2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kusması da midesinin hassaslığından olur bence de.

evet öyle ama nerdeyse haftada 5-6 kez kusuyor.artık gına geldi yaa.böyle yediğide yaramıyor ki.

nası yani işten mi cıkıyo kocin ???

bilmiyorum,galiba,sanırım,olabilir

hayırdır be ne disiplini mesai izni değilmiydi verdikleri, hayırlısı olsun güzelim :26:

evet canım ama demiştim ya ogünde tartıştılar,sorunlar var diye.bu izin onun üstüne verildi.

yazgı bi dr a daha göster alp in bu durumunu..

önümüzdeki hafta soracğım yine ama nasıl tetkik yapılırki mideye.bilmeden ilaç yazmasıda doğru olur mu?
 
Son düzenleme:

hayırdır,senin eşinin iş durumuna ne oldu ki?aynen,sürekli düşünmek sıkıyor artık yasemin.inan işten çıksa daha rahatlayacağız.ama bizim tek derdimiz tazminat.onu alması şart.yoksa zaten vazgeçilmez,cazip bir iş değil.çıksa kaybı olmaz.
midesi umarım düzelir,artık kusmuk temizlemek sıktı yani.
 
Şeyma, yazdıklarını okudum, Allah sabır versin, genelde işe gelmek en büyük tatil ve dinlenme yeri oluyor benim için, evde daha çok yoruluyorum, benim eşimde bebek bakımından bihaber, sinir ediyor beni, en sinir olduğum cümlesi de şu: çocuk doğuracam diye ölüyordun, al işte, bana yoruldum deme, kendin istedin...

Sevmeye gelince, kucaklarına alıp hoppala cuppala yapmayı bilirler, başkalarına işte bu benim çocuğum diye övünmeyi de bilirler ama bir kere olsun gece tatlı uykudan uyanıpta ağlayan çocuğa bakmazlar..
 

nekadar sacma sanki bi acık arıyor gibi geldi bana müdür..ihtiyac oldugunda kullan demiş ee daha ne!! umarım savunmayı inceleyen kurul insancıl davranır da olumlu yanıt verir..istifa etme olayı ise şu anda düşünülebilecek en son durum bence amann eşinbi ikna et konuş yazgm..
 

hayırlısı olsun ya inşallah daha iyi bir yerden çıkar kısmeti.

önümüzdeki hafta soracğım yine ama nasıl tetkik yapılırki mideye.bilmeden ilaç yazmasıda doğru olur mu?

benim bildiğim tek mide tetkiki endoskopi o da bebeğe yapılıyor mu nasıl yapılır yapılarsa hiç bir fikrim yok
 

Benim eşiminde işyeri özelleşti, şimdi yeni alan firma kendi kadrosunu oluşturuyor, eşimi de ya kadroya alacaklar yada kapıyı gösterecekler, Mart ta kesinleşecek, ve en kötüsü sözleşmeyi tek taraflı fesh ettikleri halde tazminat vermeyecek olmaları, eğer eşim kadroya alınmazsa mahkeme yoluyla tazminat almak için uğraşacak bir de..
 
Yazgı eşin hakkında hayırlısı ne ise o olsun ama bukadar sorumluluk gerçektende sorun çıkartır heryerde....ALP kuzum içinde bazen bebekler istemedikleri şeyleri yedirmeye ısrar edersen kusuyorlar. Ben bir şey yedirirken bebeğim öğürüyorsa hemen kesiyorum yedirmeyi. Devam etsem dediğin gibi kusar. Kahvaltıyı belki karışık yemek istemiyordur bir de tek tek vermeyi dene. ıstemediği şeyleri verme bir süre.

