2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Birde şöyle birşey var Aylincim, evlerine konmak diye bir durum söz konusu değil, o ev belki de daha sonra bize kalacaktır bilemiyorum ama şu an için ''ev sizin değil bizim, sadece oturtuyoruz'' havasındalar, ben mal-mülk peşinde değilim, kirada oturayım ama huzurlu olayım yani, kendime bir ev alıp oradan çıkmak istiyorum, kiraya verip gelir yapsınlar kendilerine yine utanmazlar..
Gelirleri kesilmiş diyorsun, ona kalırsa kvalideme sorsan eşimin maaşı da kesilmiş, eskiden oğlumun maaşı da bu eve giriyordu kirada alıyorduk ne iyiydi diyor kvalidem, peki benim ailemin evinden de benim maaşım kesildi, babamdan da maaş alıyordum evlenince oda kesildi, yani evlenip hala ailemizin evine sokacaksak maaşlarımızı evimizin geçimini ve evliliğimizi nasıl sürdürecez ki, kvalidem hem eşimin maaşını hemde evin kirası kadar bedel istiyor, peki ben niye evlendim ki o halde, oğullarını aldım birde üstüne para mı verecem, anlamadım...

Senin kaynanana çüşşş :) bi ayarları yok o konuda haklısın,ayrıca annen faktörü de var, o zaman eşine yardım konusunu uzatırsa şöyle desen, annenlere ne kadar yapıyorsak anneme de yapıcaz çünkü çocuğa bakıyor,belki o zaman bakar pabuç pahalı vazgeçer ya da yardım miktarını düşürür.
O ev elbet size kalacaktır ama çoğu aile vermez ölmeden o bakımdan söyledim.Çünkü diğer kardeşin de o zaman diğer evin kirasını da ben alayım deme hakkı doğar.

Gülşan zayıf değil Kero haklısın ama doğum kilosu 3720,doğum kilosuna göre kilo artışları az,11 kg hayatta olmaz 1 yaşındayken.
Burcu bekliyoruz haaaaala
Selocanında bişeyi yoktur inşallah.

:)))))) İnan kendimi haklı çıkarmaya falan çalışmıyorum, ne kadar iyi niyetli olduğumu çevremdeki herkes bilir ve takdir ederler, elim çok açıktır, hesabımı bilirim ama kimseden bişey esirgemem, elimdekini böler veririm, anneme bişey vermeye-almaya kalksam istemez, tokgözlü kadındır, tersine o bana verir-alır hep, sürprizler yapmayı severim, anneme ve kvalideme eşit miktarda alırım, hak geçmesin diye düşünürüm, kvalideme ve görümceme ne versem-alsam hep daha fazlasını istediler, açgözlüler, doyuramadım bir türlü, en iyi hediyeler onlara alınır, arada sürprizler yapılır yine de gözleri doymuyor, buzdolabımdaki yumurtaları alıp götürür kvalidem, banyodan pamuk alır götürür, bu kadar zavallılar işte, gerisini sen düşün, aklıma gelen en basit örneklerdi bunlar, daha o kadar çok var ki..

Evi ölmeden vermezler evet ama zaten beklentim yok, umurumda değil, hepsini görümceme verseler bile niye demem, ama çok kötü düşünceleri var eşimin ailesinin, damada kalmasın diye kızlarına bişey vermeyi pek düşünmüyorlarmış, saçmalığa bak...

Bizim kaderimiz bu herhalde... Bundan sonra daha da hareketlenecekleri için daha az alacaklar artık, kabullenmek lazım. Takma kafana diyemeyeceğim, çünkü ben de takıyorum elimde olmadan ama yapacak bişey yok gibi... Boyuna maaşallah diyelim O anadan çıkma çocuk için az bile bea

Bu arada hafta sonu çenesini sıkarak ağzına yemek tıktım, suluk gösterip ilaç içirdim falan derken sinirlerim laçka olmuş durumda...

