yavrumu kıyamam ne zor dişmiş bu yaa hala patlatamadı kuzu..
bende henüz kahvaltı yapmış deilim yagızın uykusu geldi onu uyutayımda bişeyler atıştırayım..

Ahanda işte bunların niye bu kadar zayıf olduğu belli,biz öğle yemeğini yedik geldik Meralle ikisi kahvaltı etmemiş daha :95:

Meral diş o kadar halsiz bırakır mı ki ya? Doruk huysuzdu mesela diş çıkarırken ama kudurukluğunda bi değişiklik yoktu...

ben de bilmiyorum cnm yaa( 2 gün önce bakıldı kulaklarda,boğazda falan problm yoktu. Türk klap vakfında idrar tahlili yapıyolar, evde idrar torbası ile steril kabım vardı, taktım şimdi, yapınca götürüp bi tahlil yaptırayım bakalım bişi çıkmaz inş.

Benim akıllı kocam kendi ailesine iyi görünmek için dişimden tırnağımdan artırıp biriktirdiğim paraya göz dikmiş durumda, dün akşam delirecektim nerdeyse ama kendisine belli etmedim, acilen bir b planı yapmam lazım..

Şöyle ki, benim bu akıllı kocamın akıllı ailesinin bir yazlığı var biliyorsunuz, meşhur yazlıkları kadar kafalarına taş düşer inşallah, anası ve babası bu sene yazlığa yine bişeyler yaptıracaklarmış ve paramız yok, çok masraf olacak diye ağlamışlar, zalak kocamda (onlara söyledimi bilmiyorum) biz yaptıralım, biz ödeyelim diye tutturdu.. Hiç renk vermedim, elbette, olabilir diye geçiştirdim, içimden ne küfürler ettim Allah biliyor..
Madem yazlığınızın masraflarını karşılayamıyorsunuz, satın o halde, yok satmayız diyorsanız da sizin yazlığınızın tadilatından banane yaaa, sanki her sene gidipte keyfini sürüyorum, hem elimde olsa zaten paylaşırım, ben çok zengin değilim ki, bütün sene ne şartlarda çalışıp, biriktirecem, yazın tutup onlara verecem birikimimi..
Benim annemin dünya kadar borcu var, kız evlendirdi, bebeğimize ve evimize bedava bakıyor, anneme yardım etme konusunda zerre kadar düşünce yok aklında ama pis yazlıklarına ölü yatırım yapacam şuna bakın yaa..

Vicdanım sızlıyor, anneme karşı kendimi sorumlu hissediyorum, hak geçmesin anneme de yardım edeyim desem, bu seferde elimde avucumda bişey kalmayacak, kendime ve çocuğuma birkimim yapamayacam, bunun sonu gelmez ki, bu sene bunu yaparız, seneye başka bişey isterler..

Kayınvalidemin kardeşleri, o yazlık alındığından beri (yaklaşık 15 senedir) her sene gidip bedava tatillerini yapıp, eve de bir kuruş masraf yapmamışlar, geçen yaz kayınpederim dedi ki onlara, ''bu sene şunu şunu siz alacaksınız yazlığa, yok öyle bedava tatil artık''.. İnanır mısınız, sırf o dediklerini almamak için hiçbiri gitmedi tatile.. Çok bozuldu kayınvalidem..

Şimdi oyalayıp yaz geldiğinde işin içinden bir şekilde sıyrılmam lazım, akıl verin..
Zalak kocamın Mart sonunda iş durumu belli olacak, kredi çekip ev borcuna sokayım diyorum, sonrada kredi ödüyoruz, borcumuz var diye kimseye bir kuruş koklatmayım diyorum, nasıl fikir..?
Ayy sinir oldum, kızıma BES sigortası yaptırmıyor eşim, ailesine verecek o parayı heralde, dellendim yaa..

Aylin çorba tarifi yazdıydım, okudun mu, gözden kaçmasın..

Çok uzun yazmışım ama kusura bakmayın, çok doldum yine, sıkılanlar okumasın..

meralcim ödemeyi yapıcam tabiki..ben görmedim ne zaman söylediniz kızz.
cnm biryere para yatırmadımki onay vereyim. mesaj yazdım bakayım ..

sen o sıra pek girmiyodun nete sanırım,ondan görmemişsin. epey bi konuşuldu çünkü, yaramaz toplar ile ilk arabam 49tl idi. geçenlerde gittiğimde ardı halen,tükenmemiş

benimden aklımdan geçti merve niye yok acaba diye de, neden inşallah deyince geldi senin aklına:)) ben de çok kullanırım inş.:))
bunlar tanımlamasının içinde kendime yer görmüyorum malesef(

