2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hehehe işte budur devam :)))

Eşim biraz annecidir, annesi ne derse doğrudur, işin içinde birazda cimrilik olunca, kimin üstüne yıksak masrafları diye düşünüyorlar haliyle, onların gözünde benim ailem zengin, masrafları ailem karşılayabilir, ok ayıp ama benim ailemden ne koparırlarsa kar sayıyorlar, benim maaşımda bile gözü var kaynanamın sen ne diyorsun...

hoşgeldin..erkekin hayırlı olsun.. hayırlı test sonuçlarıyla dön inşalh :ecrin_bebek::CüvCüv:bizde göbüş büyütüyoz evde

Hayırdır kaynananda yaşlanma paniği falanmı başladı nedir bu telaş?İnsan torunu olacağı zaman böyle saçma şeyler söylermi?Valla kendine yapar simenaycım o çocukta doğunca ona yaklaşmaz.Çocuklar bilmezmi kimin kendilerini gerçekten sevip sevmediğini.Babaannenin esamesi okunmaz o evde eşinde hep ezik kalır bu yüzden.Aferin böyle konuşmaya devam etsinler çocuk onlara doğunca en güzel cevabı verir nasıl olsa... Çok üzgünüm çoook

simenay kullanıcısından alıntı
Benim kayınvalide, işin kolayını bulmuş, bebek için herşeyi kız annesi yaparmış, yani senin annen yapacak diyor, üstelik eşimi de doldurmuş, her konusu açıldığında senin annen yapacakmış diyor eşim, şuna bakın, nasılda kurnazlar, benim gücüm yerindeyse kimsenin alacağı birşeye ihtiyacım olmaz zaten, ben kendim almak istiyorum eşim aldırmıyor bana bebek odasını falan, annenin görevi o diye, ama kızlar çok hain planlar yaptım bende, görür onlar günlerini, annemin aldıklarına çatlayacaklar ve ezilecekler annemin yaptıklarının altında.. Ayrıca kayınvalidem, çocuğu yaparken bana mı sordunuz, benim için mi yaptınız sanki mantığıyla hareket ediyor ve hiçbir şeyine (bakımı da dahil) karışmak istemiyor.

Ben bu sözleri bi yerden hatırlıyorum :) Benimkide böyle canım. Ama benimde işime geliyor çok memnunum bu durumdan

Hoşgelmişsin canımcım, gözünaydın cinsiyeti de belli olmuş, Allah sağlık sıhhat versin bebişine..

Kizlar az önce sok oldum....

Yine sIkIstigim icin tuvalete gittim....
Sonra gögüslerim cok felaket kasindi, afedersiniz biraz acik olabilir anlatiklarim
ama sizden fikir almak istiyorum...

Neyse cok kasindigi icin actim baktim...biraz kasidim napiyim duramadim...
Baktim öncekine göre dahada sertlesmis, resmen tas gibi...
Birde gögsümün ucuna baktim....böyle ne biliyim kabuk gibi tuhaf bisey olusmus...
Onu tirnagimla birazcik kopardim...ve gögsümü birazcik ovdum...

Bi baktim gögsümün ucundan önce su gibi bisey geldi...sasirdim...
sonra bilerek siktim gösümü yanlardan bu sefer beyaz yani süt gibi
bisey gelmeye basladi...sok oldum vede korktum...
devam etmedim hemen ciktim....

Bu kadar erken sütmü olusmaya basladi? yoksa neydi o gögsümden gelen sivi?
Ne biliyim tedirgin oldum birden...

ya şimdi kaynanamı öpmek istiyorum ellerinden... ne kaynanalar varmış pess.. cnm sende çatlat onu devam et..

Aynen senin gibi düşünüyorum Megraynn, benim şu an için bir çaba sarfetmeme gerek yok aslında, çocuk en iyi cevabı verecek evet, çocuklar ilgi gördükleri yere giderler benim bildiğim, böyle davranırsa ona babanne bile diyeceğini sanmıyorum çocuğumun...

simenaycım canım takma kafana benimkide aynısını dedi annane olunca kendiside yapmış mış ta benim anneminde ilk torunuymuş ta o yapıcakmış falan filan amaaan hiç umrum değil annem de yapar bende yaparım kendisi bilir doğuncada görürüm ben onu :jeyyar:

Valla sen anlattıkça sinir geliyor insana.Nasıl dayanıyorsun peki bunlara?Evlenmeden öncede varmıydı eşinde böyle davranışlar.Yani senin ailen zengin onlar yapsın durumları varmıydı?Birde bu kadar anneci olması seni çok yorar ve uzaklaştırır ondan zamanla.Anladığım kadarıyla annesi ne derse onu yapıyor.Neyseki senin ailen arkanda duruyor yoksa ezikler demekki bunlar seni.Allah sabır versin iyi dayanıyorsun.Birilerinin eşine artık ailen burda demesi gerek.Takılı kalmış o annesinde ...

canım nolur üzme kendini.allahın izniyle inşllah birşey çıkmıycak ayrıntılıda.rabbim yardımcın olsun canım.

korkma canım çok normal çoğu gebede olur derler bende de kabuk oluyor ama hiç sıkmadım sıksam kesin gelir internette yazıyor baktım normalmiş korkma :ecrin_bebek:

Canım o sıvı hamilelikte gelirmiş.Oynama fazla kabuklarını falan soyma sakın.Bol bol yağla meme uçlarını kuruyorlar çünkü.Birde tırnaklarınla kaşıma elinle ovalayarak kaşı.Doğumdan sonra sütü durduramazsın sonra Allah korusun...

