2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hasret hoşgeldin.. Sucu olan sensin, sen güvenmiyorsan biz ne yapalım..
Ben pet şişedeki suları kaynatıp ılıtıp veriyordum ama artık arada direk kaynatmadan da veriyorum, inşallah bişey olmaz..

Kıymet, çok şey yaşamışsın belli, biraz gamsız olmak lazım ama olamıyoruz işte, burada istediğin kadar anlatıp deşarj olabilirsin, yüzlerine karşı da rol yapmayı öğren biraz yoksa giden bizden gidiyor..

Bende İklim in doğum günü için yeni bir kurabiye deneyecem, güzel olursa paylaşırım, lokumlu kurabiye, bilen vardır belki aranızda..

Hafta sonu da şu pekmezli kekten yapmıştım, İklim sevdi ama benim kocaman adamın elinden alamadım ki kızım yesin, bu hafta sonu yine yapılacak anlaşılan..

Birde patatesli bişey yapıyorum İklim bayılıyor, size de yazayım denemek isterseniz..

Patatesleri haşlayıp iyice eziyorum, içine kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ, biraz tuz ve un koyup yoğuruyorum, sonra top top şekil verip fırında pişiriyorum, çok lezzetli oluyor, kendinize yapmak isterseniz içine tuzu fazla koyun, patates çok tuz çekiyor çünkü, ayrıca pul biber de koyun ve öyle yoğurun, dilerseniz şekil verirken ortasına peynir yada zeytinde koyabilirsiniz..

Ben de çok kızıyorum böyle şeylere... Benim garibim kocam bana sormadan bardağa su bile doldurmuyor nerdeyse bu yüzden :)

Zaten anne kokusunu duyunca tekrar uykuya dalıyo Pelin. Bi de çığlık atarak uyanmasından anlıyorum her zamanki uyanma olmadığını.
Evet azdan başlıyosun. Bizimki bayılıyo kiviye...

Doruk dalamıyor işte bugünlerde. Ya emecek ya ayakta sallanacak, normalde beni gördüğü ya da sesimi duyduğu an tekrar uyuru, şimdi temas istiyor.

Ben kabul ederim, en sulusundan öpebilir, ısırabilir, çekiştirebilir, gayet alışığım
Emzik konusu için de komşunun tavuğu komşuya kaz görünür diyorum, Serhan'ı öpüyorum :)

Hadi kolay gelsin, foto isterim.

Hayırlı olsun, Allah gönlüne göre versin Hasretcim.
Suyu artık kaynatmıyorum ben, çünkü doktorumuza göre kaynatılmış suyun içindeki bazı mineraller etkisini yitiriyormuş, en küçük pet şişelerden alıyorum.

Bizim bildiğimizden daha ciddi şeyler olmuş anlaşılan :26:

Arada olur canım, o kadarını tolere edebilirler bence. Ama devamlı verip vücutlarında birikim yapmamak lazım diye düşünüyorum. Aslında benim de cici bebeyi hepten kesmem lazım.

Bana gelen yumurtaların dış yüzeyini tarif ettirme şimdi bana... Tavuğun az önce üzerinden kalktığı öyle belli ki

Sen 2.yi ananın evinde doğurucan gibi geliyo
Ben 7.ayından beri içme suyu olarak direk damacanadan Erikli veriyorum,fanusta büyütmeye karşıyıııım
karşıyım karşıyım da karşıyım (Bunu yahşi cazibeden Simge gibi söylediğimi hayal edin )

Kv,görümce,elti,kpedere kızılıp huzur bozmaya değmez be arkadaşım,hepsi aynı nane,hele kocaya yapılmış hiçbişeye değmez,sen iç huzurunu bozma Pelincikle moral bul,yıpratma kendini.

Danone meyveli veriyorum,bisküviyi az da olsa veriyorum,köy yumurtası artık bulamıyorum selenyumlu omegalı yumurtalardan alıyorum.

Yasemin sanırım o sırada doktoru incelediğimden niye sorduğunu anlamamış olabilirim şaka bi yana bi haftadır 2-3 saatlik uyku ortalamasıyla yaşıyorum bu kadar soru sorduğuma şükrediyorum.

saka sudan çay demliyorsan bi süre sonra demliğin kireçlendiğini göreceksin kıymetcim en mineralli falan diolar ama saka su iyi değil..
erikli iyi fakat eriklinin o kadar tüketime cewap wercek, yetecek bir kaynağı yok, hiç bir suyun olamaz ne bu şelale mi yani olamaz.. orginal kaynağından dolanlar yalnızca pet suları yani 0,5lt,5lt,10lt falan olanlar, bir bardak damacanadan bir bardak petten al eline we birer yudum içiyi bir su tüketicisiysen farkı sende anlarsın
zaten ben kesinlkle damacana suları önermiyorumo damacanaların başına neler gelio bi bilseniz
ewden alınıp motorsikletle dükkanlara gelmesi, kapıların önerinde açıkta beklemeleri, kamyonlara yüklenme aşamaları, tesiste tekrar boşaltımaşamalrı v.s...
sucuların acaba patlakmı die içlerine tüm nefesini üflemeleri..
en sağlıklıları tek kullanımlık petler.. biz 10lt erikli kullanıyoruz.. yemeklere çaya falan damacana..
nestlenin suyunada güwenebilirsin ayrıca

