- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #99.261
Hasretcim neden kendi aldığınız eve taşınmıyorsunuz? nasılsa sen artık dükkanda daimi değilsin, arada bi gelip gitmek çok zor olmaz sanki?
yasemin eşine güzel bir dille dişinden tırnağından artırarak biriktirdiğin bu parayı lüzumsuz, acil olmayan bir yatırıma harcamak istemediğini söyle. illaki yardımcı olcam derse kavga çıkarma tamam de,yaz gelmeden o parayı başka bişeye harcamesela ben olsam o parayı vermemek için beyaz eşyalardan birikisini bozardım yenisini almak için ama genede vermezdim
yasemin kuzum senin parana güvenmesin eşin duymamazlıktan gel sen onu kötü günler için biriktiriyorsun....en başta sağlık için ve ilkim kuzum için...çeksin eşin kredi ödesin ve sana sordukça da duymamazlıktan gel güzel dille de anlat sana sanki geriye ödeme yapacaklar kocan da ben yaptırdım ben otururum diye düşünür herhalde 15 günlük*-1 aylık için o eve para harcama bence
YASEMİN hiç pirim verme kocana ailesinin yazlık masrafını karşılamak zorunda deilsiniz dediğin gibi karşılayamıyolarsa masrafını satsınlar alla alla
Burcu ve Kıymet inde alıntıları vardı ama çıkmamış..
Teşekkür ederim, okuyup ilgilendiğiniz için, sinirim biraz geçti, yedirmeyecem birikimimi kimseye kusura bakmasınlar..
Kıymetcim, o dediğini çevremdeki herkes söylüyor ama ben günah olur diye yapmıyorum ama beni zorla buna sevk ediyorlar, sanırım bundan sonra yapacam, yaşasın kötülük :)))
yasemin bu konuda istediyin kadar diret haklısın cnm. madem eşin böyle göz dikiyo paraya sende söyleme kaç para arttırdıgını..
kayınvalidende birden babaannemi gördüm annemlerede aynı seyi yapmışlar zamanında işte kiracı cıktı yardım edin falan diye demek hala var bu tarz insanlar .. benim melek annemde kendi maasından babaanneme harclık veriyomus zamanında .. ben sanırım anneme cekmemişim onun kadar sessiz deilim
Eşinin yaptığı günah diil mi...
Kuzenimin eşi de kazandıkları parayı annesine harcıyodu. Kuzenim de sırf o para kayınvalidesine gitmesin die kızına, kendine en pahalı markalardan kıyafetler alıyodu. Nasıl olsa o para birikmeyecek,harcanacak, ben harcamazsam kayınvalidem harcayacak diyodu..
Ben harcadığım zaman, burnumdan getiriyorlar, ne savurganlığım kalıyor ne açgözlülüğüm, anası bana siz para biriktiremezsiniz, elalem neler yapıyor sizde ancak yiyorsunuz v.s. diyor, biriktiriyorum, bu seferde kendileri yiyor, iki ucu moklu değnek..
Altı sene önce babam vefat ettiğinde bir dikili ağacımız bile yoktu, kardeşlerimle aramızda plan yaptık, anneme bir ev aldık, evlendiğimizde almak istesek karşı taraf razı olmaz diye, bekarken sıkıntı çektik aldık, milletde evlenip anasına-babasına yardım ediyor böyle işte...
Selamlar
Offff belim cok agriyor...23 yasinda belden sakatlanacam bu gidisle Tugra bey sayesinde.
Tostosumu krese yazdirmaya gittik bugün.
Haftaya ne zaman baslayacagi kesinlesecek. Mart 2012 benim Dogum iznim bitiyor.
Kresde Agustos 2012de alabiliriz diyor, bi ihtimal belki tanidik sayesinde Subatta felan alabilirler.
Aslinda 3 sene Dogum izni kullanma hakkim var, ama ben 2 seneyi sectim. Uzatsammiki?
Ama bu seferde Devlet 2 sene boyunca aylik veriyor, 3. sene hic birsey almayip sIKIsacaz.
Yasemincim, bencede bundan sonra esine bile söyleme ne kadar biriktirdigini.
Oldu canim ben calisiyim didiniyim sonra o parayi cöpe atiyim. Onara verecegime gider alisveris yaparim valla
süper yaa :):) bende geliyorum almanyaya :):)
Bişeyler araştırırken buldum, sizinle de paylaşmak istedim. Gerçi bunların çoğını hepimiz yapıyoruz ama aklımızda bulunsun yine de:
6 - 12 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler
* Bebeğinizi sık sık kucakların ve ona sevgi dolu sözler söyleyin.