Niye yemiyorlar yine ya? Ya yemiyorlar ya uyumuyorlar ya durmuyorlar ya da hepsi birden

İlk defa bu hafta sonu, işe gitsem daha iyi galiba dediğimi itiraf etmeliyim... Ama sonra vazgeçtim :)

Ayfercim, 3. ve 4. dişlerin yeri kabarmış biraz ama ne zaman çıkar bilmiyorum...

Ayyyy, yuhhhh
valla deli bunlar...

Anlatıyorum:

Hafta sonu 7 tane bakıcı adayı ile görüştük. İlk görüştüğümüz bakıcı en çok aklıma yatan olduğu için, bir kere de eşimi görüştürdüm. Sonuç: Haftaya pazartesi günü başlıyor. Diğerleri arasında da olabilecekler vardı ama bizim karar verdiğimiz hanım genç, dinamik, diksiyonu düzgün, evi yakın sayılır ve en önemlisi pozitif bir enerji verdi bana... Hayırlısı olsun bakalım...

Fakat Doruk'un anneme düşkünlüğü pik yapmış durumda, delirmek üzereyim. Annem varken benimle uyumuyor, oynamıyor, benim elimden yemiyor, benim kucağımda durmuyor. Böyle olunca, annem evde olduğu sürece, Doruk'un bakıcıya alışabileceğini sanmıyorum. Bir kaç gün ağlamasını göze alıp en azından belli saat dilimlerinde yalnız bırakmak gerekecek galiba bakıcıyla. Tabi bunu anneme nasıl kabul ettirecez hiç bilmiyorum, inşallah benim paralar boşa gitmez. Dün eşim çalışıyor diye annem geldi tüm itirazlarıma rağmen. Benimle uyumuyor diye, sakat beliyle kucağına aldı, benimle oynamıyor diye sakat beliyle yerlere yattı, diyemiyorum ki sen burdasın diye böyle yapıyor, sen olmasan benimleyken kuzu gibi diye... Eee bakıcı başlayınca Doruk ona da aynı şeyleri yapacak, müdahale etmemesi için annemi kim tutacak :26:

Uzun oldu bea

Gülşan zayıf değil Kero haklısın ama doğum kilosu 3720,doğum kilosuna göre kilo artışları az,11 kg hayatta olmaz 1 yaşındayken.
Burcu bekliyoruz haaaaala
Selocanında bişeyi yoktur inşallah.

3720 gr. mıııı..? Maşallah, sen sezeryan mı olmuştun Aylinito?
Benim kızım 2900 gr. doğmuştu ((

öncelikle hayırlı olsun canım umarım bakıcıya alışır annen evet dediğin gibi 1-2 gün gelmese eve acaba alışır mı? Bu seferde aklın evde kalacak seninde ...annene güzel dille anlatman lazım önemli olan onun sağlığı tabii bu yüzden bakıcı almaya karar verdiniz ...havalar ısındığı zaman dışarıya çıkarır annende ... Hep görmemezlik olmaz tabii... Hakkınızda hayırlısı olsun

Doruk da 2910 gr doğmuştu. Bizim doktor o yüzden sürekli aldığı kilo iyi deyip duruyor...

Ayfercim sürekli görmemezlik olmaz zaten, haklısın, Allah korusun ikisi de hasta olurlar birbirlerini görmezlerse... Sadece bakıcı eve biz bakıcıya alıştıktan sonra, bir kaç gün en azından sabahtan öğleye bakıcıyla yalnız kalması iyi olur diye düşündüm. Yoksa devamlı gün boyu ayrı kalmalarını ben de istemem, tam bir travma olur Doruk için...

