- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #100.641
bu arada herkese merhabalar ... anca geldim büroya gittim saclarımı kestirdim cünkü hafif bi depresyondayım herkese herseye sinirlenir oldum en cok kocama ..dün ege yesin diye patates püresi yaptım soguması bekliyodm benim kocam girmiş mutfaga pul biber eklemiş püreye nasıl kızdım ben onu cocuga yaptım diye ayırırsın hiç olmazsa .. cocugu benim kadar düşünmüyo ona bozuluyorum((((
Zaten anne kokusunu duyunca tekrar uykuya dalıyo Pelin. Bi de çığlık atarak uyanmasından anlıyorum her zamanki uyanma olmadığını.
Evet azdan başlıyosun. Bizimki bayılıyo kiviye...
tosbikime maşallah diyen ballı teyselerine oğluşumdan sulu sulu öpücüklerkabul ederseniz yoksa sileyim akan sularını (iğrençimmm)
akşama misafirim var kıslar az önce gelen bebikin annesi babası abiside gelecek hazırlık yapmam lazımm
bu arada 10 aydır aldığım hiçbir emziği ağzına sokmayan serhan efendi gelen bıcırığın memesine bi yapıştı ağzına sokmadan aldım elinden ve kendi emziklerinden birini verdim eline yarı oyun yarı emme çok çok emmeye başladı akşam babası bu durumdan hiç hoşnut olmayacak
canancım hoş geldin balım ben serhana keçi sütü veriyorum şimdilik
birazdan mutfağa giricem atanın doğum günü için planladığım kurabiyelerden deneyeceğim kurabiyelerin üstünüde şeker hamuru kaplayacağım çok işim var yani ilk defa yapacağım bir başka günde pastasını deneyeceğim sonucu yazarım size sonrada atayla bıcı bıcı yapıcaz bir süreliğine yokum merak etmeyin beni
ben geldim.. hala annemde kalıyorum bi süre daha ordayım.. kartaldaki ewlerini satışa çıkardık cengiz beylerin o bir an önce satılırsa hemen beşiktaşta ew alıp yerleşeceğiz yok satılmazsa üsküdara yerleşeceğim.. bekleyecek değilim yaza kadar satılmasını
sizler nasılsınız???
size bi sorum olacak
biz cerenin içtiği suyu mama suyunu falan kaynamış ılımış sudan kullanıyoruz hep.. normal su wermedik daha siz ne yapıyorsunuz???? pet su weriomusunuz? yada n zamn wericez ben wermeyi düşünmüyorum sulara pek güwenim yok çünkü:18:
Kolay gelsinnn..
Hoşçakal...
Bu aralar içimde tutamıyorum . Uzun zamandır sıkıntılıyım zaten de hep sabredicem diyodum. Patladım bi kaç gündür...
Seneler sonra da diil zaten bizde çıkacağı kadar çıktı o yüzden böyleyiz.. Pelin yeni doğduğunda görümcem kapıları çarptı gitti...
Kayınvalidem telefondan bana bağırdı.. Kızını evimden kovdum die..
Eşim hiç ağıza alınmayacak, dosta diil düşmana bile söylenmeyecek laflar, küfürler etti bana.
Ben evi terkedip anneme gittim fln...
Neler neler..
Bu benim daha yatışmış halim...
Pastörize inek sütü de verilebilir artık kocaman oldular, 1 yaş sonrası için olan devam sütlerinden bahsettik Canancım, 6-12 aylık olanlar bizim bebeleri kesmez artık kanımca :)))
Hohohoyytt, her gördüğünüz sakallıyı dedeniz mi sanıyonuz siz deseydin :))
Senin gibi ilaç isimlerini ezbere bilen çok bilmiş bir anne nasıl oldu da doktora ''neden sordunuz tv ye bakıyor mu diye'' soramadı, şaşırttın beni Rus görünümlü Aylin...
Selinin totosundan bir ısırık al benim için emi..
Ordan bakınca görünüyormu parmağım, grip oldum bendeee..
Aynen katılıyorum, ne kadar korusak iyidir ama arada mayalanmış yoğurt yoksa evde yada normal yoğurdu reddediyorsa mecburen veriyorum ben ama çok çok nadir yani.. Cici bebe bisküvisini vermeyeli aylar oldu, içinde şeker var diye vermiyorum artık ben, ekmekle idare ediyoz..
Köy yumurtasıyla ilgili arkadaşımın bi anısını anlatiim:
Arkadaşım Kayseri'nin bi ilçesinin köyünde mi kasabasında mı bi yerde öğretmenlik yapıyodu. Küçük bebeğine ordan hergün yumurta alıp getiririmiş. Bi çocuk satarmış arkadaşıma yumurtayı..
Bi gün arkadaşım çocuğa sormuş.'bu yumurtayı nerden alıyosun?' die.. Çocuk da marketteeennn demiş!!!!
