- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #99.361
teyzeleri bende serhana kek yaptım bugün ilk kez sevdi ve afiyetle yedi
belki daha önce tarifini veren olmuştur yada benzerini ama ben yinede yazayım dedim
3 yumurta
1 çay b.pekmez
1 çay b.sıvı yağ
1 küçük elma
1 küçük armut
1 havuç
1 büyük portakalın suyu
ceviz içi
3 çorba kaşığı irmik
un ve kabartma tozu
normal kek yapımı gibi elma armut ve havucu rendeledim cevizini ekledim irmik ilave ettim ve kek hamuru kıvamına gelene kadar da un
puf puf oldu çok tatlı olmuyo ilk kez denedim bende uydurdum öle zamanla bu meyveler değişebilir mesela üzüm suyu nar suyu eklenebilir serhan sevdi inşallah sizin kuzularda sever
iki tane kek tarifim oldu. bunlarıda deneyeceğim. inşalla EFE'M bunlarıda sever tosunum. Serhan'ada afiyet bal şeker olsun :)
slmlar bende mart annesiyim zamanım olmadığı için eski msjları okuyamadım.oğlum on aylık oldu koltuğun kenarına dayıyorum ama hiç kıpırdamıyor yürüme gibi bi niyeti yok.yürüteçtede maşallah evi turluyor.sizin bebişleriniz nasıl ?bide ben ailemden uzağım bütün gün oğlum sadece beni ve akşam babasını görüyor o yüzden sanırım dede mama baba falan diyor ama bilinçsiz sanırım.bay bay falanda yapmıyor üzerine mi düşmeliyim ne yapmalıyım kızlar?
inşallah canım şimdiden afiyet olsun
diğer tarifini yazarmısın benimde iki tane kek tarifim olsun
diğer kek tarifimide buradan aldım. ismini hatırlamıyorum ya da başka sayfadan almışta olabilirim yazayım tarifini
3 yumurta
2 türk kahvesi fincanı pekmez
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
istersen 1 kaç damla limon, portakal suyu ya da mandalina suyu katabilirsin.
tarifi kimin verdiğini hatırlamıyorum. bu gece yapmayı düşünüyorum. Efe ye bakacak birisini bulabilirsem :)
burdaki oğlanlarda aynı canım ama benim kızım yaklaşık 3 haftadır yürüyor. ama kızlar erken gidiyor. bende ailemden uzaktayım aynı benim kızımında tek gördüğü anne ve baba markette bi çocuk görsün saldırıo bagırıo hemen arkadaş olcak:) yazı bekliorm parka çıkartırsam bi kaç arkadaş edinebilir die. herkes şu anda öle kelimeler öslio başka napabilirsinki bence kendi haline bırak ilgilen bol bol yeterli. herşeyi normal merak etme..
benim oğluşum yürüyo bikerem :))
şaka bir yana doğru kız çocukları daha önce yürüyo ve konuşuyor birazda genetik faktörlerde etken oluyor
ben verdim cnm..
bende annemi anladım iki defa okudum anannesiymiş göndermedigi:))
merve anne baba sevgisi bir başka anne olunca daha iyi anladım
onları başımızdan eksik etmesin bende fazla göremiyorum.
ama nefes aldıklarını bilmek bile mutluluk veriyo..
ben genellikle evde pişen yemekten veriyorum ama tavuklu ıspanaklı yoğurt çorbası yapıyorum yada kıymalı pırasaya bayılıyo mert:değişik çorba tarifleri olanlar var mı aranızda? ben sürekli aynı çorbayı (sebze) yapmaktan sıkıldım. birde artık çok fazla kaşık maması yedirmek istemiyorum. tariflerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
aynı sorun benide korkutuyo,kahvaltıyı ayrı ayrı yemiyo hiçtşk ederim kızlarr
ay güüya hafta sonu gene oturamıorm gene oturamıorm. kızı uyuttum ortalıı topladım yatmya giderken antredeyim yani bari yataama uzanim. uyandı...