Anneni tatile gönder 2-3 günlüğüne ben de bakıcıya gidiyorum keremi kucağıma alıyorum 2-3 dk sonra bakıcı gelip kereeeem deyip kendi kucağına çağırıyor ya be kadın zaten çocuk bütün gün sana alışıyor bırak da anasını unutmasın
Sözle anlatmayı dene annene (anlamayacaktır ama sen yine de dene) sonrada baktın olmuyor bakıcıyla yalnız kalması için ortam yaratmaya çalış.

evet sezeryan,normal doğum tarihinde doğsa 4 olacaktı herhalde, zaten üzülürüm üzülürüm ona üzülürüm içerdeyken daha iyi baktım çocuğa

hayırlı olsun inşallah iyi bakar oğlumuza,yoksa gelir alırım ifadesini

mert 3,650 gr doğdu,ben 41. hafta sonunda normal doğum yaptım. okadar kiloyu nerden aldı bilmiyorum ilk 4 ay hiçbirşey yiyemedim sonralardada yediğimi çıkarmaya devam ettim demekki son üç ay yediklerimden ve ilk aylarda benim depolardan yedi

Günaydın canlar, yine bi hafta daha başladı ama bu hafta çabuk geçmesin malum bu haftasonu zor bi seyahat var beni bekleyen Eyo bey nihayet cumartesi günü dişi patlattı ve rahata erdi:)) çok şükür kuzumun keyfi yerindeydi haftasonu ama hem Furkan hem de koca kişisi hastaydı bu kez,ikisinde de ciddi öksürük ve halsizlik var

Selinde bi problem çıkmaz inşallah cnm,geçmiş olsun

Burcucum ilk zamanlar duruma bakarsın cnm, baktın hep o şekilde davranıyor annen mecbur uyaracaksın yoksa bi anlamı kalmaz ki zaten. Bİ de belki bakıcı kendisi bi şekilde duruma müdahele edebilir gibime geliyo, siz bana bırakın efendim, isterseniz şunu ben yapayım bana alışsın ya da biraz başbaşa kalmayı mı denesek falan gibi..

Aylinn benim oğluş henüz anca 8 kilo ben ne idem En azından vitaminlerini aldığını biliyosun sen, boşver onun için kiloyu takma

Yaseminin ev olayına gelince kesinlikle yardım gerektirecek bi konu değil bana göre Sonuçta zaten yine kira verilecekse neden o evde oturmayı tercih etsin ki?? en başta ona göre başka bi ev bulurdu kendine, madem evimiz var orda oturursunuz deniyo hiçbişi beklemeye hakları yok bence, hele de durumları böyle iyiyken

Günaydinlar herkese,

haftasonumuz iyi gecti diyebilirim ama hic dötümüzün üstüne oturamadik o ayri.
Bu Cocuklarin yürümesine seviniyoruz ama daha yorucu oluyorlar bu sefer.
Tugra bayagi ilerletti bir kac gün icerisinde yürümesini. AVM de oyun yerinde cocuklari gördükce cildirdi, peslerinden kosmaya calisti kac kere düstü :90:. Özellikle erkek cocuklarini cok seviyoruz onlarla oynarken cigliklar atiyor sevincten.

Burcu, bakiciyi secmissiniz - insallah istediginiz gibi Doruk Pasamizda hemen alisir.
Annenlede acik acik konussaniz belki oda hak verir size.

Umarim selin icinde ciddi bi durum yoktur, alsinda derlerde kiz cocuklarinin gögsünde sislik sertlik olabilir diye.

Meral, Eymenin disinin cikmasina sevindim. Cok sükür rahatlamistir yavrucuk.
Bizimde 7. yolda salyalarimiz su gibi akiyor.

Bizim bıcırık heryeri sıralıyarak gidiyor 2.5 aydır ama iş yürütmeye geldi mi oturuyor, hiçbir güç ayaklarını yere bastıramıyor,inadına tükürdüğümün evladı ben artık bıraktım uğraşmayı ne zaman isterse o zaman yürüsün,zaten hafta sonu yemeyerek beni deli etti, galiba bizimkide bakıcıda yiyor ben de yemiyor pöfff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…