2010 Mart Melekleri İçin Ek Gıda Zamanı:)

Bende MEtpamid'i duymştm arkadaşım faydası oldugunu sölemişti. ama senin cadı emmedikce sütün verimli olmaz illaki onun ağzının sıcağı lazım yaa uuraşsan dicem ama nası inat olduklaırnı biliorm nie alıştı ki biberona çok mu sık werdin

büyüklerin inadı doymuyor bu çocuk diye mama verdim biberonla kaşıgı istemeyince sonuç bu...bida çocugum olursa kilo kaybı olmadıgı sürece emzirecem.ya bide iri gögüste süt olmazmış diyolar benimki ölede olmadı cidden artık ugraşmıyorum açıkçası psikolojim bozuldu.napayım bende hiç emmemişim en azından ona azda olsa sagıp veriyorum bunaa şükür 1-2 ay sonra işe başlıyacagım ozaman rahat ederim.meme küçültme ameliyatı yaptıracam zaten bi işe yaramıyor iyice büyüdü sündü kendimden iğrenir oldum kilomda gitmiyor eski kiloma 10 kilo var 38 beden giyerken şimdi 42 giyorum 85 takarken 110 takıyorum varın siz düşünün halimibilmiyorumkismilekötükedihüso

Bizim diğer topicteki arkadaşların coğu hem biberon hem göğüs gidiolar ama sen büyük delikli biberon mu werdin. benim k.valdemde pirinç unu werelim die ttutturduda ben asla dedim ayda 300 gr bile alsa emecek bu cocuk. şükür 6 ayı sadece sütle dolurcaz inş 10 günümüz fln kaldı. çok kilo almadı ayda 600 600 aldı ama emdi sırf. keşke dinlemeseydin.neyse olsun herkes emcek die bişi yok bende emmemişim zaten:)
Süt olayın sağman fln bitince göğüslerin toparlanır merak etme büyük göğüste nüe olmasınmış ne saçma yaa.aynen bende 38 giyiordm 40 42 giyiyorum hepimiz aynıyız 1 seneye kalmaz toparlanırız hepimiz iğrenç görünüyoruz yalnız diilsin yani:)bnmde 5-6 kilo war:S ayrıca heryerim jöle gibi sallanıo onlar sıkılaşcak off off

denemekte fayda war
dene bakalım iyi sonuç alırsan burda enkli yazıyla belirt canım:) görünsün diekaydirigubbakcemile5

6 aylık bebek beslenmesi
Anne sütü bebek aldıkça verilmelidir.

biberon maması ise günde iki öğün 210-240 ml verilmelidir.

Meyve püresi: 1 öğün (10.00)

Sebze püresi: 1 öğün (12.00-13.00)

Yoğurt: 1 öğün (16.00)

Muhallebi: 1 öğün (20.00)

3 gün önce başladım bende ek gıda vermeye
zaman aralıkları sarksada bazen, menüm aynen bu hasret..
ne kadar zaman bu şekilde gitmeliyim acaba çorbalara falan ne zaman geçiliyor?
yoğurt mayalamada acemiyim hazır bebek için bilindik yoğurt var mı güvenilir yoksa
ustalaşana kadar kendim mi mayalayayım?

canım bu başlangıç menüsü 1 ay bu şekilde gidebilirsin.. sebze çorbası da werebilirsin ilk etapta hawuç, kabak, patates we pirinç olarak.. içeriğini haftalar ilerledikçe artırıyosun.. sayfaları gez güzel tarifler war..
yoğurduda tuuturna kadar sütaşın babymix mi büyümixmi neydi onu werebilirsin.. drlar yoğurt yapılamadığında en besin değeri yüksek olarak bu yoğurdu öneriyor..

bnde çok saatlere bağlı değilim uyanınca meme+kahwaltı sonra meywe suyu yada püresi uyku uyanınca yine meme + ya sebze ya tahıl v.s sonra yoğurt we akşam yatmadan önce nişasta we pirinçunu karışımı..+meme gece boyunca sabahta meme

