- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #108.881
kızlar selam.
bir sorum olacak.ben cumartesi Alpişe çorba yapmıştım.normalde ogün yaptığımı birde ertesi gün veriyorum bitiyor.bu sefer dün evde değildik ve içmedi.şimdi ben o çorbayı versem ne olur?yani cumartesi akşamüzeri pişti,bugün 3. günü.herzaman 2 gün veriyordum ama kalınca dökmeyeyim dedim.
Buzdolabında durduysa ve piştikten sonra bir daha ısıtmadıysan bir şey olmaz. Aksi halde verme, ısıttıysan besin değerini kaybeder, dışarıda kaldıysa bakteri üretir.
ikiside olmadı,ozaman verebilirim.
Ne çorbası?
Manyak ben, öğle yemeğine başka akşam yemeğine başka yemek bulacam diye çatlıyorum, aklıma çeşit gelmiyor.
Her türlü fikre öneriye açığım...
kızlar iş görüşmesinden geldim :))
dualarınız için çok tşk . hepinizi öpüyorum
görüşme benim açımdan güzel geçti samimi ve olumlu bir görüşmeydi içime sindi inş. onlar içinde öyledir
sonuç olarak yarın işe başlıyorum bir hafta 10 gün deneyeceğiz sonra oturup tekrar konuşacağız benim için dua etmeye devam edin
birsüre sadece akşamları buralarda olucam artık yazdıklarınızı okurum :))
görüşme benim açımdan güzel geçti samimi ve olumlu bir görüşmeydi içime sindi inş. onlar içinde öyledir
sonuç olarak yarın işe başlıyorum bir hafta 10 gün deneyeceğiz sonra oturup tekrar konuşacağız benim için dua etmeye devam edin
sadece sen değil şekerim,o manyak bende oluyorum
şimdi bu çorbanın bir adı yok,biraz un çorbası biraz atmaca.şöyleki,önce yarım soğan ve kıymayı kavurdum biraz,sonra iki kaşık un ekledim,yine biraz kavurdum.un kavrulunca etsuyunu ekledim,ve kaynayana dek karıştırdım,kaynayınca 5 dk. pişmeye bıraktım ve çorba oldunasıl ???
bende her öğüne başka birşey veriyorum,bu sebeple artık çeşit bulamıyorum.
mesela bugün akşama Alpiş e kıymalı semizotu yaptım,yoğurtla vereceğim.ve şimdiden yarın ne vereceğim diye düşünmeye başladım
Ne çorbası?
Manyak ben, öğle yemeğine başka akşam yemeğine başka yemek bulacam diye çatlıyorum, aklıma çeşit gelmiyor.
wuuu, çok hızlı :)
Hayırlı olsun, 10 gün sonra iki taraf için de olumlu olur inşallah herşey...
Tamamen uyduruk diyebiliriz :)
Doruk ıspanak ve semiz otu yemiyor, öğürüyor, çorbaların içine katıyorum. Ama kıymalı kapuska çok seviyor, kıymalı karnıbahar da seviyor, deneyebilirsin. Daha önce tavuk suyuna tavuk etli tarhana çorbası önermiştim sana, o da güzel oluyor.
Enginar çıktı, hafta sonu alıp zeytinyağlı yaptım ben, çatalla ezdim, onu da severek yedi.
bak şimci şekerim yazıyorum.
bal kabağı,somon,domates,tarhana,ezo gelin, mercimek çorbalarını veriyorum.
yemek desene herbişeyi veriyorum tuz az baharak hiç yok şeklinde.
çok içten dua ediyorum inşallah senin için hayırlı olur.
o dediklerinin hepsini yapıyorum canım.
uyduruk muyduruk,çorba işte,besleyicide daha ne olsun?
Bunları ben de yapıyorum, yetmiyoooor, değişik bişiler lazım :)
E ben de uyduruyorum canım öyle, bişi demedik
Bakla verilmiyordu di mi bebelere?
e tamam daha ne yiyecekler bacım :))
ev yemeğide yiyor değil mi ?
Ne çorbası?
sadece sen değil şekerim,o manyak bende oluyorum
şimdi bu çorbanın bir adı yok,biraz un çorbası biraz atmaca.şöyleki,önce yarım soğan ve kıymayı kavurdum biraz,sonra iki kaşık un ekledim,yine biraz kavurdum.un kavrulunca etsuyunu ekledim,ve kaynayana dek karıştırdım,kaynayınca 5 dk. pişmeye bıraktım ve çorba oldunasıl ???
bende her öğüne başka birşey veriyorum,bu sebeple artık çeşit bulamıyorum.
mesela bugün akşama Alpiş e kıymalı semizotu yaptım,yoğurtla vereceğim.ve şimdiden yarın ne vereceğim diye düşünmeye başladım
Bunları ben de yapıyorum, yetmiyoooor, değişik bişiler lazım :)
Valla semizotu, ıspanak yemiyor.
Pırasayı da beğenmedi.
Patlıcan, bamya falan da ben vermedim daha.
Çok kuru şeyleri sevmiyor, mesela bulgur pilavını yanında yoğurt olmadan yemiyor.
Başka herşeyi yiyor galiba...
Ben de öyleyim ama bazen de öğle çorba akşam da muhallebi vermek suretiyle yırtıyorum akşamı düşünmekten,brokoli çorbası var bugün keremin akşamsa yoğurt çorbası düşünmekteyim.
Yazgı o uydurduğun çorbaya yoğurtta koyarsan düğün çorbası oluyor fificim
yoğurtla hiçbirşeyi karıştıramıyoruz biz,"yoğurt yoğurttur, yemek yemektir, ayrı ayrı yenir" fikrini söyleyemese de belli eden bi oğluşum var.
Geldim son sayfadan atlayayım muhabbete.
Ben de öyleyim ama bazen de öğle çorba akşam da muhallebi vermek suretiyle yırtıyorum akşamı düşünmekten,brokoli çorbası var bugün keremin akşamsa yoğurt çorbası düşünmekteyim.
Yazgı o uydurduğun çorbaya yoğurtta koyarsan düğün çorbası oluyor fificim
Dualarım seninle bol kazançlar diliyorum.
yoğurtla hiçbirşeyi karıştıramıyoruz biz,"yoğurt yoğurttur, yemek yemektir, ayrı ayrı yenir" fikrini söyleyemese de belli eden bi oğluşum var.
Verilir niye verilmesin ben bakla yemeğinin suyunu veriyorum ekmek bandırıp.
dişim ağrıyor,bak üzme beni:44:ha birde o çorbanın içinde pirinçte vardı
bakla verilmiyor mu bilmem ama ben vermedim hiç.
Alp semizotu,ıspanak bunları yoğurtla yiyor.pırasayıda kış boyu verdim,hem yemeğini,hem çorbalarına katarak.seviyor mu,hayır,ama anası zorla yediriyor
benimki tazefasulyeyide yedi,verebilirsin onuda.
Alp te pilavı falan hep üstüne yoğurt döküyorum,öyle yiyor,başka türlü öğürüyor ve kusuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?