2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

geçen hafta merte mevlüt okuttum ya,herkes bebekleriyle geli tabi. yaklaşık 10 tane çocuk 2 ila 7 yaş arası,mert 5 kez dayak yedi ama garibim hala onlarla oynamaya çalıştı. ben müdahale ettim merte vuran kim ise gidip niye vurdun diye sordum mantıklı bi açıklama yaptıysa merte kızdım ,yapamadıysa mertin elini alıp bende ona vurdurdum,karşılık vermesini öğrensin diye tabi mertin vurduğundan ne olacak okşadı resmen ama kesinlikle pısırık olmasını istemiyorum mertin karşılık vermesini hakkını aramasını öğretmek istiyorum ona,doğrumu bilmiyorum ama:26:

Burcu sana gözün aydın diyemiyorum ne güzelde plan yapmıştın ...

Yasemin canım iklimin legoları beğenmesi ne güzel bizde de lego tarzı bişeyler var ama en çok onları biz üst üstte koyup ayaklarımızla vuruyoruz...Birde puzzle küpler var onlara bayılıyor ...havuz topları alsam koyacak yer yok fazla da oyuncak almakta istemiyorum.Dedesi oyuncak ütü almıştı dün akşam ütü yapıyordu kızım her yere yerlerde dahil olmak üzere en çok sevdiği şey ıslak mendille yerleri silmek ayakları çıplak olup açık yerlere basmak...

mrb kızlar nasılsınız ben pek ii değilim migrenim tuttu yine ya anlamadım gitti nerdeyse haftanın 2 günü tutuyo neden olur sizce kızlar bilgisi olan var mı

Dedim zaten. Ben de çok sıkıldım Doruk da çok sıkıldı, gezmeye gidicez, isterseniz siz de gelirsiniz dedim. Hemen sesi değişti, artık gelir myim gelmez miyim bilmiyorum dedi, ben de siz bilirsiniz dedim.

Harfiyen katılıyorum.

Uygulayacam valla ben planlarımı, yağmur olmazsa vazgeçemeye hiç niyetim yok, oğluya otursun o.

Ayyy o çıplak ayakla gezme hastalığı İkoş ta da var, sonra da sabaha kadar motor susmuyor cırt cırttt..
Benim evi görsen darmadağın her yer oyuncak, salonu İkoşa tahsis ettim, enine boyuna oynuyor orda, oyun odası gibi oldu işte...
Islak mendille el-yüz-yer-kapı-pencere silme işlerini itinayla yapıyor benim kuzu da..

Çıplak ayak keyfi ve ıslak mendil bizde de var. Ama benimki pipili olduğu için temizlikten pek anlamıyor, elini yüzünü kafasını kapıyı yerleri hep aynı mendille siliyor

temizlik şirketi kuracak babası Hilal'e yanlarına birkaç kişi daha almak lazım diyor Hilal yorulmasın diye:)))))

günaydınhava güzel,pırıl pırıl bir güneş var,bununla beraber rüzgarda var ama yinede bu bizi gezmelerden alamaz.oğulcan ile kordon sefası,çocuk parkı kudurkluğu,pazar yeri gezmesi ve son olarakta migros ta babaya zarar gezisi yapacağızbilginize arz ederim.

BURCU M,canımıniçi kv geliyormuş,gözünaydın,aman ne güzel,zati burnunda tütüyordu
GÜLŞAN bacım üzüldüm ihtar almana,boşver,salla gitsin.

Çocuğunuz başka çocuklara vuruyor, tekmeliyor, itiyor mu?
Çıngırak
Yazar Yıldız Bars
Monday, 04 February 2008

O zaman lütfen onu yalnız bırakmayın. Hem fiziki anlamda yalnız bırakmayın, hem de manevi olarak.

Daha da açmadan önce söyleyeceklerimi, öncelikle şunu belirteyim, bu yazıyı rahatını bozmayan annelere kızgınlığımdan yazdım. Şimdi devam edeyim.