Anne sütü bebek aldıkça verilmelidir.

biberon maması ise günde iki öğün 210-240 ml verilmelidir.
hasretciğim affına sığınarak birşey sormak istiyorum yukarıdaki tezatla ilgili bu menüyü nereden kopyaladığını çok merak ettim nerden takip ediyorsun aylık beslenme menüsü bebeğinin neden illaki menüye mama yazmışlar anlayamadım yalnış anlama sakın sana göre değil ben sadece mama firmalarına gıcığım 6aylık bebek anne sütünü isteyecek emecek mamayı verince mecburmu emecek ben mi yalnış anladım yok doğru anladıysam resmen soyuluyoruz hem ülke olarak hemde birey olarak

Canım orda şey dio anne sütü alıosa anne sütü almıyorsa verdiğiniz mama miktarı 210 cc fln olsun dio sen anne sütü veriyorsan mama vermiceksin tabiiki. bende senin gibi gıcığım:)) anne sütüne devam kesinlikle yawaş yawaşda geçiş yapılcak

benim oğlum 18 aylık ve hala anne sütüne devam çalışan bir anneyim 14 ay sağdım yılmadan ama sağdığım miktar yetmeyince oğluma bıraktım sağmayı zaten meme aşığı onun emdiğini görenler nasıl bıraktıracaksın diyorlarbilmiyorumkismile

arkadaşlar benim oğlum 10 gün sonra 6 aylık olacak sebze çorbalarını hala yediremiyorum kkda bi arkadaşın tavsiyesi üzerine çorbasının içine meyve koyup yediriyorum meyveyi çok seviyo ama bu şekilde alışmasından korkuyorum sizce hata mı ediyorummeyve koyarak?ne yapmalıyım lütfen fikirlerinizi paylaşın

yok canım anne sütü istedikçe werilmeli anne sütü almıyorsa mama iki kez werilmeli diyor..
aynen senle o paylaşımlarımızdan sonra bnde gıcığım mama firmalarına we aynen senin dediğin gibi inek sütünü gönül rahatlığıyla weriyorum.. we hiç bişey de olmadı olacağını da sanmıyorum.. hepimiz sütle büyüdük...

mamayı çoğu yer öneriyor içinde demir, kalsiyum witamin değerleri daha yüksek die.. bnde weriyorum kaşık mamalrını, biberon mamasıda weriyorum bizim kız çok sewerek içmiyor henüz sütü..

arkadaşlar lütfen bişeyler yazın ben haftaya okula başlıcam bakıcı nasıl alıştırcak bu çocuğu acaba bi süre vermesemmi sebze çorbası belki bebeğim henüz hazır olmayabilirmi ama tatlı şeylere gayet hazır kafamçokkarıştınapıcam bi akıl verin nolur

ya arkadaşlar merhaba ben sebze püresi yapıyorum bebeği 5,5 aylık kendi suyunda blenderdangeçiriyorumy yanlışmı yapıyorum düdüklüye falanda koymuyorum haşlanınca geçiriyorum hatamı yapıyorum meyveleri cam rendeden geçirip tülbentle szüzüp meyve suyu gibi veriyorum posalı sevmiyor hatalımıyım

arkadaşlar ben 1 hafta sonra okula başlıyorum dolayısıyla kızım ek gıdaya başlıycak.bakıcı ablamız ilgilenecek....ek gıdaya başlayan annişler rica etsem bana 1 günlük beslenme programınızı ve miktarını(örneğin 5-6 kaşık..) yazarmısınız??opuyorumnanaktan