Ama seni daha fazla telaşlandırmak istemem de kusma bazen hastalık habercisi diye okumuştum kimi internet sitelerinde. Belki sadece üşütmüştür. En iyi doktorun bilir bence devam ederse mutlaka ya doktoruna ya da ona güvenmiyorsan başka bir doktora git. Bir de kilo alımı önemli tabii ki.
 

benim işte dinlenme yok ki evde bir bebek işte her saat 30-45 arası öğrenci ama genede işte daha az geriliyorum.
bizde çocuk diye çıldıran bizzat cici beyimin kendisiydi.:84::84::84:
 
ya sen götür annem bırak dr karar versin bakalım ne der belki önemli bişey olmadıgını söyler için rahat eder..

yasemn saol cnm ya bende rahatadım..hayırlısını diliyorum kızlar eşleriniz içn..allah hayırlısını verir herşeyin..
 
Bebekler neden kusar?

Anneleri endişelendiren en önemli konulardan biri de bebeğin sık sık kusmasıdır. Uzmanlar kusmayı, bir hastalık olarak değil, belirti olarak kabul ediyorlar.

-Zorlanmaksızın kusma daha çok küçük bebeklerde görülür. Özellikle yaşamın ilk haftalarında bebekler beslendikten kısa süre sonra zorlanmaksızın ağız dolusu çıkarabilirler.

Normal kilo alımı devam ettikçe bu sorun yaratmaz.Genel olarak bebek büyüdükçe bu durum azalır.

- Zorlanmanın şiddetiyle küçük bebeklerde burundan da kusmuk gelir. Küçük bebeklerde mide bulantılarını anlamak güç olursa da huzursuzluk, solgunluk, terleme, kusmadan sonra besinleri reddetme mide bulantısı işaretleri olabilir.

-Yaşamın ilk günlerinde görülen kusma nedenleri arasında enfeksiyonlar, metabolizma hastalıkları(doğuştan), bebeğin annenin amnios sıvısını fazla yutması, gastro-intestinal allerjiler(süt allerjisi gibi) başlarda yer tutar.

Daha büyük çocuklarda en sık rastlanılan kusma nedenlerinin başında enfeksiyonlar gelir.

Kusma bebeklerde ve çocuklarda çok sık görülen bir bulgudur. Önemli hastalıkların belirtisi olabileceği gibi basit ve gelip geçici bir durum da olabilir.

Biz doktorlar kusmayı zorlanmaksızın kusma(regürjitasyon) ve zorlanmalı kusma olmak üzere ikiye ayırırız.

Zorlanmaksızın kusma daha çok küçük bebeklerde görülür. Özellikle yaşamın ilk haftalarında bebekler beslendikten kısa süre sonra zorlanmaksızın ağız dolusu çıkarabilirler.

Normal kilo alımı devam ettikçe bu sorun yaratmaz.Genel olarak bebek büyüdükçe bu durum azalır. Sekiz aylık olduğunda ortadan kalkar. Günde üç kezden fazla fışkırır tarzda şiddetli kusuyorsa bu durum normal dışı olabilir.

Teknik olarak yanlış beslenen bebeklerde de kusma görülebilir. Beslenirken hava yutan bebekler, aşırı hızlı veya aşırı yavaş emen bebekler, beslendilten sonra gazı çıkarılmayan bebekler zorlanmaksızın kusabilirler. Beslenme tekniğindeki hatalar düzeltilirse bu kusmalar biter.

Gastroözofagial reflü dediğimiz durumda daha çok zorlanmalı kusma görülürse de bazen zorlanmasız kusma da görülebilir. Mide borusunun mideye bağlandığı yerde meydana gelen bir kasılma yetersizliği nedeniyle mide içeriğinin yemek borusuna geçmesi olarak bilinen gastroözofagial reflü genellikle 3-10.günler arasında başlar. Zaman içinde bulgular azalabilir. Beslendikten sonra bebek 30 dakika süreyle yarı oturur pozisyonda tutulabilirse kusma büyük ölçüde engellenebilir. Eğer ciddi bir kilo kaybına ya da kilo alımında yetersizliğe yol açıyorsa cerrahi müdahale gerektirebilir.

