- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #17.201
soda dediğim maden suyu .. gunde 1 tane faydalı diye biliyorum. hatta reklamlarda bile vardı. zararlı olsalar ulusal kanalda hamilelere tavsiye etmezlerdi. ayrıca bebeği incelerken bebek istediğin pozisyonu vermezse doktorlar maden suyu içirtiyorlarmış midedeki seslerden bebek cok hareket ediyormus :)))
arkadaslar aşı 4. aydan itibaren yapılıyor artık 5 olur sonra olur
onemli olan 1. ve 2. doz arasında 1 ay olması:)
bende gittim sadece izleme icin cagırdım aşıyı onumuzdeki ay yapalım dedi hemsire..
tarihi o kadarda onemli degil yani:)
canım doğum günün kutlu olsun nice yıllara!
İnşallah dediğin gibi olur... Benim de çevremde doktorun down sendromlu deyip de doğduğunda hiç problemi olmayan çocuklar var ama insan başına gelince isteristemez altüst oluyo...Ne yapacağını bilemiyo. :sinifsinif:Frambuazcığım benim dr. um 2 li test iyi çıktı 3 lüye gerek yok demişti.. Bende yaptımadım. ayrıntılı ultrasanda herşey çok iyi olacak emin ol.. İçine kuşku sokma..Kötü düşünme.. Testler tam sonuç vermeyebiliyor.. Bir arkadaşım 2 lide 3 lüde kötü çıkmıştı. amniyosentez yapıldı birşey çıkmadı.. doğum yaptı bebeği şimdi 1 yaşında herşey normal.. Üzülme canım.
Doğru diyosun moral çok önemli ama hamilelikle birlikte çok hassaslaştım elimde değil... Eşim doktora telefon edip bize söylemediğiniz bişey mi var, gerekirse Ankara'da proflara da gideriz demiş... Doktor ultrason sonuçlarını görmeden bişey diyemeyiz demiş...Frambuaz, arkadaşım inşallah yavrunda hiçbir şey yoktur. Benim doktorum da ikili test normal, ultrasonda her şey normal üçlü teste gerek yok. Bir şey çıkarsa amniyosentez yapılmalı bu da hem seni üzer hem de bebeğe zarar verir. Hiç gerek yok bunlara. Hiçbir şekilde olumsuz düşünme, hamileliğin keyfini sür." dedi. İyi düşün ki iyi olsun, doktorum hep böyle söyledi bana. Hatta ilk haftalarda düşük riski vardı, gittiğim doktorlar bebeğin düşeceğini söyledi, ben de yatıp o günü bekledim ama bu doktorum böyle söyleyince kızdı. Onun sayesinde 19. haftaya geldik. İnşallah hepimiz sağlıkla yavrularımızı kucağımıza alacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun.Lütfen kendini ve bebeğini üzme.
İnşallah hepimizin sonuçları iyi çıkar... İyi dileklerin için teşekkürler.Bu aralar gerçekten desteğe çok ihtiyacım var. :gitme:3lü test sonucumu aldım geldim...
2li testimde hiç bi problem olmamasına rağmen bunda risk yüksek çıktı. :sinifsinif: Burdaki arkadaşlardan biri 2li testi iyi çıktığı için doktorun 3lü test yapmaya gerek görmediğini söylemişti oysaki.. :gitme:
Tahlil sonuçlarına bakarken doktorun bi anda yüz ifadesi değişti.Hemen anladım zaten bişeylerin yolunda gitmediğini... 20. haftada üniversite hastanesinden 2. düzey ultrason istedi...
Tepetaklak oldum..Daha öğlen burda bebek şekeri beğeniyodum, dün bebek odası resimlerimi paylaşmıştım sizle...
Bizim için hayırlısını Allah bilir onu da biliyorum ama çok üzüldüm...
Nolur dualarınızı eksik etmeyin.. senağlama [/
Canım çok geçmiş olsun.Bende ikili test sonucu iyi çıktığı için üçlü test yaptırmadım.doktor gerekli değil dedi.Şimdi ayrıntılı ultrasona giricem,iki hafta içinde inşallah ters bir durum çıkmaz.Bence kendini üzme ikili normal olup da üçüncü anormal çıkmaz bence.Birşey çıkmayacağına eminim.geçmiş olsun.Dualarımızı seninle sevgiler.. a.s.