Arkadaşım o gün bu gündür taaa oralardan buraya yumurta taşımıyo.
size bi sorum olacak
biz cerenin içtiği suyu mama suyunu falan kaynamış ılımış sudan kullanıyoruz hep.. normal su wermedik daha siz ne yapıyorsunuz???? pet su weriomusunuz? yada n zamn wericez ben wermeyi düşünmüyorum sulara pek güwenim yok çünkü:18:
Bu aralar içimde tutamıyorum . Uzun zamandır sıkıntılıyım zaten de hep sabredicem diyodum. Patladım bi kaç gündür...
Seneler sonra da diil zaten bizde çıkacağı kadar çıktı o yüzden böyleyiz.. Pelin yeni doğduğunda görümcem kapıları çarptı gitti...
Kayınvalidem telefondan bana bağırdı.. Kızını evimden kovdum die..
Eşim hiç ağıza alınmayacak, dosta diil düşmana bile söylenmeyecek laflar, küfürler etti bana.
Ben evi terkedip anneme gittim fln...
Neler neler..
Bu benim daha yatışmış halim...
saka sudan çay demliyorsan bi süre sonra demliğin kireçlendiğini göreceksin kıymetcimHoşgeldin...
Hayırlısı olsun ev konusunda.
Ben bi hafta öncesine kadar Saka ya da Erikli alıp kaynatıp kullanıyodum. Artık bunları kaynatmadan veriyorum. Bi sorun olmaz inşallah.. Şimdi su olayına en çok vakıf olan kişi de ben sulara güvenmiyorum deyince içime kurt düştü ama!! :26:
Sen 2.yi ananın evinde doğurucan gibi geliyo
Ben 7.ayından beri içme suyu olarak direk damacanadan Erikli veriyorum,fanusta büyütmeye karşıyıııım
karşıyım karşıyım da karşıyım (Bunu yahşi cazibeden Simge gibi söylediğimi hayal edin)
Kv,görümce,elti,kpedere kızılıp huzur bozmaya değmez be arkadaşım,hepsi aynı nane,hele kocaya yapılmış hiçbişeye değmez,sen iç huzurunu bozma Pelincikle moral bul,yıpratma kendini.
Danone meyveli veriyorum,bisküviyi az da olsa veriyorum,köy yumurtası artık bulamıyorum selenyumlu omegalı yumurtalardan alıyorum.
Yasemin sanırım o sırada doktoru incelediğimden niye sorduğunu anlamamış olabilirimşaka bi yana bi haftadır 2-3 saatlik uyku ortalamasıyla yaşıyorum bu kadar soru sorduğuma şükrediyorum.
Hasret hoşgeldin.. Sucu olan sensin, sen güvenmiyorsan biz ne yapalım..
Ben pet şişedeki suları kaynatıp ılıtıp veriyordum ama artık arada direk kaynatmadan da veriyorum, inşallah bişey olmaz..
Kıymet, çok şey yaşamışsın belli, biraz gamsız olmak lazım ama olamıyoruz işte, burada istediğin kadar anlatıp deşarj olabilirsin, yüzlerine karşı da rol yapmayı öğren biraz yoksa giden bizden gidiyor..
Bende İklim in doğum günü için yeni bir kurabiye deneyecem, güzel olursa paylaşırım, lokumlu kurabiye, bilen vardır belki aranızda..
Hafta sonu da şu pekmezli kekten yapmıştım, İklim sevdi ama benim kocaman adamın elinden alamadım ki kızım yesin, bu hafta sonu yine yapılacak anlaşılan..
Birde patatesli bişey yapıyorum İklim bayılıyor, size de yazayım denemek isterseniz..
Patatesleri haşlayıp iyice eziyorum, içine kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ, biraz tuz ve un koyup yoğuruyorum, sonra top top şekil verip fırında pişiriyorum, çok lezzetli oluyor, kendinize yapmak isterseniz içine tuzu fazla koyun, patates çok tuz çekiyor çünkü, ayrıca pul biber de koyun ve öyle yoğurun, dilerseniz şekil verirken ortasına peynir yada zeytinde koyabilirsiniz..
saka sudan çay demliyorsan bi süre sonra demliğin kireçlendiğini göreceksin kıymetcimen mineralli falan diolar ama saka su iyi değil..
erikli iyi fakat eriklinin o kadar tüketime cewap wercek, yetecek bir kaynağı yok, hiç bir suyun olamaz ne bu şelale mi yaniolamaz.. orginal kaynağından dolanlar yalnızca pet suları yani 0,5lt,5lt,10lt falan olanlar, bir bardak damacanadan bir bardak petten al eline we birer yudum içiyi bir su tüketicisiysen farkı sende anlarsın
zaten ben kesinlkle damacana suları önermiyorumo damacanaların başına neler gelio bi bilseniz
ewden alınıp motorsikletle dükkanlara gelmesi, kapıların önerinde açıkta beklemeleri, kamyonlara yüklenme aşamaları, tesiste tekrar boşaltımaşamalrı v.s...
sucuların acaba patlakmı die içlerine tüm nefesini üflemeleri..
en sağlıklıları tek kullanımlık petler.. biz 10lt erikli kullanıyoruz.. yemeklere çaya falan damacana..
nestlenin suyunada güwenebilirsin ayrıca
yumurta sarısı (köy bizimkide ) gün aşırı tam veriyorum ben yoksa hergünmü vermeliyim
yaseminnn patateslerinden yapıyorum aksama haberin ola))
Bunu ben de yapıyorum, nane de yakışıyor, çok lezzetli oluyor
Bu akşama yemek var, yarın için bugünden patates haşlayayım.