Yemek borusunu mideye bağlanan ucunun kör olması, yani kapalı olması, ciddi bir regürjitasyon sebebidir. Bu durumda bebek doğumdan sonraki bir kaç beslenmesinden sonra besinler yemek borusunda birikebileceği için kusmaya başlar. Bazı durumlarda bu kapalı olan yemek borusu bir boru ile soluk borusuna bağlı olabilir. Bu durumda nefes darlığı ve mororma da gözlenebilir.

Doğumdan hemen sonra yapılan bebek muayenesinde ince bir yemek sondası ile bebeğin ağzından midesine dek girilip bakılır. Bu mutlaka muayenin bir parçası olmalıdır. Aksi takdirde bu durum atlanabilir. Bebek şiddetli kusmaya başladıktan sonra farkedilebilir. Yemek borusu ile soluk borusu arasında bağlantı varsa besin akciğerlere kaçıp çok ciddi sonuçlara yol açabilir


Zorlanmalı Kusma

Mide bulantıları ve öğürtüler olur. Çocuk fışkırır tarzda kusar. Zorlanmanın şiddetiyle küçük bebeklerde burundan da kusmuk gelir. Küçük bebeklerde mide bulantılarını anlamak güç olursa da huzursuzluk, solgunluk, terleme, kusmadan sonra besinleri reddetme mide bulantısı işaretleri olabilir.

Yenidoğan bebekte ilk 24-36 saatte görülen şiddetli kusmalar sindirim sisteminin herhangi bir yerinde tıkanıklığa neden olabilir. Bunlar içinde en sık rastlanan nedenler:

1-barsak tıkanıklığı

2-özofagus atrezisi(yemek borusunun mideye bağlandığı ucun kör olması

3-barsak darlıkları

4-barsağın belli bir bölümünün olmaması

5-pilor stenozu

6-karın organlarının göğüs içine fıtıklaşması

Bebek doğduğu ilk günlerde şiddetli kusuyorsa, karnı şişmişse, kakasını yapmıyorsa ya da ilk başta yapmış sonra yapmamışsa cerrahi gerektiren ciddi bir bağırsak problemi olabilir. Acilen doktora başvurulmalıdır.

Özellikle erkek çocuklarda yaşamın ilk günleri değil, üçüncü haftasında başlayan şiddetli kusmalar pilor stenozu dediğimiz bir cins mide darlığını düşündürür ki buda cerrahi gerektiren bir durumdur.

Yaşamın ilk günlerinde görülen kusma nedenleri arasında enfeksiyonlar, metabolizma hastalıkları(doğuştan), bebeğin annenin amnios sıvısını fazla yutması, gastro-intestinal allerjiler(süt allerjisi gibi) başlarda yer tutar.

Daha büyük çocuklarda en sık rastlanılan kusma nedenlerinin başında enfeksiyonlar gelir.

Bazı çocuklar hangi enfeksiyonu geçirirlerse geçirsinler mutlaka kusma olaya eşlik eder. Gribal enfeksiyon, boğaz enfeksiyonu, bronşit gibi her enfeksiyonda mutlaka kusma vardır.

Ancak en sık kusmaya neden olan enfeksiyonların başında:

1-mide-barsak enfeksiyonları

2-İdrar yolu enfeksiyonları

3-Kulak enfeksiyonları

4-Meninjit-santral sinir sistemi enfeksiyonları gelir.

