2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yazarım yazarım :)
teyzesi bende doruk paşayı çok özledim inşallah ayarlarız bi buluşma ,,, kısmet bakalım ,,
sakın öğreteceğim diye çocukalrı düşürmeye kalkmayınn,,, :)

yemek : mammm
su : düm düm
başka komik bişi yok galiba bizde herşeyi normall,,

bu ara yaptığı en güzel şey şu

mesela uyanıyor anneee diye bağırıyor ben başına gelince hemen geri yatıyor kolalrını uzatıp hadiii diyor :))

Daha eğitmek için çok erken çünkü oyunla öğreniyorlar herşeyi daha sonra kendileri yapıyorsa bil ki öğrenmiştir.mama yedirirken kaşıkla veriyorum yaa mesela kaşığı tutup nasıl alacağını da biliyor ....kumandayı ters veriyorum ama açma kapama düğmesinin nerde olduğunu da biliyor.müzikli bebeği var düğmesi karnında oraya bastığımda çaldığını da biliyor kendisi kuvvetli basamasa bana aaaa diyip elime verip basmamı bekliyor...algılamaları çok iyi....
Mesela selin de yapıyor yerleri gırgırlıyor hilal de aynısı yapar....saklambaç oynarız kanepenin ucuna gider eğilir sonra bana ceee yapar ve benim saklanmamı bekler sıra bendedir çünkü.....

Zeliha canım sağol öperim eve gidince.....

,

canım çok ama çok geçmiş olsun ,, halini düşünüyorum da şöyle bir çözüm geldi aklıma deden bi bakıcı tutsan ,,, annenin yanında yardımcı olsun eve çocuğua dedene işe ,,,

günaydın...

dün esim bimden dost sütün devam sütünü almıs, aksam verdim barıs severek içti. sonra kızdım kendime ne oldugu belli olmayan bir markanın sütünü icirdim diye. biraz arastırdım ki dost sütü ülker üretiyormus, o kadar da dandik degilmis yani. hatta kk da konu acılmıs bununla ilgili:
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek-bakimi-beslenmesi/409596-dost-sut-hakkinda.html

benim gibi teredütte olanlar icin paylasayım dedim. pınarla sekle yarısamaz belki ama arada icirebilirim diye dusundum, ne dersiniz arada icirsem mi hic icirmesem mi?

İklim koltuktan aşağı sarkmıştı birgün, bende aldım bunu, kafasını iyice eğdim yere, bak buradan sarkarsan böyle düşersin uff olursun falan diye anlattım, bunun etkisi var mı bilmiyorum ama o günden sonra eğilip baktı ama hiç kafa üstü inmeye çalışmadı, kısa zamanda da poposunu dönüp kendini kaydırarak inmeyi öğrendi, bunu yaptığımda daha 6-7 aylıktı..

İklim 2 haftadır içiyor o sütten, ben burada paylaşmıştım ama sen kaçırmışsın anlaşılan, Pınar ile dönüşümlü olarak veriyorum, severek içiyor, zararı olacağını sanmam, Dost bilindik bir marka, yıllardır vardır hatta yoğurdu çok meşhurdur, ekonomik bir süt bence bu, sende arada verebilirsin..

,

canım çok ama çok geçmiş olsun ,, halini düşünüyorum da şöyle bir çözüm geldi aklıma deden bi bakıcı tutsan ,,, annenin yanında yardımcı olsun eve çocuğua dedene işe ,,,

Önerini düşünüyordum bende şimdi ama ayakta gezen bir adamın nesine bakacak tutacağım kadın, yinede tutmak istiyorum aslında, hiç değilse annemin bir süre eli kolu dinlenir, kadın İklimi azıcık tutsa yeter..

cemy henüz 4-5 aylıktı annemlerdeydik 4 tarafı kapalı bir yatak yaptık ona uyuyordu bende annemle aşağıdaydım birden çığlığına koştum ki bu yerde sürüne sürüne birleştirdiğim 2 koltuğu birbirinden brazcık ayırmış kolları arasındaki boşluktan da sürünerek düşmüş ama nasıl yaptı anlayamaım fizik kurallarına aykırı bişeydi hemen hastaneye fln götürdük ama evet o gün ömrümden 1 yıl gitti

Allah korusun be, olur mu öyle şey...