Manevi anlamda yalnız bırakmayın, çünkü tek yapmaya çalıştığı şey “fark edilmeye çalışmak” gibi geliyor bana. Kızıyorsa, niye sinirlendiğini anlamaya çalışın, üzgünse avutun, heyecanlı ise sakinleştirin yani diyeceğim o ki, o tekmelemeye, vurmaya, ısırmaya başlamazdan önce onu “fark edin”. Hem çocuğunuzu sizden iyi kim bilebilir ki? Neye ağlar, neye sinirlenir, neye güler? Tabii bunu ancak “ona bakıyorsanız ve onu görüyorsanız” yapabilirsiniz. Gözlerine bakmaksızın, ona dokunmaksızın, ondaki gelgitleri fark edemezsiniz. Bir kriz anı yaşanmazdan evvel eğer gözleriniz onun gözlerinde, elleriniz onunla temasta ise, kriz yaşanmaz demiyorum, elbette yaşanabilir ve bu çok da doğal ama sanmıyorum ki o krizin sonu yıkıcı olsun, hem sizin, hem çocuğunuz açısından.Ve zaten sadece sonuca kilitlenirseniz, yani o zaten vuruyorken “yapma” demekle yetinirseniz, bunun bir sonraki benzer bir hareketi engellemeye yönelik hiçbir etkisi yok.

Ve lütfen çocuğunuz bir başka çocuğa vuruyor, tırnak geçiriyor, tekmeliyor ise onu fiziki anlamda da diğerleri ile yalnız bırakmayın.

Bırakmayın çünkü benim ya da bir başka annenin gözü gibi baktığı kuzuya kim olursa olsun zarar vermemeli. Yalnız bırakmayın çünkü park, restoran, oyun alanları, yani sosyal yaşam alanları yalnız sizin tekelinizde değil. Orası aynı zamanda benim, aynı zamanda Çınar’ın, aynı zamanda Batuhan’ların, Azra’ların, Irmak’ların. Ve sosyal alanlar insanların keyif almasından hareketle vardırlar, başkaları yüzünden huzursuz, mutsuz, tahammülsüz olalım diye değil. Keyfimi kaçırmaya hakkınız yok…

Dolayısıyla, ben “kimseye vurmayan oğluma bakarak” huzurla çay içemezken, siz “herkese dalaşan çocuğunuza bakarak” huzurla çay içemezsiniz. Yalnız bıraktığınız anda birisine özellikle de bir çocuğa ve hayvana zarar veriyorsa, bir zahmet rahatınızı bozmalı, çocuğunuzun elinden tutmalı ve onu o ortamdan men edip eve götürmelisiniz ki her seferinde, çocuk “bak birine vurunca, evin yolu görünüyor bana. En iyisi bundan vazgeçeyim” diyecek. Ya da bir pedagoga danışıp daha iyi bir yol öğrenin lütfen ama Çınar ve Çınar gibi yetiştirilmeye özen gösterilen “vurdusuz kırdısız” çocukların ve annelerinin yaşam alanlarına müdahale etmeyin.

Biliyorum siz de mahrum kalacaksınız, birine vuran çocuğunuzu alıp evin yolunu tutunca, açık havada sohbetten, “iki ayağımı uzatayım”dan ama kalın ne yapayım? Sizin özgürlüğünüz, benimkini kısıtladığınız anda bitiyor zaten.