Amin canım... Zaten biz de başka doktorların da fikrine başvurmayı düşünüyoruz..canımm bak aynı durumu bende yasadım ve bizim gibi yasayan cok war.bende senin gibi üzdüm kendimi gözlerim şişti aglamaktan..3lü test riskli dediler..ben naaptım baska bi hastanede cok güvendigimiz profesör doktor vardı ona gitim aynı tahlilleri orda werdim.inan amniyosenteze hiç gerek yok dedi..lütfen doktorunu iyi sec..iyi arastır..biliorum moraller alt üst oluyo ama bosuna cıkacak seninkide..allah yanında olsun..
Aynen canım biz de sorun çıksa bile aldırmayı düşünmüyoruz Rabbimin verdiği canı almak bize düşmez ama moralman insanı çok yıkıyo... Test yaptırmasam da bu sefer bi belirsizlik olacak doğuma kadar... En azından bi problem varsa kendimi ona hazırlarım..Frambuaz .... canim cok tailip almayin ne oliur bu testlere.. Cogunlukla hatalida cikabiliyormus,ben hic bir test yaptirmadim.. Kafam rahat simdilik,cunki esimde dedi,sanki yaptirmis olsak,kotu ciksa aldiracakmiyiz hayir dedi.. Hakatende simdi burdakilere bakiyorumda hep bi stres icinde herkes acaba iyimi kotumu,bosu bosuna stresss yasaaniyor bence.. Belkide yanlsi dusunuyorda olabilirim.. Bilemiyorum,ama bana cok stresli geliyor bu isler nedense...
Doğru diyosun canım. Çok sağlıklı doğup da rahatsızlanan bebekler de var... Rabbim bilir herşeyin en iyisini ama 20. haftaya kadar böyle belirsizlik içinde olmak çok kötü.. :sinifsinif:daha oncede boyle konular olmustu
framboaz canım bırsey yoktur bu testlerın dogruluk payı %100 degıl tanıdıgımıza kesın hasta cocuk dedıler cocuk 3 yasında okuma yazmayı kendısı ogrendı çok zekı bırsey 2 arkadasımdada boyle oldu ben o testlerı yaptırmadım %100 kesınlıgı olmayan bırsey için 9a y kendımı yıpratamam
hem rabbım egerkı bana hasta bır cocuk yazdıysa dogumdan sonra havale gecırrne memenjıt olan yok mu ?
sen dua et ıçını rahatlat stres cok etkıler
ve bencede test mest yapma
saglıklı gorunup yıne hasta olan bebklerde var
olumlu dusun kafana takma olur mu ?
Bakın burada ne diyor: Her yüksek riskli üçlü test bebeğin problemli olduğunu söyler mi?
Hayır, Üçlü testte yüksek risk saptanan yaklaşık 100 anne adayının ancak 1 tanesinin Down Sendromlu olduğu bildirilmektedir.
O kadar moral oldu ki bu yazdıkların canım.. Allah da dar zamanında seni rahatlatsın...Yorum Sahibi : funda arslan 05.10.2009
Netten Alıntıdır.
Yorum : banada üçlü test yaptılar.sonuçlar hiçte iç açıcı çıkmadı.down riski 1\57 çıktı.risk çok yüksek amniyosentez yaptırdım.sonucum tam 49. gün belli oldu.7 haftada zayıfladım.hamileliğimin 2 ayından bişey anlamadım.sonuçlar iyi çıktı.oğlum şu an 5.5 aylık yanımda melekler gibi uyuyor.tek söyleyeceğim sonuçlar çoğunlukla iyi çıkıyor.kendinizi üzmeyin.hep iyi düşünün.
Bunun gibi o kadar çok örnek var ki dua edin bol bol
Gerçekten gerilimli bi süreçti... Tahlil sonuçlarına bakarken doktorun yüz ifadesi birdenbire değişince kalbim yerinden çıkacak gibi oldu.. :gitme: Çok yıpratıyo insanı bu tahliller..Ama belirsizlik de kötü.bizim doktorumuzda ikili testin normal çıktığını üçlüye gerek olmadığını söylemişti.yaptırıp o gerilimli süreci tekrar yaşamak istemedik eşimle.meleklerimiz rabbime emanet.umarım senin aklını karıştıran sorularda en yakın zamanda cevabını bulur:Saruboceq: kendinide bebeğinide yıpratma
Canım inşallah senin sonuçların iyi çıkar.. Rabbim yar ve yardımcın olsun..Merhaba arkadaşlar, birkaç gündür bir şey yazmıyordum, salı günü üçlü test sonuçlarımı aldım. Trizomi18 riskli çıktı, doktorum amniosentez önerdi. Çok sıkıntılı birkaç günün ardından dün Ankara'ya geldim ve amniosentez yaptırdık(yaşadığım şehirde yapılmıyor amniosentez), ultrasonda hiçbir problem gözlenmedi aslında, buradaki doktor sorun göremedi ama kesinlikle tüm riskleri de elemek istedik ve sıvı alındı karnımdan. İki gün dinlenmem gerekiyormuş, ilk 48 saat riskliymiş sadece. Üç-dört haftaya kadar da sonuçlarımızı alacağız. İçim bayağı rahat doktorla görüştüğümden beri, çok şükür operasyon da sorunsuz geçti. Umarım sizler de iyisinizdir.
