- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #100.081
Iki ismi olan Bebeklerimiz varmi? ikisinide kullaniyormusunuz yoksa tek isim ilemi sesleniyorsunuz?
Tek isim ile sesleniyorsaniz, sizce diger isme alismasina gerek varmi?
ben iki isme karşı olanlardanım, gereksiz geliyor bence, ama iki isim koysaydım iki isminide kullanırdım,kullanmayacaksam niye koyayımki:26:Iki ismi olan Bebeklerimiz varmi? ikisinide kullaniyormusunuz yoksa tek isim ilemi sesleniyorsunuz?
AYLİN bebem net bulamazsam cepten ulaşırım sana daha hiç aramadım sesini duyamadım
hadi birbiriize bebeğe söölediğimiz komik şeyleri yazalım mesela biz banyoya babah yürümeye tati yemeğe mem dioruz aklıma şimdilik bunlar geldi sizde sayın bakalım
Aynı anda aynı şeyi düşündük sanırım. Ben de hiç izin vermedim düşmesine, öyle kafa üstü kendini bırakınca düşeceğini bilmiyor ki, o yüzden de bir b planı yok galiba çocuğumun...
günaydın...
dün esim bimden dost sütün devam sütünü almıs, aksam verdim barıs severek içti. sonra kızdım kendime ne oldugu belli olmayan bir markanın sütünü icirdim diye. biraz arastırdım ki dost sütü ülker üretiyormus, o kadar da dandik degilmis yani. hatta kk da konu acılmıs bununla ilgili:
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek-bakimi-beslenmesi/409596-dost-sut-hakkinda.html
benim gibi teredütte olanlar icin paylasayım dedim. pınarla sekle yarısamaz belki ama arada icirebilirim diye dusundum, ne dersiniz arada icirsem mi hic icirmesem mi?
Önerini düşünüyordum bende şimdi ama ayakta gezen bir adamın nesine bakacak tutacağım kadın, yinede tutmak istiyorum aslında, hiç değilse annemin bir süre eli kolu dinlenir, kadın İklimi azıcık tutsa yeter..
Ben de çok düşünüyorum versem mi diye... Akşam üstü saatlerinden kek yiyor, yanında iyi olur aslında.
COLOR]
gaddaaarrrr ,,, :)
aslında bilinçi yapıldığında etkili oalbilir ama genede yapma öyle ,,, farklı etkielride olur mevlam korusun ,,
size bi soru dayımın oğlu 3 yaşında kalabalık bir ortamda yapmak istediği herşeyi annesine soruyor sessizce kulağına anlatıyor git babama şunu de iboya söyle bana onu versin kendi si hiç bişeyi haleltmiyor ,,
evin içinde de böyle yapmaya başlamış hatta konuşmadna iaşterlerle anlatıyormuş yapmak istedikelrini
arabaya bindiğinde hiç bir bir soruya cevap vermiyor hiç bir şekilde işretlede bişi anlatmıyormuş
şimdi ne yapmalı çocuk bunu nedne böyle yapıyordur,,, ??
selini çok kıskanıyor ondan olabilir mi ?? hani selinde anlatamıyor işaretlerle gösteriyor felan ya ?? mesela ben selini prensesim diye sevdikçe annesine sende bana prensesim de diyromuş :)):
yada başka bişi ?? bi akıl verin bakalım ??
Iki ismi olan Bebeklerimiz varmi? ikisinide kullaniyormusunuz yoksa tek isim ilemi sesleniyorsunuz?
kuzumun adı yusuf cem herkes öyle sesleniyo biz evde cemy dioruz annem falan da ööle sesleniyoIki ismi olan Bebeklerimiz varmi? ikisinide kullaniyormusunuz yoksa tek isim ilemi sesleniyorsunuz?
gaddaaarrrr ,,, :)
aslında bilinçi yapıldığında etkili oalbilir ama genede yapma öyle ,,, farklı etkielride olur mevlam korusun ,,
size bi soru dayımın oğlu 3 yaşında kalabalık bir ortamda yapmak istediği herşeyi annesine soruyor sessizce kulağına anlatıyor git babama şunu de iboya söyle bana onu versin kendi si hiç bişeyi haleltmiyor ,,
evin içinde de böyle yapmaya başlamış hatta konuşmadna iaşterlerle anlatıyormuş yapmak istedikelrini
arabaya bindiğinde hiç bir bir soruya cevap vermiyor hiç bir şekilde işretlede bişi anlatmıyormuş
şimdi ne yapmalı çocuk bunu nedne böyle yapıyordur,,, ??
