2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

iki tane kek tarifim oldu. bunlarıda deneyeceğim. inşalla EFE'M bunlarıda sever tosunum. Serhan'ada afiyet bal şeker olsun :)

slmlar bende mart annesiyim zamanım olmadığı için eski msjları okuyamadım.oğlum on aylık oldu koltuğun kenarına dayıyorum ama hiç kıpırdamıyor yürüme gibi bi niyeti yok.yürüteçtede maşallah evi turluyor.sizin bebişleriniz nasıl ?bide ben ailemden uzağım bütün gün oğlum sadece beni ve akşam babasını görüyor o yüzden sanırım dede mama baba falan diyor ama bilinçsiz sanırım.bay bay falanda yapmıyor üzerine mi düşmeliyim ne yapmalıyım kızlar?

burdaki oğlanlarda aynı canım ama benim kızım yaklaşık 3 haftadır yürüyor. ama kızlar erken gidiyor. bende ailemden uzaktayım aynı benim kızımında tek gördüğü anne ve baba markette bi çocuk görsün saldırıo bagırıo hemen arkadaş olcak:) yazı bekliorm parka çıkartırsam bi kaç arkadaş edinebilir die. herkes şu anda öle kelimeler öslio başka napabilirsinki bence kendi haline bırak ilgilen bol bol yeterli. herşeyi normal merak etme..

inşallah canım şimdiden afiyet olsun
diğer tarifini yazarmısın benimde iki tane kek tarifim olsun

diğer kek tarifimide buradan aldım. ismini hatırlamıyorum ya da başka sayfadan almışta olabilirim yazayım tarifini
3 yumurta
2 türk kahvesi fincanı pekmez
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
istersen 1 kaç damla limon, portakal suyu ya da mandalina suyu katabilirsin.

tarifi kimin verdiğini hatırlamıyorum. bu gece yapmayı düşünüyorum. Efe ye bakacak birisini bulabilirsem :)

Ben verdim cnm..

benim oğluşum yürüyo bikerem :))

şaka bir yana doğru kız çocukları daha önce yürüyo ve konuşuyor birazda genetik faktörlerde etken oluyor

şaka bir yana doğru kız çocukları daha önce yürüyo ve konuşuyor birazda genetik faktörlerde etken oluyor

amanda aman yerim senin oğluşunun minik adımlarını:) ne zamandır yürüo en son bi kaç adım atıo demiştin. babası gelmedimi bidaa ya çok üzlüorm en güzel zamanlarını kaçırıyor adam gözünün önünde büyüyemüo. ilerde anlatamicak bilemicek:S ata içinde öle:S uff düzelir inşş

günaydın canlar , nasılsınız ,

selini doktora götürdüm göğüsündeki büyüme için doktor çocuk endokrinoloji uzmanı abdullah bereket hocaya yönlendirdi , çünki hormonel bir durum olabilir miş , sakın dokunmayın ezmeyin ufalamayın dedi ,

şimdi randevu almaya çalışıyorum fener yolunda imiş muayenehanesi ,

günaydınnnnnnnn
melikaanım sabah 7de uyandı ortalık karanlık böle şimdi gene uyudu bezini zor açıyorum noluyosa bu ara pek asabi kendini sıkıo istemediği bişeyi hayatta yaptıramıorm aaaa dio rersmen sıpaya bak yaa.
uyku sayısını 3 e cıkardı gündüz. haliyle sabah erken uyanıo şimdi uyutmasam kafaltıdan sonra uyutsam olurdu ama hanfendi çok sinirliydi uyuytuk:) töbe yarabbim yaa. hafta sonumuz iyi geçti hava soğuk olunca ewdeydik bol bol oturduk kös kös yane umarım sizlerde iyisinizdir sayın sabah tayfası:)

