- Konu Sahibi hasret0587
-
canım ben listemi vereyim sna ama sen yeni başlayacaksın ek besinlere yavaş yavaş alıştıktan sonra bu listeyi uygula...
sabah..kahvaltı karışımı(8 tahıllı ballı mama 1 çorba kaşığı..4 ölçek biberon maması,120 gr su..yarım muz..bir çay kaşığı tereyağ,bir çay kaşığı krem peynir..bir çay kaşığı pekmez..bir çay kaşığı tahin...bazen yarım ceviz)
ara:bir kavanoz meyve püresi bazen bir meyve ezip veriyorum
öğle ;çorba (1 küçük kase)
ara;yoğurt(ben bazen meyveli cicicbebelei falan hazırlıyorum bunu)(150 gr falan oluyor miktarı yediği kadar yediriyorum ben)
gün içinde en az 80-90 gr su
akşam muhallebi veya kaşık maması...
diğer zamanlarda biberon maması..sen emziriyorsan anne sütü...
MAŞALLAH 6 aylık bukadar yiyormu?benimki herşeyi 1 çay kaşıgı 2.zorla 3.de ögürüyor 4.çay kaşıgını verirsem agzına geliyor gözleri büyüyor zorla geri yutturuyorum pişpiş diye diyebilmiyorumkismile
bnce yanlış bişey yok.. bnde blendırdan geçiriyorum içine azcık tere yağı yada zeytinyağıda ekliyorumya arkadaşlar merhaba ben sebze püresi yapıyorum bebeği 5,5 aylık kendi suyunda blenderdangeçiriyorumy yanlışmı yapıyorum düdüklüye falanda koymuyorum haşlanınca geçiriyorum hatamı yapıyorum meyveleri cam rendeden geçirip tülbentle szüzüp meyve suyu gibi veriyorum posalı sevmiyor hatalımıyım
canım içine bi süre meywe katarak yoğurt katarak falan dedne alıştıkça miktarı azalıtp dewam edersin bnece.. bnce bebeğin hazır gayet ama tat seçiyor yaramaz bızdıkkaydirigubbakcemile3arkadaşlar lütfen bişeyler yazın ben haftaya okula başlıcam bakıcı nasıl alıştırcak bu çocuğu acaba bi süre vermesemmi sebze çorbası belki bebeğim henüz hazır olmayabilirmi ama tatlı şeylere gayet hazır kafamçokkarıştınapıcam bi akıl verin nolur
canım benim değişken bir menüm war ama bir örneği yazayım sanaarkadaşlar ben 1 hafta sonra okula başlıyorum dolayısıyla kızım ek gıdaya başlıycak.bakıcı ablamız ilgilenecek....ek gıdaya başlayan annişler rica etsem bana 1 günlük beslenme programınızı ve miktarını(örneğin 5-6 kaşık..) yazarmısınız??opuyorumnanaktan
sütü bebekler soğuk daha çok seviyor hasret soğuk dene birde ayrıca şuan bebeklerimizin günlük 500ml süt veya süt ürünleri alması gerekiyor kalanını ek gıdayla tamamlayın bence benim oğlum 18 aylık şimdiye kadar kahvaltısı dışında 1 öğün meyve yada sebze 1 öğün et grubu tavuk - balık- kırmızı et dışında hep yoğurt sütle idare etti çünkü bebeklerin gelişimleri için en çok kalsiyum ve proteine ihtiyacı var 1 öğün meyve yada sebze vitamin işini görür beni yalnış anlamayın sizin geçtiğiniz yollardan 1 yıl önce deneme yanılma yöntemiyle geçtim ve bebekleriniz için size ne kadar yardım edebilirsem çok mutlu olurum ve bence sütünüzün yettiği yere kadar anne sütüyle devam edin 6. ayda ek gıdaya başlanacak başlanmazsa yemek yemede zorluk çeker işleri boş benim oğlumun dişleri çıkana kadar çiğneme işinde çok zorlandı halada bazı şeyleri yutamayıp çiğneyemeyip çıkardığı oluyor
rabbim meleklerinize sağlıklı uzun ömürler versin
kızlar cok guzel bır sebze puresı ya da corbası yaptım , sebzeyı sevmeyen oglum bayıla bayıla yedi !
tarifi,
1 adet patates, 1 adet havuc , 1 adet kabak, 3 adet dana kusbası eti suda hasladım ( syu bunların uzerını gececek sekılde koydum ) daha sonra blender dan gecırdım, yedirirken icine bir tatlı kasıgı zeytinyagı ekledim. super oldu, ben bile bayıldım tadına...
he bu arada tuz atmayın dıyorlar ama, ben bi centik tuz attım, annelerimiz bize hep vermis bisey olmamıs, bir centik tuzdan hıcbır zarar gormeyecegıni dusunuyorum...
Merhaba arkadşalar sabah kahvaltısında yarım muz veriyorum oğluma ama kabız yapıyor muz neyapmalıyım bilemedim,çok da severek yiyior muzla hazılarıdığım mamayı tavsiyelerinizi bekliyorum.
Benimkide öle. asla ne güler ne konuşur yabancıya. netten aylık gelişimne bakarsan yazıo zaen artık yabancılar bilirler tepki werirler dio normal yani. seninki fazla yaygaracı o kadar:))
bu arada mide ilacını kullandın mı faydası oldu mu
kullandım bir faydası olmadı.kızımın yumurta ve bazı maddelere alerjisi çıktı o yüzden anne sütünü kestim.geçmeyen ve ilerleyen bir egzaması vardı alerjiye baglıymış hacettepede1 hafta onu araştırttım sonunda bu sonuç çıktı.bende sütten kestim:a015: 5 gün oldu ne bir şişme ne bir agrı bişe yok vicdanım sızlıyor kestigim için ama yumurta yı biliyorumda ya bilmediklerime de alerjisi varsa.2 ayda bir kan takibi olacak 1 yaş aşısınıda orada yaptıracagım.ilerde alerjik çocukların astıma yakalanma riski varmış Allah korusun...
,Bizdede süt ürünlerine allerji cıktı bizimde sırıtmız egzama gibi olmuştu. da sen sütten nie kestin onu anlamadım ne alaka..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?