şimdi çorbasını yogurdunu içirecem. bi kaşık çorba bi kaşık yoort yemio alıştığı tadla devam etmek istio yüzünü buruşturuo ondan ona geçtimmi:)) bende karıştırıyorum ikisinide. kahvaltıda karışık yenio. büyüyüncede. çorbanın içine kebabı baklavayı sebze yemeeni karıştırıp yemesinden korkuorm
erkek bebekler kızlara göre daha geç yaşıyo herşeyi,benim oğlumda aynı yürümüyo daha sadece biriki adım atıp yere kapaklanıyo ve konuşamıyo sadece baba atta mama ve işine gelirse anne diyo,bay bay diyo birde bukadar. zaten daha erken bebekler 1yaşında yürümeye başlar ve 18 aylıktan sonra tek tük anlaşılır ve bilinçli kelimeler söylemeye başlar. normal yani sen onunla ilgilenmeye oynamaya devam et elinden tutup yürüt ve bol bol konuş başka yapılacak bişey yok zatenslmlar bende mart annesiyim zamanım olmadığı için eski msjları okuyamadım.oğlum on aylık oldu koltuğun kenarına dayıyorum ama hiç kıpırdamıyor yürüme gibi bi niyeti yok.yürüteçtede maşallah evi turluyor.sizin bebişleriniz nasıl ?bide ben ailemden uzağım bütün gün oğlum sadece beni ve akşam babasını görüyor o yüzden sanırım dede mama baba falan diyor ama bilinçsiz sanırım.bay bay falanda yapmıyor üzerine mi düşmeliyim ne yapmalıyım kızlar?
benim oğluşum yürüyo bikerem :))
şaka bir yana doğru kız çocukları daha önce yürüyo ve konuşuyor birazda genetik faktörlerde etken oluyor
geçmiş olsun canım benim nedir bu minik meleğin hastalıklardan çektiği,inşallah kötü bişey yoktur sıkma canınıgünaydın canlar , nasılsınız ,
selini doktora götürdüm göğüsündeki büyüme için doktor çocuk endokrinoloji uzmanı abdullah bereket hocaya yönlendirdi , çünki hormonel bir durum olabilir miş , sakın dokunmayın ezmeyin ufalamayın dedi ,
şimdi randevu almaya çalışıyorum fener yolunda imiş muayenehanesi ,
merve 10. ay bebek gelişiminde yazıyodu bu ay altını değiştirmekte zorlanabilirsiniz,anlamsız bağırmalar görebilirsiniz yazıyodu,merttede var bu durumlar meraklanma canımgünaydınnnnnnnn
melikaanım sabah 7de uyandı ortalık karanlık böle şimdi gene uyudu bezini zor açıyorum noluyosa bu ara pek asabi kendini sıkıo istemediği bişeyi hayatta yaptıramıorm aaaa dio rersmen sıpaya bak yaa.
uyku sayısını 3 e cıkardı gündüz. haliyle sabah erken uyanıo şimdi uyutmasam kafaltıdan sonra uyutsam olurdu ama hanfendi çok sinirliydi uyuytuk:) töbe yarabbim yaa. hafta sonumuz iyi geçti hava soğuk olunca ewdeydik bol bol oturduk kös kös yane umarım sizlerde iyisinizdir sayın sabah tayfası:)
Günaydın
Cuma günü Kero yu sağlık ocağına götürdüm sadece ve sadece 200 (yazıyla ikiyüz) gr almış 9700 olmuş, boyu 2 cm uzayıp 77 cm olmuş,hareketlendiyse normal bu kadar alması dedi dr.,kahrımdan ölücem yani,bir de bunun üstüne hafta sonu daha da az yedi,kafasından kaseyi indirecektim, bir ara ağzını tutup açıp tıktım
Boynum ve omzun ağrıdı hafta sonu boyunca,bir masaja ihtiyacım var ama bu ay harcamalarım da çok.
Pöfff böyle işte
ne anlatacan meraklandım şimdi,çabuk bitir işlerinde gelGünaydın, iyi haftalar,
Geçmişi okuyamadım, herkes iyidir inşallah...
Çok uykusuz ve zor bir gece geçirdik, saat başı çığlık çığlığa ağlayarak uyandı, zor sakinleşti, uzun uzun ayağımda veya kucağımda salladıktan sonra uyudu, bir saat sonra sil baştan... Zaten iştahsızlaştı da yine... Yeni bir diş mi geliyor, hasta falan mı oluyor bilmiyorum. Perişanım, makyaj yapacak halim bile yok.
Şimdi biraz işim var, bitireyim de, anlatacak şeylerim var size...
aklıma gelmişken hafta sonu geçmişi okudum,Yasemin le ilgili görüşüm 2. mesajından sonra sizlerden farklı olarak değişti,Yasemincim bu insanlar size ölmeden evi bırakmışlar bir gelir kapılarını kapamışlar,ayrıca eşinin maaşını harcayıp seninkini biriktiriyormuşsunuz yani adam kendi maaşı dururken seninkini harcıyor değil,bence ailesine yardımlarda bulunmanız çok doğal,benim ailemin de bir evleri daha var anneme diyorum ki onu sat çorludan al ben oturayım sana ben kira ödeyeyim,sonuçta ailem ordan gelen parayla bir eksiğini kapatıyor,ben hem evlerine konup hem de yardım etmeden duramam.Size evi vermeyip kirada da bırakabilirlerdi bence yardım etmelisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?