2010 Mart Bebeklerinin İlk Kelimeleri....

Etrafa saçılıyor tabii yediği yemekler üst baş batıyor... Dişten yapıyor tükürükleri....

Benim kızımda 4 aylıkken hadi, gel, mama diyordu, şimdi bunlara ek olarak arada anne diyor, ay, ah, yaa ve cici diyor ama baba ve dede gibi kelimeleri söylemiyor hala, 6 aylıkken emeklemeye başladı, şu anda kendi başına koltuklara kapılara duvarlara tutunarak yürüyor ama dişimiz yok hala malesef..

Diş olayı falan genetikmiş 1 yaşından sonrada çıkaran çocuklar oluyormuş...

Evet genetikmiş ama yaklaşık 4 ay önce diş çıkaracak dedi doktor. Çok huzursuz, hele bir aydır sabahlıyoruz, sürekli emmek istiyor. O yüzden hasretle bekliyorum diş çıkarmasını. Bi çıksa, parti filan yapıcam o kadar yani:) Yinee bitmicek sıkıntıları ama en azından azda olsa rahatlar diye umuyorum. Bu arada yürüteç kullanıyomusun?

Emekleyip her yere tutunarak ayağa kalkmaya çalışıp düşüp canını acıttığı için artık az da olsa yürütece bindiriyorum her gün.Zaten onu da hoppala gibi kullanıyor zıplayıp duruyor çok komik oluyor...

Bu arada 2-3 gündür ey gi bu gibi kelimeleri heceliyor.Ne demeye çalışıyor anlamadım......

Maaşallah senin kız zaten karnında da aceleciydi ......

Selam, Ayşenur nasıl? Ege'de iki gündür gel gel demeye başladı. Yürüteçe koyduğum zaman her yeri dağıtıyor. Ama dişlerde hala gelişme yok, beklemedeyiz. Bu aralar yemek sıkıntımız var. Akşamları masada bizimle yemek yiyor, gün içerisinde düzgün yediği tek öğün akşam yemeği:) Bütün bildiklerimi unutup, onu akşam besliyorum. Bu aralar böyleyiz, inş en kısa zamanda düzene girer tekrar. Ayşenur nasıl?

Aferin ona mart bebekleri hızlanmaya başladı son zamanlarda maaşallah.Artık boş boş aaaa diye bağırmıyor heceliyor en çok da sevdiği şeylere gi diyor ne demekse anlamadım... Ayağa kalkınca yemek yerken bir şeye sevinince falan gi diyor gülerek... Dişimizde tık yok.Acele etmiyorum zaten.Egenin iştahsızlığı belki diştendir... Yürüteç emekleyip kafasını oraya buraya çarpmasından daha güvenilir boşver dağıtsın annesi..... :)

Canım haklısın ama, emeklemiyorrr:) emekleyen bebeklere bayılıyorumm.Bende bari yürüteç kullanayım da çocuğumu biraz aktif göreyim diyorum:) Tabii kaldığı süre 1 saati geçmiyor, yere koyduğum zaman çığlık çığlık, tembel bu tembel:)

Kilolumu peki?Bazı bebekler tombulluktanda az hareket ediyorlar....

Hayır, normal kiloda. 2 hafta önce 9 kiloydu.

Maaşallah canım zayıfda değil...Ayşenur 8 kg minyon bir bebek hareketli herşeyi yiyor maaşallah fakat yaramıyor yada yakıyor sanırım.Bu hali ona yakışıyor...
Tv açmıyorsun değilmi?Yürütece binmeye devam etsin biraz.Birde eğitici oyuncaklar var a b c diyen telefon gibi bir oyuncak var ankardaki annelerin çoğunda var bu oyuncaktan.Ayşenurun da var 'hadi babayı arayalım' falan diyor tuşlarına basınca.

Oğlum 3 aylık hatta dahada erken di ağlarken bilinçsiz ınne diyordu..

ben oğlumu 4/5 ayıkken koydumyürüteçe yürüteçle peşimden gelip paçamı tutup 5/5 aydan sonra bilinçli anne dedi 7 aya giridği ilk dönemlerdede baba dedi..

daha bir sürü kelime var bağırmak ve çığlık atmaya bayılıyor.

bir sürü birşeyler sölüyor geveliyor ağzında

Merhaba egefurkan bende 2010 mart annesiyim benim kızda çok tembel ne emekliyo ne tutunuyo kalkıyo tamda oturamıyo uzun süre kalınca devriliyo bende kafama takıyorum bide benimle beraber doğum yapan 1 kaç arkadaşım var bizim kızın tembelliklerini biliyolar yok benim oğlan şunu yapıyo yok benim kız şöyle üzülüyorum çok

Son düzenleme:
teny her bebek aynı değil ki benimde arkadaşlarımın bebekleri emekleme bile emeklemiyor 8-9 aylık her bebek aynı olcak diye birşey yok..

her bebeğin gelişim eğilimi başka yönedir.

sıkma canını :13:

Canım her bebeğin gelişimi farklı seyreder aslında en kötüsü çocuklarımızı bu saçma büyüme yarışına sokmak.Bırakalımda özgür büyüsünler.Sana tembel geliyordur ama belki bir çok bebekten daha önce yaptığı yada yapacağı şeyler olduğunda çok şaşıracaksın....

Maaşallah oğluşuna......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…