selini çok kıskanıyor ondan olabilir mi ?? hani selinde anlatamıyor işaretlerle gösteriyor felan ya ?? mesela ben selini prensesim diye sevdikçe annesine sende bana prensesim de diyromuş :)):
yada başka bişi ?? bi akıl verin bakalım ??
yaa icim rahatladı vereyim bende o zaman.
barısta kek yanında sütü seviyor, deneyebilirsin. zaten 1 ayları kaldı inek sütüne gecise, hafiften alıssa iyi olur. damak tatları olusmaya basladı cunku, emen cocuklar daha zor alısıyomus diyorlar inek sütüne.
bu arada dün omega 3 balıktan baska nelerde var diye biraz arastırdım da kivi de %52, semizotunda %35 oranında omega 3 varmıs. ceviz, badem,fındıkta falan daha dusukmus bu oran.en cokta somon da varmıs. balık yemese de kivi yiyor en azından o da kardır.semizotu aldırıp yemegini yapacagım hafta da bir.balık yiyordu aslında daha kucukken, son 2 aydır elimi kokluyor kokusunu aldı mı anında ceviriyor kafayı.
s.a
hehe:)) Nihan da uykusu gelince neen neen diyoor:)) halbuki ben sallarken hiçbir şey söylemem arada kısa bir ninni belki bizim kız sessiz uymaya alışık susturuyor beni:))
yeni kelimesi kuş ama çok net değil tabi...
anne baba yı çok net söylemesine rağmen sık kullanmıyor bu aralar..daha çok nene ve dede diyor..cici,gel,luli ve şu anda anlamsız gelen ama resmen bir şeyler anlattığı belli olan bir sürü hece söylüyor...çok konuşkan:))
Günaydınnn sabah sabah amma da çok kaynatmışsınız oku oku bitiremedim
Son konulrdan dalıyorum ben de aranıza, Eymen de 6 aylıkken karyoladan düşmüştü ondan sonra da anladı tehlikeyi, artık köşeye geldimi ilerlemez hiç seslenir, öğreniyolar yani
Bim'deki çoğu ürün ülkerin bim için ürettiği ürünler zaten, zararı dokunacağını sanmam dost devam sütünün, ben de almıştım bi kez ama Eyo içmedi. Mesela çikolatalı gofreti falan da ülker üretiyo bence ülker çikolatalı gofretten daha güzel hep taze oluyo çünkü
Benim kızımın iki ismi var, şu anda tek ismini kullanıyoruz, diğer ismini öğrenmesine-alışmasına hiiiççç gerek yok bence. (kaynanamın ismi olduğu için)...
ben iki isme karşı olanlardanım, gereksiz geliyor bence, ama iki isim koysaydım iki isminide kullanırdım,kullanmayacaksam niye koyayımki:26:
ben merte semizotu çorbası yapıyorum her hafta, kahvaltısınada ceviz,badem ve fındık koyuyoruz, kivi her akşam meyvesine ekliyorum. balık yediremiyorum merte sevmiyor,bende çorbasına didikleyip çaktırmadan veriyorum mecburen,balıkyağı veriyodum artık onuda vermiyorum,üşeniyorum vermeye
ama ben bu ay konuşmasından çok giyinmesine bez değiştirmemize hastayım...giyinmeyi çok seviyor hemen kolları kaldırıyor elini sokunca kolunu kendi itiyor..çok zevkli oluyor:))
bezini değiştirirken de yeni bezi koyarken bacakları kaldırıyor cırt cırtları açarken indiriyor altını açarken tekrar kaldırıyor silince yine indirip bağlamamı bekliyor...hastayım ben bu kıza:))
balataları sıyırmış mart anneleri olarak ismimizi değiştirmeyi öneriyorumver yahu olmaz bişey,bunlar terlik yalıyor bişey olmuyor,dost süt içse de bişey olmaz
Benim kızımın iki ismi var, şu anda tek ismini kullanıyoruz, diğer ismini öğrenmesine-alışmasına hiiiççç gerek yok bence. (kaynanamın ismi olduğu için)...
