- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #108.901
O zaman aklımda yanlış kalmış, sanki bebeklere verilmez diye bişi okumuştum.
Fava yapayım ben o zaman kuzuya, ben de sebeplenirim.
Hatta ev yapımı humuz bie verilebilir aslında, kebapçı menüsü :)
Bu akşam bizde de yoğurt çorbası olacak, bakıcımız yapmış, yırttım :)
Taze fasuylenin mevsimi değil daha, o yüzden vermiyorum.
Tek olarak yemediği her şeyi çorbalarına katıyorum ben de, kaçış yok :)
Ama sevmediği şey için ısrar etmiyorum, tiksinmesin, ben o yüzden yıllarca ıspanağı görüp öğürürdüm afedersiniz...
son sayfayı okudum ve hemen yazayım didim öncelikle semizotu ve ıspanakla birlikte yoğurt vermek bizde hep öyle yeriz ama yanlışmış yoğurt ıspanaktaki demiri neredeyse yok ediyormuş yani özü şu yoğurtla yenen ıspanak ve semizotunun neredeyse hiç bi faydası yokmuş diye okudum doğru bildiğimiz yanlışlar diye yazınca çıkıyo netten bakabilirsiniz canlrım
bebelere bakla ve patlıcan verilmiyor patlıcan yaşına kadar diye biliyorum isterseniz artık verilebilir ama ben vermedim henüz bakla da yetişkin insanlar bile fazla yerse zararlıymış kiçbebekleri allah korusun zehirleyebiliyormuş benim komşumun eşine veröiş annesi bebekken zehirlenmiş hastaneye zor yetişmişler şimdi bile yemesi yasakmış öyle söylemişti kızz
yazgı çorbana arpa şehriye koysaydın süper olurdu bizim iş yerinde buna benzer çorba gelmişti içinde arpa şehriye de vardı....
Şebnem hadi hayırlısı inşallah 10 günlük çalışma süren de iyi geçer ATA sensiz nasıl yapacak bakalım
Sende bizim gibi katıldın kervana
son sayfayı okudum ve hemen yazayım didim öncelikle semizotu ve ıspanakla birlikte yoğurt vermek bizde hep öyle yeriz ama yanlışmış yoğurt ıspanaktaki demiri neredeyse yok ediyormuş yani özü şu yoğurtla yenen ıspanak ve semizotunun neredeyse hiç bi faydası yokmuş diye okudum doğru bildiğimiz yanlışlar diye yazınca çıkıyo netten bakabilirsiniz canlrım
bebelere bakla ve patlıcan verilmiyor patlıcan yaşına kadar diye biliyorum isterseniz artık verilebilir ama ben vermedim henüz bakla da yetişkin insanlar bile fazla yerse zararlıymış kiçbebekleri allah korusun zehirleyebiliyormuş benim komşumun eşine veröiş annesi bebekken zehirlenmiş hastaneye zor yetişmişler şimdi bile yemesi yasakmış öyle söylemişti kızz
yazgı çorbana arpa şehriye koysaydın süper olurdu bizim iş yerinde buna benzer çorba gelmişti içinde arpa şehriye de vardı....
Şebnem hadi hayırlısı inşallah 10 günlük çalışma süren de iyi geçer ATA sensiz nasıl yapacak bakalım
Sende bizim gibi katıldın kervana
ama burda pazarda artık iyiden iyiye çıktı tazefasulye,tadı güzel.öyle olunca verdim bende.
yani ben zorluyorum,çünkü ben ve eşim asla sebze yemiyoruz.
kereviz,enginar,bamya,patlıcan,kabak,pırasa vb.,bunları ağzımıza sürmüyoruz.
ve büyüdüğünde bize çekerse diye şimdi yedirebildiğim kadar yediriyorum:)
Sizin oralarda tazesi olabilir, haklısın, afiyet olsun Alpiş'e...
Evde sebze pişmesi, çocuğun sebze sevmesi için çok önemli. Ben anneannemde büyüdüm mesela, sebze yemeği çok yapılmazdı ve ben yıllarca yemedim, yemek seçtim.
Ama şimdi evimde her gün sebze yemeği oluyor.
Bir de muhalefet etmek gibi olmasın ama ısrarın ters tepeceği kanaatindeyim :)
Alp e öğle,akşam ayrı yemek,bize içinde sebze olmadan ikigünde bir,bazen hergün ayrı menü.yapmak değilde düşünüp bulmaya çalışmak daha çok yoruyor yaa,sabahtan başlıyorum neyapsam diye düşünmeye.
mesela bugünkü menüm patates yemeği ve sarımsaklı yoğurtlu kuskus.bugün yarın bunlar var.
bundan sonraki menümde sosyete mantısı olacak.sonrası Allah kerim...
bende direk dalıyorum müsadenizlen:)
melike ıspanağı seviyor pırasayı sewmiyor neden cunku pırasayı babasıda sewmio die kışın sadece bi kere pişti e haliyle sewmeid ıspanağı sık yediği için sewiyor.
ben şunu öğrendim bi çocuk neyi çok yerse onu çok seviyor.
ama geçenlerde ıspanagı azcık azcık koparıp dolaptan domates sosu ve et suyuyla kavurdum aa baktım sewdi 3-4 gün üst üste yaptım yemedi artık:) bugün pazı yemee yaptım bakalım yicek mi.
biz öğlen çorba sebze yemee. ama azcık. çok sewmio öyle yaa. akşamda köfte yada gene sebze. et mutlaka wermeye çalışıyoruum. sebze olarak lahana wermedim hiç kim sarcak die almadım kapuskayı da babamız sewmez. ıspanak yedi başka sebze yemedi maalesef. bol bol dolma içi köfte we ıspanak yedik. favori çorbamız tarhana. çorbasına ekmek atarsam yanındaki yemee yemediği için atmıyorum.
bu kadar:)
bencede öyle zaten ama yemeyincede ifrit oluyorum.mesela Alp artık yemekleri ağzında tutuyor ve yutmuyor.buda onun için bana gösterdiği bir tepki bence.
bizim evdede pişiyor artık sebze ama sadece Alp e
Al benden de o kadar...
Pişirmek değil, yemek bulmak daha yorucu :)
Merve, babasının sevmediği yemekleri Melike'ye küçük porsiyonlarda yapsana...
Ayy ben de öyle yapardım, saatlerce ağzımda tutardım yemeği, anneannem delirirdi :))))
Az az da olsa, sen de ye, görsün Yazgıcım, çocuk gördüğünü örnek alıyor diyoruz ya hep, yemek konusunda bile geçerli bu. Bir kaşık ye mesela, zehir olsa zehirlemez :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?