herkese günaydın
iyi bir hafta olur inşallah hepimiz için
mert öpücük atmaya başladı nihayet
sizlerde ne haberler var bakalım
haftasonu daha bi mahmur oluyorum nası okuduysam neyseki tek ben değilim yanlış okuyan

ben genellikle evde pişen yemekten veriyorum ama tavuklu ıspanaklı yoğurt çorbası yapıyorum yada kıymalı pırasaya bayılıyo mert:
iki ceviz büyüklüğünde tavuk göğsünü robottan geçirip kıyma haline getiriyorum. tencereye zeytinyağı koyup tavuklarıda ekleyip kavuruyorum. yıkanıp doğranmış ıspanakları(250gr) ekleyip 5 dak ağzı kapalı pişiriyorum ardından yarım çaybardağı pirinci ve göz kararı sıcak suyu ekleyip pirinçler pişene kadar bekleyip altını kapatıyorum. ayrı bir kapta yoğurt,yumurta sarısı ve bir kaşık unu karıştırıp yavaş yavaş çok sıcak olmayan çorbaya ekliyorum. bazen sadece yoğurt ekliyorum öylede güzel oluyo miktarlar hep göz kararı koyuyorum canım.
pırasayıda şöyle yapıyorum:
ince şeritler halinde doğranmış havuçları(2 adet) zeytinyağı ile kavuruyorum,üstüne iki ceviz büyüklüğünde kıymayı ekliyorum kavuruyorum, azcık salça ekleyebilirsin,içine kalın şeritler halinde doğranmış pırasaları (4sap yapıyorum çok oluyo bizde yiyoruz yemek olarak) ekliyorum birazda kaynar su ekleyip 15-20 dakika pişiriyorum sonra içine yarım çaybardağı pirinç ekleyip pirinçler pişince altını kapatıyorum. yemeği çatalla ezip içine yoğurt koyup öyle yediriyorum ben mert çok seviyo bu yemekleri favorilerimiz bizim.

aynı sorun benide korkutuyo,kahvaltıyı ayrı ayrı yemiyo hiç
erkek bebekler kızlara göre daha geç yaşıyo herşeyi,benim oğlumda aynı yürümüyo daha sadece biriki adım atıp yere kapaklanıyo ve konuşamıyo sadece baba atta mama ve işine gelirse anne diyo,bay bay diyo birde bukadar. zaten daha erken bebekler 1yaşında yürümeye başlar ve 18 aylıktan sonra tek tük anlaşılır ve bilinçli kelimeler söylemeye başlar. normal yani sen onunla ilgilenmeye oynamaya devam et elinden tutup yürüt ve bol bol konuş başka yapılacak bişey yok zaten

ata istisna zaten bide tuğra yürüyor hemde bildiğimiz yürüyor darısı bizimkilerin başına

Günaydın
Cuma günü Kero yu sağlık ocağına götürdüm sadece ve sadece 200 (yazıyla ikiyüz) gr almış 9700 olmuş, boyu 2 cm uzayıp 77 cm olmuş,hareketlendiyse normal bu kadar alması dedi dr.,kahrımdan ölücem yani,bir de bunun üstüne hafta sonu daha da az yedi,kafasından kaseyi indirecektim, bir ara ağzını tutup açıp tıktım
Boynum ve omzun ağrıdı hafta sonu boyunca,bir masaja ihtiyacım var ama bu ay harcamalarım da çok.
Pöfff böyle işte

geçmiş olsun canım benim nedir bu minik meleğin hastalıklardan çektiği,inşallah kötü bişey yoktur sıkma canını

merve 10. ay bebek gelişiminde yazıyodu bu ay altını değiştirmekte zorlanabilirsiniz,anlamsız bağırmalar görebilirsiniz yazıyodu,merttede var bu durumlar meraklanma canım