iki ismi var maaesef oğlumun, ilk ismi dedesinin ismi ama ben hiç istememiştim ve yokmuş gibi davranıyorum. Istemediğimi bildikleri için, başka kimse de kullan(a)mıyor. ikinci ismine alışmasını gerekli görmüyorum...
selamlar canlar.geçmişi okudumama okudun madem cvp yaz derseniz şaşkın olduğum için apışıp kalabilirim .
o sebeple ben dalayım burdan.bende şu devam sütlerinden denemek istiyorum.Alp e geçenlerde gece ineksütü ve cicibebe verdim,az su katarak.Alp uykusunda hiçbişey içmez,bunu içti.acaba direk inek sütüne başlasam mı diye düşünüyorum.
benim kızımın iki ismi var, şu anda tek ismini kullanıyoruz, diğer ismini öğrenmesine-alışmasına hiiiççç gerek yok bence. (kaynanamın ismi olduğu için)...
ben merte semizotu çorbası yapıyorum her hafta, kahvaltısınada ceviz,badem ve fındık koyuyoruz, kivi her akşam meyvesine ekliyorum. balık yediremiyorum merte sevmiyor,bende çorbasına didikleyip çaktırmadan veriyorum mecburen,balıkyağı veriyodum artık onuda vermiyorum,üşeniyorum vermeye
ama ben bu ay konuşmasından çok giyinmesine bez değiştirmemize hastayım...giyinmeyi çok seviyor hemen kolları kaldırıyor elini sokunca kolunu kendi itiyor..çok zevkli oluyor:))
bezini değiştirirken de yeni bezi koyarken bacakları kaldırıyor cırt cırtları açarken indiriyor altını açarken tekrar kaldırıyor silince yine indirip bağlamamı bekliyor...hastayım ben bu kıza:))
Ben herşeyi en doğru telafuzuyla söylüyorum hatta yakında benim konuşmalarım da düzelecek,gitcez gelcez yok,gideceğiz geleceğiz
demek b planı yok, yerim onun a planını
balataları sıyırmış mart anneleri olarak ismimizi değiştirmeyi öneriyorumver yahu olmaz bişey,bunlar terlik yalıyor bişey olmuyor,dost süt içse de bişey olmaz
iyi fikir,dışarı dolaştırmaya çıkarır dedeni falan annen nefes alır.
Ben denedim kekin yanında su içer gibi bikaç yudum alıp bi daha içmedi,ben inek sütüne başlıycam yakında bu sütleri sevmiyo oğlum
Kıskanıyor olabilir tabi,ama çocuktur huyu sürekli değişir,bu da geçici bi dönemdir bence
benim kızımın adı Nihan Sena...ben genelde ilk ismini kullanıyorum...eşim ikisini de kullanıyor...çoğunluk ilk adını ama bazıları da sadece 2. adını kullanıyor o yüzden nasıl söylenirse söylensin adını biliyor...duyunca dönüp bakıyor...sürekli olmasa da ikisini de kullanın bence...
Bayıldım bu lafa ve bu algıya, ama bizimkiler hiç öyle düşünmüyor.
Aynen, benim kuzununda iki ismi var iste malesef (kayinpederimin ismi)...ama hic kimse söylemiyor, sadece arasira internetten Türkiye ile görüstügümüz zaman Kaynanam söylüyor.
Acikcasi alismasini bende istemiyorum
Bende öyle düsünüyorum ama iste...mecbur birakiliyorsun bazen koymaya...
Eeee koydukda noldu sanki. Arkadasimin annesi hep der böyle durumlara "O ne öyle dötüne ek yapimis gibi, ben olsam hakaret olarak algilarim" der. :90:
emiyorsa devam sütü bana gereksiz geliyor inek sütüne alışsınlar bir an önce çocukluk dönemi için şart...Nihan'a inek sütü veriyorum ben ama gece kesinlikle içmiyor...daha önce mama da denemiştim biberon kullanmadığı için içmiyor sanırım gece sadece anne sütü ama zaten gece beslenmesi diye bir şey yok diyor doktorlar...
gündüz de sütü soğuk şekersiz ve bardaktan içiyor ama az..en çok 1 çaybardağı içiyor..ben inek sütüne iyice alışsın sevsin istiyorum...biz hiç içmezdil küçükken annem zorla içirirdi ama büyük erkek kardeşim çok severdi ve sürekli içerdi..biz hep kısayız o 1.85
iklim bahar:83:
harun doruk:83:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?