Bütün bu durumlarda kusma enfeksiyonun bir sonucu olduğundan kusmanın kesilmesi için enfeksiyonun iyileştirilmesi gerekir.Yoksa sadece kusmayı kesmeye yönelik tedavi vermek, enfeksiyon için hiçbirşey yapmamak vücudun verdiği sinyali iyi anlamamak demektir. Enfeksiyon sonucu gelişen kusmalarda vücutta artan keton cisimciklerini dengeleyebilmek için bir kase şekerli su çocuğa kaşık kaşık içirilir.bu çoğu zaman işe yarar. Eğer doktor tarafından gerekli görülürse anti-emetikler(kusma kesiciler)kullanılabilir. Kusma kesici ilaçları ailenin kendi kendine kullanması yanlıştı

Merkezi sinir sistemini ilgilendiren bir takım olaylar kusma nedenidir. Beynin darbe alması, beyinde tumor, enfeksiyon veya başka bir nedenle kafa içi basıncının artmış olması(beyin kanamaları vb) kusma nedeni olabilir. Merkezi sinir sistemi kökenli bir kusma düşünülüyorsa hastanın nörolojik muayenesi, tomografisi ve/veya halk rasında belinden su alma olarak tabir edilen lomber ponksiyon gerekebilir.

Zehirlenmeler önemli bir kusma nedenidir. Çocukluk çağı zehirlenmelerinde her zaman kısa zamanda teşhis koymak mümkün olmayabilir, çünkü aile çocuğun hangi zehirli maddeye maruz kaldığını bilmeyebilir. Bu madde fare yada böcek ilacı, herhangi bir tıbbi ilaçtan fazla miktarda alım, hava gazı, doğal gaz,karbonmonoksit olabilir. Birden kusmaya başlayan, kusma için başka sebep bulunamayan, özellikle 1-11 yaş arasındaki çocuklarda zehirlenme akla getirilmelidir. Besin zehirlenmeleri de kendini kusma ile belli edebilir.

Tansiyon yüksekliği çocukluk çağında bile kusma nedeni olabilir. Kusan çocuklarda tansiyon değerleri dikkate alınmalıdır. Kusma ile birlikte ağızda aseton kokusu, sık idrara çıkma, bol su içme, ağız kuruluğu gibi bulgular varsa çocuk diabeti ile karşı karşıya olabiliriz.

Bazı çocuklar heyecanlandıkları zaman kusarlar. Ben muayeneye gelen bazı 2-3 yaş arasındaki çocukların daha kapıda kusmaya başladıklarını bilirim.

Bazı psikolojik ya da sosyal sorunları olan çocuklarda da kusma görülebilir. Örneğin okulla ilgili sorunu olan ya da okula gitmek istemeyen çocukların hafta içi sabahlarda mide bulantısı ve kusma yaşadıkları tarafımızdan gözlenmektedir.

Yeme sorunu olan iştahsız çocuklar genellikle zorla yedirildikleri için bir süre sonra kusmaya başlarlar. Normal iştahlı çocuklarda da anne eğer yemek miktarını iyi ayarlayamazsa, çocuğa gerekenden veya kabul edebileceğinden fazla miktarda besin verirse çocuk kusabilir. Bu olay sürekli devam ediyorsa çocuk kendi kendini kusturabilir.

Unutulmaması gereken şey kusma bir hastalık değil bir hastalık işaretidir. Kusmanın ortadan kaldırılması yeterli değildir. Kusmaya neden olan hastalığın bulunup tedavi edilmesi gerekir.
 

evet işte,çok saçma eşimi yiyip bitirende bu.bahane ise gelip yüzüme söyleseydi,bu yollara başvurmasaydı diyor.birde müdürü olacak adam başka yere atandı.gitmesine 2-3 gün kalada bunu yaptı.ikna edememki ebrum haklı çünkü.saygısızlık bu.eşimin gözü kıdeminde onda bunda değil ama daha bir aylık elemana kendinden fazla değer verilmesine kızıyor haklı olarak.

hayırlısı olsun ya inşallah daha iyi bir yerden çıkar kısmeti.
benim bildiğim tek mide tetkiki endoskopi o da bebeğe yapılıyor mu nasıl yapılır yapılarsa hiç bir fikrim yok

amin canım.ayy yok,istemem zaten öyle birşey


eğer bizede vermeme gibi bir durum olursa eşimde başvuracak mahkemeye.off hakkımızda hayırlısı olsun yasemin cim.