aklıma gelmişken hafta sonu geçmişi okudum,Yasemin le ilgili görüşüm 2. mesajından sonra sizlerden farklı olarak değişti,Yasemincim bu insanlar size ölmeden evi bırakmışlar bir gelir kapılarını kapamışlar,ayrıca eşinin maaşını harcayıp seninkini biriktiriyormuşsunuz yani adam kendi maaşı dururken seninkini harcıyor değil,bence ailesine yardımlarda bulunmanız çok doğal,benim ailemin de bir evleri daha var anneme diyorum ki onu sat çorludan al ben oturayım sana ben kira ödeyeyim,sonuçta ailem ordan gelen parayla bir eksiğini kapatıyor,ben hem evlerine konup hem de yardım etmeden duramam.Size evi vermeyip kirada da bırakabilirlerdi bence yardım etmelisiniz.

Günaydın, iyi haftalar,
Geçmişi okuyamadım, herkes iyidir inşallah...
Çok uykusuz ve zor bir gece geçirdik, saat başı çığlık çığlığa ağlayarak uyandı, zor sakinleşti, uzun uzun ayağımda veya kucağımda salladıktan sonra uyudu, bir saat sonra sil baştan... Zaten iştahsızlaştı da yine... Yeni bir diş mi geliyor, hasta falan mı oluyor bilmiyorum. Perişanım, makyaj yapacak halim bile yok.
Şimdi biraz işim var, bitireyim de, anlatacak şeylerim var size...

10 aylık erkek bebek alt sınır 6950 g – 66 cm;üst sınır 11900 g – 80 cm keremin boyuda kilosuda gayet normal maaşallah ayrıca boyuda uzun boşa kahır yapma bence
yemek yememe bizdede oluyo bende çok sinirleniyorum bu ara

ne anlatacan meraklandım şimdi,çabuk bitir işlerinde gel

ya konuya o tarftan bakarsan bende seninle aynı fikirdeyim,ama konu kadının yasemine çektirdiği azap. bence yaptıklarıyla o evin bedelini gani gani çıkardı,ben olsam beşkuruş vermezdim o kadına.düşünsene yasemin kirada otursaydı kaynanadan uzakta,hem daha huzurlu olurdu hemde benim evinde oturuyosunuz diye başına kakan biri olmazdı etrafta.bence iyilik değil kötülük yapmışlar oğlunu evinde oturtarak,daha bide üstüne para istiyor,bide canını alsınlar kızın tam olacak

Günaydın, iyi bir hafta olur inşallah..
Benim yine başım ağrıyor, geçmedi bir türlü, hafta sonu da çok yoruldum, İklim üstümden inmiyor ve sürekli annneeee diye ağlıyor, peşimi bırakmıyor zilli..

Aylincim, ben kirada oturmayı tercih ederdim açıkçası, eşimin ailesinin durumu çok iyi, benim oturduğum evin dışında da başka evleri var, kpeder hala çalışıyor ve iyi bir maaş alıyor, inan benden daha iyi durumdalar, gerçekten ihtiyaçları olduğunu bilsem yardım ederim ama kesinlikle yardım etmeyi düşünmüyorum, benim annem daha zor durumda mesela ama ona hiç yardım edilmiyor, haksızlığa gelemem, yardım edilecekse iki tarafa da yardım edilmeli diye düşünüyorum...

Günaydın iyi haftalar hepinize;
Hafta sonu kuzumla sarmaş dolaş yürüme hevesleriyle geçti kızımın..Öpücüklere boğuyorum kuzumu öptükçe doyamıyor insan.Hilal öp kızım diyorum ısırmaya çalışıyor elinden simiti bırakmadı kızım.Çok seviyor simit yemeği.....

Burcu; Nesi var acaba paşamın? Diş çıkarsaksa belli mi yerleri
Yasemin; Canım geçmiş olsun canım bu baş ağrın için iyi bir doktora git bence....
Hardtime; Geçmiş olsun Selin'e tam anlayamadım ama nesi var?

Eymen,Yağız paşalarımında 10.aylarını kutlarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…