yani mecbur kalmışsın sen ama,,,ya ben korkuyorum sezeryandan..şimdi senin ikinciyi normal yapma şansın varmı?yoksa sezeryanmı yapmak zorundasın yine?çok zor ya!isterek sezeryan olmam herhalde asla,,,?
ahh öyle bir şansımolsada 4 gün sancı çeksem çok araştırdım ilk doğum sezeryan olunca ikinci de mecburi sezeryan türkiye için geçerli tabi yurt dışında yapılıyor sezeryandan sonra normal doğum yapılması için çok deneyimli bir ekip olması lazımmış ameliyathane tam hazır olması lazım sezeryanda rahmi kesip alıyorlar bebeği üstünden yıllarda geçse rahimin yırtılma olasılıgı yüksek bebekde annede gidebilir böyle bi riski kimse almıyor kardeşim türkiyede sezeryan oldu avustraliaya gitti tekrar hamile kaldı ikizleri olucakdı 5 aylıkken biri öldü bebeğin almadılar zarar vermez diğeride yaşasın diye oda tutnamadı 5 aylık 2 bebek sonuçda ikisinin ağırlıgı normal bebeğe denk geliyormuş ona normal doğumla aldılar bebeği türkiyede o riski almıyorlar sezeryan rahat hiç sancı çekmiyorsun ama vücut noldumdiyor sütün gelmiyor karnında biryırtık şimdi benim iki olucak bide sezeryanda en fazla 3 şansın var allah korusun 3 çocugum olsa kazara hamile kalsam doğuramam allah kimseye sezeryan doğum nasip etmesin her şeyin normali.
Merhaba güzel anneler, ara ara uğrayıp kaçıyorum. 3'lü testte sıkıntı yaşayan arkadaşlarım varmış, inşallah bir sorun olmaz da sağlıkla alırlar bebeklerini kucaklarına. Bunları okuyunca ben de yaptırsam mı dedim, sonra vazgeçtim.
Dün alışverişe çıktım. Maaşallah kadınların yarısı hamile Bursa'da. :) Ya da algıda seçicilik olayı.
Bebek eşyası satan mağazaları gezdim, beşiklere, kıyafetlere, arabalara, odalara falan baktık. Bebek kıyafetleri eşime de bana çok kalitesiz geldi. Girmediğimiz dükkan kalmadı ama ben rengini falan beğenip elime alıyorum eşim "ben bunu bebeğimin tenine değdirmem" diyor. Chicco'ya gittik orada da bir şey beğenemedik. Zaten çalışanlarda da bir karış surat vardı. Sonunda yine Mothercare'e gittik. Oradan aldık iki takım. Başka bir yerden bir tulum aldım ama hiç içime sinmedi. Bir de battaniye aldım. Daha da alınacak bir sürü şey var. Fotolarını da eklemeye çalışırım.
Tetanoz aşısı olmuştun, kolum dün şişti, kızardı, çok ağrıdı. Bugün de aynı. İkinci doza nasıl gideceğim bilmiyorum.
Hareketlerini artık net bir şekilde hissedebiliyorum. :)
Hepinize sağlık diliyorum kızlar, öpüldünüz...
Kızlar herkese merhaba.:) sizinle paylaşmak istedim benimkinin cinsiyeti de belli oldu. bir kız da bizim buralardan:) bu arada aşı için bana da 5. ayı doldurduğumda denildi.