Yasemin senin kendi maaşınla biriktirdiğin para mı o? ve sakinliğinden ötürü seni kutluyorum,ben kirada otururken bana bu teklifle gelse büyük ihtimal bu teklifle bana geldiğine hatta benimle tanıştığı güne hatta anasından doğduğuna pişman olurdu,sakın verme hatta kavga et hır çıkar,niye b planı düşünüyosun ki, senin evin olur onlar kirada olur ve ödeyemez hadi yardım edersin ama senin evin yok onların ev harici yazlıkları var ve yine sen yardım edeceksin,oooh ne ala memleket:88:

getirene sordum ücret vermiyormuyuz oda yapılmış ödeme dedi.
yoksa bana kıyakmı geçti..gizli hayranım elanmıydı hhahahahahaha

anladım cnm sagol..
yaa sorma midem belime yapıştı zayılık elan istemiyom..

benimden aklımdan geçti merve niye yok acaba diye de, neden inşallah deyince geldi senin aklına:)) ben de çok kullanırım inş.:))
bunlar tanımlamasının içinde kendime yer görmüyorum malesef(

inşş maşş çok kullanıyo ya ordan aklıma geldi:)
nası görmüyosun?daha ne kadan zayıf olacaksın?
Yasemincim gördüm tarifi,aynı brokoli çorbası gibi yani,yarın yapıcam tenku

Yasemin, Aylin doğru söylüyor be anacımm. Tamam sen eşini zamanla kendine bağlamayı planlıyosun biliyorum ama bence bazı olmadık şeylerde yine de tepkini göstermelisin. işte bu da tam olmadık bişi niye sen yapasın onların yazlık tadilatını cnm, bi sağlık problemi olur acil bi durum olur yardım edilir elbet ama eşinin de artık nerde durması gerektiğini, artık bi kızı olduğunu ve önceliğin siz olduğunu anlaması lazım

Evet benim kendi maaşımdan biriktirdiğim bir para ama onun maaşını eve harcayıp, benim maaşımdan da artırmaya çalışıyoruz işte..
Benim evim var kirada değilim, yani şöyle aslında, biz kayınvalidemlerin eşim için aldıkları evde oturuyoruz, bu evde kiracı vardı, biz evlenince kiracıyı çıkartıp bizi oturttular, şimdi de eşimi sıkıştırıyorlarmış, sizi oturttuk aldığımız kira kesildi kıymetini bilin diye, kvalide, kiranın yerine mutfak masrafımı karşılayın, faturalarımı ödeyin, arada harçlık verin v.s. gibi saçmalıklar yaptı geçen sene, bende fazla koklatmadım açıkçası, kpeder değilde kvalide bizi sömürmeye çalışıyor kısacası, birde eşime sürekli laf sokuyor bu konuda, başkalarının evlatlarını örnek veriyor, sanırım içten içe eşimde ya bozulduğu için yada gerçekten onları aciz gördüğü için, yada kvalidemin çenesini kapamak için yardım etmek istiyor..

Ben de idrar tahlili yaptır diyecektim, hadi bişi çıkmaz inşallah...

Aylin çorba tarifi yazdıydım, okudun mu, gözden kaçmasın..

Çok uzun yazmışım ama kusura bakmayın, çok doldum yine, sıkılanlar okumasın..

tabi ki hepsini okudum ve kudurdum.
evet sok ev kredisine onu ödesin yiyorsa ama bu arada sen sıkıntıya girmemelisin.
Bir bebeğiniz varken, öncelik onun bugünü ve yarınıdır, z.çarım onların yazlığının tadilatına. Bolluk bereket içinde yaşıyor olsanız anlarım da, bütün gün gözlerin pörtleyene kadar çalışıp 3 kuruş biriktirecen, onu da ruh hastası kaynanana yedirecen, ayy çıldırıcimmm...
ben olsam öyle bir cırlardım ki bir daha bu konuda gık diyemezdi, seni takdir ediyorum.

İyi alıştın bu tenku'ya

Alla alla sen benle konuştuğuna emin misin:44: Burcuyla karıştırıyor olma sakın:)) walla düğün alışverişinde daha bi iyi anladım durumun vahametini, elbiseler üzerimde çok kötü duruyor:84:

hee bu arada düğünde giyineceğim elbisenin üstüne şu kısa kürklerden aldım, eve bi geldim ki poşette 2 kürk var o da bana Allahın bi hediyesi mi acep:)) yaw şaka bi yana üzerinde o zımbırtı olduğu halde çıkışta nasıl alarm ötmedi anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…