* Evde yaptığınız işlerle ilgili onunla konuşun. Ne yaptığınızı ve neden yaptığınızı anlatın.
* Ninni ve tekerlemeler söyleyin, müzik dinletin. Müzik matematik, dil ve diğer beceriler ile ilgili alanları uyarır.
* Küpleri üst üste dizip devirin. "Alt" ve "üst" kavramlarını anlaması için ona ne yaptığınızı anlatın.
* Bebeğinizi aynanın önünde tutun ve yüzünün bölümlerini ona gösterin.
* Neden sonuç ilişkisini anlatın. Örneğin elektrik düğmesine basılınca ışık açılır veya musluğu açınca su akar gibi. 9-12 aylık olduğunda gözetim altındayken bunları denetin.
* Bebeğinizin başka çocuklarla bir araya gelmesini sağlayın.
* Bir kabın içinde top yuvarlayın.
* Hışırtılı sesler çıkaran objeleri buruşturun, bu tip sesler bebeğinizin hoşuna gidecektir.
* Kutu, tencere, plastik kap gibi malzemelerle oynayın. Küçük objeleri büyüklerin içine yerleştirin, kapaklarını kapatın.
* Dergi ve gazetelerden insan ve obje resimleri gösterin. Böylece resimlerin gerçek objeleri temsil ettiğini ve hepsinin birer adı olduğunu öğrenir.
* Beraber topu ileri geri yuvarlayın.
* Bir objeyi havlu altına saklayarak bulmasını sağlayın. Böylece "altında" kavramını öğretmiş olursunuz.
* Bebeğinize değişik ve yeni yerler gezdirin ve gördüklerinizi anlatın.
* Adını söyleyerek bir objeyi bebeğinize verin ve geri vermesini isteyin.
* En sevdiği oyuncakları saklayıp nerede olduğunu bulmasını isteyin.
* Bebeğinize kağıt ve kalem verip, neler yapabileceğini gösterin.
* Ellerinizi çırpın ve onun taklit etmesini isteyin.
süper yaa :):) bende geliyorum almanyaya :):)
Dün ilk bakıcı görüşmemizi yaptık. 34 yaşında, 4 yaşında oğlu olan, daha önce de bu işi yapmış bir hanımla görüştüm. Hooop diye içine sinmiyor tabi insanın ama düşünülebilir... Pazartesiye kadar birkaç kişi ile daha görüşüp karar vermem gerekiyor. Şu anki yardımcıya verdiğimizden daha fazla vericez bu hanıma, ev işlerine de yardımcı olacak. Hayırlısı bakalım...
Bugün hepimiz için duacıyım arkadaşlar, Rabbim sıkıntılarımızı alıp yerine sağlık, huzur ve neşe koysun..
Belki inanmayacaksınız ama, başta patronların bebeleri olmak üzere birçok arkadaşın çocuğu şirkette büyüdü :))
Çay, temizlik ve yemek işlerine bakan bayanlar alışık bu duruma ve çocukları oyalamayı iyi biliyorlar, onlar bile diyor, yürümeye başladığı zaman getir burda biz bakarız diye..
Proje müdürüm de anlayışlı insan, yeri gelince o bile avutur İklim i eminim..
Benim için süper olacak bu aslında ama seneye kadar durum ne olur, ne değişir bilemiyorum tabi..
azimle mıçtım betonu deldim oğluşa öpücük atmayı öğrettim
Evet benim kendi maaşımdan biriktirdiğim bir para ama onun maaşını eve harcayıp, benim maaşımdan da artırmaya çalışıyoruz işte..
Benim evim var kirada değilim, yani şöyle aslında, biz kayınvalidemlerin eşim için aldıkları evde oturuyoruz, bu evde kiracı vardı, biz evlenince kiracıyı çıkartıp bizi oturttular, şimdi de eşimi sıkıştırıyorlarmış, sizi oturttuk aldığımız kira kesildi kıymetini bilin diye, kvalide, kiranın yerine mutfak masrafımı karşılayın, faturalarımı ödeyin, arada harçlık verin v.s. gibi saçmalıklar yaptı geçen sene, bende fazla koklatmadım açıkçası, kpeder değilde kvalide bizi sömürmeye çalışıyor kısacası, birde eşime sürekli laf sokuyor bu konuda, başkalarının evlatlarını örnek veriyor, sanırım içten içe eşimde ya bozulduğu için yada gerçekten onları aciz gördüğü için, yada kvalidemin çenesini kapamak için yardım etmek istiyor..
