2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Heh işte benim de aynı,beynim yorgun vücudum daha yorgun,tedarikçilerin karşısında sürekli esneyesim geliyor,onlar anlatıyor bana ninni gibi geliyor,zaten gece hiç uyanmadan uyusam bile ertesi gün yine bütün gün esniyorum,arkadaşımın annesi daha bu tempoya alışamadığım için böyle olduğumu söyledi,iyi de 1 sene oldu ne zaman alışıcam :26:

kızlar dün mert aşı oldu, bacağından yaptılar, aşı kartımız yanımızda olmadığı için vuramayız dediler önce ama kavga çıkardım vurdurdum aşıyı son iki aşıyı karta işlememiş salaklar zaten yanımda olsada değişen bişey olmayacakmış bacağının birinde aşı olan yer leblebi büyüklüğünde kızarmış ve hafif sertlik var normalmi acaba, sizdede böyle bişey olmuşmuydu:26: bide birdahaki aşımız nezaman kadın bize hiç bişey söylemedi, birazdan kadını sağlık bakanlığına şikayet edicem zaten ama önce aile hekimimi değiştirecem tabiki

Teşekkürler, sizin de yeni dişiniz hayırlı olsun...
Şans kurtarmaz artık beni, başka bişey lazım.

Hee, işte beni anlatmışsın.
Tabi, öğlen için başka akşam için başka çorba veriyorum, şu an gıdasını alması önemli, iyileşince alışır yine pütüre...

Son düzenleme:

Aynen
Hele bir de teknik bişeyler anlatırlarsa, içim geçiyor valla.
Hiç uyanmadan uyuduğum olmuyor, ama olsa da birşey değişmez diye düşünüyorum, 1 yılın uykusuzluğu kolay mı geçer :) Deliksiz uyusak da, sürekli olmadıkça kendimize geleceğimizi sanmıyorum ben.

Geçmiş olsun...
Biz daha olamadık aşıyı, şimdi araya nezle girince bu hafta da olamayacaz herhalde, bişey diyemicem o yüzden.

herkes aynı takvimde gidiyor değilmi:26:
Doğumda hemen : Hepatit B
1. ay aşısı : Hepatit B
2. ay aşısı : Karma(DBT-Çocuk felci) + Verem,Rotavirüs(1.) ve Pnömokok-1
3. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci), Rotavirüs(2.) ve Pnömokok(2.)
4. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci), Pnömokok(3.)
6. ay aşısı : Hepatit B
12. ay aşısı : Kızamık, kızamıkçık, kabakulak
12 – 14 ay aşısı : Suçiçeği
12-15 ay aşısı : Pnömokok (4)
18. ay aşısı : Karma (DBT-Çocuk felci)

Gülşan, Keroyu geçen gün bakıcısı götürdü ve beni aradılar onaylıyor musunuz diye,yani aşı kartı istemeleri gayet normal ya sen yanlış hatırlıyorsan? riskleri ortadan kaldırıyorlar.
Kerem e 15 martta kkk aşısı yapıldı geçen haftada su çiçeği aşısı yapıldı, eylüle gün vermişler o zaman demek ki karma aşı vurulacak ama pnomokok eksik kalıyor senin takvime göre:26:
Şişlikte aşının dağılmamasından oluyor kolonyalı pamukla ovalaman gerekiyor diye biliyorum

Günaydın uykusuz ve yorgun bacılarım :)))
Bende dün geceyi zor geçirdim, İkoş sürekli mızırdandı, uykusunda ağladı, sanırım diş yüzünden..
Bu arada üstten de diş patlatmış, ağzına baktırmadığı için şu anda 3 dişin patladığını biliyorum, durdu durdu sizinkilere yetişmek için peşpeşe patlatıyor :))

Nihan ın iyileşiyor olmasına sevindim, ayrıca aklına zekasına hayran kaldım, aferin kuzuma..
İklim de elini uzatıp tokalaşıyor, merhaba diyor ama Nihan gibi yerinde kullanmadı hiç henüz, ben elimi uzatıp merhaba dersem yapıyor ancak :)) Ama bazı kelimeleri çok net söylemeye başladı, beni şaşırtıyor sık sık..

Eymen kuzusu da hastaymış, çok geçmiş olsun..

Ayfercim, eğlendik hafta sonu evet, teşekkürler, sende Hilali öp benim için..

Aylincim, Kero nun yeni dişi hayırlı olsun, o yorgunluk bende de var malesef, deliksiz de uyusam sabaha yine yorgun uyanıyorum, havaların da etkisinin olduğunu düşünüyorum..

Burcu, Doruğuma geçmiş olsun, sana da sabır diliyorum kv için, umarım daha fazla hasar vermeden tez zamanda gider..

Gülşancım, bizde su çiçeğini henüz olamadık İkoş hastalandığı için, önümüzdeki hafta yaptırmayı düşünüyorum bir mani çıkmazsa..
Aşı takvimi senin yazdığın gibi evet, bundan sonraki aşı için çocuklar 1,5 yaşına gelince gidecez, ilk fırsatta aşı kartına eksik olan aşıları işlet, karışıklık olmasın sonra, önemli bir konu bence..

