- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #100.841
Günaydın bayanlar
Sorum avr her zamanki gibi. Farklı bir kahvaltı öneriniz var mı?? Yiğit haşlanmış yumurta yiyince çok tıkanıyor öğürüyor sonra da yemiyor. Karışım yapınca hiç yemiyor üç gündür un, yumurta sarısı, süt, peynr, havuç ve patatesi karıştırıp krep omlet arası bir şey yaptım. Koparıp veriyorum bayıla bayıla yiyor ama her gün de aynı şey olmasın. Var mı tavsiyeniz?
Seviyorum hepinizi...
merve iyi uyusa suç az uyusa suçgünaydınnnnnnnnn
kızlar özlüyorum sizi hee:)
burcu bakıcıdan memnunmusun giremiorm yaa. gülşan naber nası gidio mert nasıl. aylin keremito iyileştimi gece uykuları fln
melike bu gece 1 kere uyandı we ben hiç memnun diilim gööslerim yawaşlicak ufff. önceden 4-5 kere uyanırdı 2 kere uyanmadımı taşardı şimdi 1 kere uyanmadı azcık sızmış böle giderse o ıszıntılarda kalmicak. 1 yaşımıza az kaldı neyseki..
hava soguk burda bugün pazara gitcektim ama dışarı cıkarmaya korkuorm hasta olur die ama bi haftadırda cıkmadı dışarı temiz hawa alsa ii olur:S bilmiorm:S
3 saat boyunca kızı kovaladı mert. kızı yürütece koyduk mertte yürütecin kenarından tutup kızı evin içinde gezdirdi durdu,gitti tokasını çıkardı kızın,yüzünü sevdi,ellerini tutup sevdi,biara kız yüzüstü yatıyordu yerde kızın saçlarını sevecem diye saçlarını parmaklarına dolayıp çektiGüneşli ama buzzz gibi bir İstanbul sabahından günaydın,
Gece 2 saatte bir uyanmış bir anne olarak güne epey enerjik başladım. Gece her uyandığında öptüm kokladım oğlumu, sarıldım, hiç sinirlenmedim, o yüzden pozitifim herhalde.
Mervecim bakıcıyı sormuşsun, çok memnunum, temiz, düzenli, lafı sözü dinlenir, şefkatli bir kadın. Doruk onun yedirdiği bütün yemeklerini bitiriyor :26:
Aylin, uykunu biraz daha iyi almış olmana sevindim, her fırsatta uyu arkadaşım sen (nerden bulacaksan o fırsatı), yeni dişler gelene kadar ihtiyacın olacak.
Gülşan, Mert kızı tenhalarda sıkıştırdı demek, vay çapkın kerata vay, çok güldüm
dişten olmasına sevindim başka bi hastalıktan çok çok iyidir biranönce çıkarır inşallah dişini yoksa dişlerinimi demeliyim malum keremito 4er 4 er çıkarıyo dişleriniGünaydııın
Yine uykusuz bir geceydi ama ben 9:30da yattığımdan yine de önceki günlere nazaran daha fazla uyudum.Kerem in sorununun tamamen diş olduğuna kesin karar verdim çünkü üst ön dişleri kazma gibi diye dalga geçerdik şimdi damakları o kadar şişmiş ki o dişler minicik kalmış sanki yeni çıkıyor gibi,kuzum kimbilir nasıl eziyet çekiyor
Neyse buna da şükür allah dermansız dert vermesin.
Şebnem kurabiyelere bayıldım,rüyamda Kerem in d.günüymüş ve ben hiç hazırlık yapamamışım,ama ben Kerem e kostüm alacaktım diye ağlamaklıydım
Sülümanı da seyredemedim,çok önemli bi gelişme oldu mu?
Evet arkadaşlar bugünleri de gördük, gece 1 kere uyandı diye üzülen de çıktı aramıza,Merve ye bi alkış lütfen:81:
Çok sewindim burcu yaa.arkadaşımın oğluda öyle bakıcıda yiyor arkadaşımda sadece emiyor:) annen duruyormu gitti mi ewine gerçi aynı apatmandaydınız yanlış hatırlamıosam dimi.
burasıda soğuk..
gülşan melikede arkadaş manyaa nası mutlu oluo bi cocuk gördümü markette fln bagırıo ama arkadaşımız yko henüz.. parka gidersek yazın olur brelki.. komşumuzun 3 yaşında gıcık bi oglu war melikeyi çok üzüo onu bile çok sewio kuzucum...
hardtimes ismini bilmiyorum ama inan canım inan. süt manyaayım ben bi kalktım saat 7 melike bi kere kalkmış ve göösüm sızıo anneeee kabus gibiydi:)))
he burcu şey dicektyim bence doruk hazımsızşıktan uyanıp duruo akşam yemeenden sonra tahıllı mama wermesende seni emip yatsa.. denedin mi öle hiç?