Aylin, doktor yakışıklı mıydı..?
saka sudan çay demliyorsan bi süre sonra demliğin kireçlendiğini göreceksin kıymetcimen mineralli falan diolar ama saka su iyi değil..
erikli iyi fakat eriklinin o kadar tüketime cewap wercek, yetecek bir kaynağı yok, hiç bir suyun olamaz ne bu şelale mi yaniolamaz.. orginal kaynağından dolanlar yalnızca pet suları yani 0,5lt,5lt,10lt falan olanlar, bir bardak damacanadan bir bardak petten al eline we birer yudum içiyi bir su tüketicisiysen farkı sende anlarsın
zaten ben kesinlkle damacana suları önermiyorumo damacanaların başına neler gelio bi bilseniz
ewden alınıp motorsikletle dükkanlara gelmesi, kapıların önerinde açıkta beklemeleri, kamyonlara yüklenme aşamaları, tesiste tekrar boşaltımaşamalrı v.s...
sucuların acaba patlakmı die içlerine tüm nefesini üflemeleri..
en sağlıklıları tek kullanımlık petler.. biz 10lt erikli kullanıyoruz.. yemeklere çaya falan damacana..
nestlenin suyunada güwenebilirsin ayrıca
yumurta sarısı (köy bizimkide ) gün aşırı tam veriyorum ben yoksa hergünmü vermeliyim
Ben her akşam Doruk'u uyuturken yanında sızıyorum. Bazen kalkıyorum, bazen kendime glip yorganın içine girip devam ediyorum. Bu akşam misafirim var, napacam bakalım :26: Kaç gecedir uyumadığımı bilem unuttum yaaa
Bu anne oğluna gider.
Öptüm hepinizi...
Sen 2.yi ananın evinde doğurucan gibi geliyo
Ben 7.ayından beri içme suyu olarak direk damacanadan Erikli veriyorum,fanusta büyütmeye karşıyıııım
karşıyım karşıyım da karşıyım (Bunu yahşi cazibeden Simge gibi söylediğimi hayal edin)
.
annemde öyle diyoya minerallerini öldürdün dio:26: ben bunu doktora bi sorayım en iyisi.. annemlerde pet su alıyor ama ne bulurlarsa özkaynak almışlar mesela o suya hiç güwenmiyorum kaynatmadan wermem imkansızHayırlı olsun, Allah gönlüne göre versin Hasretcim.
Suyu artık kaynatmıyorum ben, çünkü doktorumuza göre kaynatılmış suyun içindeki bazı mineraller etkisini yitiriyormuş, en küçük pet şişelerden alıyorum.
olmaz artık 1 yaşındalar neredeyse.. bnde bi sindirebilirsem kaynatmicam yawaş yawaşHasret hoşgeldin.. Sucu olan sensin, sen güvenmiyorsan biz ne yapalım..
Ben pet şişedeki suları kaynatıp ılıtıp veriyordum ama artık arada direk kaynatmadan da veriyorum, inşallah bişey olmaz..
ewet işte bnde senin gibi düşünüyorum aynen sanırım kaynatmaya dewam ederim ben, yaza kadar falan:89:valla ne desen haklısın ozaman,yeni doğum yapmış bir anne okadar üzülmez
bazı dr lar buyun kaynatılmasına karşı çünkü kaynayınca içindeki minerallerin çoğu yok oluyormuş,güvendiğiniz bir marka varsa ondan alıp güvenle verebilirsiniz diyolar ama ben türkiyede hiçbir su markasına güvenmiyorum ishal olur diye kaynatıyorum yinede
sitede geçmişe yönelik şeyleri nasıl arayıp buluyoruz?ben mesela pekmezli kek tarifini nasıl bulabilirim
Sen de böle diyosan biz napıcaz yahu...:26:
ewet işte bnde senin gibi düşünüyorum aynen sanırım kaynatmaya dewam ederim ben, yaza kadar falan:89:
Ben yazmadan sen yazmışsın bile..Ben sana yazayım arama şimdi.
3 yumurta
2 kahve fincanı pekmez
1 kahve fincanı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
kabartma tozu
önce yumurtaları mikserle çırp, sonra içine pekmez sıvıyağ ve kabartma tozu ile unu ilave et,
içine istersen limon suyu, portakal suyu, havuç, ceviz koyabilirsin
175 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk. pişir
küçük bir kapta pişirecen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?