3 doktora sordum ayfer cim.3 de kilo alımı iyi,bir sorun yok dedi.ki gerçekten görünürde bişey yok,bazende bilerek kusturuyor kendini.yutmuyor,ağğzını açıyor bekliyor,sonrada öğürüyor.ama yinede bu gittiğimde konuşacağım.


götüreceğim canım,bakalım ne diyecek yine?
 
şeyma sırf seni merak ettim evde mertle boğuşuyorum şunları yazayım diye
Allah kolaylık versin canım tatil değil işkence olmuş seninkisi kocişede alkış yani maalesef hepimiz kocaya mahkumuz ağda vs durumlarda
burcu hayırlı haberlerle gel inşallah


durumuna çok üzüldüm canım, eşin tam sopalık davranmış

yazgı herşeyin hayırlısı canım,eşin hakettiğini alır inşallah

yasemin kocan işyerinde belgelere imza falan atıyosa irsaliye gibi fotokopisini alsın şimdiden mahkemede çalıştığına dair delil olur
ebru geçmiş olsun sevindim kötü bişey çıkmadığına
mert durmuyo hepinizi öptüm
 
Son düzenleme:
kocişleri işten ayrılacak olan arkidişler hayırlısı olsun inşallah hakkınızda.allah daha iyi kapılar ,bol kazançlı işler nasip etsin....
 

Bana da diyor ki, bir de 2. çocuğu doğurucam diyorsun daha 1.ye tek başına bakamıyorsun (sanki ben sadece çocuk bakıyorum sanki gün içinde işe gitmiyorum)
Sevmeye gelince oooo aynen öyle,senin kokuna kurban olayım diye seviyor ama uykusu varken yüzüne bakmaz,ay gözümü açamıyorum der,şeytan diyo patlat gözüne bi yumruk gerçekten açamasın

Yazgı hakkınızda hayırlısı olsun,devlet sektörünün gözünü seveyim,özelde çalışmak zor.
 
kocalardan dertli 2110 mart anneleri topii açacam. hepsinin aynı oluşu tek tesellim.. anlatsam biton şey war ama sadece olaylar farklı gerisi aynı...
 
benim gittiğim tüm dr lar demir damlasını mutlaka ver dedi. biri en az 3 kutu bitene kadar ver demişti.biri 2 yaşına kadar vercez dedi.son gittiğimiz dr sabah10 akşam10 damla ver dedi öyle yapıyorum bende,beyin gelişiminide etkiliyomuş demir
aylin keremi güldürüp ağzına bakmayı denesen dişi çıkmışmı diye,yada yaralar artmışmı diye merak ettim valla:26:
mert oynamak istiyo benle ben kaçıyorum kızlar
 
Gülşancım, uyarın için teşekkür ederim, akşam eşime söyleyim de dikkat etsin..

Aylin, bu yazdıklarımıza benzer o kadar çok diyalog geçiyor ki anlatsam sayfalar dolar, seninkinin hesap geçenlerde benimki de dedi ki, ''aman kızım boşver ananyı yaa, o anca internete girmeyi bilir..'' Sonrada bana döndü, biraz kızınla ilgilen hiç çocukla ilgilenmiyorsun, bunu diyen adam çocukla daha bir kere oynamış değildir, ben her akşam uyuma vaktine kadar aktivite içindeyim yani, ve ilgilenmiyorsam o çocuk bu aya kadar nasıl geldi, kim baktı çocuğa..
 

Yok tatlım yaralar artsa gün içinde de ağlar ve yiyemez geçti,iştahı normal
 
AYFER CİM teşekkür ederim.bu ay detaylıca konuşacağım.Allah korusun kötü bir durum olmamasını diliyorum.hatta aklıma bile getirmiyorum.

OLCAY VE GÜLŞAN sağolun kızlar,amin.hakkımızda hayırlısı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…