2010 Mart Bebeklerinin İlk Kelimeleri....

Maaşallah Allah bağışlasın birbirlerinin saçını çekiyorlarmı?

evet saç çekme yolma ısırma ve birbirlerinin üzerlerine çıkmaya başladılar birbirlerine zarar vermedikleri sürece karışmadan izliyoruz ve izlemesi inanılmaz güzel oluyor ama gözden kaçan bir anda olanlar oluyor

Eminim çok keyiflidir onları izlemek :) Maaşallah ikisinede.Kesin biri diğerinden daha kurnazdır...

Günlerdir ebu ebu diyordu ayşenur hiç beklemiyordum ama ba ba dedi bugün ve hiç susmadı.Alışveriş merkezinde sürekli ba ba dedi herkese onu konuşurken gören herkes baba diyerek yanımıza geldi.Akşam babası gelince onada baba dedi.Çok mutlu olduk ikimizde.Ellerini alkışlıyordu zaten şimdi birde örümcekle akşam baba gelmeye yakın dış kapının oraya gidip bekliyor orda bağırıp duruyor hatta kapıya vuruyor.Çağırıyorum itekliyorum gelmiyor.Çünkü akşamları baba gelince hep bir yerlere gezmeye gidiyoruz.Sanırım bu nedenle babanın gelişini kapılarda bekler oldu ....

demir de anne,anna diyorrr , o ole dedıkce bende ona her defasında yeniden asık oluyorummm

bizde 4 4,5 aylıken fln annnee anannnee fln diyordu onlar yokoldu şimdi babası bababa vavava dedmimi hemn oda başlıo vavava bababa demeye iki üc hafta önce mememe diyodu oda yok şimdi:) bende sürekli konuşuyorum ama daha net olarak bişi demedik henüz:)

selin daha 6 aylık felandı sanırım net bir şekilde anne diyordu eşim öğretti :):) sonra mama demeyi öğrendi gece anne mamma diye uyanmaya başladı ,, anneanneside şahit olduğunda çok şaşırmıştı :)

amaaaaa şimdi herşeyi bir kenera bıraktı ve sürekli gel babba gel babba diye bağırıyor elleride gel gel yaparak tabi :):)

Ben bu topiği yeni farkettim elif hanım bayadır babaa dedee anni hadi net olrak söylüyo del abba gibi sözcükler de çıkartıyo . kapı gıcırdasa oynuyo alkış yapıyo isterse bay bay yapıyo çak yap dediğinde yapıyoo her gün yeni bişey keşfediyoo eline aldığı bişeyi istemediği sürece vermiyooo alırsak kıyamet kopuyo özellikle ekmekk ve yiyoo

Duru Zeynep'te 3 ay önce ağlarken annanneee diye ağlıyodu...
onu unuttı..şimdi innaaaa diyo
bababababababab diye uzuuun bi baba diyo
bide mamamamamama diyo
ama çığlık atınca oda atıyo ve mama ve baba diyince tekrarlıyo..
birde gel babası geel geel yapıyo eliyle
tel sarara yeni başladık

serhan beyy iki ay önce çok net dede dedde diyodu unuttu şimdi çok aç veya uykusuzken bana uzanarak nanne bazen anne diyor hatta bugün banyo sonrası da yaptı aynısını inşallah unutmazki ben ısrarla kolay diye baba dedirtmeye çalışıyorum ama demiyo gaga dada nanna nanne arada anne diyo yavru kedi gibi sesler çıkarıyo ahh diyo bazen yumuşak bazen bağırarak yalnız şunu çok denedim televizyon gerçekten konuşma geriliğine yol açıyor bazen serhan cıvıl cıvıl şakırken tv nin sesini duyduğu anda susuyo ve resmen transa geçiyo oyüzden tv den uzak tutuyorum

Alkışlarda başlar öyleyse ....

Çocukların tv izlemesinden nefret ediyorum afedersin mal gibi bakıyorlar tv ye... Ayşenur bakmasın diye çok gayret gösterdim şimdi artık kolay kolay ilgisini çekmiyor tv.İnşAllah hayat boyu sevmez tv izlemeyi....

tel sarar ile gel babasını karıştırıyo
onu bi oturtalım alkışa da geçicez...ama maşallahı var çok çabuk kapıo:)...

Son düzenleme:
tel sarar ile gel babasını karıştırıyo
onu bi oturtalım alkışa da geçicez...ama maşallahı var çok çabuk kapıo:)...

Bu dönem çok hızlı alıyorlar her şeyi.Geçen ayşenura mandalina verdim ağzına sokmaya çalıştı her zamanki gibi baktı olmuyor baş parmağıyla bizim gibi soymaya çalıştı kabuğunu çok şaşırdım.Beceremedi gerçi minicik tırnakları geçmedi kabuğa ama uğraştı bayağı.Bizi sürekli takip ettiklerinin kanıtı aslında....

anlamsız ama abıla ve avva kelimelerini oynarken çok tekrarlıyo Arda, hatta avva'yı avvahhh şeklinde uzatarak söylüyo çoğu zaman tabi ben onu Allah diyo olarak yorumluyorum
bazen beni gördüğünde ınne diyo bazen de açık açık anne
dede ve baba tekrarlamalarını da çok sık duyuyoruz artık ama anne gibi belirli zamanı yok

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…