Son düzenleme:
kızlaaar ben geldim
ihtar aldığım konuyla ilgili arkadşımla sorunu hallettik biz,beni yanlış anlamış bu konuyla ilgili hassas durumları var burda paylaşamayacağım ondan gönül koymuş bana,sizde takılmayın bu konuya çok olurmu
öğlen meleklere gittim, mert ağlıyo,ama nasıl ağlıyo,niye ağlıyo dedim,çorbasını içmiş beş dakika önce çok uykusu vardı içerken uyuya kalmış sıpa sonra ben zile basınca uyanmış ona kızmış,hemen emzirdim tekrar uyudu kucağımda sevemedim doğru dürüst çok özledim yaaaa melek bişi yapmış bana ohhh afiyetle yedim valla mertte yarım bişi yemiş bu arada

Şu an itibariyle kendime araba alıp kredisini Eko'ya ödetmeye karar verdim.
Anasını peşine taktığı için çok sinirliyim, intikam almaya çalışıyorum, daha iyi bi fikri olan var mı?

Selamlar
Yukarda ne halt ediyolarsa matkap sesi dinmedi bi türlü, zar zor uykuya daldı şimdi eyo ama matkap ar ara devam ediyo çok sürmez uykusu zamanında uyuyamayınca çok huzursuz oldu,ben de hiç havamda değilim nedense pek yazasım yok bugün..
Burcu geçmiş olsun cnm, Allah kavuştursun dediğimde ciddi değildim ha benden bilme kv'nin gelişini:))

Bilmiyorum valla Merolayn, çok tesadüf oldu :)
Yaa yazasım yok falan deme, çok sinirliyim, accık ilgilen benimle...

Eyo uyumayı sevmiyor ki zati, niye kızıyor uyuyamayınca :)

Bilmiyorum valla Merolayn, çok tesadüf oldu :)
Yaa yazasım yok falan deme, çok sinirliyim, accık ilgilen benimle...

Eyo uyumayı sevmiyor ki zati, niye kızıyor uyuyamayınca :)

Aman da aman arkadaşımın ilgiye mi ihtiyacı varmış Yaaaa aman salla gitsin işte, nasılsa sallamaya niyetliymişsin zaten sen yine kendi programını bozma dediğin gibi onlar ana oğul ne dilerse yapsın, ekoya da ne ceza versem diye hiç düşünme boşuna eminim şu an zaten yüreği ağzındadır senin karşına nasıl çıkacak diye

Hee arayamıyor bile
İstemiyorum ama Meralcim yaa, şu an hiç hazır değilim hafta sonumu onunla geçirmeye, offf...
Her ay geliyorlar bunlar artık, ne halt edicem ben yafu

Gülşancım konunun hallolup kapanmasına sevindim, belliydi arkadaşın yanlış anladığı, hassas bir noktasına değindin heralde sende, neyseki durum anlaşılmış, hepimiz kardeşiz :))

Dün öğle yemeğinde bizim şirkette de bişi vardı ama biz pişi diyoruz ona, haa birde soğumuş ve yağını salmıştı, çokta keyifle yiyemedim, sana afiyet olsun, yarasın diyecem ama yaramasın sonra ağlıyonuz burda fazla kilomuz var diye :))

Hee arayamıyor bile
İstemiyorum ama Meralcim yaa, şu an hiç hazır değilim hafta sonumu onunla geçirmeye, offf...
Her ay geliyorlar bunlar artık, ne halt edicem ben yafu

ya cidden ben de şaşıyorum bu duruma, bi de yüz versen ne olacak çok merak ediyorum, herhalde temelli size taşınırlar o zaman:))
ne yapabilirsin bilmiyorum walla cnm, yüz vermemekten başka ne gibi bi çaresi olabilir bu durumun, ekoyla konuşmak ta işe yaramıyor anlaşılan malesef(

o bişi pişi miymiş:)) ben de herhalde canımız çekmesin diye isim vermiyo da bişi diyo sandım bizde de pişi denir

Evet, benim bu domuz halime rağmen bu kadar sık geliyor, bir de ben samimiyet göstersem sahiden dönmez evine... Ayy yok, konuş konuş bir şey değişmiyor, ben söylemekten bıktım, o dinlemekten bıktı, ama ne fayda! Belli ki anasına gel seni de götüreyim demiş ya da o ben de geleyim dediğinde buyur gel demiş, e ben konuşsam ne olacak ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…