Ayarlıcaz inşallah, hep aklımdasın.
Ben herşeyi doğru şekliyle söylüyorum, banyo yapıcaz, su içicez, ayakabımızı giyelim diye... o neye benzetirse öyle söylesin...

O Selin'i yerim ben, nasıl sevgi dolu kuzucuk, maaşallah

Ben de çok düşünüyorum versem mi diye... Akşam üstü saatlerinden kek yiyor, yanında iyi olur aslında.

Yasemincim her teşebbüsünde anlatıyorum uygulamalı olarak ama umru değil yaw... gözünü budaktan esirgemiyor kuduruk! bu düşmek neymiş ki diye düşünüyor herhalde...

gaddaaarrrr ,,, :)

aslında bilinçi yapıldığında etkili oalbilir ama genede yapma öyle ,,, farklı etkielride olur mevlam korusun ,,

size bi soru dayımın oğlu 3 yaşında kalabalık bir ortamda yapmak istediği herşeyi annesine soruyor sessizce kulağına anlatıyor git babama şunu de iboya söyle bana onu versin kendi si hiç bişeyi haleltmiyor ,,
evin içinde de böyle yapmaya başlamış hatta konuşmadna iaşterlerle anlatıyormuş yapmak istedikelrini
arabaya bindiğinde hiç bir bir soruya cevap vermiyor hiç bir şekilde işretlede bişi anlatmıyormuş

şimdi ne yapmalı çocuk bunu nedne böyle yapıyordur,,, ??

selini çok kıskanıyor ondan olabilir mi ?? hani selinde anlatamıyor işaretlerle gösteriyor felan ya ?? mesela ben selini prensesim diye sevdikçe annesine sende bana prensesim de diyromuş :)):

yada başka bişi ?? bi akıl verin bakalım ??

mert suya buuu diyo
topa at diyo
memeye hımm hımm diyo
caıllounun şarkısı çıkınca dadu dadu diye eşlik ediyo aklıma bunlar geldi şimdilik. seline ve doğuhana aferim
yasemin Allah yardımcın olsun canım.
burcu aşkolsun geç kağıdını patrona imzalattım bile
bugün burası çok kalabalık dışarda yağmur var ama gelenin ardı kesilmiyor

yaa icim rahatladı vereyim bende o zaman.

Ben de çok düşünüyorum versem mi diye... Akşam üstü saatlerinden kek yiyor, yanında iyi olur aslında.

[/COLOR][/B]

barısta kek yanında sütü seviyor, deneyebilirsin. zaten 1 ayları kaldı inek sütüne gecise, hafiften alıssa iyi olur. damak tatları olusmaya basladı cunku, emen cocuklar daha zor alısıyomus diyorlar inek sütüne.

bu arada dün omega 3 balıktan baska nelerde var diye biraz arastırdım da kivi de %52, semizotunda %35 oranında omega 3 varmıs. ceviz, badem,fındıkta falan daha dusukmus bu oran.en cokta somon da varmıs. balık yemese de kivi yiyor en azından o da kardır.semizotu aldırıp yemegini yapacagım hafta da bir.balık yiyordu aslında daha kucukken, son 2 aydır elimi kokluyor kokusunu aldı mı anında ceviriyor kafayı.

Birde gaddar oldum şimdi bak, tutupta tepetaklak etmedim heralde çocuğu, Allah korusun tabi..