sütü bebekler soğuk daha çok seviyor hasret soğuk dene birde ayrıca şuan bebeklerimizin günlük 500ml süt veya süt ürünleri alması gerekiyor kalanını ek gıdayla tamamlayın bence benim oğlum 18 aylık şimdiye kadar kahvaltısı dışında 1 öğün meyve yada sebze 1 öğün et grubu tavuk - balık- kırmızı et dışında hep yoğurt sütle idare etti çünkü bebeklerin gelişimleri için en çok kalsiyum ve proteine ihtiyacı var 1 öğün meyve yada sebze vitamin işini görür beni yalnış anlamayın sizin geçtiğiniz yollardan 1 yıl önce deneme yanılma yöntemiyle geçtim ve bebekleriniz için size ne kadar yardım edebilirsem çok mutlu olurum ve bence sütünüzün yettiği yere kadar anne sütüyle devam edin 6. ayda ek gıdaya başlanacak başlanmazsa yemek yemede zorluk çeker işleri boş benim oğlumun dişleri çıkana kadar çiğneme işinde çok zorlandı halada bazı şeyleri yutamayıp çiğneyemeyip çıkardığı oluyor
rabbim meleklerinize sağlıklı uzun ömürler versin

canım benimki de yemiyordu banada dr yemiyorsa meyve kat içine dedi..bende öyle yaptım bir kaç gün..güzel yedi öyle ..ama senin gibi öyle alışacak diye korktum ben normal vermeye devam ettim sebze çorbasını...şimsi 6 aylık olduya et suyuna falan geçtik..çorbalar daha lezzetlendi...daha üzel yiyiyor..bence sende z az et suyuna falan başla..hem ben ,iilla sebze çorbası takılmıyorum bebişe..hergün sebze çorbası yenmezki..sevmediyse çorbanı çeşitlendir..mesela ben geçen gün tavuk çorbası yaptım verdim...tavuk,yarım soğan.bir havuç haşladım düdüdlüde..sonra başka tencerede 2 kaşık unu kavurdum..o tavuk suyun una kattım kaynattım yedirdim..dünde kemik haşladım içine iki kaşık tarhana ,yarım soğan ve terayağ katıp yedirdim..2 ay sonra zaten mercimek çorbasına bşlayacak...o şekilde sebzeleri alır...sevmiyorsa başka çorbalardan ver...yaptığın her çorbaya 1-2 sebze kat...yedirmeye zorlama sevmediyse tiksindirme sakın..

bende blendırdan geçiriyorym.düdüklü olması şart değil....meyveleri cam rendeyle yapıyordum benimki yemiyordu..tadı değişiyor sanki...blendırla yapıyorum şimdi...

canım ben listemi vereyim sna ama sen yeni başlayacaksın ek besinlere yavaş yavaş alıştıktan sonra bu listeyi uygula...

sabah..kahvaltı karışımı(8 tahıllı ballı mama 1 çorba kaşığı..4 ölçek biberon maması,120 gr su..yarım muz..bir çay kaşığı tereyağ,bir çay kaşığı krem peynir..bir çay kaşığı pekmez..bir çay kaşığı tahin...bazen yarım ceviz)

ara:bir kavanoz meyve püresi bazen bir meyve ezip veriyorum

öğle ;çorba (1 küçük kase)

ara;yoğurt(ben bazen meyveli cicicbebelei falan hazırlıyorum bunu)(150 gr falan oluyor miktarı yediği kadar yediriyorum ben)

gün içinde en az 80-90 gr su

akşam muhallebi veya kaşık maması...
diğer zamanlarda biberon maması..sen emziriyorsan anne sütü...

Son düzenleme:

kesinlikle anne sütü veren anneler mümkün olduğunca emirin..ben emziremediğim için çok koyuyor içime...emzirebilseydim en az 6 ay sırf anne sütü ile devam etmek isterdim...

Slm acanım bende ek gıdaya alıştırmaya çalışıyorum ki okullar açılınca gözüm arkada kalmasın diye,her gün yeni şeyler deniyorum en fazla 2 kaşık yiyor ama önemli olan tadına alışması diyorum,dün bebe bisküvisini su ile ıslattım 1 tatlı kaşıgı pekmez,1 talı kaşıgı da labne peknir ekledim tadına baktı yedi biraz kızım sonra ağzını kitledi ısrar etmedim böyle alışacak diye,diğer günler meyveleri rendeden geçirip püre şeklinde veriyorum ki yutma refleksi gelişsin diye,bugünde sebze çorbasını deniyecem bakalım sonuç ne olcak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…