Evet zayıfım ama jöle gibi löpür löpürüm ve sinir oluyorum. Acilen sıkılaşmam lazım, göbeeem pantolonlarımın üstüne düşecek utanmasa
Kürkünü giiy, kürkünü giyyy a benim canım kürkünü giyGüle güle giy
Teşekkür ederiz cnm, ben kağıt kalem verme haricinde hepsini yapıyorum, tebrik ederim kendimi de o haldee:)) e ama kağıt kalem için de erken değil mi:44:
Teşekkür ederiz cnm, ben kağıt kalem verme haricinde hepsini yapıyorum, tebrik ederim kendimi de o haldee:)) e ama kağıt kalem için de erken değil mi:44:
Selamlar
Offff belim cok agriyor...23 yasinda belden sakatlanacam bu gidisle Tugra bey sayesinde.
Tostosumu krese yazdirmaya gittik bugün.
Haftaya ne zaman baslayacagi kesinlesecek. Mart 2012 benim Dogum iznim bitiyor.
Kresde Agustos 2012de alabiliriz diyor, bi ihtimal belki tanidik sayesinde Subatta felan alabilirler.
Aslinda 3 sene Dogum izni kullanma hakkim var, ama ben 2 seneyi sectim. Uzatsammiki?
Ama bu seferde Devlet 2 sene boyunca aylik veriyor, 3. sene hic birsey almayip sIKIsacaz.
Yasemincim, bencede bundan sonra esine bile söyleme ne kadar biriktirdigini.
Oldu canim ben calisiyim didiniyim sonra o parayi cöpe atiyim. Onara verecegime gider alisveris yaparim valla
slm millet
gelişmelerden önce yorum yapcam
allah kolaylık versin sana
amin hepimize inşallah
ne güzel patronmuş kız o öyle aile gibi yaşıyorsunur.
gözün aydın darısı başıma ben de öpücüklü bay bay özerinde çalışıyorum.
sen ev al güzelin kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış, hem evlerini geri verir çenelerini kapatmış olursunuz hem de kocanla papaz olmadan parayı kurtarmış olursun
dün yazmıştım ama görmemişsindir belki NİVEA Q10 PLUS SIKILAŞTIRICI mükemmel üç haftada komşuların bile farkedeceği kadar sıkılaşmışım arkidişler
sağol cnm ewet umarım tekrarlamaz da atlatırız kolaycaçok geçmiş olsun balım yaaa annene....
iyi olmanıza sevindim paşama dikkat et ceren kuzumda iyi aman hastalanmasın tekrardan
hoşbuldukkkkkksevgili arkidişlerim bu bir içki sıofrası olacağından mezelerde eksiltmeye gitmiyorum ama zeytinyağlı kerevizi iptal ediyorum ara sıcak olarak da içli köfte ekliyorum merak eden arkidişlere kekik salatası slamura kekik domates maydonoz ve taze sarımsak zeytin yağı nar ekşisi ile yapılır zeytin salatası buraya özel kırık zeytin dediğimiz zeytinle kekik salatası gibi yapılır humusu nohutu haşlayıp kabukları soyup blenderdan geçirip tahin limon suyu sarımsak ile yaparız ama ben hazır alıcamzenginiçin kurutulmuş biber haşlanır taze soğan maydonoz nar ekşisi birlikte kıyılır afiyet olsun
YASEMİN hiç pirim verme kocana ailesinin yazlık masrafını karşılamak zorunda deilsiniz dediğin gibi karşılayamıyolarsa masrafını satsınlar alla alla
HOŞGELDİN HASRET
ehh canım hergün hgastane hawa, iğne derken epeyi yoruldum ama iyiyim genel olarak.. kızda iyileşti ya şimdi daha rahat ederim zaten bi süre daha ordayım.. bu dengesiz kocam daha ew konusunda bi atak yapamadı..Off geçmiş olsun çok...
Sıpalar yaa, mahvettiler kadıncağızları.
Ceren'in ve Ulaş'ın iyi olmalarına sevindim Hasretcim.
Sen de annende dinlenip toparlanmışsındır biraz, iyi oldu...
Aynen aynen..
Annem yatıyor, bizimki avaz avaz bağırıyor yanına gidip kalk diye...
ewet canım zaten taşınacaktık ama cengizin işler hep burda sucuyu yazın dewredeceğim diyor ama ne kadar sözünün eri olduunu sizde bnm kadar iyi biliosunuzHasretcim neden kendi aldığınız eve taşınmıyorsunuz? nasılsa sen artık dükkanda daimi değilsin, arada bi gelip gitmek çok zor olmaz sanki?
ainen katılıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?