Günaydın Arkadaşlar,
Bu sabah bomba gibiyim, doping aldım, koca kişisine kocaman bir alkış istiyorum, sabah bana sürpriz yaptı, erken kalkmış ve tost yapmış, portakal suyu sıkmış, içine de pekmez katmış, tepsiyle yatak odasına getirdi :)) Yatağın içinde yemek yeme olayı bana ters olduğu için mutfağa geçip orda yedim tabi.. Utanmadan birde adamı fırçaladım, 2 tane portakal için koskoca katı meyve sıkacağını niye kirlettin diye, sonra hemen sustum bir daha yapmaz falan Allah muhafaza :)) Aman hayatım neyse boşver bırak akşama ben temizlerim dedim ama ben üstümü giyene kadar adam meyve sıkacağının tüm parçalarını da yıkamış :)))
Annemden aldığım son haberlere göre İklim zillisi de iyiymiş, burnu akmaya devam ediyor ama neşesi yerinde kuzunun, yemesi de iyi ve çok şaşırtıcı (maşallah deyin) gece uyanmadan uyuyormuş..
Günaydın bayanlar
Sorum avr her zamanki gibi. Farklı bir kahvaltı öneriniz var mı?? Yiğit haşlanmış yumurta yiyince çok tıkanıyor öğürüyor sonra da yemiyor. Karışım yapınca hiç yemiyor üç gündür un, yumurta sarısı, süt, peynr, havuç ve patatesi karıştırıp krep omlet arası bir şey yaptım. Koparıp veriyorum bayıla bayıla yiyor ama her gün de aynı şey olmasın. Var mı tavsiyeniz?
Seviyorum hepinizi...
Günaydın canlar;
Dün ablamlar süprüzzzz yapıp bize geldi 01.02.2011 de benim doğum günümdü ve pasta kestik.En büyük hediyem Hilal kuzumun artık tamamen YÜRÜMESİdengesini koruyup ayakta dik durması filan 1 günde ne kadar çok şey öğreniyor anlatamam yarım saat içinde yapılan bişeyi yada 2-3 gün önceki yapılan bişeyi bile unutmuyor...Diş çıkarması ve rahatsızlanması dışında kızımın yüzü hiç asılmamıştır buzamana kadar herkes ne kadar güler yüzlü oldu diyor.... Kardeşleriyle ablalarıyla oyunlar oynadı bir dakika bile beni istemedi oyun oynamaya bayılıyor....Gece sonunda bile enerjisi bitmemişti kendi kendine bile oynadı zilli babasına masa atlarından CEEE yapıp sonra kendi kendine oynaması ve ilk defa da gece 2 de uyudu çok enerjikti....Sabah tabii gıdıklayarak uyandırdım o enerjiye vücud sabah kalkmasını zorlaştırdı...Gözleri kapalı şekilde manevi ablama bıraktım ama orda da telefonu görmüş ABOOO diyordu
Sizler nasılsınız?
Yasemin nasıl oldun?
Aylin dişten olması yönünde olması iyi aman başka hastalık göstermesin meleklerimize
Canan(dünürüm) Yiğitin videoları bir harika çok akıllı olacak bu kerata....
Burcu canım sizler nasılsınız?
Gülşan kar yağsın bize de yolla yaa İstanbulda öyle buz tutmuş yollar ve kar soğuğu da var
Dünürüm doğum günün kutlu olsun sevdiklerinle yavrunla nice mutlu sağlıklı yıllar diliyorum.
Yasemin teşekkür ederiyorum senin yemek önerilerin çok işime yarıyor inan. Menemen domatesli biberli mi?