Evet ben de karşıyım ama Simge'yi tanımıyorum :)
Ama katkı maddeleri konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim, onlardan kaçmaya devam.

Bunu ben de yapıyorum, nane de yakışıyor, çok lezzetli oluyor
Bu akşama yemek var, yarın için bugünden patates haşlayayım.

En güvenilir olanı alıyormuşum

yumurta sarısı (köy bizimkide ) gün aşırı tam veriyorum ben yoksa hergünmü vermeliyim

Ben veriyorum her gün. Doktor yazın gün aşırı demişti ama hava serinlediğinden beri veriyoruz.

Ben her akşam Doruk'u uyuturken yanında sızıyorum. Bazen kalkıyorum, bazen kendime glip yorganın içine girip devam ediyorum. Bu akşam misafirim var, napacam bakalım :26: Kaç gecedir uyumadığımı bilem unuttum yaaa

Aylin, doktor yakışıklı mıydı..?

Yasemin şu köftenin içindekileri oranla versen?yarım bardak un 3 patates vb.
Yakışıklı değildi karizmaydı,özel hastane ama giriyorsun odaya adam goran bregoviç vb tarz müzik açmış hem de yüksek sesle onu dinliyor hem de hiç kısmadı biz odadayken,balık yağı için ne dersiniz dedim,ben severim balık yağını dedi entel bi şekilde vs vs,ilginç bi tipti,nette araştırdım cerrahpaşa mezunuymuş onu da tuttum

Sen böyle söylüyosan güveniyorum ve bugünden itibaren Eriklinin 5 lt olanından falan alıyorum ama yemeklere yine damacana koyarım

yumurta sarısı (köy bizimkide ) gün aşırı tam veriyorum ben yoksa hergünmü vermeliyim

Hergün veriyorum en başından beri.

Dün akşam bende sızdım o kadar uykusuz gecelerden sonra,halbuki başka planlarımız vardı bu gecede sigaradan kavga çıkacak yine gider yatarım:95:

Aylin ben hep göz kararı yapıyorum, ölçü veremem, patatesi bol oluyor, unu kıvamını ayarlamak ve şekil verebilmek için koyuyorum, hamur ne çok sert olacak ne de çok cıvık..
Doktora bir kez daha bayıldım bu arada, gözümde canlandı da :))

allah korusun be daha neler o kadar tahammül edemem anama zaten kurtlanmaya başladım bile
bnde fanusta büyütmüyorum ama bir sucu olarak, herşeyi görerektennnn su konusunda çok hassasım
ıyy gıcık oluyorum o diziye
annemde öyle diyoya minerallerini öldürdün dio:26: ben bunu doktora bi sorayım en iyisi.. annemlerde pet su alıyor ama ne bulurlarsa özkaynak almışlar mesela o suya hiç güwenmiyorum kaynatmadan wermem imkansız
Hasret hoşgeldin.. Sucu olan sensin, sen güvenmiyorsan biz ne yapalım..
Ben pet şişedeki suları kaynatıp ılıtıp veriyordum ama artık arada direk kaynatmadan da veriyorum, inşallah bişey olmaz..
olmaz artık 1 yaşındalar neredeyse.. bnde bi sindirebilirsem kaynatmicam yawaş yawaş
ewet işte bnde senin gibi düşünüyorum aynen sanırım kaynatmaya dewam ederim ben, yaza kadar falan:89:

sitede geçmişe yönelik şeyleri nasıl arayıp buluyoruz?ben mesela pekmezli kek tarifini nasıl bulabilirim

Ben sana yazayım arama şimdi.
3 yumurta
2 kahve fincanı pekmez
1 kahve fincanı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
kabartma tozu

önce yumurtaları mikserle çırp, sonra içine pekmez sıvıyağ ve kabartma tozu ile unu ilave et,
içine istersen limon suyu, portakal suyu, havuç, ceviz koyabilirsin
175 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk. pişir
küçük bir kapta pişirecen..

Ben yazmadan sen yazmışsın bile..
Şu patatesli topları da ilk fırsatta denicem. Hatta bunun içine haşlanmış yumurtayı ezip de koyabilirim. Belki o zaman Pelin yumurta yer...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…