Özellikle gebeliğin ikinci yarısından sonra göğüslerinizden süte benzeyen bir sıvı gelebilir. Prolaktin hormonu salgısına bağlı olarak üretilen ve kolostrum adı verilen bu sıvı esas süt yapımına hazırlık aşamasında üretilen bir sıvıdır. Gebelikte göğüslerden süt gelmesi ileri inceleme ve tedavi gerektiren bir durum değildir. Prolaktin hormonu gebeliğin 8. haftasından itibaren kanda artmaya başlar. Bu artışın amacı kadını bebek doğar doğmaz emzirebilir duruma getirmektir. Prolaktin hormonu bu amaçla gebelikte meme dokusunun büyümesini uyarır ve memelerde halk arasında ağız (veya ağız sütü) olarak bilinen kolostrum adı verilen ilk sütün üretimini sağlar. Bazı kadınlarda kolostrum memelerden henüz gebelik döneminde salgılanabilir ve bunun normal olduğu kabul edilir.
Memelerdeki bu değişim hormonların etkisi ile olmaktadır, göğüslere gelen kan akışı hızla artar, bu da gerilme ve duyarlılık hissine neden olur. Gebelik ilerledikçe östrojen, progesteron ve prolaktin hormonlarının artışına bağlı olarak süt kanalları büyür ve gelişir.
Bazı anne adaylarında son aylarda (20. haftadan itibaren) süte benzer bir sıvı akışı olabilir. Bu durumda göğüsleri sıkmamak gerekir, olağan bir durumdur.
Göğüslerinizden gelen sıvının süte benzemediği hissini taşırsanız bu durumu doktora iletin. Meme uçlarınızı kontrol amacıyla asla sıkmayın.
Kaynak: Gebelik ve Göğüslerden Süt Gelmesi - UMuDuN DoĞDuĞu NoKTa

cnm benimde gögüslerim çok acayip kaşınıyo.. ve soyuluyo tabiki şimdi süt dolmaya başlamıştır... bu normal bişey korkmana gerek yok..

hoşgeldin..erkekin hayırlı olsun.. hayırlı test sonuçlarıyla dön inşalh :ecrin_bebek::CüvCüv:bizde göbüş büyütüyoz evde

sağol canım inş.hepimiz iyi sonuçlarla döneriz kaydirigubbakcemile2
bende bebişime ciciler örüyorum evde :hulya: :hulya:

Hoşgelmişsin canımcım, gözünaydın cinsiyeti de belli olmuş, Allah sağlık sıhhat versin bebişine..

hoşbulduk canımcım cinsiyeti belliydi zaten ama bu sefer %100 belli oldu delikafadulden

Cok tsk ederim canlarim...icimi rahatlattiniz...
Ne biliyim hani birde ilk hamilelik ya, ilk defa böyle birsey görünce
sasirdim birden...
Normalmi degilmi diye kafama takildi tedirgin oldum birden...

Franbuaz kendini üzme bence , benim dr. ikili test iyiyse biz üçlü test yapmıyoruz ayrıntılı ultrason yapıyoruz sadece dedi.Zira 3 lü test hemen hemen 2 li testin tekrarı oluyormuş.Buradan da senin ya ikili test sonucunun yanlış olduğu yada üçlü testinin sonucunun yanlış olduğu sonucu çıkıyor bence...Ayrıca bunu söyleyen ve uygulayan istanbulun iyi hastanelerinden biri olduğu söylenen memorial olduğunu da belirtiyim...O yüzden aklına kötü şeyler getirme...

Ben bir tek babaanne için değil herkes için böyle düşünüyorum aslında.Etrafımızdaki arkadaşlarımız,ablalarımız,görümce yada diğer akrabalarımız da dahil olmak üzere hak ettiklerini görecekler çocuk doğunca.Bizim bile söylemediğimiz çoğu şeyleri çocuk görünce kaçırmayıp pat diye söyleyecek yüzüne.Çocuklar acımasızdır çünkü herşeyi düz görürler bizim gibi hesap yapmazlar kafalarında o yaşta.Olduğu gibi her gördüğünü söyleyecekler.Bu da ilahi adalet olur bizler için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…