yasemin kocanın yerinde olsam bidaa asla yapmazdım üstünede surat yapardım allam yaa daa ne istiosun:)) iyilik yaramaz size kızım:)) iklim snein yanında değil mi kaçırıyorum yaa
ben eve gidiyorum
kaymakam bey diyarbakıra gitti ,korumalar ve şoför burda kaldı sen eve git biz burdayız nasılsa dediler ben eve gidiyorum oleyyyy
melekte hastaydı biraz iyi oldu dinlensin biraz
yarın görüşürüz
merve iyi uyusa suç az uyusa suçbenimde göğüslerim artık süzük gibi yerçekimine karşı koyamıyor içi boş eskiye göre eskiden patlayacak balon gibiydiler şimdi süt azaldı ama merte yetiyoda artıyo bile çok kafaya takmıyorum büyüdüler artık anne sütüne eskisi gibi ihtiyacı yok onların, böyle teselli ediyorum kendimi
ayrıca aklıma gelimşken komşunun çocuğunu annesi yokken köşede sıkıştırıp merveyle iyi geçin yoksa seni çingenelere veririm diye tehdit etşaka biyana annesine açık açık söyle ben çocuğunun davranışlarından rahatsız oluyorum diye size geldiğinde biraz sahip çıksın çocuğuna,konuştuktan sonrada düzelmezse mecburi buluşmalarda 15-20 dakika oturup kalkarsın tavrını koyarsan oda dikkat etmek zorunda kalır tabi anlayışı kıt biriyse yanlış anlaşılmalarda olabilir
3 saat boyunca kızı kovaladı mert. kızı yürütece koyduk mertte yürütecin kenarından tutup kızı evin içinde gezdirdi durdu,gitti tokasını çıkardı kızın,yüzünü sevdi,ellerini tutup sevdi,biara kız yüzüstü yatıyordu yerde kızın saçlarını sevecem diye saçlarını parmaklarına dolayıp çektiay kızın canı yandı tabi ellerine vurdum mertin kucağıma aldım yok durmuyo ayyy mahvetti bizi dün gece daha anlatsam katılırsınız gülmekten bana kalsın
misafir gidince merti emzirdim emerken uyudu çok yorulmuş yavrum kızın peşinden koşacam diyegece 4 kez kalktı ama bende hep öptüm kokladım sevdim oda bana sırnaşa sırnaşa uyudu kaldı
bakıcınızın iyi çıkmasına sevindim hep böyle olur inşallah
dişten olmasına sevindim başka bi hastalıktan çok çok iyidir biranönce çıkarır inşallah dişini yoksa dişlerinimi demeliyim malum keremito 4er 4 er çıkarıyo dişlerini
hardtimesi tanımıyonmu
dün merte tahıllı mama veremeden yattı, ama yine aynıydı durum sadece daha çok susadı:26:
kocişe nazar deymesin
iklimin iyi olmasına sevindim,ben mertin yatağını ayırmaya karar verdim ama nasıl yapacam bilmiyorum:26:
ben eve gidiyorum
kaymakam bey diyarbakıra gitti ,korumalar ve şoför burda kaldı sen eve git biz burdayız nasılsa dediler ben eve gidiyorum oleyyyy
melekte hastaydı biraz iyi oldu dinlensin biraz
yarın görüşürüz
Evet Canancım, domatesli biberli oluyor menemen hatta bazen minik minik doğrayıp kuru soğan bile katıyom..
Tamam yaa, bişey demedik işte hemen yumuşak bir ses tonuyla hatamı telafi ettim işte, adam alınmadı zaten, baksana yıkamış tüm parçaları, kızsa yıkamazdı :))
İklim annemin evinde kalıyor 2 haftadır, ben oraya gidiyorum.. Ama hergün gidemiyorum, 1 gün durup 1 gün gidiyorum..
Hadi yine iyisin Amirim, Melek e de geçmiş olsun, Mert e de ayrıca çok güldüm, erkek işte çekirdekten yetişiyorlar valla, şimdiden başlamış baksana..
Size bir son dakika haberi vereyim,arkadaş çocuğunu benim küpeli dra götürmüş ve hiçbir dr.un farketmediği şeyi bulmuş,antibiyotik veren dra çok kızmış ben ilaç vermem demiş, peditus için hayatta gördüğüm en saçma ilaç kesinlikle vermem demiş, balık yağı için 4 kg balık yese çocuk 1 çay kaşığı omega alabilir o yüzden hergün 1 tatlı kaşığı aç karnına verin hem grip olmaz hem iştahı artar demiş, duyurulur.
ocean fish oil
Yasemin Tabi eksik söyledim 1 tatlı kaşığını 3.5 yaşındaki çocuğa demiş bizim sabi sübyanlara 1 çay kaşığı yeter herhal,burdaki önemli nokta aç karnına verilecekmiş.
ayfer d.gününü kutlar nice nice yaşlar görmeni dilerim mutlu yuvanda.
Ben her hafta sonu diorum ki şu kuymaktan yapayım Kero ya da, sonra diyorum ki azıcık yer tıkar onu bu sefer kendi kahvaltısından da etmez,iyice manyak oldum bu yeme konusunda, zaten ne çorba yapacağımı şaşırıyorum artık,bizim aşçıdan tarif bile aldım o kadarım yani,yeter ki yesin bişeyler diye, buzluğumun yarısı kemik ve kemik suyueşim çok kızıyo napıyosun saatlerce mutfakta diyo,hafta sonu da şu kekten yapıcam.