Bence bir dönem böyle şeyler yapıyor çocuklar, üstüne düşüp neden yapıyorsun diye sıkboğaz ederlerse daha da çok yapar kanımca, görümcenin 3 yaşındaki oğlu İklimle birlikte emzik aldı, İklimle birlikte emekledi, İklim gibi altıma yapacam çişimi söylemeyecem diyor, kıskançlık ve ilgi çekme bence hepsi ama bir süre daha gözlemlesinler çocuğu düzelme yoksa altında başka neden de yatıyor olabilir, bizim görümcenin velet şimdi unuttu yapmıyor mesela artık, üstüne düşmediler hiç çünkü..

Son düzenleme:
Bizde Ayakkabi - Agga,
Banyo yapmaya - BiciBici yapalim
uykusunu gelince kendi Neeen Neeen diyor
acikincada ne istedigine göre ya Meme yada Mam Mam
baska farkli söyledigimiz bisey yok.

Hardtimes, dayinin oglu büyük ihtimal kisakandigi ve ilgi cekmek istedigi icin öyle davraniyordur.
Benim 8 yasinda kiz kardesim var, o bile Tugrayi kiskaniyor ve bazi hareketlerini taklit ediyor.
Bazen kendi oyuncaklarini vermek istemiyor. Bebek gibi ihhh ihhh felan diyor.
Cok seviyor ama arasira böyle davranislarida oluyor.

bizde de eserin yeğenleri var biri 4 biri 7 yaşında cemy memedenkesilene kadar onlarda annelerini emdiler doğumla başladı ve 7 ay ne zaman beni emzirirken görseler bütün gece onlar da emmek istemiş anneleri de naapsın vermiş

s.a

hehe:)) Nihan da uykusu gelince neen neen diyoor:)) halbuki ben sallarken hiçbir şey söylemem arada kısa bir ninni belki bizim kız sessiz uymaya alışık susturuyor beni:))
yeni kelimesi kuş ama çok net değil tabi...
anne baba yı çok net söylemesine rağmen sık kullanmıyor bu aralar..daha çok nene ve dede diyor..cici,gel,luli ve şu anda anlamsız gelen ama resmen bir şeyler anlattığı belli olan bir sürü hece söylüyor...çok konuşkan:))

Iki ismi olan Bebeklerimiz varmi? ikisinide kullaniyormusunuz yoksa tek isim ilemi sesleniyorsunuz?
Tek isim ile sesleniyorsaniz, sizce diger isme alismasina gerek varmi?

Günaydınnn sabah sabah amma da çok kaynatmışsınız oku oku bitiremedim
Son konulrdan dalıyorum ben de aranıza, Eymen de 6 aylıkken karyoladan düşmüştü ondan sonra da anladı tehlikeyi, artık köşeye geldimi ilerlemez hiç seslenir, öğreniyolar yani

Bim'deki çoğu ürün ülkerin bim için ürettiği ürünler zaten, zararı dokunacağını sanmam dost devam sütünün, ben de almıştım bi kez ama Eyo içmedi. Mesela çikolatalı gofreti falan da ülker üretiyo bence ülker çikolatalı gofretten daha güzel hep taze oluyo çünkü

ben merte semizotu çorbası yapıyorum her hafta, kahvaltısınada ceviz,badem ve fındık koyuyoruz, kivi her akşam meyvesine ekliyorum. balık yediremiyorum merte sevmiyor,bende çorbasına didikleyip çaktırmadan veriyorum mecburen,balıkyağı veriyodum artık onuda vermiyorum,üşeniyorum vermeye

ama ben bu ay konuşmasından çok giyinmesine bez değiştirmemize hastayım...giyinmeyi çok seviyor hemen kolları kaldırıyor elini sokunca kolunu kendi itiyor..çok zevkli oluyor:))
bezini değiştirirken de yeni bezi koyarken bacakları kaldırıyor cırt cırtları açarken indiriyor altını açarken tekrar kaldırıyor silince yine indirip bağlamamı bekliyor...hastayım ben bu kıza:))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…