Pnömokok aşısını KKK ile birlikte oldu Doruk.
Sırada su çiçeği var.

Aylincim, Pnömokok aşısının rapel ini yani hatırlatma aşısını yapıyorlar son kez, hatta İkoşa 1 yaşında KKK aşısı ile birlikte yapmışlardı da İkoş ateşlenmişti ya, sizinkilere sadece KKK yapmışlardı o zaman, bende bize niye ikisini aynı anda yaptılar acaba diye burada yazmıştım..
Bence onu bir sor sende sağlık ocağına, arada kaynamasın..

üzme kendini bu konda yapabileceğin bir şey yok..bu mikropları elimize sineklik alıp sinek kovalar gibi kovalayamıyoruz ki..
acil şifa versin alp' e..
maşallah ne kadar akıllandılar demi:))
iyileşmesine sevindim canım..tamamen iyileşsin ne marifetler gösterecek bakalım:)

ya sizi okuyunca sevindim desem yeridir bir tek ben böyleyim sanıyordum ..hep yorgunum hep uykusuzum..hiç birşeye yetişemiyorum..
tek değilmişim ya keyfim yerine geldi.

Günaydin...

Alp pasama cok gecmis olsun...Üzme sen kendini Annesi, tabiki cok iyi bakiyorsun Pasaya.

gecmise bakamadim, kusra bakmayin direk daliyorum.
Birsey sorcam.
Yaklasik 1 haftadir Tugranin pek istahi yok. Ama dünden beri daha tabagi görür görmez ögürmeye basliyor. Zorla bir kac kasik yediriyorum ama bu arada sürekli ögürüyor bende birakmak zorunda kaliyorum. Dün iki kez kustu yerken.

Hasta degil, agrisi sizisida yok gibi keyfi gayet yerinde. Görünürde yeni disde yok.
Sürekli oyunlar oynuyor, cenesi hic durmuyor birseyler anlatiyor.

Neden böyle yapiyor olabilirki?

İlahi Tanya yaaa, demek keyfin yerine geldi, çok güldürdün beni..
Yok anacım, geçmez bizim bu yorgunluklarımız, geçenlerde bir arkadaşım 5-6 yaşlarına gelene kadar böyle devam edecek, sonra rahatlarsın dedi, çok moralim bozuldu, daha önümüzde nerden baksan 4-5 sene var yani ((

hımm sağolun bize kkk ve pnömokok aşısı yapıldı dün,birini bi bacağından bireni diğerini bi bacağından vurdular.
aylin ozaman kolonyalı pamukla ovmasını söylüyorum şimdi meleğe
aşı kartım evdeydi ama bidaha taaa cehennemin dibindeki aile hekimliğine gitmem çok zor olacaktı aşı için,bugün türkiye genelinde ortalık karışacak yine dikkatli olun canlarım:18: bugün aile hekimimi değiştirecem zaten bize daha yakın yerleri vermemişlerde şehrin dışında izbe, önünden tırların geçtiği ipekyolu kenarındaki aile hekimini vermişler

Yemek seçmeye başlamıştır belki, başka çeşitleri de denedin mi, her zaman yediklerini yemek istemiyorlar bazen..
İklim de mesela kusma-öğürme yok ama yemek istemiyorsa kafasını çevirir yada eliyle itekler, ısrar edersem nazlı nazlı ağlar.. Başka bişey getirip deniyorum hoşuna giderse yiyor yoksa hoşuna gidecek yiyeceği bulana kadar uğraşıyoruz..

E sen dün su çiçeği aşısını yaptırmaya gitmemiş miydin? KKK aşısı nerden çıktı, daha yeni mi yapıldı KKK Mert'e?
Sende dikkatli ol, aklım hep sende kalıyor..

AH AH.. sebebini bilsem ben de çöüm bulaucam..hala emiyorsa emmek için yemiyor olabilir..
:)) ergenlik dönemini bekliyorum ben..hani bizi istemeyecekler ya o zaman kocişle tadını çıkarıcaz

dikkat et kendine ..kolay gelsin canım..

çok işim var azcık kaçtım ben..

geçen ay mertte yaptı aynı şeyi,geçiyo merak etme, bikaç kuzuda daha oldu aynı şey,bir hafta yemek yemedi mert sonra düzeldi,kavanoz mamalardan vermiştim ben o dönem, onu severek yiyodu aklında bulunsun

E sen dün su çiçeği aşısını yaptırmaya gitmemiş miydin? KKK aşısı nerden çıktı, daha yeni mi yapıldı KKK Mert'e?
Sende dikkatli ol, aklım hep sende kalıyor..
yok ameliyat olduğundan dolayı aşı yapmadılar önümüzdeki ay yapalım dediler, öyle yaptık bizde, su çiçeği önümüzdeki ay yaptıracaz maalesef, hepatit a aşısı yaptıran oldumu buarada, özel aşıymış oda:26:

kolay gelsin canım bende kaçsam iyi olur çoook işim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…