Bu akşam da brokoli çorbası yapıcam
niye annende kalıo ki? onun sana ihtiyacı war ama:S
İştah acma durumu gercek, barısın acayip istahı arttı koca kaseyi bitirip birde niye bitti diye aglıyor 3 gundur. gunde 2 dolu biberon da süt iciyor eski yediklerine ilaveten, eskiden 50-60 ml iccince iyi icti diyordum simdi süt yetistiremiyom. dostun devam sütünü acayip sevdi.insallah kereminde istahını acar da mamislerini bitirip annesini sevindirir.
1 yasın altındakilerde 1,25 ml, 1-7 yas arası 2,5 ml veriliyo balık yagı. bize direkt 2,5 ml den baslattı doktor, zaten 20 gun kaldı surdaa 1 yasına girmesine. surup kasıklarını kullanıyorum ben ölçüyü ayarlamak için. sabah kahvaltısına karıstırıp veriom ben,.
Ben de senin gibiyim, bir öğün eksik yiyecek diye aklım gidiyor. Ama biraz aşmaya başladım galiba, yoksa dünyam kararıyor. Sadece çorba mı veriyorsun hala, ev yemeği vermeyi düşünmüyor musun? Ben akşamları evde pişen yemeklerden veriyorum artık. Ama dün akşam onun yiyebileceği yemek yoktu ve ben kudurmaya dalıp unuttum, kendime geldiğimde çok geç olmuştu, kavanoz sebze püresi vermek zorunda kaldım çocuğuma
Bizim bakıcı yarmalı yayla çorbası yapmış geçen gün, Doruk çok sevmiş, bilmiyorsan alayım mı sana tarifini?
Aylin hafta sonu İklime bir çorba yaptım çok sevdi, bende çorba konusunda sapıttım artık, çeşitlendirme yapacam diye kafayı yemek üzereyim..
Tavuk suyuna, kereviz, havuç, patates ve tavuk parçaları koydum, biraz karabiber ekledim, çok az da tereyağ kattım, denemek istersen..
Bebekler hastalanınca tavuk suyuna çorbayı bol bol yapıp içirin, iyi geliyor..
Tavuk suyuna arpa şehriye yapın, içine maydonoz atın, oda alternatif çorbam benim.
Aylin hafta sonu İklime bir çorba yaptım çok sevdi, bende çorba konusunda sapıttım artık, çeşitlendirme yapacam diye kafayı yemek üzereyim..
Tavuk suyuna, kereviz, havuç, patates ve tavuk parçaları koydum, biraz karabiber ekledim, çok az da tereyağ kattım, denemek istersen..
Bebekler hastalanınca tavuk suyuna çorbayı bol bol yapıp içirin, iyi geliyor..
Tavuk suyuna arpa şehriye yapın, içine maydonoz atın, oda alternatif çorbam benim.
Ay hadi inşallah,dün akşam babası geç görmüş mesajımı almamış bu akşam çıkışta alayım ben.Kahvaltıya karıştırma aç karnına verilecekmiş uyandığında ver hemen
Akşam yemeklerim genelde çok ona göre olmuyor,burası ağır sanayi olduğundan öğle yemeklerimiz çok yağlı ve salçalı,bir de eve gidip yağlı salçalı yiyince bana ağır geliyor, mesela dün akşam patates salatası yaptım bir önceki günden de kereviz salatası pilav vardı,patates salatasından dudağındaki yarayı unutup verdim limon yaktı çocuğu,o yüzden sebze çorbası yapmıştım onu yedirdim,balık tavuk pişirince onlardan yediriyorum tabi ama yine yanında çorba yediriyorum illaki
Bunları yapıyorum zaten, size 2 tarif vereyim:
Düğün çorbası:
Yağda soğan ve kıymayı kavurup su ekliyorsun,su kaynayınca pirinç ve tuzu ekliyorsun,kapamaya yakın bi kasede yoğurt,1 kaşık un ve sarımsağı karıştırıyorsun çorbaya ekleyip karıştırıp kapatıyorsun. Bu çorbaya ben bayılıyorum ama Kerem sarımsak kokusundan biraz rahatsız oluyor çünkü işkembe çorbası gibi kokuyor ve tadı da nerdeyse öyle oluyor,o yüzden bebeklere yaparken ya sarımsak koymayın ya da minik bi diş koyun
Sebze çorbası:
Patates havuç kırmızı biber ya da yakışan sebzeleri rondodan geçirin.Yine yağda soğan kıyma kavurup su ekleyip bu sebzeleri ekleyip kaynatın,kapamaya yakın yine yoğurt un sarımsak üçlüsünü bir kase ekleyip karıştırıp kapatın. Bu da güzel oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?