maden suyu aynı şeyden bahsediyoruz.. öyleyse sevindim ben sevdiyim halde içmiyodum zararlı diye:))
tesekkur ederim canimcimopuyorumnanaktan
iyi akşamlar arkadaşlar herkes iyidir umarım bu aşı olayını doktoruma sormalımıyım bununla ilgili birşey söylemedi bana çünki ben kayıt yaptırdım ama sağlık ocağına 20. haftada gel dediler; dr.a sorsammı yaptırmadan???:uhm:
ahh öyle bir şansımolsada 4 gün sancı çeksem çok araştırdım ilk doğum sezeryan olunca ikinci de mecburi sezeryan türkiye için geçerli tabi yurt dışında yapılıyor sezeryandan sonra normal doğum yapılması için çok deneyimli bir ekip olması lazımmış ameliyathane tam hazır olması lazım sezeryanda rahmi kesip alıyorlar bebeği üstünden yıllarda geçse rahimin yırtılma olasılıgı yüksek bebekde annede gidebilir böyle bi riski kimse almıyor kardeşim türkiyede sezeryan oldu avustraliaya gitti tekrar hamile kaldı ikizleri olucakdı 5 aylıkken biri öldü bebeğin almadılar zarar vermez diğeride yaşasın diye oda tutnamadı 5 aylık 2 bebek sonuçda ikisinin ağırlıgı normal bebeğe denk geliyormuş ona normal doğumla aldılar bebeği türkiyede o riski almıyorlar sezeryan rahat hiç sancı çekmiyorsun ama vücut noldumdiyor sütün gelmiyor karnında biryırtık şimdi benim iki olucak bide sezeryanda en fazla 3 şansın var allah korusun 3 çocugum olsa kazara hamile kalsam doğuramam allah kimseye sezeryan doğum nasip etmesin her şeyin normali.
kötü bişeymiş bu durum...iyiki ilki normal olmuş bu durumda diyorum...Allah yardımcımız olsun....
canım günaydın bilgiler için teşekkürler , ben hamile kaldığımı öğrendiğimde kayınvalidemin ilk uyarısı sakın asitli içme olmuştu bende dinliyorum maden suyunun en saf hali giresundan çıkıyor evde çok var ama içmiyorum isteyen arkadaşalr adreslerini versin hemen göndereyim :) ben kolayı ve kahveyi çok severdim tavsiye üzerine içemiyorum diğerleride gözümde değil :) kaydirigubbakcemile5
herkesin durumlar iyi
buna çok sevindim
arkadaşlar normal doğum yapanlar çok şanslı gerçekten
bende sezeryan olacağım
ilki sezeryan olduğu için tabi
ama epidurali düşünüyorum
tabi buna dr karar vereceğim
4 lü testi dr bu ayın 20 sinde yapacağını söyledi
hayırlısı
canım günaydın bilgiler için teşekkürler , ben hamile kaldığımı öğrendiğimde kayınvalidemin ilk uyarısı sakın asitli içme olmuştu bende dinliyorum maden suyunun en saf hali giresundan çıkıyor evde çok var ama içmiyorum isteyen arkadaşalr adreslerini versin hemen göndereyim :) ben kolayı ve kahveyi çok severdim tavsiye üzerine içemiyorum diğerleride gözümde değil :) kaydirigubbakcemile5
canım günaydın,bende kahve delisiydim ama artık içmiyorum kahve çay kola gibi içeçekler zaralı ama 2 gündür mdensuyu içmeye başladım...bir arkadaşım bebeğin sarılık olmaz dedi,gerçek maden suyununda zararı olmadığı için günde bir tane içiyorum...normalde pek sevmem maden suyunu ama faydalı diye içemey başladım...
canım merhaba benim aklımda epidural doğum ilede ilgili çok soru var . internetten araştırıyorum olumsuz pek bişi göremedim ama şehir efsaneleri çok duydum işte çocuğu sakat olan hamilede skat kalan allah korusun hepimizi ama eğer iyi bir anestezi uzmanı tarafından gerekli testlerden geçirildikten sonra yapılıyorsa hiç bir riskinin bulunmadığını söyleediler .
mesela çocukluğumdan hatırlıyorum sezrtyanın ilk çıktığı dönemlerde nerede ise tüm kadınlar buna yönelmişti bir ayrıcalık bir lükstü ve herkes istiyordu diye hatırlıyorum ama şimdilerde mecburiyet olmadığı sürece herkes kaçınıyor dünya kadar hem bebek hem anne için olumsuz yanı var acaba bu epidural doğumunda sonradan böyle etkileri çıakrmı doktorundan tavsiye alan arkadşalar bilgilerini paylşırlasa çok sevinirim .
annem bizi epidural doğumla gerçeklerştirmiş almanyada!o zamanlar orda uyguluyorlarmış,şimdilik bir zararını görmedi,halada istege bağlı yapıyorlar,ablamlarda öyle yaptırdı,ama bu işin uzmanına yaptırmak gerek çünkü anneme belden yapmışlar iğneyi,sinirlerin ordan,sacu falan kalmıyormuş,,hatalı bir iğne insanın hayatını mahvedebilir...epidural için bence çok iyi bir dr seçilmeli....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?